X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wie geeft ze een kans?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van letteke letteke Auteur op infoyo sinds
22 Januari 2009


Bekijk het profiel van letteke
Datum: 19-10-2010
Auteur: Letteke
Hij was gaan solliciteren voor een bijbaantje bij een grote supermarkt.Toen hij aangaf, dat hij wel wat langzaam was, hoefde hij al niet meer te komen.16 jaar, wel willen, maar had geen schijn van kans.Als je in onze huidige maatschappij niet 110% functioneerd, kun je het wel schudden

Binnen onze maatschappij staat presteren,de beste zijn en zoveel mogelijk geld verdienen op de 1e plaats.
Niet alleen een walgelijk uitgangspunt, maar helaas ook de bittere waarheid. de competitiestrijd begint al in de peutertijd, waar ouders de kinderen al leren dat ze "de beste"moeten zijn. Gewoon gemiddeld is echt niet meer voldoende, want dan bereik je in dit leven niets. Deze "strijd"zet zich vervolgens derest van het leven voort, waar dan ook de nodige slachtoffers bij vallen. Kijk naar de statistieken ,binnen het GGZE en andere instanties hebben ze zoveel problemen met de opvang van jong en oud, dat ze niet meer weten hoe ze de wachtlijsten weg moeten werken. Dan heb ik het nog alleen over de "normaal: functionerende groep mensen.

Hoe moet dat nu als je ook nog een handicap hebt?

Mijn zoon van 16 heeft een lichte handicap, functioneerd prima, een schat van een jongen, zeer empatisch, hulpvaardig en lief voor andere mensen, alleen wat langzamer, dan de "gemiddelde"16 jarige.
Hij wil gewoon een bijbaantje, naast zijn school, zoals elke 16 jarige een zakcentje bijverdienen.
Helaas, er moet geld verdiend worden, het liefst iemand die alles kan, wil en dat voor met zo weinig mogelijk kosten voor de werkgever.

Nu zijn er wel allerlei instanties die met trajectbegeleiding werken (sluit maar aan in de wachtlijst), maar die beginnen zich pas in te spannen als mensen 18 jaar zijn, gestopt zijn met school en na diverse negatieve en demotiverende ervaringen werk zoeken. Naar mijn idee ,een beetje te laat.
Waarom niet eerder. Laat deze jongeren op jongere leeftijd de kans krijgen om werkervaring op te doen, laat ze zien wat werken inhoud, wat je ervoor moet doen, dat je ervoor beloond word.
Ik ben zelf volop aan het zoeken naar mogelijkheden om mijn zoon ergens op een plekje te krijgen, waar hij die kans krijgt, maar ik kan je vertellen dat dit een groot probleem is, waar moet je zoeken? Je zou denken voor een paar uurtjes moet er toch ergens iemand zijn met een eigen bedrijfje die zegt, laat die jongen komen!,
Misschien is er wel zoiets, maar dat moet je dan maar net vinden. Ik ga ervanuit, dat er zo nog talloze ouders zijn met hetzelfde probleem en ook zij kunnen nergens terecht.
Binnen het wereldje van hulpverlening krijg je vaak adviezen over wat je allemaal wel niet kunt doen om te zorgen dat je zoon een uitkering krijgt, dan gaan bij mij de stekels omhoog staan. Natuurlijk is het geweldig dat er een Wajong uitkering bestaat, maar dat moet een vangnet zijn als het allemaal niet lukt en geen uitgangspunt.
Dat idee krijg ik vaak, dat men er bij voorbaat  al vanuit gaat, dat deze doelgroep uiteindelijk toch wel in een uitkering terecht komt.

Laat al die instanties nou de koppen maar eens bij elkaar steken en wat meer preventieve ideeŽn bedenken zoals bijvoorbeeld een "vacaturebank "voor scholieren met een handicap die door middel van een bijbaantje werkervaring op kunnen doen.
Dat zou best wel eens een hoop leed kunnen besparen
Mocht iemand nog een leuk baantje weten in de buurt van Eindhoven!
Laat maar van je horen.

Met vriendelijke groet,
Elias

Reacties op dit artikel
Sarah neely, 2011-02-12
( 0 )

Geachte heer / mevrouw

Dit is om u te informeren dat Capital Trust FINANCIEN FIRM momenteel een lening aanbieden bij 3% rente.
Wij bieden een verscheidenheid aan leningen aan onze klanten. Wat uw lening moet zijn, groot of klein, persoonlijk of hypotheeklasten, zijn we klaar om te praten met u over hoe wij uw needs.and voldoen hoe u deze lening te krijgen. Laat ons u helpen regelen de financiering en krijgt ook een zeer legitieme lening. Wij zijn geregistreerd en erkend financi√ęle huisvesting geeft uit lening tegen een lage rente voor iedere serieuze persoon, indien ge√Įnteresseerd vul het aanvraagformulier hieronder

COMPANY HOUSE EXECUTIVE
21 Bloomsbury Street London.
WCIB 3XD United Kingdom


Aanvraagformulier:

1) Volledige naam :.........
2) Land :..............
3) Adres: ...
4) Sex :..............
5) Burgerlijke stand :......................
6) Beroep :..............
7) Telefoonnummer :......
8) Maandinkomen :.....................
9) Leenbedrag Nodig :...............
10) Lening Duur :..................
11) Doel van Lening :.................
12) Leeftijd: ..............
Neem dan contact met ons op als toepassing vinden moeilijk in te vullen.
Groet,
Sarah Neely
Lening Officer
E-mail: capitaltrustloan@sify.com
Vertellen: +447024027803
Fax: +448447742385
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl