X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Straatjutten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van bernardo bernardo Auteur op infoyo sinds
03 November 2008


Bekijk het profiel van bernardo
Datum: 22-06-2009
Auteur: Bernardo
De meeste mensen zijn bekend met de term strandjutten. Het zoeken naar aangespoelde zaken op het strand die van waarde zijn. Een illegale praktijk, zoals te lezen valt in het boek Sil de strandjutter dat later in een televisieserie in beeld is gebracht. Maar wat is straatjutten? Daar gaat dit artikel over.

IdeeŽn liggen op straat

Straatjutten is niet illegaal. Het is ook niet het zoeken langs het afval op zoek naar zaken van waarde. Straatjutten heeft te maken met marketing. Het is bedacht door marketeer Richard Stomp. Onlangs genoot ik van zijn Workshop Straatjutten.
Richard geeft aan dat de beste (marketing)ideeŽn op straat zijn te vinden. Marketeers moeten dus naar buiten en ideeŽn niet achter hun bureau of in ťťn of andere Creative Room gaan bedenken. Straatjutten dat doe je met een camera. Door te gaan straatjutten, te fotograferen wat je opvalt, kom je op ideeŽn en bedenk je nieuwe concepten.

De zes stappen van straatjutten

Stap 1
Allereerst kies je een interessante straat. Een straat waarin wat gebeurt. Het liefst in een studentenstad of een straat waar interessante winkeltjes zijn, een wat hippe straat.

Stap 2
Zorg voor de juiste houding. Zorg dat je weer zo nieuwsgierig als een kind wordt. ďMind like a childĒ zegt Richard Stomp. Neem niet alles voor waar aan, beredeneer niet, maar vraag je af. Zoals een kind kan vragen: ďPapa waarom is de lucht blauw?Ē ďWaarom hangt de was naar beneden en niet omhoog?Ē Vergeet dus alles wat je weet.

Stap 3
Fotografeer alles wat je opvalt. Denk nog niet aan het waarom. Volg je gevoel. Fotografeer zoveel mogelijk. Maak ook de fotoís waarbij je twijfelt.

Stap 4
Zet alle fotoís op de Mac of de Pc.

Stap 5
Bekijk je fotoís. Waarom heb je de foto gemaakt? Wat zie je? Zie je een concept dat je kunt gebruiken? Ikzelf maakte een foto van een fiets die op een vreemde manier in een nis bij een kelderraam stond. Met het wiel een stukje omhoog. Het bleek dat het kelderraam tralies had en dat de fiets er met een hangslot aanhing. Op die manier hadden de tralies twee functies. Te voorkomen dat er wordt ingebroken ťn dat de fiets wordt gestolen. Het concept: Geef een product meerdere toepassingen.

Een ander voorbeeld. In Rotterdam zijn een aantal saaie transformatorhuisjes beschilderd. Een transformatorhuisje, saaier bestaat bijna niet. Maar als er een Hans & Grietje huis van gemaakt wordt of een stal compleet met allerlei dieren, dan wordt dat saaie huisje een prachtig object om naar te kijken. Een ware transformatie van het transformatorhuisje. Het concept: voeg fun toe aan saaie producten.

Stap 6
Neem het concept uit stap 5 mee naar je eigen bedrijf en probeer in je eigen context ideeŽn te bedenken die bij jouw organisatie passen.

Overal jutten

Strandjutten is niet alleen leuk om te doen. Het leidt daadwerkelijk tot creatieve ideeŽn. Ik kan dus een workshop strandjutten met je gehele team aanbevelen. En alleen straatjutten? Nee, je kan overal jutten. Bedenk het zelf, begin bij stap 1.

Meer informatie vind je op de site strandjutten.nl. Hierop vind je honderden fotoís.

Reacties op dit artikel
Emfkruyssen, 2009-07-02
( +1 )

Hoi Bernardo,

Een vlot geschreven artikeltje vol ideeen. Ik weet niet of ik ooit nog ga straatjutten,
maar de gedachte dat je op straat je inspiratie kunt vinden, is heel wijs en vindingrijk.
Het gaat wel kriebelen als je het artikeltje leest. Misschien toch maar eens doen.Groetjes van
Leonore.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl