X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bijna duurt nog lang

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 26-01-2010
Auteur: Carina03
Vaak word er tegen mensen met problemen gezegd "ach,joh, je bent er bijna", de tiener voor zijn examen, het kind dat bijna jarig is. Een vowassene denkt dan "bijna, ja dat zal wel". Voor een kind ligt dat anders.

Tieners

Zeg je tegen een tiener die het moeilijk heeft op school, je bent er bijna dan zal hij automatisch de weken en maanden gaan tellen waardoor het een onmenselijk lange tijd lijkt, het gevolg kan zijn dat de tiener de moed laat zakken waardoor het allemaal nog moeiliker voor hem zal worden. Beter is het om tegen de tiener te zeggen dat hij nog een paar maanden moet doorbijten en dan heerlijk kan genieten van een welverdiende vakantie. Met de woorden, och je bent er bijna kleineer je het probleem. Waarom mensen dit doen? Onmacht, geen zin in problemen, on-interesse? Ik weet het niet. Bij onmacht kun je proberen om elders hulp of advies te krijgen, geen zin in problemen is altijd fout... als je ziet dat iemand in de moeilijkheden zit dan maak je maar zin, de beloning is vaak het blije gezicht en de dankbaarheid achteraf. Niet geinteresseerd zijn in de problemen van jongeren schijnt een nieuwe modetrend te worden, pas als de jongeren fout gedrag gaat vertonen staan we op. Hier kan alleen maar een totale cultuurverandering helpen, we moeten weer leren kijken naar de wereld om ons heen zodat we de interesse krijgen als het nodig is en niet achteraf. Ga bij de tiener zitten die het moeilijk is en vraag wat er aan de hand is en hoe je hem kan helpen. Je zult ervan opkijken wat je allemaal kunt doen en hoe open de tiener zal blijken te zijn als je de lijnen van communicatie openhoudt.

Kinderen

Zeg nooit bijna tegen kleine kinderen als bijna langer duurt dan maximaal een uur. De visuele wereld van een klein kind is nog niet zo groot en een uur duurt al heel lang. Gevolg van een te snel bijna is dat het kind opstandig, ongeduldig en vervelend wordt. Ook zul je nog vaak moeten horen "is het bijna" waardoor je zelf kregelig wordt en op het kind gaat mopperen en het plezier danwel de voorpret verdwijnt. Bij een klein kind is het belangrijk om een beeld te scheppen zodat het ongeveer weet wanneer "bijna" is. Als je uit school komt gaan we naar de speeltuin. Als de lampjes buiten aangaan maken we weekend, als de blaadjes aan de bomen zijn gaan we op vakantie. Met een beeld in zijn hoofd kan een kind iets en je hoeft niet steeds weer te herhalen, "nu niet, bijna".

Volwassenen
Hier kun je jezelf er nooit met een bijna vanaf maken, op het moment dat je tegen een volwassene zegt bijna krijg je als antwoordt, "ja, daar heb ik wat aan, en wanneer is bijna". Volwassenen hebben in de eerder beschreven stages al geleerd dat bijna een relatief begrip is. Pas als de volwassene weer een beetje kind word kun je zeggen, nee nog niet, bijna.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl