X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Koester de postbodes en postbezorgers

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Berto Berto Auteur op infoyo sinds
18 November 2009


Bekijk het profiel van Berto
Datum: 12-02-2011
Auteur: Berto
Postbodes (en sinds een aantal jaren ook de postbezorgers) zijn elke dag in touw om de post en reclame te bestellen.†Of het nu†prachtig weer is of rot weer, altijd staan ze paraat. Het vak staat†momenteel erg onder druk door toenemende concurrentie en†door†de komst van de computer.†Hier leest u waarom dit vak nooit en te nimmer mag verdwijnen.†

Postbezorgers mogen niet uit het straatbeeld verdwijnen

Postbezorgers mogen niet uit het straatbeeld verdwijnen Postbodes waren vroeger heel wat. Ze lopen al tientallen jaren door alle straten hoe ver en afrgelegen ook. Het waren mensen met aanzien. Postbode werd je niet zomaar. Je moest wel 2 jaar in de leer voordat je het vak volledig beheerste. Alle adressen, routes en postcodes moesten uit het hoofd geleerd worden. Zoīn prachtig pak hadden ze aan (ze leken wel van de politie te zijn) en met een mooie pet en waren nooit te beroerd voor een sociaal praatje. Precies dit sociale aspect wordt helaas steeds verder in het nauw gedreven door het steeds onpersoonlijk worden van deze wereld.
Er wordt elke dag weer op de postbodes of postbezorgers gewacht. Je merkt het elke dag weer als met de postkar of met de fiets de ronde door de wijk wordt gemaakt. Hoe vaak ze niet worden aangeklampt door mensen die een straat niet kunnen vinden. Ze staan de klant altijd vriendelijk te woord.
De poststroom wordt weliswaar minder door de toenemende concurrentie en door de computer maar post zal er altijd blijven. Postbodes worden vervangen door parttime postbezorgers maar het werk moet nog steeds gedaan worden. Het zijn vaak mensen met karakter en met hart voor de zaak. Door onderzoek is gebleken dat het vaak fitte mensen zijn omdat ze een goede doorbloeding hebben in de benen. Ze worden ook vaker ouder dan de gemiddelde leeftijd. Het vak verdient het om respect voor te hebben. tegenwoordig wordt er soms wel negatief over gedaan dat het werk zou zijn voor laaggeschoolden. Ik heb zelf in de wandelgangen bij TNT Post gehoord dat 9 van de 10 mensen snel weer afhaakt omdat ze het te zwaar werk vinden. Veel mensen willen hun handen niet meer vies maken, zwaar werk doen of nat worden. Koester de mensen die dat wel willen doen en beloon dat.
Om het werk goed te kunnen doen moet er goed geconcentreerd te werk worden gaan. Veel mensen hebben tegenwoordig een kantoorbaan en zitten veel achter de computer en daar is op zich niks mis mee maar de post bezorgen is net zo hard nodig. Het werk wordt (en is in veel gevallen al) parttime maar deze mensen moeten nu maar ook in de toekomst een fatsoenlijk boterham kunnen blijven verdienen. De huidige situatie is zeker levensvatbaar maar we moeten nu met allen zeggen tot hier en niet verder.
Mensen denken wel eens dat het makkelijk werk is. Loop maar eens een dag mee, dan piepen ze wel anders. Even lanterfanten is er niet bij. Er staat een bepaalde tijd voor een wijk en elke minuut extra is eigen tijd.
Er zijn postbedrijven waar de postbezorgers compleet worden uitgemolken. Ze krijgen stuksloon terwijl ze net als ieder ander met een andere baan ook recht hebben op een contract. Bedrijven die steeds minder willen betalen voor de brieven en kaarten moeten eens bij zichzelf te rade gaan welk postbedrijf nu het beste kan worden gekozen. De prijs is wellicht belangrijk maar ook hoe er daar met het personeel wordt omgegaan lijkt mij. Alles wordt steeds duurder behalve in de postsector. Reclame drukken en het drukken in het algemeen kost nog maar een fractie van wat het vroeger kostte. De postzegel wordt weleens een paar cent duurder maar dat staat in geen verhouding tot de steeds hogere winsten die andere bedrijven jaarlijks maken of hebben gemaakt. Misschien moeten we toch maar weer eens wat vaker een kaartje sturen. Iedereen vindt het nog steeds leuk om een kaartje te krijgen en een kaartje is toch echt persoonlijker dan een mail of iets dergelijks. Als het erop aankomt kiest vrijwel iedereen voor een brief of kaart als het om de meest persoonlijke boodschap gaat. De kaart is weer helemaal terug maar is gelukkig nooit helemaal weggeweest. Veel mensen creŽren nu zelf een mooie kaart met eventueel een foto op de computer. Zo schept de moderne wereld gelukkig ook kansen want de wereld mag niet nog onpersoonlijker worden dan het al is.

Reacties op dit artikel
Postbezorger, 2011-11-15
( 0 )

Een artikel naar mijn hart! Duidelijk, realistisch en een heerlijke warme aai over de bol voor alle postbezorgers en postbodes, zelfs de postsorteerders zullen dit tevreden lezen.
Ik zou zeggen, print maar uit dit stukje -en ja, de naam van de auteur mag er echt wel bij!- en hang 't maar eens op op plaatsen waar dit mag. Niet mee met de reclamefolders en/of post, dan hebben wij 't weer een dagje zwaarder (grapje hoor)!

Dank Berto!
Berto, 2011-11-16
( 0 )

Bedankt postbezorger. Leuk om te horen dat je mijn artikel wel kan waarderen.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl