X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een andere aanpak

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 26-03-2010
Auteur: Normyo
Een uitspraak van Einstein stelt: If you always do what you did, you will get what you always got. In het Nederlands vertaalt zou je kunnen zeggen: Als je iets anders wilt krijgen, dan moet je iets anders doen. Maar anders doen ten opzichte van wat je altijd deed is zon beetje het moeilijkste wat er is.

Meer van hetzelfde

Tot een bepaalde leeftijd is de mens bereid om iedere dag iets anders uit te proberen. Hoewel sommige mensen nooit die leeftijd bereiken. Maar het gros van de mensheid vindt het wel lekker dat ze vanaf een bepaald moment in hun leven een aantal vaste handelingen hebben gevonden waar ze zich goed bij voelen. Al was het soms alleen maar om ervoor te zorgen dat ze herkenbaar zijn voor hun medemens of de mensen waarmee ze samenwonen en -werken.

Maar de belangrijkste reden dat we hetzelfde gedrag blijven vertonen vanaf een bepaald moment heeft vooral te maken met het feit dat we ons ongemakkelijk voelen bij ander gedrag. Het is het idee van de armen over elkaar slaan. We voelen het meteen als we de armen verkeerd over elkaar slaan. We hebben zelfs moeite om onze armen anders over elkaar te slaan dan we gewend zijn, zo zit die ene manier er ingesleten.

Toch is het niet handig om altijd maar op dezelfde manier te reageren op onze omgeving. Want als je altijd op dezelfde manier werkt krijg je altijd hetzelfde resultaat. Behalve natuurlijk als je omgeving verandert. Je zou ook kunnen zeggen: Als je een ijssculptuur wilt maken in de woestijn, dan kun je maar beter in een vrieskast werken, want anders is het beeld gesmolten voor je klaar bent.

Hetzelfde maar dan anders

Je zult dus soms van gedrag moeten veranderen, omdat je omgeving verandert. Maar om te kunnen veranderen heb je twee vaardigheden nodig. Ten eerste moet je kunnen herkennen wat je eigen gedrag is. Helaas iets wat we niet echt leren. Wat we wel leren is afwijkingen van het gedrag van anderen herkennen, zowel onze eigen afwijkingen als die van anderen. Ten tweede moet je ander gedrag kunnen definiŽren en toepassen. Vaak is het definiŽren van ander gedrag nog niet eens zo moeilijk. Dat is vaak gewoon een kwestie van het tegenovergestelde gedrag proberen. Maar het toepassen is moeilijk. Het gevolg is vaak dat we denken ander gedrag te vertonen, maar eigenlijk hetzelfde doen maar dan anders.

Veranderen

Een belangrijk punt om echt te veranderen naast dus het herkennen van het eigen gedrag en de vaardigheid om ander gedrag toe te passen is de wens of motivatie om je anders te gedragen. Het belangrijkste punt daarbij is de verwachting dat je het kunt. De meeste mensen hebben echter het gevoel dat ze niet kunnen veranderen. Maar dan vergeten ze vaak dat ze zich vanzelf anders gedragen in andere situaties. Kijk maar eens naar hoe mensen zich gedragen op vakantie, plots kunnen ze wel leuk zijn of zich ontspannen.

Om te veranderen moet je dus willen, maar ook je omgeving veranderen. Zo lukt het veel misdadigers die uit de gevangenis ook niet om hun gedrag te veranderen als ze weer in dezelfde omgeving terecht komen met dezelfde vrienden. If you do what you did, you will get what you always got. In sommige situaties is het natuurlijk onmogelijk om je omgeving te veranderen. Maar vaak is het veranderen van je omgeving vaak niet meer dan een afspraak maken met de mensen om je heen. Misschien een beetje schuiven met het meubilair. Maar bovenal is veranderen vaak het maken van een plan van aanpak, nadat je hebt vastgesteld dat je wilt veranderen. Een plan waarin je vaststelt wat je wilt veranderen, hoe je dat gaat doen en wie je daarbij kan helpen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl