X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Is je werk wel leuk

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 01-04-2010
Auteur: Normyo
Als iedereen zo hard bezig is om van zijn werkomgeving een leuke plek te maken om aanwezig te zijn, is het werk dat je doet dan nog wel leuk. We weten ondertussen wel dat de meeste werknemers werken omdat ze vinden dat ze geld nodig hebben om te overleven. Hoewel je eigenlijk moet zeggen: Ze hebben geld nodig om de dingen te doen die ze leuk vinden, waarvan ze denken dat ze er geen geld mee kunnen verdienen.

Je werkplek

Het is natuurlijk wel ietwat raar als je je werkplek moet opleuken om met plezier naar je werk te gaan. Dat is natuurlijk gewoon een teken dat je je werk niet echt leuk vindt. Maar dat is toch eigenlijk wel erg vreemd. Dat is een beetje als je vriendin vragen om maar naakt rond te gaan lopen, omdat je haar figuur leuker vindt dan haar persoonlijkheid. Of je echtgenoot vragen om iedere dag in zijn trouwkleding rond te lopen, omdat hij van zichzelf zo saai is.

Hoe kan het dat we onze werkplek willen opleuken om ons werk leuk te maken? Als het werk niet leuk is, dan wordt het toch niet leuker omdat de omgeving anders is. Je blijft toch ook niet bij je vriend als je hem saai vindt, hoe leuk hij er misschien ook mag uitzien.

Maar blijkbaar doen de meeste mensen dat wel. Waarbij ze even vergeten dat ze ongeveer acht uur of meer per dag op hun werk zijn, dus dat betekent acht uur per dag geen plezier. Als je dan nog bedenkt dat een groot deel van de werkende mens nog eens twee uur of meer onderweg is naar zijn werk en acht uur wil slapen, dan blijft er niet veel tijd over voor plezier.

Leuk werk

Hier moet natuurlijk wel even toegegeven worden dat het onwaarschijnlijk is dat er een baan bestaat die acht uur per dag leuk is. Zelfs chirurgen, die toch vooral bekend staan om het feit dat ze werk doen wat ze leuk vinden, staan geen uren achter elkaar te opereren. De operatie is eigenlijk het kleinste onderdeel van hun werk. Ze moeten de patiŽnten die ze zullen opereren onderzoeken. Ze moeten hun literatuur bijhouden. Ze moeten praten met de patiŽnten die ze gaan opereren en hebben geopereerd. Ze moeten overleggen met collega's en nog wat andere overlegorganen binnen het ziekenhuis. Maar zie je chirurgen de eis stellen om de operatiezaal maar eens in roze te schilderen met een foto van hun kinderen, want ze hebben zulk saai werk.

Je werk leuk maken doe je dus niet door de omgeving aan te passen, maar door het werk leuk te maken. Je werk leuk maken doe je door werk te doen wat je interesseert, uitdaagt, motiveert. Of door je baas te vertellen dat het werk dat je doet niet leuk is, oninteressant niet uitdagend en demotiverend. Maar bovenal maak je je werk leuk door te begrijpen waarom je het doet. Inzicht in het grote geheel maakt werk leuk. Daarom vinden chirurgen hun werk ook leuk, ze zien meteen effect van hun werk. Daarom zijn zelfsturende teams of is job rotation een †manier om werk leuk te maken. Het geeft inzicht in het geheel en welke bijdrage je levert aan het geheel. Daarom vinden ondernemers hun werk leuk, ze hebben het overzicht en weten dat hun activiteiten invloed hebben op wat ze doen. Daarom zijn schrijvers van romans met vijfhonderd en meer pagina's instaat om een paar jaar te schrijven aan zijn pil. Ze zijn met iets bezig waar ze invloed op uitoefenen en als het af is dan is het resultaat het gevolg van hun eigen werk. Daarom vinden bouwvakkers hun werk leuk, je ziet de resultaten direct voor je.

Maar hoe leuk is het als boekhouder om bij te houden hoeveel geld er dit jaar is uitgegeven aan schoonmaakmiddelen. Hoe leuk is het als inkoper om altijd weer alleen dat ene kleine onderdeeltje te moeten kopen, waarvan je niet eens weet waarvoor het gebruikt wordt? Hoe leuk is het om iedere dag weer die declaraties in te voeren van verzekerden, terwijl iemand anders vervolgens beslist of de vergoeding gegeven wordt? Dan is het misschien ook wel logisch om je werkomgeving leuker te maken. Maar eigenlijk zou je werkgever ervoor moeten zorgen dat je leuk werk hebt.

Reacties op dit artikel
Sheila61, 2010-04-01
( 0 )

Zinvol artikel; goed geschreven
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl