X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De onwetendheid van de mens pt. 1

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van LION LION Auteur op infoyo sinds
01 November 2010


Bekijk het profiel van LION
Datum: 03-11-2010
Auteur: LION
In een wereld waarin niks zeker is, sta je nog verstelt van waar men in gelooft en wat men aanziet voor de waarheid. Ben je het er niet mee eens dan ben je niet eens meer zeker van je leven. Ik wil niet doen alsof ik de waarheid wel weet, maar laat mij proberen een kans te scheppen die de mogelijkheid geeft om te groeien.

Rotterdam, November 2010

Het is nacht en ik kijk uit het raam. Wat ik zie is mist dat de hele straat vertroebelt.
Als ik naar buiten ga en ik kijk naar de lucht dan voel ik mij somber want de grauwe nacht weerhoud de maan ervan
om te schijnen. Nergens is een ster te bekennen, de hele lucht is grijs.
Dit vind ik wel jammer want het gevoel wat ik krijg als ik naar de sterren en de maan kijk, wanneer ik de ruimte in kijk, is een
gevoel van vrijheid. En dat beeld zal mij altijd herinneren hoe klein wij mensen zijn in het universum in de vorm waarin wij nu zijn.
En als ik kijk naar het dagelijks leven, het nieuws en mijn ervaringen kan ik u vertellen hoe onwetend de mens vandaag de dag
is.
Groeperingen hebben hun eigen overtuigingen, waarden en normen. En wie het er niet mee eens is word gelabeld als dom, onwetend, ongelovig, koppig, rebels, noem maar op. En in de ergste gevallen word er zelfs haat geuit naar de genen die het niet eens zijn met onze overtuigingen. Is dat niet alleen al een aspect van onwetendheid? . Denken het zelf te weten. Angst dat de waarheid je zal corrigeren.

Neem een voorbeeld van een man die het postkantoor zoekt. Hij doolt rond in de stad maar hij kan het niet vinden. Hij kamt elke straat elke hoek uit maar ziet nergens het postkantoor. Tot hij het echt niet meer weet en hij al bijna te laat is voor zijn afspraak dan spreekt hij een man aan en die vertelt hem dat hij er vlak voor staat.
Om het even uit te leggen: De man denkt het te vinden op eigen kracht maar vind het nergens. En doordat hij koppig is en denkt dat hij het zelf wel weet komt hij nog bijna te laat voor zijn afspraak ook. Tot op het moment dat hij toegeeft aan zijn onwetendheid. Dan komt hij erachter dat de kennis voor de hand lag. Hij hoefde alleen te beseffen dat hij die niet bezat.

Zo denken we wel vaker dat we het wel weten, of dat we de oplossing wel hebben. Maar juist als je denkt dat je bent voorbereid en het blijkt dat het niet zo was, is de afgrond waarin je valt veel dieper.
Zelfs nu ik achter steeds meer dingen kom betreft het leven, ben ik geneigd om mensen "dom, onwetend of koppig" te vinden als zij niet geloven in wat ik geloof. Ik kan dan zelfs zo veel verdriet hebben omdat ik geen zekerheid kan creŽren dat het goed gaat komen met die genen. Maar dit is fout van mij. Waar haal ik de zekerheid vandaan dat wat ik geloof de waarheid is?
Ik wil nog een voorbeeld maken, dat gaat aanduiden hoe, sorry dat ik het zeg, dom de mensheid kan zijn.

Vroeger geloofde de mens dat de aarde plat was. Dat is nog niet eens zo verkeerd en ook niet raar dat ze dat dachten.
Maar wat ging daar fout, je moest durfen om te zeggen dat dat niet zo was. Dacht dat de aarde bol was en je werd gezien als een gek ! Sterker nog je ging in tegen alle bevindingen en overtuigingen. Ik geloof best dat in een vroeg stadium van deze tijd onze broeders en zusters zelfs vervolgd werden voor het niet accepteren van deze overtuiging. Denk hierbij aan de heksen vervolgingen om een beeld te scheppen.
Al die jaren geleden zou je gek worden genoemd en gevaarlijk voor de maatschappij worden gelabeld. Terwijl vandaag de dag weten we dat de kleine groep mensen die de aarde als een bol zagen, al die tijd gelijk hadden. En dat het grootste deel van de mensheid leefde in een illusie.
Ze dachten echt dat je in de ruimte zou vallen als je naar de "rand" van de aarde zou reizen!
Als het toen kon gebeurde, dat de mensheid voor een lange tijd leefde in onwetendheid dan sta ik niet gek te kijken als we morgen zien dat een beschaving van buiten de aarde komt om onze planeet te herstellen.

Echt, we weten niet alles. Sterker nog we weten alleen wat we voorgeschoteld krijgen en we nemen het als pap in ons maar al te graag.
Stop dit gedrag. Wij mensen zijn tevreden met een dode kikker terwijl we zijn voorbestemd om te waken over de leeuwen.
Gooi die kikker in de sloot en kijk wat er op je pad komt. Als je daar blij mee was dan stik je van geluk als je ziet wat je allemaal zal aantreffen.
Ik wil dit stuk afsluiten met een oproep.
Ik wil een ieder die dit leest oproepen om jullie ogen open te maken en je brein van het slot te halen. Geef het de ruimte om te groeien. Accepteer dat je het niet weet, en begin te weten.
Ik hou van jullie allemaal door middel van onvoorwaardelijke liefde dat ik nog steeds leer om te verspreiden.
En ik hoop dat jullie het vervolg zullen lezen want ik ben nog lang niet klaar met jullie.
Ook zal ik schrijven over andere onderwerpen die mijn aandacht bezitten, en omdat dit mijn eerste artikel is wat ik schrijf in mijn leven, wil ik jullie vragen om niet bevooroordeeld te zijn over de inhoud van mijn verdere stukken.
Ik wens jullie allemaal voorspoed, geluk & liefde toe.

Reacties op dit artikel
Methodist269, 2010-12-05
( 0 )

Zeer aansprekelijk artikel en ik zou niet durven bevooroordeeld te zijn over je verder stukken gezien de visie die je bekleed dagelijks meer informatie krijgt en dus uitbreid naar een meer completere mening of ziens/leefwijze, ik heb echt genoten van je stuk, het mooie van dit is stel je bent een lamp maar je staat uit omdat je je niet bewust bent van het feit dat je n lamp bent.
Alles is donker of zoals jij mooi zei n troebele planeet waar je zelfs de sterren niet ziet,
op het moment dat je door tasten en jezelf bestuderen per ongeluk de schakelaar omswitched en je in een schijnende bol veranderd die licht schijnt op de duisternis en een helder beeld geeft van je omgeving, dan pas ben je erachter wat je bent dat wat je doel ermee is ,zie je als je al die andere ineens ziet tasten in het duister en je hen kunt helpen door even aan te tonen dat ze eigelijk een lamp zijn en dat ze alleen de schakelaar maar om hoeven te switchen.
Maar zelfs dit simpele gegeven ,in mijn ogen voor iedereen duidelijk word niet begrepen door veel mensen, jammer vind ik dat maar goed zie het als een netwerk van de 20 sollicitaties blijven er maar 2 over die waardig genoeg zijn , dus de spreek waarde vvoor jou 10 andere is zo gek nog niet, alleen is het niet op iedereen van toepassing.

Maar goed ik kijk uit naar je vervolg series en veel geluk en liefde 2 you bro

One Love Methodist
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl