X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het nut van het leven

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Leef Leef Auteur op infoyo sinds
20 Juli 2010


Bekijk het profiel van Leef
Datum: 01-10-2010
Auteur: Leef
We keven, dat is een feit, maar staan we er ook allemaal bij stil wat  het nut is van ons leven.Hoe we ons leven de moeite waard kunnen maken, en dan heb ik het niet over onsterfelijkheid, dan heb ik het niet eens over het leven als mens, maar het leven in de breedste zin die er denkbaar is. Ben ik belangrijker in de evolutie dan de mier die ik ongemerkt dood trap.

Het leven is een strijd

Er is een moment geweest in mijn leven dat het voor mij niet meer de moeite waard was.
Als ik een geladen pistool binnen handbereik had, was mijn leven voorbij geweest.
Dit moment is "gelukkig" voorbij gegaan, maar ik begrijp diegene die dus een eind aan hun leven hebben gemaakt zo goed.
De reden dat ik nog leef is het besef dat leven een reden heeft.
Maar het is mij nog niet duidelijk wat die reden dan is.
Ik kan me niet voorstellen dat het leven nutteloos is.
Ik ben me ervan bewust dat wij allemaal uit energie bestaan, dat we daar ook uit voortkomen, maar ik weet nog niet hoe ik die energie op een zo positieve mogelijke manier moet benutten.
Wanneer doe ik jou goed. Want ik weet wel dat ik niet alleen kan leven, dat ik met de maatschappij om mij heen moet leven. Maar in mijn ogen zijn er zoveel misstanden in de wereld. Ik weet dat ik de verantwoording voor de wereld niet op mij kan nemen. Maar ik vind het ook moeilijk om te bepalen hoe ver ik daar dan wel in kan gaan.

Zoeken naar bevestiging

Ik weet dat ik niet allen kan en wil leven. Ik ben afhankelijk van de mensen om mij heen. Maar ik word zo vaak geconfronteerd met onrecht. Dat was ook de reden waarom ik het hele leven niet meer de moeite waard vond. Het onrecht wat mij en dus ook anderen wordt aangedaan, door de illusie dat iemand zich beter acht dan een ander.
Ik besef dat ik niet meer waard ben dan wie dan ook. Ik ben niet beter of slechter dan een ander. Maar dat betekend dat ook mijn mening, mijn gevoel waardevol is, net zo goed als de mening en het gevoel dan ieder ander.
In het dagelijks leven echter word ik met zoveel onrecht geconfronteerd. Ik hoef de krant maar open te slaan, en het wordt me in het gelaat geworpen.
Ik heb de neiging om overal tegen in te gaan. Maar ik besef ook dat dat geen nut heeft.
Ik moet bij mezelf beginnen, en het kringetje uitbreiden binnen mijn mogelijkheden. Ik wil aan mijn omgeving laten zien door mezelf te zijn, en te zeggen wat ik voel. Dat ook zij de moeite waard zijn en ik in elk geval bereid ben om te luisteren naar wat zij voelen.Reacties op dit artikel
Methodist269, 2012-02-01
( +1 )

Je kunt jouw beeld van de wereld veranderen en daarin geloven.
Noem het illusie bespelen. creeer een toestand waar jij jezelf graag inziet, en ga dat visualiseren, blijf in gedachte bij dat wat je wilt en ga handelingen doen in gedachte als de nieuwe jij.
Herhaal dit en je zult al snel merken dat je je beter voelt, niet door dit truukje maar door het gevoel van controle over je zelf, jij bepaald wat jij doet, en hoe jij je voelt.
Gedachtegangen zijn vaak verwarrend dus zul je principes moeten creeeren die jouw in tijden van twijfel op het juiste pad houden.
Niets blijft hetzelfde elke dag is nieuw dus je zult je karakter in elke situatie moeten kunnen plaatsen, en net als de hoofdrolspeler uit n videogame je zelf blijven bij slijpen tot je de ultieme jij bent.
Ga in vrede en heb plezier in wat je bent want je bent zo'n mooi en energiek wezen.
Die het zowel hier als in andere werelden verdiend heeft om te leven.

One love Methodist
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl