X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Leren van succes

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 26-06-2009
Auteur: Normyo
Het is mogelijk om te leren van succes. Ook al wordt beweerd dat dat niet kan. Maar dat we vaak niet leren van succes heeft niets met het succes te maken, maar met de manier waarop mensen tegen succes aankijken. Zou de mensheid succes niet zien als iets bijzonders dat we zelf gecreŽerd heebben, maar als iets toevalligs, dan zouden we er heel veel van kunnen leren.

Het succes effect

Wat je dan ook vaak ziet bij succesvolle mensen, is dat ze na een tijdje stoppen succesvol te zijn. Het kan zelfs zo erg worden, dat ze na een tijd gezien worden als de verliezers in de wedstrijd.

Je zou dat het effect van het succes kunnen noemen, maar dat is het niet. Het is de houding die mensen aannemen ten aanzien van succes, die hun hindert om te leren van hun succes. Omdat we denken dat succes het bewijs is van ons eigen gelijk, denken we de waarheid in pacht te hebben. Dat leidt er toe dat we niet willen nadenken over de oorzaak van ons succes. En zodra we stoppen met nadenken, kunnen we niets meer leren.

Het is dus niet het succes, dat ons hindert om te leren, maar onze eigen houding.

Nu moet ik hier wel stellen, dat het succes effect alleen voorkomt in omgevingen waarin mensen succes vooral toekennen aan zichzelf en geen zicht hebben op wat hun concurrenten doen.

In sporten komt het succes effect eigenlijk niet voor.

Het sport succes

Als er iets is wat sporters weten, dan is het wel dat als ze niet hun best blijven doen, dat hun succes van korte duur is. De oorzaak daarvoor ligt in het feit dat sporters in de loop van hun loopbaan gezien hebben dat iets minder trainen of oefenen meteen tot verlies leidt. Sporters krijgen dus vaak meteen feedback op hun succes en falen. Sporters leren dus vanzelf van hun succes, omdat ze geleerd hebben dat alleen door naar jezelf te kijken en vooral je successen je succesvol kunt blijven. Want van je mislukkingen kun je alleen maar leren wat je niet moet doen. Maar door naar je successen te kijken en hoe je ze hebt gecreŽerd, kun je leren hoe je ze moet of kunt verbeteren.

Leren van je succes betekent dus vooral kijken naar wat beter kan in wat je al doet.

En natuurlijk is sport een voorbeeld, waarbij de complexiteit van het succes overzichtelijk is. Een hardloper moet op een bepaalde manier hardlopen en zich voorbereiden om sneller te zijn dan zijn concurrenten. De voorbereiding en de manier van lopen zijn direct zichtbaar voor de loper.

Leren van je succes

Om te kunnen leren van je succes moet je dus bereidt zijn om het te onderzoeken. Je moet durven toegeven dat je succes niet een gegeven is, maar een inspanning. En dat je succes kunt herhalen door te copieŽren wat effect heeft en ineffectieve handelingen te vervangen door gedrag dat mogelijk bijdraagt aan het succes. Je moet dus het gevoel dat je van succes krijgt, kunnen waarderen als een beloning. Maar vervolgens moet je net zo hard kunnen genieten van het leren van je succes als je kunt leren van je fouten.

Uiteindelijk moet je dus niet alleen succesvol worden in succesvol zijn, maar ook in het creŽren van succes.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl