X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Kwaliteitsverbetering onderwijs

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 13-02-2009
Auteur: Normyo
Kwaliteit van onderwijs is een belangrijke factor voor de maatschappij. Ten eerste door het belang van onderwijs als toegangspoort tot de maatschappelijke deelname. Ten tweede door de nadruk die de maatschappij legt op een opleiding die met een diploma wordt afgesloten, dat gebaseerd is op een centraal goedgekeurd opleidingsplan.

Logisch

De logica achter de eis van de maatschappij voor een diploma is nog wel te begrijpen. Door een diploma verminder je de willekeur van selecteurs. Want als ieder bedrijf zelf moet gaan bepalen op welk niveau zij iemand binnen willen halen, dan gaat dat ten eerste veel tijd kosten. Je zult iedereen die handwerk verricht een voorbeeld moeten laten maken en dit laten beoordelen. Maar het zorgt ook voor verschillen tussen bedrijven. Zo zal het ene bedrijf mensen zonder voorkennis aannemen en opleiden. Terwijl andere bedrijven er dan voor kiezen om personeel weg te kopen bij een bedrijf dat mensen opleidt.

Verder besparen diploma's opleidingskosten. Ten eerste omdat je vanuit een redelijk uniform centraal goedgekeurd opleidingsplan kunt werken. Wat tot gevolg heeft dat iedereen dezelfde voorkennis heeft. Dat heeft weer als voordeel, dat iedereen met algemene standaarden werkt. En algemene standaarden maken het mogelijk om bijvoorbeeld te werken met standaard ingestelde en afgestelde instrumenten of regels. Standaarden zorgen verder voor kostenbesparingen, omdat instrumenten werken met en gemaakt kunnen worden volgens standaarden. Ten tweede besparen diploma's opleidingskosten omdat bedrijven het opleidingswerk niet zelf hoeven te doen. Ten derde besparen diploma's op de kosten van het opleiden van opleiders, omdat dit op basis van centraal vastgestelde opleidingsplannen kan gebeuren.

Kwaliteitsverbetering

Omdat onderwijs zo'n belangrijke plaats inneemt is een goede kwaliteit noodzakelijk. De eerste stap in de richting van kwalitatief goed onderwijs zijn goed opgeleide leerkrachten. De tweede stap is het op peil houden van de kwaliteit van de leerkrachten. De derde stap is goed studiemateriaal. De vierde stap is een goede aansluiting tussen de opleiding en de praktijk. De vijfde stap is een kwalitatief goede organisatie rond het onderwijs van de leerkracht aan de leerling.

De kenmerken van een goede organisatie vallen in te delen naar de kwaliteit van het management, de leerkrachten, het gebouw, het beleid,de cultuur. Als deze elementen een goede kwaliteit bezitten, dan zal het onderwijs ook kwaliteit leveren.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl