X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het probleem van ieder jaar, wanneer moet dat gedichtje klaar

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Marcel50 Marcel50 Auteur op infoyo sinds
30 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Marcel50
Datum: 31-10-2008
Auteur: Marcel50
Zoals ieder jaar heeft een groot deel van nederland een groot probleem dat zich voordoet rond eind november begin december. De sinterklaasgedichten moeten weer op papier komen. Via internet kan je met de rijmmachine een heel eind komen. Maar wat is er nu moeilijk aan het maken van een rijmend gedicht voor een kind op de basis school?

De vuistregels bij het maken van de gedichten

Bij het maken van een gedicht kunt u zich vast houden aan de gouden vuistregel aa/bb of ab/ab of ab/ba. de meest gebruikte is de aa/bb wat inhoud dat regel twee rijmt op regel een. Let er echter op dat er alleen in een rijmwoord gebruik wordt gemaakt van de laatste drie letters van het woord. Dus een voorbeeld rUIM rijmt op prUIM en denKEN rijmt weer op schenKEN maar ook op tanKEN wenKEN en ga zo maar door. In de rijm kan een toespeling gemaakt worden op wat zich in het pak of cadeaupapier zit. maar vergeet vooral niet de goede en minder goede karakter eigenschappen van de ontvanger te verwerken om het persoonlijk te maken.

De klapper in een gedicht

Als u aan de hand van de vaste regels een gedicht heb gemaakt kunt u dit uitbreiden. Wat is er leuker dan een gedicht waar niemand iets van weet en dat iets vertel over alle op pakjes-avond aanwezigen. hou het hierbij kort en alleen bij karakter eigenschappen noem dus geen naam en laat iedereen maar raden over wie het stukje gaat. het zal de gezelligheid en aandacht op de avond vasthouden ieder zal zich af vragen wie dat gedicht heeft gemaakt. Echt geloof me het zal uw creatieve explosie meer als belonen en u als schrijven een onvergetelijke avond doen laten beleven. Sluit uw gedicht niet af met de groeten van maar gebruik eens in opdracht van Sinterklaas Uw Rijmpiet. hiermee maakt u het raad spelletje mogelijk nog groter.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl