X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wat is een leuke vacaturetekst

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 09-09-2009
Auteur: Normyo
In een vorig artikel gaf ik al aan, dat de meeste vacatureteksten dertien in het dozijn teksten zijn. Ze beginnen met de naam van het bedrijf en ze eindige met de naam van de contactpersoon. En daartussen in wordt het niet veel interessanter.

Leuke vacatureteksten

Wat een leuke vacaturertekst is, hangt natuurlijk ook samen met wie je bent. Zo zullen sommige boekhouders helemaal niet geÔnteresseerd zijn in leuke teksten. Terwijl een tekstschrijver veel meer verwacht van een tekst. Ook al krijgt de boekhouder vaker zijn zin als het gaat om advertenties voor vacatures, dan tekstschrijvers.

Maar daarmee wordt al duidelijk dat een vacaturetekst zich moet richten op de doelgroep waarvoor hij geschreven wordt. Hoe creatiever de doelgroep, hoe creatiever de tekst mag zijn. Hoewel je moet het ook weer niet overdrijven, want de tekst moet nog wel inhoudelijk duidelijk zijn.

Verder mag een tekst natuurlijk niet te lang worden, want dat bevorderd de leesbaarheid ook weer niet. Maar een advertentie waarin de naam van het bedrijf staat, welke functie het is en welke taken die omvat, dat het salaris markt conform is en wie je mag bellen of waar de brief naar toe moet is ook weer wat te kort. Dan kun je bijna volstaan met de naam van het bedrijf, de functienaam en de melding:
Als je ervaring hebt in een vergelijkbare functie bel ons dan op het volgende nummer.
Uiteindelijk is een vacaturetekst ook een stukje reclame voor een bedrijf. Het moet dus ook wervend zijn voor de toekomst. Iemand moet dus na het lezen van de vacature denken, dit is misschien geen functie voor mij. Maar het bedrijf lijkt me leuk, dat ga ik in de gaten houden. Volgens marketeers moet je dan gaan nadenken over elementen als prijs, plaats, product, promotie en personeel. Nieuwe marketingmixen gaan uit van moeite, communicatie, gemak en behoefte. Als het gaat over werven via internet stelt meneer Constantinides voor om te kijken naar werkgebied, site, synergie en systeem. Het opmerkelijke is eigenlijk, dat veel vacatureteksten de prijs, plaats en product marketingmix gebruiken. Terwijl waar het echt om gaat is:
Informatie voor de sollicitant.
Wat moet een sollicitant weten om te kunnen beslissen of hij wil reageren. En dat betekent natuurlijk dat je als opsteller van de vacature moet weten welk soort sollicitant je zoekt.

Ben je opzoek naar een broekie van achtien, dan heeft het meer zin om aan te geven dat je als bedrijf een goed opleidingsprogramma hanteert voor nieuwe medewerkers. Zeker als je een nieuwe medewerker langer aan je wilt binden.

Zoek je een ervaren medewerker die niet alleen weet waar hij over praat, maar ook kan samenwerken met zijn collega's, dan kun je natuurlijk schrijven senior. Maar hoe zeker weet je dat senior in jouw branche hetzelfde betekent als in de branche van de sollicitant of het bedrijf waar hij vandaan komt? En wie zegt dat iemand die op senior niveau met klanten kan omgaan, kan samenwerken met zijn collega's?

Verder kan het waarschijnlijk ook geen kwaad om iets meer te zeggen over het bedrijf zelf, dan dat het succesvol is of dynamisch of jong of innovatief. Want ťťn keer googlen op de naam van het bedrijf en het gekozen woord en de kans is groot dat de sollicitant weet dat het niet klopt. Tja, zal een sollicitant dan nog reageren, als er in vacatureteksten gelogen wordt? Of krijg je dan juist sollicitanten die het niet zo nauw nemen met de waarheid?

Voorbeeld

In het volgende voorbeeld is de functie en de naam van het bedrijf gefingeerd.
Broodjesoveral zoekt een nieuwe bakker.
Broodjesoveral is de bakker van broodjes en andere kleine deegwaren, die we zowel aan bakkers als supermarkten leveren. We zijn echter vooral sterkt in het leveren van alle soorten broodjes aan de vele horecazaken in de omgeving van Broodjesstad, waarmee ze hun belegde broodjes maken. We denken mee met onze klanten over wat ze verder nog kunnen met onze broodjes en andere producten. Met alsgevolg een vaste klantenkring, die dagelijks vele tienduizenden broodjes van ons afnemen.
Bij Broodjesoveral kun je als bakker in een team van goed opgeleide collega's, we hebben allemaal tenminste een mbo opleiding, aan de gang met het bedenken en bakken van nieuwe broodjes. We verwachten dat je openstaat voor feedback en ideeŽn va collega's en dat je je mening durft te geven, om van Broodjesoveral een blijvend succes te maken.
Bij Broodjesoveral vinden we het leuk als je meedenkt over niet alleen de nieuwe broodjes, maar ook over nieuwe processen en marketingstrategieŽn en als je ideeŽn hebt over nieuwe markten horen we dat graag.
De nieuwe bakker van Broodjesoveral heeft de volgende kennis en vaardigheden:
  • Hij weet veel van het bakkersvak en wil graag nog meer leren.
  • Hij heeft ideeŽn voor nieuwe broodjes en vindt het leuk om ze te delen met zijn collega's.
  • Wij zouden het leuk vinden als je ook meedenkt over de marketing en nieuwe markten, maar als dat niet je ding is, dan hopen we dat je toch wilt reageren
Het team van Broodjesoveral is een gemelleerd gezelschap van kennis van zaken, veel verschillende ervaringen en vaardigheden. We hebben bakkers, maar ook koks in huis. We hebben een marketing afdeling, maar natuurlijk ook een inkoopafdeling en een vertegenwoordiger en er loopt natuurlijk een directeur rond. Hoewel de directeur vaak bezig is samen met de boekhouder om te zorgen dat er genoeg geld in kas is en blijft, vindt hij het leuk om mee te werken op de verschillende afdelingen, om zo op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt in het bedrijf. Verder probeert iedereen mee te helpen waar dat nodig is. Hoewel sommige functies natuurlijk te specialistisch zijn om echt geholpen te kunnen worden.

Natuurlijk heeft iedere afdeling een hoofd, dat ťťn keer per week in overleg is met de directeur, de vertegenwoordiger, de boekhouder en de persoon met een nieuw idee. Dat betekent dat iedere medewerker in hoofdzaak zelf verantwoordelijk is voor zijn werk. Dus je mag je mond opendoen als je denkt dat er iets niet goed loopt. En als het hoofd van een afdeling niet luistert, kun je altijd nog met de directeur praten als hij op de afdeling is.

We proberen allemaal respectvol met elkaar om te gaan binnen Broodjesoveral, maar begrijpen het dat dat soms niet leukt. In situaties waarin we niet respectvol met elkaar zijn omgegaan praat de directeur of het hoofd van de afdeling graag met alle betrokkenen. Want uiteindelijk wil Broodjesoveral dat alle medewerkers het gevoel hebben dat ze een belangrijke zijn voor de organisatie.
Laat ons weten of jij bij Broodjesoveral wilt werken. We proberen iedereen te antwoorden, maar omdat de directeur de brieven verwerkt, kan het een weekje duren voor je antwoord krijgt.
Oja, we werken voor deze functie met de CAO voor het bakkersbedrijf bij Broodjesoveral.

Reacties op dit artikel
Johan, 2011-11-16
( 0 )

Ik ben overstag, waar kan ik solliciteren
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl