X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Knvb biedt plek voor de maatschappelijke stage

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 13-04-2010
Auteur: Sjax
Vanaf het volgend schooljaar is het voor iedere middelbare scholier verplicht om op maatschappelijke stage te gaan. Nou is het vinden van een leuke stageplek niet altijd even makkelijk.De KNVB beidt uitkomst.

De stageplek bij de Knvb

De KNVB heeft de opleiding gediplomeerd juniorscheidsrechter in het leven geroepen om als maatschappelijke stagepolek te dienen.Op dit moment loopt er een poroef in de gemeente Apeldoorn. Daar zijn  in september 2009 een aantal middelbare scholieren van het VMBO, de HAVO en het VWO begonnen met de cursus. Op 13 april wordt aan 22 deelnemers het diploma uitgereikt door de top scheidsrechter Kevin Blom die in de eredivisie fluit.
Een 2e groep is inmiddels ook gestart met de cusrus. Het is de bedoeling dat de KNVB de cursus in heel Nederland gaat aanbieden.

Deze stageplek heeft meerdere voordelen.
Het is ten eerste leuk voor de jongeren. De jongeren die zich hebben aangemeld zijn allen lid van een voetbalclub en kunnen na hun diplomering aan de slag als scheidsrechter bij duels tot de c-junioren.
Ten tweede is het voor de KNVB leuk omdat ze zo maatschappelijk actief zijn en ze hopen veel jongeren enthousiast te maken voor het vak van scheidsrechter. De KNVB kampt immers lal jaren met een tekort aan scheidsrechters.
Dat de jongeren tenslotte bij hun eigen club aan de slag gaan is ook mooi meegenomen voor de desbetreffende clubs. De verwachting is dat de jongeren daar lang blijven fluiten en ook doorzullen willen groeien in het scheidsrechter zijn.

De maaatschappelijke stage

Vanaf volgend schooljaar is dit dus verplicht voor iedere middelbare scholier. Het doel van de stage is dat de scholier in aanraking komt met vrijwilligerswerk en zo wat gaat betekenen voor de maatschappij. Ook is de stage bedoelt om de jeugd meer in aanraking te laten komen met mensen buiten hun eigen sociale wereld om.

Middelbare scholen vrezen voor een tekort aan (zinnige) stageplekken. De KNVB heeft daar op een goede manier invulling aan gegeven. De hoop is dat meer bedrijven of verenigingen komen met leuke stageplekken. Het is immers de bedoeling dat jongeren na hun stage ook vrijwilligerswerlk blijven doen. Dan moet er wel leuk vrijwilligerswerk zijn voor ze.

Reacties op dit artikel
Bob, 2015-03-04
( 0 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl