X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Leonardo onderwijs

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van bruggink bruggink Auteur op infoyo sinds
08 Augustus 2010


Bekijk het profiel van bruggink
Datum: 16-08-2010
Auteur: Bruggink
De meesten van jullie kennen Leonardo da Vinci wel als schilder van de Mona Lisa en Het Laatste Avondmaal. Hij leefde van van 1452 tot 1519. Als je bedenkt dat dit 500 jaar geleden was, dan kun je je nauwelijks voorstellen dat hij technische tekeningen heeft gemaakt van vliegtuigen, helikopters, duikboten en andere machines! Kortom : een uitvinder pur sang. Heden ten dage wordt hij gezien als het voorbeeld van een visionair en pionier. Niet vreemd dus dat het onderwijs voor hoogbegaafde kinderen naar hem vernoemd is : Leonardo Onderwijs.   

De Leonardo Stichting

De Leonardo Stichting heeft een concept bedacht waardoor hoogebegaafde kinderen vanaf het basisonderwijs de juiste prikkels krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Hoogbegaafde kinderen hebben over het algemeen de neiging om op een gewone basisschool veel naar buiten te kijken en niet op te letten, sommigen vinden het zelfs niet leuk om naar school te gaan. Ze worden daar immers niet uitgedaagd om hun best te doen. De basisvaardigheden hebben deze kinderen zich vaak al eigen gemaakt voordat ze naar de basisschool gaan, op school krijgen ze alleen herhaling. Moet je je eens voorstellen dat je de hele dag naar herhalingen van dezelfde voetbalwedstrijd moet kijken. En dat de juf of meester dan ook nog vindt dat je op moet letten! Ja, stel je voor dat er iets nieuws komt! Duidelijk is dat deze kinderen op een andere wijze onderwijs moeten krijgen dan niet hoogbegaafde kinderen.

De Leonardo Stichting heeft voor deze kinderen een aantal aparte scholen opgericht. Voor toelating moet je minimaal een getest IQ hebben van 130. Op de Leonardoschool krijg je op een andere manier les en krijg je ook hele andere vakken, zoals schaken, filosofie, Engels, Spaans en Chinees.  

Eigen geld

De Leonardo Stichting krijgt geen overheidssteun en is daarom afhankelijk van externe sponsors. De ouders moeten een eigen bijdrage betalen die hoger is dan voor het gewone basisonderwijs. Veel ouders moeten al ver reizen of speciaal verhuizen om hun kind(eren) naar een van de Leonardo scholen in Nederland te doen. De hoge eigen bijdrage kan dan financiŽle problemen opleveren.  DIt ontneemt begaafde kinderen de kans om zich in een uitdagende leeromgeving en in eigen tempo te ontwikkelen. Een gemiste kans! Ik spreek dan ook de wens uit dat de Leonardo Scholen in Nederland vanaf 2011 geheel of gedeeltelijk gefinancierd gaan worden door de Nederlandse overheid. Al was het alleen al om internationaal geen kennisachterstand op te lopen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl