X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kerstavond

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 25-12-2011
Auteur: Carina03
Ik heb de avond alleen doorgebracht. Sinds mijn scheiding bijna drie decennia geleden, is dat niet meer voorgekomen. Toen heb ik zitten huilen, nu zat ik te mijmeren. De meest vreemde gedachten kunnen je overvallen. De raarste verlangens, je overziet je leven en vraagt je af wat de bedoeling nu eigenlijk is. Je kijkt naar het kindje in de stal en vraagt je stilletjes af waarom het gewicht in kruizen soms zo kan verschillen.

Eenzaam maar niet alleen

De ouderen kennen dit gezegde van de oude koningin Wilhelmina. Lang heb ik die woorden niet begrepen, nu wel. Op zo’n avond van reflectie gaan je ogen open. Ik heb het op verschillende fronten zwaar gehad. Met de nodige hulp van bekende- en onbekende mensen begint mijn leven weer aardig op de rails te komen. Ik voel me gezegend met gezonde kinderen en een schat van een kleinkind. Het gevoel dat je kan overvallen als je iemand voor de eerste keer ziet overkwam mij pas op latere leeftijd. Het “iemand in de ogen kijken en op slag verliefd worden” was mij vreemd. Zo vreemd zelfs dat ik het gevoel niet herkende toen het me overkwam. Ik heb het een plekje kunnen geven en we zijn nu intens goede vrienden. De afstand is echter groot daarom bestaat het grootste deel uit correspondentie. Waarschijnlijk is deze afstand de oorzaak van het gevoel van eenzaamheid dat me zomaar opeens kan overvallen.

Houden van

Is een raar ding. Ik weet dat er mensen zijn die op verschillende manieren van me houden. Net zoals ik op verschillende manieren van hen hou. Het kindje in de kribbe is van steen, maar ik krijg een warm gevoel als ik het op zijn plekje leg. Vanavond ben ik slechts een beetje eenzaam, ik geniet ook intens van mijn overpeinzingen en tijd alleen. Ik kijk een paar maanden verder dan vandaag, voorbij de laatste moeilijkheden en bruggen die genomen moeten worden. Als de vader van het kindje het wil dan is mijn kruis over een paar maanden lichter. Over een paar maanden verdwijnt misschien ook het gevoel van eenzaamheid wel weer voor een dag of tien. Het alleen zijn is morgen alweer over. De rest van de week zal ik op moeten gaan in kerstwensen en kerstbezoekjes met daarbij een kerstdiner. Met oud en nieuw kijk ik altijd even naar boven terwijl ik op de verzendknop van mijn mobieltje druk. In een land ver van hier doet iemand hetzelfde en heel even kruisen onze blikken elkaar in gedachten. Een kort moment van gelukzaligheid waaruit je wordt losgerukt door je omgeving. Dat is het moment dat het goed is dat je niet alleen bent en je omringt bent door de warmte van de mensen om je heen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl