X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


In Utrecht verloopt de samenwerking tussen politie en prostituees goed

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van BibiJann BibiJann Auteur op infoyo sinds
19 September 2008


Bekijk het profiel van BibiJann
Datum: 24-01-2011
Auteur: BibiJann
Utrecht ligt centraal in Nederland, ook ten opzichte van die paar andere grote steden die we hebben. De horecagelegenheden in het winkelhart van Nederland†zijn vaak gevestigd in historische panden of langs de eeuwenoude stadsgrachten. De terrasjes liggen in Utrecht zowel aan de straat met zicht op de gracht, als lager, direct aan het water. Deze sfeervolle werfkelderterasjes zitten bij goed weer altijd vol toeristen en Utrechters.

In de film "Amsterdamed" zit een scene waar een speedboot het terras op komt sjeezen. Dat fragment was in Amsterdam vanwege het hoogteverschil niet te filmen en is daarom in Utrecht opgenomen. Utrecht heeft een lange geschiedenis en dus ook heel wat kerken. Als je het centrum van bovenaf ziet zie je een kerken kruis bestaande uit Middeleeuwse stads kerken. De imposante kerk in het midden is de meer dan 600 jaar oude Dom. De Domtoren duikt overal als markant herkenningspunt op. Domstad noemt men Utreg daarom ook wel. Vlak bij het station aan een zijstraat van de Brede straat ligt een klein pad. Dit paadje biedt een doorgang van het centrum naar de populairste (=duurste) woonwijk van Utrecht. De Vogelen buurt noemen Utrechters zelf het gebiedje waar ze allemaal wel zouden willen wonen. Deze benaming staat op geen enkele kaart. Terug naar dat doorsteekje; de Hardebollenstraat heet het korte streegje waar raamprostitutie bedreven wordt. Het Hardebollenstraatje dankt zijn naam aan het gerespecteerde geslacht Hardebol. Van de dertiende tot de zeventiende eeuw zat er regelmatig een Hardebol in het Utrechtse stadsbestuur. Pas sinds de Tweede Wereldoorlog wordt in dit buurtje getippeld. Nog weer veel later, in de jaren zestig ontstond de raamprostitutie. In een heel ander gebied van Utrecht vindt een wel heel bijzondere vorm van raamprostitutie plaats.

Drijvende afwerkplek

Langs de Vecht aan het Zandpad zitten vrouwen achter de ramen van woonboten. Het is niet echt een gebied waar het voor de hand ligt om wat rond te gaan slenteren. Potentieele klanten komen hier dan ook in auto's langs. Naast afwerkplek heeft het pad ook een functie als doorgangsroute. Voor de automobilisten en fietseres die het Zandpad gebruikten om het poldergebied van Utrecht te bereiken werd de situatie onveilig. Een deel van de weggebruikers alhier slaagde er menigmaal niet in om op de weg te blijven letten en de vereiste minimum snelheid vast te houden. Om die reden besloot de gemeente tot een aanpassing. In 2004 werd het Zandpad ruimer door er een apart fietspad naast te leggen. Onder de dames van plezier heeft de groep die op straat werkt vaak het minste plezier. Prostituees die op straat werken hebben vaak niets anders dan die straat. Het zijn heel vaak verslaafde vrouwen Rond 1980 nog werden deze vrouwen van de straat van de ene naar de andere plek verjaagd. Dat gaf onrust. Na veel debat en berichten naar buiten werd een formele tippelzone ingesteld. Hoereren werd officieel toegestaan aan de Europalaan. ( de baan) met gratis ondersteunende voorzieningen. De huiskamerbus staat er tijdens de gangbare werktijden in deze branche. Dit mobiele toevluchtsoord staat klaar met condooms schone naalden medische hulp en is uitgerust met een douche. De politie is intensief aanwezig rondom het gebied en hoeft zelden in te grijpen. De formele tippelstraat heeft elders in het land ook een goed naam en trekt zo collega hoeren van elkders aan. In 1996 bij het 10 jarig bestaan van de zone proosten bedrijfsleiders politieagenten en prositituees op de goede samenwerkeing. De zone wordt aangeduid met "de baan"

De baan is intussen ingeburgerd

Er wordt door de omwonenede Utrechters niet meer tegen geprotesteerd. Het is een begrip geworden dat bij Utrecht hoort zoals de plantjesmarkt aan het Sint Janskerkhof. In de homo scene kun je als je modder aan je hippe schoenen hebt de vraag of het lekker was verwachten, zo populair is de zone in korte tijd geworden.

Pasje vergeten ?

Per oktober 2005 is een pasjessysteem ingevoerd. De vergunningen worden uitgereikt door middel van een wachtlijkst dit omdat als het aantal werken dames stijgt ook het aantal chauffeurs klanten, toeristen en souteneurs meestijgt. De politie blijft graag op de hoogte, dat kan soms handig zijn.

Kijk jij rechts, neem ik links

In 2008 werd in verband met de bouw van een studentenhuisvestingcomplex de Europalaan en daarmee de bezighedenen van de dienstdoende dames met 130 meter ingekort. Minder werkruimte is in geen enkele branche echt prettig. Dit probleem werd snel en sympathiek door de Utrechtse Raad opgelost. Ter compensatie werd het tippellen aan beide zijden van de Europalaan toegestaan.

Reacties op dit artikel
Sarah neely, 2011-02-12
( 0 )

Geachte heer / mevrouw

Dit is om u te informeren dat Capital Trust FINANCIEN FIRM momenteel een lening aanbieden bij 3% rente.
Wij bieden een verscheidenheid aan leningen aan onze klanten. Wat uw lening moet zijn, groot of klein, persoonlijk of hypotheeklasten, zijn we klaar om te praten met u over hoe wij uw needs.and voldoen hoe u deze lening te krijgen. Laat ons u helpen regelen de financiering en krijgt ook een zeer legitieme lening. Wij zijn geregistreerd en erkend financi√ęle huisvesting geeft uit lening tegen een lage rente voor iedere serieuze persoon, indien ge√Įnteresseerd vul het aanvraagformulier hieronder

COMPANY HOUSE EXECUTIVE
21 Bloomsbury Street London.
WCIB 3XD United Kingdom


Aanvraagformulier:

1) Volledige naam :.........
2) Land :..............
3) Adres: ...
4) Sex :..............
5) Burgerlijke stand :......................
6) Beroep :..............
7) Telefoonnummer :......
8) Maandinkomen :.....................
9) Leenbedrag Nodig :...............
10) Lening Duur :..................
11) Doel van Lening :.................
12) Leeftijd: ..............
Neem dan contact met ons op als toepassing vinden moeilijk in te vullen.
Groet,
Sarah Neely
Lening Officer
E-mail: capitaltrustloan@sify.com
Vertellen: +447024027803
Fax: +448447742385
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl