X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


2012 Het einde van de wereld?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+29
  Goed artikel ( +54 )
  Slecht artikel ( -25 )
RSS van natasja186 natasja186 Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van natasja186
Datum: 08-12-2008
Auteur: Natasja186
Er is op dit moment over de hele wereld verspreid, een geloof dat de wereld zal eindigen op 21 december 2012. Dit geloof is gebaseerd op vele oude en zeer precieze kalenders, waarvan de bekendste de Tzolkin is, de cyclische kalender van de Mayas.Of het einde van de wereld zal plaatsvinden door een verschuiving van de aardpolen, komeetinslagen of zelfs een botsing met een planeet, genaamd Niburu of planeet X, of door andere oorzaken, daarover zijn de meningen verdeeld. Is dit daadwerkelijk zo? Zal de wereld eindigen op 21 december 2012?

Rampen op de Aarde

Het is een gegeven dat de Aarde geregeld geteisterd wordt door allerlei rampen; Aardbevingen, komeetsinslagen, poolverschuivingen en klimaatveranderingen. Een paar behoorlijke rampen hebben wij in de recente geschiedenis met eigen ogen kunnen zien, zoals de beruchte tsunami van 2004, en zelfs de veranderingen in het klimaat over de hele wereld zijn op dit moment duidelijk zichtbaar voor iedereen.

Rampen horen bij de Aarde en bij elke planeet en zijn van grote invloed op het ontstaan en het beŽindigen van leven op Aarde, denk aan de komeetinslag in de Golf van Mexico die 65 miljoen jaar geleden bijna al het leven op de planeet uitroeide, voornamelijk bekend als de inslag die de dinosauriŽrs uitroeide. In de loop van de geschiedenis van de Aarde zijn er talloze klimaatverschuivingen geweest, omslagen van de aardpolen en ijstijden, die soorten van aardbodem hebben weggevaagd en andere levensvormen mogelijk maakten.

Het is ook zeker dat er momenteel een grote klimaatverandering gaande is, die het leven op Aarde danig zal beÔnvloeden.

 

Een vaste datum voor een ramp?

Het idee van een datum waarop de ramp zich zal voltrekken is gebaseerd op het eindigen van sommige kalenders uit de oudheid, zoals de Tzolkin.

De Tzolkin is een cyclische kalender met een lange telling (een grote cyclusronde) van 26000 jaar. Het begin van die kalender lag dus 25996 jaar geleden en eindigt op 21 december 2012. De cyclus die deze lange telling bevat is de omlooptijd van de Aarde om het centrum van onze Melkweg. En op 21 december 2012 is er 1 lange telling voltooid

Maar de Aarde is veel ouder dan 26500 jaar. Dus de Aarde heeft al vele lange tellingen voltooid en ze bestaat nog steeds.
Het eindigen van een cyclus van een kalender staat niet gelijk aan het einde van de wereld. Zoals we ook niet denken dat op 31 december 2009 de wereld vergaat om dat er dan 1 cyclus van onze kalender verstreken is.

Het leven op aarde zal gewoon doorgaan op 22 december 2012. Geen enkele voorspelling over het einde van de wereld heeft het ooit bij het rechte eind gehad.

We maken wel rampen mee en de grootste is waarschijnlijk de klimaatverandering waar we nu midden in zitten. Maar dergelijke veranderingen hebben niet in 1 dag plaats, ze kosten honderden jaren.

Dus laten we niet in paniek raken en gaan hamsteren, er is gegarandeerd nog gewoon leven na 2012!

Reacties op dit artikel
Anita meisner, 2008-12-09
( +16 )

In december 2012 zal Aarde door de Galactische Ecliptica reizen. Dat is de evenaar van de Melkweg. Volgens mij betekent het niet het einde van de wereld want de Maya's vertellen ons dat we van de 4de naar de 5de zon gaan. Als we straks op de andere helft van de Melkweg zitten, zal Aarde op de evenaar een paar dagen stilstaan om vervolgens de andere kant op te draaien. Daardoor zal de zon dus de komende 26.000 jaar opkomen in het westen en ondergaan in het oosten. Alsof we een nieuwe zon hebben gekregen...
Alle religies omvatten dezelfde verhalen met telkens andere namen: Jezus en Maria zijn volgens mij dezelfde personen als Mithra en Ainyahita, Apollo en Artemis, Adonis en Aphrodite, Horus en Isis, Boaz en Ruth, etc. etc.
Ik denk dat we in december 2012 een soortgelijk verhaal gaan meemaken als het verhaal van de Ark van Noach. Overstromingen en heel veel regen. Een wolkbreuk die een paar dagen aanhoudt.
Mensheid bestaat ca. 100.000 jaar. Dit is niet de 1ste keer dat we dit meemaken. Mensheid zal dit waarschijnlijk wel (weer) overleven.
Natasja186, 2008-12-09
( +6 )

@Anita Meisner: Bedankt voor je reactie. :)
Dat we door de Galactische Eclipitica reizen dat klopt. Dat kost de aarde ongeveer 26000 jaar. In de Galactische Ecliptica is meer "ruimte-rommel" aanwezig zoals zonnestelsels, planeten en brokstukken. Ook is de directe hoeveelheid Gamma-straling vanuit het centrum van de Melkweg groter, wat zeker de temperatuur op aarde zal kunnen verhogen. De zwaardekracht van de "ruimte-rommel" zal ook invloed hebben op de aarde en aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en tsunami's kunnen veroorzaken.
Echter, de aarde draait met zo'n 108.000 km/u tegen de klok in om de zon. Ons zonnestelsel draait mee in een van "armen" van de Melkweg, tegen de klok in. De hele Melkweg draait tegen de klok in. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat na het passeren van de Galctische evenaar, de aarde (ons zonneselsel) tegen de stroom van de Melkweg in zal gaan draaien.
Van de Mythologie die je aanstipt, denk ik niet dat Jezus en Maria dezelfde personen zijn als Horus en Isis, gezien er archeologische aanwijzingen zijn dat deze personen in verschillende tijden en op verschillende plaatsen leefden.
Over de grote overeenkomsten in alle religies ben ik het met je eens, en er zal zeker met een zekere cyclische regelmaat iets zeer dramatisch met de aarde gebeuren (of in elk geval gebeurd zijn).
Ik denk dat op dit moment we al middenin zoiets dramatisch zitten (klimaatveranderingen) en dat zal het leven op aarde zeker enorm beÔnvloeden, maar ik denk niet dat deze veranderingen op 1 datum zijn vast te pinnen (21 december 2012), maar zich over jaren, tientallen jaren zullen uitstrekken.
Ik ben het met je eens dat ik geloof dat de mensheid dit wel overleeft.
Ik heb geprobeerd met dit artikel mensen wat gerust te stellen, want er zijn groepen mensen die paniek zaaien en het hebben over het innemen van vergif, of op een berg in Afrika willen gaan zitten om dit cataclysme uit te zitten en te overleven.
Xdilosjj., 2008-12-10
( 0 )

Ik ben Zoo Blij met dat laatste stukje ik was egt zo bang en mijn vriewndin ook en ik ben egt zoo blij


Paul, 2009-01-02
( 0 )

Het verbaast me dat deze info van 2 vrouwelijke namen afkomen?
Of zijn het wel degelijk mannen onder een vrouwen naam?
Iniedergeval ik vind het een zeer vermakelijk stukje.
Ik zelf denk wel dat de aarde bezig is met een zelf destruction.
Alleen dat heeft de mens (regering) zelf veroorzaakt en daar zul je op afgetikt worden.
De datum is wel leuk maar lijkt mij niet relevant.
Het voorspelde einde gaat gebeuren daar ben ik van overtuigd maar wanneer mij een raadsel...
Floris, 2009-05-03
( +7 )

Dit is allemaal onzin
Karina, 2009-05-21
( 0 )

Wat me opvalt is dat in de koran indd ook stond dat wanneer de dag des oordeels zal komen dat alleen op een vrijdag zal zijn en dat de zon in tegengestelde richting zou staan...en dat 21 12 2012 toevallig op een vrijdag is en dat er indd ook over de zon in tegengestelde richting staat en ook droomde ik voordat ik over het jaar 2012 hoorde dat ik rennend weg liep en achter mij en massa's mensen een enorm lopende zee van vuur de mensen daarin meenam
Propayne, 2009-06-11
( -5 )

That's great, it starts with an earthquake, birds and snakes,
an aeroplane - Lenny Bruce is not afraid.
Eye of a hurricane, listen to yourself churn,
world serves its own needs, dummy serve your own needs.
Feed it off an aux speak,, grunt, no, strength,
The ladder starts to clatter with fear fight down height.
Wire in a fire, representing seven games, a government for hire and a combat site.
Left of west and coming in a hurry with the furies breathing down your neck.
Team by team reporters baffled, trumped, tethered cropped.
Look at that low playing!
Fine, then.
Uh oh, overflow, population, common food, but it'll do.
Save yourself, serve yourself. World serves its own needs, listen to your heart bleed dummy with the rapture and the revered and the right - right.
You vitriolic, patriotic, slam, fight, bright light, feeling pretty psyched.

It's the end of the world as we know it.
It's the end of the world as we know it.
It's the end of the world as we know it and I feel fine.

Six o'clock - TV hour. Don't get caught in foreign towers.
Slash and burn, return, listen to yourself churn.
Locking in, uniforming, book burning, blood letting.
Every motive escalate. Automotive incinerate.
Light a candle, light a votive. Step down, step down.
Watch your heel crush, crushed. Uh-oh, this means no fear cavalier.
Renegade steer clear! A tournament, a tournament, a tournament of lies.
Offer me solutions, offer me alternatives and I decline.

It's the end of the world as we know it.
It's the end of the world as we know it. (It's time I had some time alone)
It's the end of the world as we know it (It's time I had some time alone) and I feel fine.
(I feel fine)

It's the end of the world as we know it. (It's time I had some time alone)
It's the end of the world as we know it. (It's time I had some time alone)
It's the end of the world as we know it (It's time I had some time alone) and I feel fine.

The other night I dreamt of knives, continental drift divide. Mountains sit in a line
Leonard Bernstein. Leonid Brezhnev. Lenny Bruce and Lester Bangs.
Birthday party, cheesecake, jelly bean, boom!
You symbiotic, patriotic, slam book neck, right? Right.

It's the end of the world as we know it. (It's time I had some time alone)
It's the end of the world as we know it. (It's time I had some time alone)
It's the end of the world as we know it (It's time I had some time alone) and I feel fine.

It's the end of the world as we know it.
It's the end of the world as we know it.
It's the end of the world as we know it (It's time I had some time alone) and I feel fine.

It's the end of the world as we know it. (It's time I had some time alone)
It's the end of the world as we know it. (It's time I had some time alone)
It's the end of the world as we know it (It's time I had some time alone) and I feel fine.

It's the end of the world as we know it. (It's time I had some time alone)
It's the end of the world as we know it. (It's time I had some time alone)
It's the end of the world as we know it (It's time I had some time alone) and I feel fine...

Lilly, 2009-06-18
( +11 )

Haha, ik dacht net even: 'Dan kan ik stoppen met school en leuke dingen gaan doen.' Maar nee, life goes on...
Ben in 't veld, 2009-06-20
( -7 )

De bijbel praat over een periode van tijd dat de laatste dagen word genoemd waar jezus zegt dat er dingen zullen plaats vinden .die dingen zien we nu om ons heen zoals aardbevingen ,ziektes, oorlogen, enz enz de bijbel praat over een atoomoorlog ,en de wederkomst van jezus en dat alleen god die dag weet waneer die dag komt maar wij moeten gedoopt zijn onder water en de heilige Geest ontvangen met het bewijs van spreken in tongen zie website :the revival fellowship.nl voor alle verdere info
Dolores, 2009-07-01
( +8 )

Gewoon luisteren naar de mensen die VERSTAND hebben van de Maya -kalender want die weten er het meest van en domme mensen zoals Paul die denken dat vrouwen niet zo een stukje kunnen schrijven weten niet alles
I'll be back at 22 December 2012!!
Yassin, 2009-07-07
( -3 )

We gaan eraan klaar meer theorien heb je niet nodig de mensheid gaat eraan en heeft er zelf voor gezorgd met hun massa's auto's vliegtuigen fabrieken en ga zo maar door,vervuil maar lekker
Tony, 2009-07-12
( +5 )

hey ik ben echt bang wat ik ben nog maar 14 jaar ik ik wil nog leven tot 80jaar maar jammer dat er iets ga gebeuren in 22 december 2012 maar probeeren jullie dat af te breeken
Jethro, 2009-07-13
( +4 )

Hallo mensen,geloof me of niet,We leven in de laatste dagen,zoals de bijbel vermeld,oorlogen aardbevingen,ziektes maar er staat veel meer in de bijbel,,in deze dagen zullen mensen meer genoegens krijgen voor geld dan voor god ,en kinderen zullen opvallend ongehoorzaam worden aan ouders,er staat veel meer,daarnaast denken veel geloven dat jezus nog moet komen,,het spijt me voor jullie allemaal,maar jezus is al in 1912 aan de hemelse troon gekomen,daar staat zelfs een geheime formule van in in de bijbel,er loopt door de hele bijbel een rode draad,die alleen gods ware volk kent en aan hen geopenbaard heeft,,daarnaast dachten we dat in 1975 het einde zou komen,,dat kwam omdat er toen 6000 jaar menselijke geschiedenis was,vanaf adam.
Maar ze waren iets vergeten,vandaar dat god vermeld dat die dag niemand kent,waneer het einde zou komen,bij 1975 moet nog de tijd worden opgeteld dat adam in het paradijs was,voordat hij eruit verbannen werd,maar die tijd weet niemand,ik weet wel dat het een korte tijd was.
Er zijn ook profetieen die moesten uitkomen,voordat het einde komt,bij gods ware volk zijn die ook uitgekomen,de bijbel vermeld 1 van die laatste profetieeen,,gods getuigen zullen in de laatste dagen het goede nieuws prediken over geheel de aarde in alle volkeren naties en talen EN DAN ZAL HET EINDE KOMEN in 2004 is dit officieel uitgesproken,dat gods volk dat toen bereikt had,,de laatste profetie moet nog uitkomen en ik weet welke dat is,,en dat kunnen ook alleen maar jehova,s getuigen weten,,de uiting van religie zal verboden worden,,en dan zullen jullie denken,dat kan niet dat is tegen de wet,maar de bijbel zegt god zal het in hun hart geven om dat te doen,en naar onze vermoeden zal de verenigde naties dat doen,nou weet ik dat ze al vanaf 2005 een geheime brief hebben klaarliggen om dat te doen ,,en als ik naar wilders kijk en andere info,dan weet ik zeker dat dat op korte termijn zal gebeuren.
Wat zegt de bijbel ,wat er naar deze laatste profetie gaat gebeuren??
De mensen zullen in opstand komen er komt een gehele wereld oorlog iedereen zal elkaar afmaken,,dat zal een korte periode zijn zodra ze gods volk aanraken zullen hun ogen uit hun oogkassen wegrotten,,want nu zal god ingrijpen MAAR VERGEET NIET!!er is niet alleen een aardse oorlog op dat momend/op het zelfde momend zal er een verschikkelijke onzichtbare oorlog zijn op aarde,,tussen jezus en zijn miljarde engelen,,en satan en zijn demomen,,die op aarde alle kwaad veroorzaken,,want die zijn zoals wij weten in 1912 toen jezus in de hemel aan de troon kwam,naar de aarde geslingert,,ze zullen in die oorlog voor duizend jaar opgesloten worden,,zodra god heeft ingegrepen zullen de rechtvaardigen de aarde beerven en zal het paradijs eindelijk op aarde zijn,,en alle mensen in het verleden die god gediend hebben zullen een opstanding krijgen op dit mooie paradijs,,dat is ook een misvatting,alle geloven denken dat mensen naar de hemel gaan,,maar nee mensen zijn dood en kunnen niet meer denken,ze slapen als het ware totdat god hun in het paradijs laat,eerst moet deze ramp gebeuren,(ow maar mijn overleden oma stond naast me bed) satan en zijn demonen kunnen al deze wonderen laten zien en zullen alles in het werk stellen de mens te laten geloven dat god niet bestaat,,en wat ze al niet meer veroorzaken!

Natuurlijk gaan er wel mensen naar de hemel,maar dat zijn maar 144000 mensen die door god zijn uitgekozen,zij zullen een hemels lichaam krijgen en samen met jezus over de aarde regeren,oftewel het paradijs er zulen geen menselijke leiders meer zijn,want zoals de bijbel zegt mens heft over mens geregeerd tot diens nadeel!

Dus ik kan hieruit zeggen het einde komt zeker,het einde staat voor de deur,de naam van god is Jehovah,en staat 7000 x in de bijbel,de kerken hebben die naam rond 1750 uit de bijbel geschapt met excuus die naam is te heilig om te gebruiken,,maar vergeet niet dat de bijbel zegt wie de naam van god aanroepen die zullen gered worden,,de naam van god is belangrijker dan je denkt,,en satan weet dat,,er kunnen roddels gemaakt worden en voet tussen de deur enz,,maar wij prediken met liefde om het goede nieuws over het paradijs te vertellen totdat het einde komt,,en satan en zijn demonen zullen er alles aan dien om jehova,s volk af te kraken.
De keuze en denkwijze is aan iedereen,,ik weet veel en veel meer,,maar dit even in het kort,groetjes
Claudia, 2009-07-20
( +15 )

Ehhh??? 144000 mensen??? Dat zijn dus allemaal Jehova's Getuigen????
Ach, dat is ook zielig voor al die andere getuigen, wat gebeurt daar dan mee?

Groetjes
Jethro, 2009-07-20
( 0 )

Citeer;totdat god hun in het paradijs laat;

Dat stond er wel tussen.

Alle mensen die jehova,h(god) hebben gediend komen gewoon weer op deze aarde terug,maar dan een aarde zonder oorlogen ,pijn,ziektes,dood,de bijbel zegt de tranen zullen uit hun ogen gewist worden,de vroegere dingen zijn voorbijgegaan.
Het paradijs zal een volmaakte wereld zijn zonder regeringen polities,gevangenissen enz
Nooit zal een mens meer over mens regeren.
In het paradijs zijn alle mensen volmaakt en iedereen zal zijn eigen land hebben en zijn eigen huis,en iedereen zal zijn eigen eten verbouwen.
Geld zal ook niet meer bestaan,alle roofdieren zullen je vrienden worden,en je kunt knuffelen met een leeuw.
de hele wereld zal een prachtige plek zijn die je niet meer kan onderscheiden van de aarde nu.
Mensen zullen nooit meer dood gaan en zullen eeuwig jong blijven,,ook zul jeje nooit vervelen,daarnaaast zul je wel jezelf blijven maar je zal wel op een andere slimmere manier denken,omdat we nu 13% gebruiken van onze hersenen,maar als je volmaakt bent zal dat 100% zijn.

Peter, 2009-07-28
( +20 )

Vraagje aan Jethro,

Als op die nieuwe aarde niemand meer zal sterven,krijgen we dan niet te maken met een beetje ruimtgebrek?
Want kinderen zullen toch wel geboren blijven worden.
Je kan nu welk geloof dan ook aanhangen,moet ieder voor zich weten,maar het vervelende met al die geloven is dat ze vrij egoistisch zijn.
In jouw geloof (Jehova getuige) is er in de hemel slechts plaats voor 144.000 mensen,dat zijn vast geen moslims,joden,boedhisten,christenen,volgens mij zijn dat alleen mensen uit de eigen geloofsovertuiging.
Staat er niet in de Bijbel heb uw naaste lief?
Over het einde van de aarde of mensheid.
Dat wordt al ik weet niet hoe lang voorspeld door allerlei figuren en heel vaak dachten de mensen bij bepaalde gebeurtenissen dat het einde nabij was.
Voorbeeld,de uitbarsting van Krakatau in 1883,iedereen dacht dat dat het einde der tijden was,helaas,het was slechts een natuurverschijnsel,net als de tsunami uit 2004.
Ik vraag me weleens af of er niemand is die gewoon denkt van,ik leef nu en laat ik er van genieten,want niemand weet of en wanneer die aarde vergaat.
Ik zag hier een reactie van ene Tony van 14 jaar die bang is,is dat dan de bedoeling,paniek gaan zaaien onder de jeugd misschien in de hoop ze te bekeren tot een strohalm die toch breekt.
Net als Yassin denk ik dat als die aarde vergaat het door de mens komt of door een natuurlijke kracht,maar dat maken wij niet meer mee.
1975 staat me nog helder voor de geest,rond die tijd brak een Jehova getuige een middenvoetsbeentje tussen de voordeur van mijn ouders,de brave man wilde mijn vader vertellen over het vergaan van de aarde en de beperkte ruimte die er was in de hemel,dat was niet slim,want mijn vader was en is de grootste heiden op het noordelijk halfrond en hij was toen enorm sterk,dus die voet tussen de deur ging helemaal mis.
Jethro,je draaft door en je probeert zieltjes te winnen,maarrrrr,dat moet je lekker zelf weten,ik ben niet gelovig en weet zeker dat die ronde berg blubber waar we op wonen mij overleeft en mijn kinderen ook,troost voor Tony is dat,mijn dochters zijn 15 en 18 en die maken zich totaal geen zorgen,Tony,op jouw leeftijd moet je elke dag lol hebben en niet aan dit soort dingen denken.

Natasja186, 2009-07-28
( +23 )

Dankjewel Peter,
Ik vind het ook jammer dat dit artikel wordt gebruikt om zieltjes te winnen. Dit artikel was juist bedoeld om mensen gerust te stellen. Het is triest dat jonge kinderen zich zorgen maken vanwege een massa hysterie die niet gebaseerd is op feiten maar op zogenaamde voorspellingen en profetie√ęn waarvan niemand de juiste interpretatie en betekenis kent. En helaas grijpen veel mensen dit artikel aan om hun eigen doemprofetie√ęn te berde te brengen, dat was zeer zeker niet de bedoeling van dit artikel.
Peter, 2009-07-28
( +15 )

Ja Natasja,al sinds mensenheugenis zijn er mensen die dit soort voorspellingen er bij halen,vaak manipuleren ze de voorspelling een beetje om het passend te maken voor hun verhaal en dan blijkt ineens dat zij de oplossing weten zodat mensen gered kunnen worden van eeuwige verdoemenis,vaak kost dat geld of een stuk van de vrijheid van leven en denken.
Mooi voorbeeld zijn ook de kwatrijnen van Nostradamus,die worden ook gebruikt en gemanipuleerd.
En al deze voorspellingen vloeien voort uit de eeuwige vraag waar we vandaan komen en waar we heen gaan,want het is natuurlijk zeer frustrerend dat niemand dat weet.
Alle geloven zijn ook gebaseerd op deze vraag en maken er handig gebruik van want leef je niet volgens hun regels en/of geboden dan zal je eeuwig branden,dat is eeuwenlang een mooie stok achter de deur geweest om de mensen binnen te halen en te houden,angst zaaien.
Dat er dingen zullen gebeuren met de aarde staat wel vast,dat is een proces wat er ook altijd al was en zowel de Maya's als Egyptenaren als welk oud volk dan ook,ze liepen allemaal met dezelfde vraag als nu en zochten een antwoord en dachten het voor zichzelf gevonden te hebben dmv voorspellingen of berekeningen,daarbij dachten ze er echt niet bij na dat er in 2009 een wereld zou zijn zoals wij die kennen.
Prof dr Kees de Jager schreef een mooi artikel over de activiteit van de zon en de invloed daarvan op de aarde en hij en diverse andere wetenschappers kwamen met een jaartal waarna de activiteit van de zon zou veranderen,niet met desastreuse gevolgen,maar het jaartal is wel leuk,na 2011.
Hier is het artikel te lezen
http://www.kennislink.nl/publicaties/zon-en-klimaat
Jethro, 2009-07-31
( +1 )

Goede mensen,het is niet mijn bedoeling om mensen bang te maken of om zieltjes te winnen,ik wil alleen vertellen over het goede nieuws van deze mooie paradijs aarde die aanstaande is.
De hemel bestaat uit miljarden engelen die god dienen en allemaal taken hebben,en de 144000 mensen die zullen regeren over het paradijs,het was gods bedoeling dat de mens vredig op de aarde kan leven.
Daarnaast praten jullie over geloven,er zijn inderdaad allemaal geloven,maar waar gaat het nou om??? ik wil niet zeggen dat jehova,s getuigen een geloof is.
Het is meer een feit ,het gaat om de bijbel en gods voornemen met de aarde.

Wie hebben de bijbel nou niet,genoeg geloven ja,maar ze hebben niet de kennis.
Daarom zal ik dan nu een bewijs geven zodat jullie zelf kunnen opzoeken in jullie eigen bijbel waarom jezus in 1914 aan de troon is gekomen in de hemel.
Dit geheim kent geen enkel ander geloof omdat god het aan ons geopenbaard heeft,om het te kunnen vertellen aan de mensen.ik hoop ook dat jullie dit zullen na zoeken,zodat het besef van de waarheid aan bod komt,jehovah heeft jullie allemaal lief,we hoeven alleen maar zijn wil te doen.

Daniel heeft dromen gehad,het kost een paar maanden grondig studie,om de dromen van daniel en de betekenissen te bestuderen,en na de studie van daniel,daar heb ik ook een boekje voor zul je veel bewijs zien,1 van de onderwerpen van zijn droom zijn,,

jezus zei dat er vanaf de val van jeruzelem 7 tijden voorbij zullen gaan,en dan zal hij aan de troon komen,in de hemel.Daniel 4:16 7:13,14.
In openbaring word verteld hoeveel 7 tijden betekent.
Openbaring 12:6,14 verteld dat een tijd =1tijd,,en tijden=2tijd,,en een halfe tijd is samen drie en een halve tijd,en dan staat er dat drie en een halve tijd 2520 dagen zijn.
Nou ja 607 v.g.t 2520 dagen daarna was jezus nog lang niet op de troon gekomen.
Numeri 14:34 verteld dat een tijd voor een jaar staat.
Ezechiel 4:6 verteld dat dubbelzinnig ook duidelijk.
Dus is het 2520 jaar,aangezien het jaar nul geen jaar is,kun je 606 v.g.t plus 2520 jaar dat is 1914.dus in 1914 zijn die 7 tijden voorbijgegaan en is jezus op de troon gekomen.
Verder verteld de bijbel dat jezus op die tijd ook satan en zijn demonen naar de aarde heeft geslingert,en dat ze vanaf die tijd maar een korte tijd hebben,,sindsdien is ook de hele wereld veranderd,,ik wil ook nog even kwijt,ik heb geen doel om mensen bang te maken,,ik ben een goeduitziend jongen van 24 jaar,em ik heb jaren gestudeerd uit jehova,s woord,,en met alle hulpmiddelen van het genoodschap heb ik de bijbel van binnen leren kennen,ik offer mijn leven op om te prediken van het goede nieuws terwijl ik hele andee dingen kan doen en bereiken maar dat hoeft niet voor mij want ik wacht op iets veel mooiers,en je kan alleen achter deze dingen komen om grondig de bijbel te bestuderen met hulpmiddelen van het genoodschap want daar staan de geheimen in van die jehovah geopenbaard heeft de binnenkant van de bijbel,en dan zul je erachterkomen wat zijn voornemen is en zul je over alle geloven heen kijken omdat je de waarheid kent,veel liefs jethro.
Jethro, 2009-07-31
( -1 )

In het aanstaande paradijs,verteld de bijbel niet of er kinderen geboren zullen worden,ik weet wel dat er nieuwe boekrollen geopent zullen worden,alle rechtvaardigen die overleden zijn zullen een opstanding krijgen,dus niet alleen jehova,s getuigen ,en die zullen opnieuw onderwezen worden,maar het is een vrijwillige keus.
De dood zal er niet meer zijn nog pijn nog verdriet zal er meer zijn,de tranen zullen uit de ogen gewist worden.leeuwen slangen en alle roofdieren zullen in harmonie met elkaar leven,het zal een eerlijk verdeelde wereld zijn zonder oorlog of menselijke leiders,iedereen zal zijn eigen land hebben en eigenhuis.
Wat ruimte betreft de bijbel verteld wel de profetie,dat als dus binnenkort het einde komt,dat is met zekerheid dat ik het zowiezo ga meemaken,dan zal maar een heel kleine kudde het overleven van de mensen die op dat momend leven,dat is al voorspeld,,dus maar een heel kleine kudde zal het halen van de 7 miljard,,ik weet ook dat ook niet alle getuigen van jehovah het zullen halen,want het kaf zal van het koren worden gehaald,dus het zullen zowiezo minder dan de 7 miljoen getuigen nu zijn,,ik mag niet oordelen kwa wie het halen,maar de bijbel verteld over een hele kleine kudde,,en de smalle weg en de brede weg de meeste zullen op de brede weg wandelen die naar devernietiging leid,en die kleine kudde zal op de smalle weg wandelen die naar eeuwig leven leid.Jehova,s volk zal ook bespot worden in deze dagen,en omlaag gehaald worden net zoals in noach,s tijd,,en als de voorspelde grote verdrukking begint dat is dus net voor armagedon,,de grote verdrukking is dus de tijd dat alle religies verboden worden en het een ongekende wereld oorlog zal zijn en burger oorlog groter dan ooit geweeest groter dan de eerste en de tweede wereld oorlog,,bijelkaar de bijbel verteld dan,,terwille van de uitverkorene zullen deze dagen verkort worden,want anders zal er geen vlees overblijven,,zodra dus satan zijn laatse voorspelde set gaat doen,,de laatste verdorven mensen gebruiken om gods volk te vermoorden,vanaf dat moment begint dus armagedon,,en jezus zal dan ook in de hemel verschijnen en de engelen zullen dan ook naar de aarde storten,,want dan zal iedereen die in de weg zit en gewetenloos slecht zijn vernietigt worden.het zal een tijd zijn waar ik zelf de koude rillingen van krijg,vooral omdat ik dan denk,,de mensen hebben een vrije meningsuiting??? maar de bijbel verteld over deze dingen dus dat god het dus in hun hart zal geven,waarscheinlijk verenigde naties om zijn wil uit te voeren,,dus de religies zullen wel degelijk verboden worden onder gods leiding,,,dus ja dan kan je niet anders,,ik zie dan ook uit naar het paradijs dat binnenkort komt,want het staat super dicht voor de deur,het vergt ook behoorlijk wat om goedgekeurt te worden,maar het mooie is dat jehovah je een sterk gezegend gelukkkiger dan een miljonaier gevoel geeft,voor je inzet en harde werk en moeite die je doet om in zijn ogen rein te blijven,,en dat gezegende gevoel kun je nergens anders krijgen,dat is ook de reden waarom mensen niet snappen dat je in hun ogen zo,n moeilijke zware levenwijze vol kan houden,,dat komt dus omdat het juist niet zwaar is,doordat jehovah je beloond en dat is een bovennatuurlijk gelukkig gevoel van blijdschap.ik hoop ook dat nog zoveel mogelijk mensen het paradijs mogen binnengaan,al weet ik dat de profetie zegt dat het maar een zeer kleine kudde is.
ik zal hierbij een link geven van het genoodschap en het hier ook bij laten ,want ik kan wel blijven typen maar de mens moet zelf kiezen voor de waarheid te bestuderen,ik hoop dat iemand het ook zal vinden net zoals ik en vele anderen,tip ga naar onderwerp van deze link wat leert de bijbel echt!
http://www.watchtower.org/o/kn37/article_01.htm
Natasja186, 2009-08-01
( +25 )

Beste Jethro,
Waarom schrijf je niet zelf een artikel? Je hebt blijkbaar zoveel te vertellen. Je gebruikt het artikel wat ik geschreven heb als springplank voor je eigen idee√ęn terwijl die meer over Jehova's getuigen gaan dan over het onderwerp van mijn artikel.
Jethro, 2009-08-01
( -7 )

Kun je mijn verhalen niet wissen dan? ik ben sirieus ingegaan op je artikel wat betreft het einde van de wereld,en het gaat niet om jehovah getuigen,het gaat om de bijbel zelf,want daar staat in dat er inderdaad binnenkort het einde komt hoe en waneer,dus daar ben ik op in gegaan,niet bedoeld om je artikel te gebruiken
Peter, 2009-08-13
( +13 )

Beste Jethro,

Natasja heeft gelijk,je wekt in ieder geval sterk de indruk haar artikel te willen gebruiken als springplank om jouw overtuiging te verspreiden.
Uitkomen voor je geloof is een vrijheid van meningsuiting,maar als jij dat als gelovige mag,dan mag iemand die nergens in gelooft dat ook en daar wringt de schoen,want gelovigen willen de mening van ongelovigen eigenlijk helemaal niet horen,ze zijn er van overtuigd dat hun geloof het juiste is,ze verzinnen hun eigen regeltjes bovenop de 10 geboden en vechten elkaar de tent uit,waarom zijn er zoveel stromingen binnen het christelijke geloof?
Terwijl er volgens datzelfde geloof maar 1 God is,dat komt doordat de mens na kan denken en zijn eigen geloof wil cre√ęren wat het beste bij hem past.
Het hanteren van formules zoals de Maya's dat deden zie je door de hele geschiedenis,waarom?
Omdat de mens het allemaal gewoon wil weten,men kan er niet tegen om in onzekerheid te verkeren.
Jij en andere getuigen hebben ook een formule uitgedokterd omdat ook jullie het willen weten en met die "kennis" mensen over willen halen zich aan te sluiten bij de getuigen.
Sinds in 1870 Charles Taze Russell begon met deze beweging hebben ze een nieuwe,hun eigen Bijbel geschreven,die paste beter bij hun denkwijze,het is niet voor niks dat de Jehovah's Getuigen een eindtijdgenootschap is,je imponeert mensen met voorspellingen over het einde der tijden gebaseerd op de formules van het genootschap,niet op wat er in de echte Bijbel staat,want daar staat duidelijk dat niemand het einde der tijden weet,want hij zal komen als een dief in de nacht.
De Maya's voorspellen ook geen eind,maar een verandering,het enigste einde wat ze voorspellen is die van het einde van een cyclus,hun cyclus.
Hoe kwamen ze daarbij?
Zoals veel mensen waren ook de Maya's aan het worstelen met de vraag,hoe is dit toch allemaal ontstaan en waar zal het eindigen?
En zeer waarschijnlijk was er in hun tijd ook een soort Charles Taze Russell die als medicijnman aanzien had en zijn formules liet spreken en de mensen geloofden hem,want hij had aanzien en kon wellicht via schaaltjes met botjes en dode spinnen praten met de goden,voila,weer een voorspelling,zijn stamgenoten dolblij,er was antwoord,tijdens hun leven zou de wereld in ieder geval niet vergaan.
En zo gaat het elke keer weer,jullie hanteren de methode van William Miller en anderen geven hun eigen draai aan het voorspellen van Armageddon,punt is,net wat Natasja zegt,er is nog nooit een voorspelling uitgekomen.
Nog zo'n licht was Nostradamus,zijn voorspellingen werden en worden volledig uit hun verband gerukt en er worden zelfs kwatrijnen verzonnen om maar antwoord te krijgen op de vraag waar komen we vandaan en waar gaan we heen.
Klimaatverandering,een hot item,natuurlijk is er een klimaatverandering,maar die word niet veroorzaakt door de mens,maar gewoon door de zon met zijn nukken,de natuur op aarde produceert vele malen meer CO2 dan de mens en breekt dat ook weer af,het vage gedoe over gaten in de ozonlaag komt niet door je deo,dat komt door de natuur en de invloed van de zon,hoor je nog weleens iets over een gat in de ozonlaag?
Paniek zaaien door overheden,waarom?
Om weer een regeltje door te voeren wat geld oplevert.
Je zegt dat niet alle Getuigen opgenomen zullen worden in de door hun voorgestelde hemel,stel dat God bestaat en dat hij het morgen tijd vind om een nieuwe aarde te stichten
Jij loopt over straat en ineens dondert de hele aarde in elkaar en God gaat oordelen,wat dan?
Dan blijkt dat je ongelijk had,net zoals alle voorspellingen die door het genootschap gedaan zijn,pak je dan een orginele Bijbel en ga je bidden als een bezetene of zeg je van zo,"die Charles Taze Russell en Don Adams hebben me aardig te pakken gehad".
Het kan ook nog een keer dat er helemaal geen God is en dat we doodleuk nog miljoenen jaren door leven als mens omdat we ontstaan zijn door evolutie en niet door een stukje aarde wat gekneed werd.
Maar Jethro,formules werken in de wiskunde en scheikunde,niet in voorspellingen om toch maar een antwoord te krijgen.
Gewoon lekker leven,je medemens helpen als het uitkomt en op je pad komt en respect hebben voor mens,dier en natuur,dan kom je niet in een hemel,maar dan sterf je wel tevreden.

Groeten Peter
Anissah ;-), 2009-08-15
( +4 )

Hoii , Ik ben nu echt gerust gesteld ! Ik ben nog zo jong, 13 jaar en ik maak me er zorgen over dat er Tsunamis,aardbevingen,... komen. Maar nu ik dit heb gelezen ben ik echt ZO REUZE BLIJ Maar 18 dec verjaar ik en 3 dagen erna dacht ik van, Dmn ik ga niks vrage voor mijn verjaardag want de werel vergaat. En nu , Nu Ben ik gewoon zo blij dat ik dit te leze zie ;-) En de mensen die dit onzin vinde, Zoek een leve want als je dit onzin vind en je gelooft dat de wereld wel vergaat Dan heb je lekker pech Ik blijf leven Want ik heb nog veél te doen Later

Groetjess

Anissahh xD
Bruno, 2009-08-26
( +7 )

De Maya hebben de film 2012 voorspeld. Deze komt alleen 3,5 jaar te vroeg in de bios.

bruno
Andre, 2009-08-30
( +1 )

Hey mensen

Ik vind dat je moet genieten van het leven op aarde zolang je nog leeft dont worry be happy
Zelf zie ik ook wel dat het slechter gaat met de wereld, het regenwoud bijv gaat er aan
maar de dag des oordeels is nog lang niet aangebroken denk ik!

Jethro, 2009-08-31
( -7 )

De mens moet zelf weten wat die geloofd,,maar ik vind de film the day the earth stood still,wel een hele mooie film,,en zoals die oppermacht de mens als mieren bestuurd,zo bestuurd god ook ons,alleen nu is deze wereld nog van satan,en is die verrot,ik probeer ook in deze moeilijke wereld goed te leven,,maar ik en vele anderen wachten op een mooi paradijs,die binnenkort komt,,en niet alleen jehova,s getuigen zullen het halen ,maar ook vele anderen die zijn overleden,want de bijbel zegt de dood betaald de zonde,,behalve als het ernstige zondes zijn,,dus iedereen die is overleden,en aardig heeft geleeft,die leeft nu vrolijk in een paradijs,want die merkt niks van de tijd kwa hoe lang armageddon nog duurd,,maar als die dag komt dat we nog leven,dan word het een ander verhaal,,want of je word op die dag goed gekeurd door god,,of niet,,want je bent nog niet dood wat de zonde betaald,,mijn oma was geen jehova,s getuigen,,maar heeft altijd goed geleeft,dus ik weet zeker dat zei nu ook in de nieuwe aarde is,,dus er is zeker wel wat na de dood,,een opstanding,,en ik weet niet wat jullie doen,maar ik zorg ervoordat zolang ik leef ik goedgekeurt word.En vergeet niet geloof zonder werken zijn dood.
Mol, 2009-09-08
( +6 )

Eey!
Ik ben nu 15 en ik zeg: 'so be it'. Ik ga gewoon leven, en me niet constant zorgen maken, gebruik elke minuut die je hier rondloopt en doe leuke dingen! Ik heb nog veel dromen die ik waar moet maken, dus als god nog ff wacht met z'n einde van de wereld zou dat mooi zijn(ik geloof zelf in god, niet extreem)

When the world gets in my FACE,
I say, Have A Nice Day.
Pim, 2009-09-08
( +3 )

Hallo Allemaal!

Als deze aarde van "Satan" is, dan hoef ik ook niet meer zo bang voor de hel te zijn, want het leven is maar net wat je er zelf van maakt. Ik heb een prachtig leven en ben blij en gelukkig en heb allemaal mensen om me heen die me lief hebben.
Je kunt me een hoop onzin vertellen waar ik misschien intrap, maar het vergaan van de aarde op 21-12-2012 geloof ik niet. De aarde zal heus wel vergaan, maar net als wat Peter zegt, wij zullen dat niet meer meemaken en onze kinderen en kleinkinderen ook niet... dus Jethro, hou aub op met die onzin te verspreiden, vooral hier, begin anders je eigen site. Niemand zit te wachten op ( wat ik onzin vindt ) jouw verhalen of god of jahova or whatever. Dat jullie mensen helemaal op laten staan van hun luie bank terwjil ze net midden in een film zitten, om naar de voordeur toe te lopen `s avonds omdat er een Jahova aan de deur staat om god te brengen is tot daar aan toe, maar val ons aub niet ongevraagt lastig via het internet! IS ER DAN NIKS MEER HEILIG!

Groetjes pim. ( 23 jaar Atheist.
Shaa, 2009-09-11
( +4 )

Google Video`s Zeitgeist. Misschien moet je dat maar eens kijken Jethro!
Daar zie je een hele hoop informatie die voor jou nog eens goed van pas zou komen.
Idd Peter, geniet van je dag.

Groet Shaa
Pablo, 2009-09-15
( 0 )

Beste mensen,
Van de zomer was ik op Neeltje Jans (je weet wel van de Delta Werken)
In de afsluitdijk (onder het wegdek) kan je kijken naar een stukje historie. Een tijdbalk met allemaal jaartallen waaronder uiteraard 1953. En ineens zag ik daar onder, tenslotte, een minuut of zo 2011 staan. Ik zei hadop tegen mijn maat, kijk nou 2011, dat moet nog komen! Ik ben echt geen zweverig type, ik doe daar niet aan, maar het stond er voor mij wel. Een beetje naar vind ik het wel.
Mazzels
Pablo
Jerrie, 2009-09-16
( +1 )

Peter, u is een toppert... mooi verwoord.

Nog even ter aanvulling op het hele CO2/Ozon fabeltje:
De grootste invloed op ons klimaat is de zon.
Ook op andere planeten zijn temperatuursprongen gemeten en ook op mars!
Is op Mars dan ook broeikasteffect? Nee toch?
Ons invloed op ons planeet is maar een klein 3%, meer ook niet!
De zon is de grootste oorzaak van de opwarming!
3/4 van het opp. van onze planeet is water, dus hoe warmer, hoe meer co2 de atmosfeer gejaagd wordt!

Enne Jethro (vd Klij),
je bent en blijft een irritant mannetje. Blijf lekker in je wereldstad Almere, koop een TV die je nu niet hebt en bekijk hoe het er in de werld aan toe gaat ipv alleen maar oude 'sprookjes'' boekjes lezen en je kop in het zand steken... get a live. en laat minimaal die van anderen met rust.

JdeB
Jethro, 2009-09-18
( 0 )

De aarde warmt op ja?en? dat is heel normaal hoor,omdat de aarde in een ovale as draait,en nu zit hij het dichtst bij de zon,,en als we weeer jaren verder zijn draait hij weer van de zon af en krijgen we weer strenge winters,,dus waar maakt iedereen zich druk om?
Nel496, 2009-09-20
( +5 )

Ik geloof er allemaal niet in..
Hjp, 2009-09-20
( +8 )

Ooit zal de aarde vergaan. Wanneer? Het oudste boek, het meest gelezen boek, het meest verkochte boek, het meest betrouwbare boek - de BIJBEL-, zegt daarover dat niemand die dag kent, behalve de maker van de mens, het dier, de natuur , van alles -GOD- Wat doen we tot dan? Wat van je leven maken! In de Bijbel staat o.a. geschreven: Geloof, Hoop en Liefde en de Liefde is de meeste van deze. Daar dienen we ons in ons dagelijkse leven (hoe moeilijk vaak ook) mee bezig te houden en te streven naar zo goed mogelijk met elkaar te leven. En uiteraard te leven naar God's geboden. Als je die geboden leest dan kan, volgens mij, geen zinnig mens bezwaren hebben tegen die geboden. (ongeacht of je Jood, Christen, Moslim of Atheist of wat dan ook, bent) Leef ze na, respecteer elkaar, help elkaar, hebt elkander lief. Iemand zal misschien zeggen:" Hebt elkander lief? ...ja,ja, dan ken jij m'n baas nog niet, of m,n schoonmoeder of (in een erg geval) de moordenaar van ...... ga zo maar door". Natuurlijk zo denken en praten de meesten van ons wel eens. En..als je dit zo leest (hebt elkaar lief e.d.) dan lijkt dat (in deze tijd) wellicht wat soft of van iemand die met z'n hoofd in de wolken loopt, maar in alle nuchterheid kun je, als je dat WILT , gewoon in je dagelijkse doen en laten dit bewerkstelligen. En zoals we dat hier in het dagelijkse leven op aarde doen, we vragen wel eens aan onze vader (en moeder) om hulp als we dat, in welke vorm dan ook, wel eens nodig hebben. En je vader/moeder zal, door hun liefde voor jou ,je willen helpen.
Zo is dat mensen, nu ook en dan nog onvoorstelbare keren sterker, met de Hemelse Vader -GOD- . God is de Liefde die wij ons , kleine, stoere, gewichtige, eenvoudige, rijke, arme, middelmatige etc. mensen kunnen vragen (je mag dat bidden noemen -met je handen gevouwen maar ook op elke andere manier) om ons te helpen. En als ik dat toevallig niet wil? Wie verplicht mij dan? Nou ,dat is nu, lezer, wat ons mensen door God ook gegegen is, namelijk de eigen vrije wil. Je mag dat zelf uitmaken. We zijn geen marionetten aan een 'puppetstring'.
Maar God hoopt wel dat je je tot hem zult wenden als je wilt bidden/vragen.
Hij zal je altijd willen horen. Hij wil je niet dwingen of gebieden. (ook de 10 Geboden kun je wel of niet naleven) Hij is de hoop op wie we ons moeten richten. Als je je in die veiligheid geborgen weet, dan is de vraag van de eindtijd wellicht wel een interessante (ik lees daar ook over) maar feitelijk geen echt relevante vraag. Als we maar in ons dagelijks leven er ons op voorbereiden, in die zin dat we leven zoals ik eerder omschreef -leven in de liefde naar God -de maker van alles- en naar onze medemens (1 van de Geboden is bv dan ook ' Heb uw naaste lief als uzelve".
En nu ga ik, als nuchter mens (ja echt) gewoon verder t m'n dagelijks leventje - ook bv druk maken om alles en nog wat ..de politiek, hoe moet dat nu met die rekening, het langer doorwerken, en noem maar op. Onthoudt echter: ' Geloof, Hoop en Liefde en de Liefde is de meeste van deze.
Gegroet.
Marino, 2009-09-21
( +4 )

Hjp is de enige die het begrijpt de andere worden allemaal geleid door mensen die het hun hebben verteld.

maar je hoort het zelf allemaal te kunnen bepalen, niemand hoort jouw te kunnen vertellen hoe jij je leven hoort te leiden zolang je maar altijd het goede doet maakt niet uit waar je in gelooft

veel plezier verder en we zien wel water in 2012 gebeurtRustig aan mensen en succes
Pastoor massaer, 2009-09-26
( -1 )

Het jaar 2012 zal ongetwijfeld een bijzonder jaar zijn. Echter de weg ernaar toe is verschrikkelijk. Volgens mij zitten we in de eindtijd en gaat het boeke Apocalyps in werking treden. Het begint deze herst 2009 met de massale vaccinaties tegen de MExicaanse griep die vele zieken en doden gaat veroorzaken door het vaccin dat gifig is, het bevat squaleen en thimerosal (Kwikderivaat). ER komen opstanden en econmische crisissen uit voort. Ook dreigt er het gevaar van een oorlog tussen Israel en Iran. Verder is er het gevaar van de antichrist die zijn rijk gaat opleggen met een dictatoriaal regime dat alles en iedereen wil controleren met de RFID-chip.
Uiteindelijk zal alles ten goede keren en er vanaf 21 december 2012 een nieuwe en heerlijke periode aanbreken.
Ron, 2009-09-28
( +1 )

Een vast staand feit is dat de wereld vergaat, maar zeker is dat het niet 2012 zal zijn.
we hebben ongeveer nog 4miljard jaar te gaan, in iedergeval de aarde..
de aarde is nu op de helft van zijn leven.. daarna zal de zon alles verbranden op deze aardbol, dit omdat onze zon groeit en de aarde te dicht bij staat, trouwens op den duur houd de zon op met expanderen en verandert in een dwergster, grotere zonnen veranderen in super nova's maar daar is onze zon te klein voor, maar goed we hebben nog even..
Peter, 2009-10-07
( +8 )

He Tony. Nou toen ik 14 was , was ik er van overtuigd dat binnen enkele jaren de aarde door een nucleaire oorlog vernietigd zou worden. Ik had zelfs een survivalpakket klaar. Nou we zijn er nog steeds en ik heb een deel van mijn jeugd gemist. Ga nou maar lekker leven en don't worry, be happy! Als het moment daar is dat je dood gaat heb je dan in ieder geval geleefd!!??
Natasja, 2009-10-08
( +3 )

Heb je helemaal gelijk in Peter! De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest, dat echter nooit komen zal.
Je kunt veel beter genieten van wat er nu is in plaats je druk te maken over iets waarvan je niet eens weet òf het wel gebeurd. Smell the flowers while you can...

Groetjes
Lampi, 2009-10-08
( -5 )

Lees allemaal dit artikel eens goed door.
http://www.daanspeak.com/Maya01-ned.html
dan kun je lezen dat 2012 niet het einde van de wereld is maar het begin van een nieuwe periode.
volgens mij worden de meeste commentaren daar ook in verwoord.

wat ik in het verhaal van Jethro mis is dat volgens de bijbel het eind door vuur zal geschieden.
welk vuur weet alleen onze lieve heer.
Anoniem, 2009-10-08
( +3 )

Ik ben jarig op 22 december als het echt zo is (ik geloof het niet hoor ) maar als het wel zo is dan word ik geen 17 jaar.
Kevin, 2009-10-09
( +2 )

Nou ik ben een beetje bang aan het worden over dit gedoe Omdat het jaar 2009 bijna om is. hebben we dan nog maar 2 jaar te leven? Ik wil graag oud worden en niet meteen op mijn 15e dan al sterven. Maar ik geloof het eigenlijk ook niet. Want ze hebben al eens voorspeld dat de wereld verging op 2005!
Jerrie, 2009-10-09
( +1 )

Dacht ik dat Jethro de weg helemaal kwijt is, gooit Hjp er nog ff een scheppie bovenop
En dan te bedenken dat dit soort mensen ook nog eens in de politiek/regering zitten. Verschrikkelijk toch gewoon? He Le Maal de weg kwijt.

Kom op mensen, be real... GOD heft dit allemaal bedacht en gemaakt? Maak jezelf toch niet zo belachelijk. En God schiep de dinosaurus hahaha

Vanaf dec 2012 krijgen we trouwens de Maya cyclus van de Waterman, dus ben benieuwd wat al die mafketels met hun visjes op de auto gaan doen
Bas, 2009-10-10
( +2 )

Ik vind het echt heel eng allemaal ik ben pas 12 wil nog tot me 90ste leven ofzo ik wil ook nog kinderen kreigen en klein kinderen aub overtuig mij dat dit niet waar is ik wil nog leven
Kader mikael, 2009-10-11
( -1 )

Mensen: er is GEEN sprake van opwarming van de aarde. Deze 'theorien' van 'vooraanstaande (lees: bekende) wetenschappers klopt niet. Integendeel, de aarde koelt af. Zoals uit onderzoek van een gebroken gletsjer uit Ijsland is gebleken, kan een IJSTIJD wel degelijk zich binnen een periode van 10 jaar ontwikkelem. ( Dus niet binnen NU en 10 jaar, maar binnen een willekeurige 10 jaar). Op dit moment lijkt alles erger omdat er zoveel AANDACHT aan besteed wordt op media/ dit dat. Maar deze problemen met de aarde zijn er altijd al geweest. Wél is er iets aan de hand met de cyclus van de zon sinds de jaren 90, en kunnen er aanleiding zijn voor een eventuele ijstijd binnen no-time. Ook dat is een theorie, maar een beter en feitelijker ondersteunde zult u merken indien u zich erin verdiept.

Een aantal dingen die zeker zijn:
- rampen kunnen ALTIJD gebeuren
- Niemand kan correct de toekomst voorspellen. En als ze het wel goed hebben, is het goed gegokt.

Dit heeft niet veel met religie te maken lijkt me verder. Maar zoja:
- Ik zelf ben eind twintig, en bekeerd tot Islam.

Stukje GESCHIEDENIS over religie(s).

Wat blijkt? Christendom is 'n godsdienst. Jodendom, is 'n Godsdienst. En die Islam? De Islam overkoepelt deze twee godsdiensten. In De Islam was Abraham een van de vele boodschappers. Hij moest aangeven dat God centraal stond. Zijn aanhangers hebben echter Abraham centraal gezet en de religie om hem heen gebouwd.
In de Islam was Isa (Jezus) een van de vele boodschappers. Hij moest aangeven dat God centraal stond, maar zijn aanhangers hebben echter Jezus zelf centraal gezet en de religie om hem heen gebouwd. Later was Mohamed een van de vele, maar wel de LAATSTE boodschapper. Hij moest aangeven dat God centraal stond. (Destijds zijn ook groeperingen geweest die Mohamed als centraal punt zagen net zoals met Jezus en Abraham. Deze mensen werden Mohamedanen genoemd, maar van deze groep is niet veel meer bekend) Deels is Mohamed gelukt de boodschap te verspreiden. Alle moslims van nu zijn moslims vanuit zijn boodschap.. Dus moslims erkennen Jezus en Abraham en alle andere boodschappers ook. Want Islam is niet de 'jongste' geloof, maar de enige juiste. In de Koran staat verder dat volgers van Jezus en Abraham ook naar de hemel gaan: maar dit ging alleen om de opvolgers DESTIJDS vóór er een andere boodschapper was met nader 'bericht' en ging om opvolgers die de werkelijke boodschap opvolgden.

Waarom ik dit zeg? Geen idee. Het heeft inderdaad niets te maken met de artikel. Of wel misschien?

Buiten het 'feit' dat Dag des Oordeels op n Vrijdag valt, kan geen wezen voorspellen wanneer deze dag zich zal voordoen.


en mensen: lees dit
http://www.americanpolicy.org/un/thereisnoglobal.htm


Joseph, 2009-10-15
( +1 )

Hoi Bas,
Laat je niks wijsmaken hoor, mensen praten al duizenden jaren over het einde van de wereld, ook toen ik jong was. Depressieve mensen houden zich daar mee bezig. Gelukkig wil jij wel leven en denk je dus gezond. Het heeft geen enkele zin om je met dit soort zaken bezig te houden. Probeer gewoon een leuk leven te hebben en aardig te zijn voor andere mensen. Er komt ooit een dag dat je er niet meer bent natuurlijk, maar als jij jouw best doet in je leven en goed bent voor de mensen om je heen zul je daar vrede mee hebben, ook al kun je daar nu gelukkig nog niets bij voorstellen.
Ga lekker buitenspelen, sporten , of gewoon iets leuks doen.
Groeten en ik wens je een heel lang en leuk leven toe!
Thom, 2009-10-15
( -1 )

Oei!!!!
Dan kan ik de geplande BMW -gezien de levertijd- meer beter deze week nog bestellen.
Verjoppe; nét afgestudeerd, een leuke baan en een mooi huis.
Het zit soms niet mee.

groet en sterkte aan allen.
Marc, 2009-10-20
( +4 )

Ik ben nog maar 12 en het zit maar in mijn hoofd ik ben zo bang dat het gebeurt in 2012
Marc, 2009-10-20
( +3 )

En wat is een cyclus
Meerte van der knaap, 2009-10-20
( -5 )

Ik heb met mijn vriendin het een en ander uit gezocht, kijk maar in de bijbel bijpenbaring.
want daar staat van alles in dat er op wijst dat het einde van de wereld er WEL aan zit te komen! ik geloof dat iedereen met een zuiver hart naar de hemel gehaald zal worden!!!!!
groetjes meerte
Marc, 2009-10-20
( -1 )

Wanneer dan ik wil niet dood
Marc, 2009-10-20
( +2 )

Ik lees net trouwens dat er niet eens een vaste datum staat in de bijbel waneer de wereld vergaat ik geloof er wel een beetje in het kan natuurlijk gebeuren ik wil niet zo sterven ik wil normaal sterven niet op zo een vreselijke manier!
waarom maken ze niet iets wat dat ding ofso tegenhoud maar het zit wel in me hoofd als ik buiten ben denk ik steeds ja en als het nou gebeurt door zo een planeet of meteoriet dan ben ik maar 14 geworden is ook niet leuk dan

reactie terug graag
bedankt.
Natasja186, 2009-10-20
( +4 )

Beste Marc,
ik wil je op het hart drukken dat je je geen zorgen moet maken over het einde van de wereld. Hoeveel zorgen je je ook maakt, dingen gebeuren soms gewoon en soms gebeuren ze niet. Niemand weet wat er in de toekomst ligt. Je kunt veel beter genieten van de zonnnestralen en de vogels als je buiten bent. Dan geniet je van het leven in plaats je zorgen te maken.
Ik heb in mijn leven een paar keer dingen meegemaakt die bijna mijn dood zijn geworden, en ik kan je uit de eerste hand vertellen dat niet kunt voorspellen wat er gaat gebeuren of hoe het afloopt. Ik maak me ook geen zorgen maar geniet van de mooie dingen in het leven.

En een cyclus is een terugkerend patroon, zoals bijvoorbeeld de maan steeds voller wordt, tot hij helemaal rond is, en dan weer dunner wordt totdat hij helemaal weg is. Dat gebeurt elke maand (28 dagen) weer opnieuw. Dat is een maancyclus. Zo zijn ook de seizoenen een cyclus en een kalender is ook een cyclus.
Annelies, 2009-10-20
( +5 )

Marc, toen ik 14 was, was ik ook erg bang voor die dingen. Ook toen werd er gepraat over het einde van de wereld, er waren voorspellingen, exacte datums....nachtmerries had ik ervan. Inmiddels ben ik 48 ! Er zijn altijd mensen die denken te weten hoe het zit, terwijl dat helemaal niet kan! Het einde van de wereld is niet voorspelbaar. Net zomin als je kan voorspellen dat iemand bij het oversteken doodgereden wordt. Of dat iemand een ernstige ziekte krijgt. Of dat er een 3e wereldoorlog uitbreekt. Geniet alsjeblieft van je jeugd en laat het niet verzieken door angstgevoelens die een ander je denkt te moeten aanpraten.
Ik ben zelf gelovig (christen) en er staat zeer duidelijk in de Bijbel dat NIEMAND weet wanneer het eind der tijden aangebroken is, alleen God. Dus waarom sommige (zich gelovig noemende) mensen denken dat zij een uitzonderingspositie hebben en dus zo arrogant zijn om anderen te vertellen dat zij het wel weten.......? geloof het maar niet want het is gewoon niet zo.
Anti nel 496, 2009-10-20
( -8 )

Nel jij ziet er ook niet voor iemand die iets kan geloven of denken tokkie figuur.
ik zal je ook niet missen als jij alleen gaat. prettige dag nog
Daisy, 2009-10-21
( -5 )

Er is al weet ik niet hoe vaak voorspeld dat de wereld zou vergaan en we zijn er met z'n allen toch nog???
Het zal hooguit zijn dat iemand iets meemaakt waardoor voor haar of zijn gevoel de wereld vergaat.
Jongens kom op!! En als we nu al weten dat dan de wereld vergaat, waarom weten we dan niet waaraan? Dan moeten er toch signalen zijn voor een ramp? En waarom doen we dan niets om het (proberen) te voorkomen?
En om nou alleen op een kalender van weet ik niet hoe oud af te gaan, dat gaat mij een beetje ver. Of heeft iemand met Dana Scully en Fox Mulder gesproken?


Ik ben altijd erg sceptisch over dit soort berichten.
Marc, 2009-10-21
( 0 )

Oke bedankt, maar die mayas die hadden toen tog die kalender en die zei iets met 2012 en toen dachten hun dat de wereld verging, en het klinkt zo geloofwaardig omdat er filmpjes zijn over gemaakt en ik lees dat die datum over de hele wereld is verspreid.
Djhofland, 2009-10-22
( +3 )

Waarom allemaal zwaar in de stress over een 'zeer grote ramp', 'laatste dag' ?
Omdat we allemaal eeuwig willen leven op deze aarde.

Een laatste oordeel komt zeker, wanneer en hoe? Dat weten we niet, deze dag of dat moment zal komen als een dief in de nacht. Laat dat rusten en leef!

Je weet niet wanneer die dag komt..maar als je buiten onder een auto terecht komt, is het leven ook voorbij en dat kan jou heel dag overkomen.
Marc, 2009-10-22
( +1 )

Natasja, ze hebben tog ook voorspeld dat in 2009 de wereld vergaat welke dag precies?
Boni1974, 2009-10-24
( +3 )

Ik heb het hier in men huishouden al dikwijls gezegd en ook in men vriendenkring, de wetenschap is zodanig ontwikkeld dat ze er niet meer bij stilstaan dat we gewoon naar een ander tijdperk aan het gaan zijn, weet ik veel het welke, het tropisch of zo, we komen trouwens van de ijstijd hé. het is gewoon zever, in 2000 ging de aarde al eens vergaan, we leven toch nog altijd, en dat er meer ziektes opduiken heeft te maken dat ze betere middelen hebben om alles te onderzoeken en te vinden, als ze dan al iets vinden.
Natasja186, 2009-10-24
( +5 )

Marc, voor zover ik weet vergaat de wereld helemaal niet.
Niet in 2012, niet in 2009.
Iedereen kan wel wat roepen over het einde van de wereld en er bijbelteksten of iets dergelijks bijhalen die volledig uit hun verband getrokken zijn en waarvan niemand echt weet hoe die ge√Įnterpreteerd moeten worden.
Ga genieten van het leven in plaats je zorgen te maken over de dood.
Hoe zou je je voelen als je op je sterfbed ligt en je realiseerd dat je je leven lang zorgen heb gemaakt en niet genoten hebt van het leven dat je had?
Jij zou niet met dit soort dingen bezig moeten zijn, maar met school, vriendinnetje (of vriendjes) sport, spel en plezier!
Michiel, 2009-10-24
( +2 )

Wat een onzin allemaal. Ik ben niet super gelovig. Ik denk dat alles met een reden gebeurd, elk mens moet in zijn leven bepaalde dingen leren en bepaalde paden bewandelen. Daar word hij of zij een beter mens van.

Het maakt niet uit of je nou gelovig bent of niet, je kunt gewoon een goed mens zijn. Als je maar naar goede doelen streeft en andere mensen netzoveel als jezelf gunt.

En ik vind het belachelijk dat mensen kinderen bang maken met dat de wereld in 2012 vergaat. We veranderen continu van tijdperken en de mensen veranderen continu. Kijk maar naar mensen met een andere geaardheid, mensen die in eem kalender geloven zoals jullie. Die worden de laatste jaren ook geaccepteerd! ( dit vind ik erg goed!)

Dus eigenlijk hebben sommigen van jullie wel gelijk, over een paar jaar zijn de mensen waarschijnlijk heel anders als nu. En der wereld zal ook weer heel anders zijn.

Laten we idd hopen dat er een tijdperk aanbreekt met liefde en zonder oorlog. ( Dit hebben we zelf in de hand.)

Dus laten we posiatief naar het jaar 2012 kijken, mocht er volgens die kalender van jullie een ander tijdperk aanbreken laat het dan een goed tijdperk zijn. Een tijdsperk waar mensen met een goed hart andere mensen overtuigen om een goed leven te leiden en dat je daarvoor niet persee aanhanger vaan een bepaald geloof moet zijn.

Tot 22 december 2012


Bas, 2009-10-25
( 0 )

Hallo allemaal ik geloof het niet we zitten zo ver van de zon en dan zouden we zogenaamd nu tegen de zon aan komen weet je wel nog niet hoelang dat duurd

en trouwens met die over stromingen en dit rampen dat gebeurd in afrika heel vaak
en ik ben blij dat jullie nu weten hoe dat voor die mensen in afrika is.
en als het zou gebeuren (wat toch niet gebeurt) kun je er toch niks aan veranderen
Peter stoop, 2009-10-26
( +3 )

Hoi
het is allemaal onzin hoor maar .., ik ben tog best bang ik ben pas 11 dan ben ik 14!!!
maar tog het is nep ze zeiden dat in 2000 de wereld ook zal vergaan en in 1993 ook dus het moet wel toevallig zijn dat het nu wel gebeurt
groetjes,
peter stoop
Hakob melkonyan, 2009-10-26
( -7 )

Gast wat gaan jullie over zelfverzonnen dingen praten. Lees de bijbel dan kom je er alles over te weten (en ook wat er dan gebeurt), en ga naar de kerk nu het nog kan.
Pieter, 2009-10-29
( +4 )

Heb alles gelezen en moet zeggen dat Peter elk relaas overstijgt.

Peter, bedankt voor de nieuwe inzichten!
Milan, 2009-10-31
( +2 )

Hallo Jongens Als Jullie Elke Dag Het Nieuws Even Kijken Dat Nederland 1 Nieuws Om 20.00Uur Die Mevrouw Zij Die Het Presenteerde Dat Ze Een Fout Hebben Gemaakt En Dat De Wereld Over 200Jaar Vergaat...Maar De Mensheid Denk Al In Begin Van Het Mensen Leven Dat De Wereld Over Zoveel Jaar Vergaat Maar Ik Geloof Er Niks Van. Want Wat Heeft Het Nou Met Oorlog Te Maken Dat Is Toch Onzin Je Gaat Toch Geen Mensen Neerschieten. Voor Het Einde Van De Wereld. Want Het Gaat Elk Jaar Beter Met De Mensheid Dus Maak Je Maar Geen Zorgen Het Zijn Gewoon Allemaal Slecht Geleerde. Groet Milan. En Hier Moet Je Dan Is Op Kijken http://www.klikhierniet.net
Milan, 2009-10-31
( 0 )


En Ik Weel Ook Nog Even Een Goed Leven Lijden Want Ik Ben Nog Maar 11
Hasan, 2009-11-01
( +1 )

De Wereld vergaat pas in 2208
Kenny, 2009-11-04
( -2 )

IK WIL NIET DOOT IK BEN MAAR 9
Jethro, 2009-11-05
( -4 )

Nog even opnieuw de formule,ik heb hier nog geen reactie over gehad,maar het is specialer dan je denkt als je het zelf nazoekt,zelfs discovery heeft dit niet,zoek het A.U.B. na en je komt erachter.


Goede mensen,het is niet mijn bedoeling om mensen bang te maken of om zieltjes te winnen,ik wil alleen vertellen over het goede nieuws van deze mooie paradijs aarde die aanstaande is.
De hemel bestaat uit miljarden engelen die god dienen en allemaal taken hebben,en de 144000 mensen die zullen regeren over het paradijs,het was gods bedoeling dat de mens vredig op de aarde kan leven.
Daarnaast praten jullie over geloven,er zijn inderdaad allemaal geloven,maar waar gaat het nou om??? ik wil niet zeggen dat jehova,s getuigen een geloof is.
Het is meer een feit ,het gaat om de bijbel en gods voornemen met de aarde.

Wie hebben de bijbel nou niet,genoeg geloven ja,maar ze hebben niet de kennis.
Daarom zal ik dan nu een bewijs geven zodat jullie zelf kunnen opzoeken in jullie eigen bijbel waarom jezus in 1914 aan de troon is gekomen in de hemel.
Dit geheim kent geen enkel ander geloof omdat god het aan ons geopenbaard heeft,om het te kunnen vertellen aan de mensen.ik hoop ook dat jullie dit zullen na zoeken,zodat het besef van de waarheid aan bod komt,jehovah heeft jullie allemaal lief,we hoeven alleen maar zijn wil te doen.

Daniel heeft dromen gehad,het kost een paar maanden grondig studie,om de dromen van daniel en de betekenissen te bestuderen,en na de studie van daniel,daar heb ik ook een boekje voor zul je veel bewijs zien,1 van de onderwerpen van zijn droom zijn,,

jezus zei dat er vanaf de val van jeruzelem 7 tijden voorbij zullen gaan,en dan zal hij aan de troon komen,in de hemel.Daniel 4:16 7:13,14.
In openbaring word verteld hoeveel 7 tijden betekent.
Openbaring 12:6,14 verteld dat een tijd =1tijd,,en tijden=2tijd,,en een halfe tijd is samen drie en een halve tijd,en dan staat er dat drie en een halve tijd 2520 dagen zijn.
Nou ja 607 v.g.t 2520 dagen daarna was jezus nog lang niet op de troon gekomen.
Numeri 14:34 verteld dat een tijd voor een jaar staat.
Ezechiel 4:6 verteld dat dubbelzinnig ook duidelijk.
Dus is het 2520 jaar,aangezien het jaar nul geen jaar is,kun je 606 v.g.t plus 2520 jaar dat is 1914.dus in 1914 zijn die 7 tijden voorbijgegaan en is jezus op de troon gekomen.
Verder verteld de bijbel dat jezus op die tijd ook satan en zijn demonen naar de aarde heeft geslingert,en dat ze vanaf die tijd maar een korte tijd hebben,,sindsdien is ook de hele wereld veranderd,,ik wil ook nog even kwijt,ik heb geen doel om mensen bang te maken,,ik ben een goeduitziend jongen van 24 jaar,em ik heb jaren gestudeerd uit jehova,s woord,,en met alle hulpmiddelen van het genoodschap heb ik de bijbel van binnen leren kennen,ik offer mijn leven op om te prediken van het goede nieuws terwijl ik hele andee dingen kan doen en bereiken maar dat hoeft niet voor mij want ik wacht op iets veel mooiers,en je kan alleen achter deze dingen komen om grondig de bijbel te bestuderen met hulpmiddelen van het genoodschap want daar staan de geheimen in van die jehovah geopenbaard heeft de binnenkant van de bijbel,en dan zul je erachterkomen wat zijn voornemen is en zul je over alle geloven heenkijken liefs jethro
Marc, 2009-11-08
( 0 )

Hasan, hoe weet jij dat de wereld vergaat in 2208?
Aapje, 2009-11-08
( -3 )

WHUAHHAAAA AAPJES VEROVEREN DE WERELD OP 2012 WHUHAHAAAAAAA, DE VRAAK IS VOOR ONS !
Delfi, 2009-11-08
( -2 )

Tja.. ik versta niet waarom iemand die zogezegd zo wijs is om te weten dat de wereld vergaat, maar die niet nadenkt over die reacties die er zullen komen, na dit te voorspellen. Als het echt zo waar is, dat de wereld vergaat dan zal degene die dit voorspelden toch geen enkel award winnen? Wat is het nut? Mensen bang maken? Ik geloof er niet echt in dat de wereld zal vergaan in 2012.. Maar wel dat de mensheid bv uitsterft maar alleen na een lang proces.
Ricky2012, 2009-11-10
( 0 )

Mensen hoe dan ook of het nou waar is of niet. het is een interressante mythe dat zeker, maar leef je leven en we zien wel. dood gaan we allemaal dat is een feit wij mensjes winnen het niet van de natuur dus het kan net zo goed morgen afgelopen zijn of over 100 jaar " who gives a shit"

Haal gewoon alles uit je leven liefde,welvaart, geluk etc. en denk niet over zo'n verandering (einde van de wereld die wij kennen) na.

At jij, 2009-11-11
( 0 )

@ dillosj uhm ik heb een vraag voor je ..
ben jij toevallig Dilara ?
En woon jij in rotterdam?
Marc, 2009-11-12
( 0 )

Naja, het zal wel allemaal meevallen met dat einde van de wereld, en nu hoor ik weer dat het in 2208 zou gebeuren, dat boeit me dan niet dan leef ik tog al niet meer
maarja het jaar 2012 komt steeds dichterbij, maar niemand zou tog het einde van de wereld kunnen verspellen, zover ik weet gebeurt het denk ik ook niet. en volgens mij leraar wouden de maya's een 'Eigen Wereld' maken, door een machine .
maarja we wachten het maar af.
Nadia, 2009-11-12
( -1 )

De wereld zal heus niet vergaan op december 2012.
Meisje, 2009-11-13
( +2 )

Haha,

Ik ben 14 en ik kan je vertellen dat dit geen zin heeft.
Je kan dan wel alle theorieen gaan onderzoeken en paniek zaaien maar de enige die hier profijt van hebben is de commerciele wereld. Die film die nu is uitgebracht, dat je heel veel geld moet betalen en dan op een of andere berg mag gaan zitten! En ookal vergaat de wereld dan... life your live! Je kan wel tot 12 december 2012 hysterisch doen en bang zijn voor het einde maar je kan ook gewoon plezier hebben. Ik hoorde over dit gedoe en dacht ik ga gewoon even kijken maar dat zal mij nooit beinvloeden in verdere keuzes. Al lijkt het me best leuk als je tegen je leraar kan zeggen ' sorry ik heb niet geleerd want de wereld vergaat toch' Hoor je hoe raar dit klinkt? Misschien moet je toch maar even realistisch blijven want de wereld vergaat echt wel OOIT maar wat heb je aan je leven als je daar bang voor gaat zitten wezen??

Kom nog maar een keer terug op 13 december 2012!
Marc, 2009-11-13
( 0 )

Ik ben pas 12 en mij broer is op 22 december jarig
wel grappig maar natasja ik vind dat je gelijk heb ik moet niet zorgen maken over het eind van de wereld gewoon plezier maken dat ga ik maar doen is beter dan dat denken want niemand weet zeker dat in 2012 de wereld vergaat.
Jokke, 2009-11-13
( +3 )

Weet je, op 31 december 2012 breng ik een toast uit op al de overlevenden
Sebasjo, 2009-11-14
( -5 )

Als je weet dat er in 2010 de Opname - De Wederkomst van Christus - verwacht wordt en degenen die zich niet bekeerd hebben dat het goed kan dat in 2012 het definitief voorbij is voor de achtergeblevenen, en dan nog een belangrijk feit: De mensen die achterblijven moeten om in de hemel te komen geen chip nemen in hun rechter hand en voorhoofd. Wat er ook gebeurd. Al ga je dood. Hier ga je misschien dood, maar in de hemel wacht een beloning. Want wie zijn leven wilt behouden zal het verliezen, maar zij die ondanks de enorme bloedige vervolging (met onthoofding volgens de Franse revolutie) kiezen voor Jezus Christus zullen op de nieuwe hemel en de nieuwe aarde mogen leven.

Nu is de Heilige Geest er nog, maar na de opname gaan alle remmen los. Kijk het maar na bij End Time Misitries en Last Eaeth Final Warning. Hij komt spoedig. Voor velen als een dief in de nacht
Abdul, 2009-11-17
( +2 )

Voor mij is het gewoon onzin
Michael, 2009-11-18
( -1 )

Waarom zou de wereld in 2012 vergaan..?
Als dat zo was, dan had je het toch zo langsame hand wel gemerkt.. toch ?
En als dat zo is, waarom staat er volgends vele in de bijbel dat de wereld vergaat door een overspoeling van water..?
Ik ben pas 15, wil nog graag tot me 80e of ouder leven als het kan
Bobo, 2009-11-18
( +5 )

Ach mensen, lig er niet zo van wakker. En waarom niet? Zie hier mijn redenering:
1. Elke dag sterven er zoveel mensen die het niet hadden zien aankomen. Je moest maar eens op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. Bijvoorbeeld een dronken autobestuurder die een fietser raakt en sterft. De kans bestaat dus in principe ook dat je nog voor 2012 sterft, zelfs als ligt de oorzaak/schuld van jouw sterfte bij iemand anders.
Zelf heb ik ooit iemand gekend die door een verkeersongeval om het leven is gekomen, en hier zelf geen fout aan had!
2. Mensen die ziek zijn en nog maar een aantal maanden te leven hebben, zouden misschien heel graag nog tot 2012 leven. Om al die leuke dingen nog te doen...
3. Laat je hoofd niet zot maken door verhaaltjes. Iedereen interpreteert al die verhalen (zoals in de Bijbel) op een andere manier. Iedereen geeft er een eigen betekenis aan.
4. Besef ook dat de wereld al enkele keren had moeten vergaan, als we alle voorspellingen hadden moeten geloven. En steeds was men er min of meer van overtuigd dat het een juiste voorspelling zou zijn. Ik herinner me zelfs dat heel wat mensen zelfmoord pleegden omdat ze dachten dat de wereld ging vergaan. En kijk, we zijn er nog steeds.
5. Tenslotte: de wereld, en vooral Amerika, heeft graag sensatie.
Arif, 2009-11-19
( 0 )

Ee weet je wat ik niet begrijp hoe kunnen we de einde van de wereld over leven ik ben nog maar 13 hoe wil je dit overleven help
Marvin w, 2009-11-20
( -1 )

Hallo allemaal om eerst te beginnen ik heb een poosje terug een hele enge droom gehad over de klimaat verandering ik moet jullie helaas teleur stellen het einde van de wereld naderd echt !! geloof me normaal gesproken heb ik dit niet zo gauw dat ik voor uit kan kijken wat er allemaal om ons heen gebeurt misschien kan ik met mijn begaafde talent dingen zien en of dingen ontdekken !! het einde van de wereld heeft allemaal zelf met ons te maken was het niet de taak van de overheid om hier mee iets aan te doen ? en wat dacht je van de rijke landen die alles hebben verwoest en verpest ? zoals fabrieken bouwen en dumpen van gemische afval in de zee ? en noem maar op ! en welke idioot wil op Dubai gaan wonen met elke dag 40 graden ? omdat het zo mooi en luxe daar is ? die domme arabieren lezen ook de bijbel maar toch verpesten ze de hele natuur daar !! er zal zeker nog leven op aarde zijn met misschien een stel overlevenden of onze machtig God gaat nieuwe mensen maken dus als het echt tijd is dan zien we dat wel !! er komt zo wie zo een hele grote vloed golf langs de Stille en grote Oceaan en het Atlantische Oceaan !! mijn tip is zo snel mogelijk verhuizen naar Centraal Afrika omdat het een grote oppervlakte is en het berg gedeelte houd het water tegen !!
Bobo, 2009-11-20
( +1 )

Arif, zoals ik hierboven al zei: maak je er niet druk om. De kans is klein dat de wereld zal vergaan :). En moest de wereld écht vergaan...denk ik niet dat vele mensen deze grootste ramp ooit zal overleven.
Bobo, 2009-11-20
( +2 )

Centraal Afrika? Hahah. Ik wens je alvast een fijne reis :-). Ik hoop voor jou dat dat berg gedeelte je ook zal beschermen tegen de grote aardbevingen enzovoort... want volgens diegenen die het einde van de wereld voorspellen, zal er wel meer gebeuren dan enkel een vloedgolf.

De dag waarop heel dit gedoe het journaal bereikt en wordt bevestigd in een OFFICIEEL rapport van de NASA, alle wetenschappers het eens zijn over het einde (2012), zal ik er wel eens een nachtje van wakker liggen. Maar niet van deze verhaaltjes.
Canardo, 2009-11-20
( 0 )

Het is wel een feit dat de poolkappen smelten en dat er veel stormen zijn. Tsunami's. Maar mijn idee is dat de mens dit zelf bewerkstelligt. Misschien dat het in 2012 of meer in 2013 nog heftiger zal zijn. Wie zal het zeggen. Leef en geniet van elke dag. Elke dag kan je laatste zijn. Alleen hopen dat je op een beetje een prettige manier aan je eind komt. Wat voor zin zou het anders hebben om nu te stoppen met bijvoorbeeld roken? Het kan gewoon een nieuw begin zijn van een nieuwe jaartelling en dan baal je als je alles gebruikt hebt wat je maar tegen gekomen bent. A new age en zo verslaafd als een droppie
Mrx, 2009-11-21
( +1 )

Keep smiling be happy. Elk moment kan er een komeet inslaan als die maar even afwijkt van zijn route en denk maar niet dat dit ons wordt medegedeeld als ie onderweg is vanwege de massahysterie, kunnen ze beter cd's uitdelen "vluchten kan niet meer". De zon is ook nog lang niet uitgebrand ookal zijn er schommelingen in haar gedrag te vinden. Begrijp dat iedereen zich druk maakt wat er over 2 jaar kan gebeuren maar statistysch gezien hebben we meer kans op andere dingen. De aarde zal vast en zeker een keer aan zijn einde komen, ik bedoel waarom al die ruimteverkenningen zoeken waar water en zuurstof is en bijna gelijk aan de aarde is zoals OGLE-2005-BLG-390 die men in 2006 hebben ontdekt. En ja dat vele religies nu proberen zieltjes te winnen terwijl ze iemand die met pech aan de weg staat op zondag rustig voorbij te rijden hulp is ook werken blijkbaar vind ik triest. Vele geloven maken gebruik van angst en dat is naar mijn mening niet de juist manier. Voor los Angeles ligt een gigantisch groot blok en de vraag isn niet of hij een keer zal afbreken maar wanneer en dan krijg je vloedgolven en vluchten is dan te laat zeg maar. ZIjn zoveel dingen die onze aarde kan doen beeiendigen maar wat is er nu uitgekomen van die maya kalender al was 2012 wel heel belangrijk voor hen maar in principe laten ze alleen een cyclus verloop zien die eigenlijk nooit heel veel problemen heeft veroorzaakt in zoverre dat kompleet al het leven op aarde is weggevaagd wij zijn er nog steeds toch. En er is zoveel onduidelijkheid waarop alle religieen en profeten en de Chinese orakelboek de ‚ÄėI Tjing' etc nou echt hun voorspelliningen vandaan weten te halen. Alles heeft een bepaalde cyclus en ik geloof dat dat ook nodig is. Maar nu nemen ze vreemd genoeg de bijbelse zonnevloed serieus dat correspondeert met het begin van de 5e zon serieus.Dat de Maya's een hoogwaardgige cultuur hebben wil nog niet zeggen dat ze zaken kunnen voorspellen al behoort hun kalender die de nasa heeft nagerekend tot een van de precieze wat ik toch wel knap vind en ze hebben de komst van de spanjaarden voorspelt maar niet alleen door de maya's. Anderen zijn bang voor de planeet saturnus omdat deze planeet extreme eigenschappen bezit o.a omdat het een supervulkaan is wat ons in gevaar kan brengen. Heb ook dingen gelezen over het aardse kruis en galactische kruis en over de grote galactische conjunctie die schijnbaar geschat in 1998 is geweest en heeft uitwerking heeft van vermoedelijk 1978 tot 2017 allemaal heel interessant maar moeten we ons echt druk gaan maken? Naar mijn mening niet zijn zoveel andere dingen waar we niet aan hebben gedacht.

Dit heb ik gelezen op een site : Omdat Jenkins deze galactische gebeurtenis gekoppeld heeft aan het aflopen van de Maya kalender op 21 december 2012 en we daarnaast zien dat de voorspellingen van een klimaatsomslag en toename van natuurrampen ondertussen geen profetie√ęn meer zijn maar een harde realiteit, kunnen we stellen dat de Nieuwe Tijd nu al is aangebroken, precies zoals deze voorspeld is door de Maya.

Volgens de Maya gaan we het nieuwe tijdperk pas binnen nadat de aarde gezuiverd is. Nu de aarde aan het galactische kruis genageld is, waarbij we een periode van uitzuiveringen en grote veranderingen tegemoet gaan, zouden we echter niet bevreesd hoeven zijn maar verwachtingsvol uit moeten kijken naar dit nieuwe tijdperk waarin zich een grote transformatie en omslag van het menselijke bewustzijn zal voltrekken, aldus de Maya voorspellingen.

Dus ja mensen wat kunnen we er eigenlijk mee, met de boel schoonhouden en strenger beleid met betrekking op uitstoot etc, daar worden we allen beter van lijkt me.
Goed weekend iedereen ik ga vast en zeker van de film genieten.

Mistery888, 2009-11-21
( 0 )

Net de film gezien, en ik heb de oplossing gevonden!!!!!
We moeten gewoon even 1 miljoen euro p.p. bij elkaar sprokkelen voor een ticket om aan boord van 1 van de arken die in china klaar gemaakt worden te komen.
En anders kunnen we altijd nog een eigen onderzeeer kopen.

Ach ja we zien het allemaal wel.
Geniet van dag tot dag morgen kan de laatste zijn, zeg ik altijd maar.

Groetjes Mistery888
Arie, 2009-11-24
( +3 )ik vind dat het 2012 verhaal nog al een opgeblazen verhaal is...

Verlopig hebben we al heel wat door staan op deze geweldige bol..

En het lijkt me nog al vaag dat op een preciese datum de wereld vergaat...

Kan tohg niet... :S

Dus hou aub op met dat panieksaaie want mensen worden er alleen maar ongelukkig van..

Leef je leven zoals het is en is het je tijd dan ga je..


Lies de klerk, 2009-11-25
( +2 )

Natasja... als u dit geweten had... Complimenten over uw stukje.
U hebt een discussie losgemaakt. Geweldig knap. Dat is op zich altijd goed. We leven in een democratie en mogen onze mening geven.
Jammer alleen dat sommigen handig meeliften om zo aanhangers te werven voor hun overtuiging. Dat is toch niet de bedoeling van dit forum, lijkt me.

Dat kinderen deze site hebben ontdekt verbaast me. Als het werkelijk kinderen zijn...
Kan ook een slimme truck zijn om de discussie gaande te houden.
Mochten deze ongeruste kinderen werkelijk bestaan dan moet meneer de Jehovagetuige zich diep schamen.
Natasja mijn oprechte bewondering ook voor de mijze waarop u reageerde op de ongeruste kids. Peter dito.
En Peter heeft u zelf ook een ruimte op infoyo?
Vriendelijke groet, Lies
Dominic, 2009-11-28
( +1 )

Hallo-ik ben bang dat echt gaat geburen,weet niet waarom maar dat voel ik aankomen,,adios chingones
Rowena, 2009-11-28
( +2 )

Lieve mensen
Al deze complottheorieen.. maak je niet druk.
Ook al die onzin over een 'nieuwe wereld waar iedereen elkaar lief heeft'
Maya's hebben helemaal niet kunnen weten dat wij in deze tijd zo zouden leven, laat staan dat er uberhaupt nog leven zal zijn. Ooit zal de wereld wel vergaan, maar dit zal echt niet in de nabije toekomst gebeuren.

Hoeveel voorspellingen zijn er wel niet gedaan in de oudheid?
Zelf herinner ik me het millenium nog erg goed. Ik was 11 en mij was verteld dat op 01-01-01 om 00.00 overal de stroom uit zal vallen en we nooit meer electriciteit zouden hebben. En nu zit ik hier rustig op de bank met een laptop op mijn schoot met een half oog naar RTL4 Eigen huis&tuin te kijken.

Morad, 2009-11-28
( +3 )

Wanneer het einde komt,dan komt het. je kan het niet tegen houden.
wie goed is geweest mag blij zijn,wie slecht is zal moeten boeten.
en wanneer dat is god mag het weten.
Sharon, 2009-11-29
( +4 )

In de Bijbel staat dat God heeft gezworen dat hij niet meer met water de wereld zal overspoelen. God beslist wat er gebeuren zal. Als hij zegt dat wij allemaal zullen vergaan. Zal er geen mens meer overblijven.
Adkort, 2009-12-06
( +2 )

Mensen allemaal onzin de wereld vergaat niet, op den duur de mensdom wel, daar zorg de mens zelf wel voor, er zijn nu bijna 7 miljard mensen, en ze fokken als konijnen,over 20 jaar zullen er waarschijnlijk 10 miljard mensen zijn, dat moet allemaal gevoerd worden.
maar de maja`s worden gelooft, was dat niet die sekte die zich zelf uitgeroeid heeft.
ik geloof helemaal niet,ook niet in de bijbel.maar die sekte helemaal niet.
maar mensen zijn net kudde dieren ze geloven alles.
als ik zou geloven dan lees ik wel de bijbel, en daar staat precies wat er gaat gebeuren met de mensdom, en niemand weet de dag nog het uur, want het zal geschieden als een dief in de nacht ,citaat uit bijbel.
als u echt wil weten wat er aan de hand is met die flauwekul over 2012 , gaat u gewoon naar Nasa die weten hier alles over.
RastaPatje, 2009-12-07
( +2 )

Beste mensen, laat U inderdaad niets opnaaien. Hoevele "einde van de wereld - voorspellingen" zijn er al gedaan, nu en 25000 jaar geleden? Ze kunnen potverdikke het weer van de volgende dag nog niet juist voorspellen. En God, tja geen afbreuk aan de geloven onder U maar ik ben eerder van oordeel: eerst zien dan geloven. Elke "waarom"-vraag aan jehova's getuigen en diepchristelijken wordt beantwoord met: God's wegen zijn ondoorgrondelijk. Als ik zulk een antwoord krijg word ik boos. Zolang ik zulke domme antwoorden krijg, is er voor mij geen God noch een duivel. Ik geloof ook niets van alle verkondigingen over het einde van de wereld, maar dat is mijn mening he ;-)
Nafi, 2009-12-10
( +2 )

Ben echt zenuwachtig
I don'tcaree!!, 2009-12-11
( 0 )

Wajoooowwww welke imbeciel gaat nou geloven dat in 2012 de wereld echt vergaat die fucking mensen die alles zogenaamd weten liegen gwn ze hebben toen in 2000 of in 2002 ook al gezegd jaa op dat jaar vergaat de aarde dus ik weet niet wrm iedereen komt lullen over dat de aarde in 2012 vergaat het is gwn bullshit .
en trouwens wrm gaan ze er een filmpje over maken is gwn fuckt up maiin.
die mensen die dat filmpje hebben gemaakt enzoo maken iedereen gwn bang dus ik weet niet of iedereen het begrijpt er gaat helemaal niks gebeuren. ze zeggen wel over bijbel of maya's wat is die fucking shit nou weer maiin moet ik in al die onzin geloven ofzoo Ik zeg gwn dat de mensen niet bang hoeven te zijn want sommige zeggen jaa wereld vergaat in 2012 en anderen zeggen weer nee dat is niet waar het vergaat in 2034 tfoeeee julliee kk dom. welke ezel gaat nou geloven dat de wereld echt vergaat in 2012 of 2034. mensen als het 2013 is dan gaat er pas een belletje rinkelen
OOOOH JHAAA ZE LIEGEN ALLEMAAL WAT ZE HEBBEN GEZEGD WAS BULLSHIT EN WRM HEB IK OOIT NAAR DIE FILM 2012 GEKEKEN WAS ALLEMAAL BULLSHIT
Tim, 2009-12-13
( +2 )

Als er geen internet zou zijn,dan zou hier ook geen belachelijke blog staan over die theorie
Tuqba, 2009-12-13
( 0 )

Allah is qroot niemand kan beslissen wnr de tijd aankomt gwn goeie dingen doen in deze leven , dan komt alles qoed insallah niet banq worden je leven beqing pas wnr je dood bent maak jullie je maar niet druk
Stephan, 2009-12-15
( +2 )

De wereld zal echt wel een keer vergaan ik geloof alleen niet dat dat dan allemaal in zo,n korte periode zal zijn .Ik bedoel maar de mensheid zou er zo wel erg makkelijk vanaf komen hup een grote ramp en einde verhaal . Nee dit zal een proces van jaren worden gepaard met oorlogen mileurampen etc.etc.Het is overigens wel al begonnen maar ik ben van mening dat het niet zo heel snel zal gaan als wordt beweerd en dat we zelfs de kans nog krijgen om het tij te keren .Het hangt dus voledig af van de mensen zelf .Zijn we bereid om bepaalde dingen op te geven om de planeet te redden dan lukt dat .Maar als we op deze manier doorgaan gaat het onherroepelijk fout .Wat ook nog zou kunnen is dat de natuur ingrijpt en ervoor zorgt dat er veel mensen worden getroffen door een of andere ramp .Dit alles om het een en ander weer in balans te krijgen.Er zijn gewoonweg veel te veel mensen op deze planeet .
Shiwan, 2009-12-15
( +1 )

Ff als de wereld vergaat in 2012 wat doe ik dan nog op school?? school zorgt er voor dat je verder kan in de toekomst nou ik ben 15 en het is al bijna 2010 en niet alleen dat waarom precies voor kerst ?? gelukkig kan ik dan me verjaardag nog vieren maarja soms denk ik eraan of we vergaan in 2012 dan ben ik meteen zenuwachtig maar som lach die brieven uit want er stond op heelveel internet site`s dat we gewoon nog leven op 2012 22 december maar ja laat maar hopen heb want heb nog niet zoveel gedaan in me leven want daar ben ik te jong voor en wil graag leven voor de tijd die voor mij voorbij is bijvoorbeeld 89 ofzo??
Romaisa, 2009-12-15
( +2 )

Mensen don't worry,
hebben jullie(demensendiedenkendatdewereldin2012vergaat)
niet na dat nieuws naar de tv gekeken ?/
ze hadden namelijk verteld dat de maya's eerder/later zijn beginnen met de jaar telling
dus wat komen jullie lullen en mensen bang maken
kijk tv dan zal je meer te weten komen
heb je die niet ?/ koop er een?!

ik bedoel kom mensenniet bang makenmet je domme praatjes zoals die jehtro of hoe dan ook
dus??!!

ik ben nog mr 13 en ik geloof egt niet dat de wereld VERGAAT in 2012
ja zoals shiwan egt wat doe ik dannog op school? op school leren ze je alles over de toekomst en het verleden mr wrm komt 2012 nooit voor ??

om ons bang te mken nee dus omdat de wereld niet vergaat in 2012 !!

dus zoals ik al zei houd de tv eens inde gatenje zou danmeer te wetenkomen
Romaisa, 2009-12-15
( 0 )

Zijn begonnen**
Rolf, 2009-12-17
( +1 )

Ga het verder door nemen. Truste
Miryam, 2009-12-17
( +4 )

Ik geloog er niet egt in want ja ze zeiden dat dat ook in 2008 gebeurt en nee in 2008 ging ik toast eten!!
Ik vind dit gewoon onzin je zal nooit weten.
Ik wilzeggen als het waar is geniet van je leven.
Wie het gelooft is echt niet helemaal in de maaling.
Nou wachten we tot 22 december 2012 af.
Is het waar oke geniet van deze jaren niet waar oke nog te leven.
Maak je geen zorgen over deze dingen en ik zal zeggen.
Maak mensen niet bang met die domme praatjes niemand hoeft te weten waneer hij dood gaat!!!! Geniet van je leven je word toch dood dus nou 2012 of niet.!!?
Marc, 2009-12-17
( 0 )

En stel dat het nou op 21 december 2009 gebeurd
Dennis, 2009-12-22
( +3 )

Uhm jullie weten toch wel dat 2012 een rekenfout was he?
World, 2009-12-23
( +2 )

Beste mensen,

Op 21 dec 2012 zal de wereld niet vergaan maar er breekt een nieuwe tijd aan. Idd zoals eerder gezegd de 5e levenscyclus van de aarde.
Dit houd wel in dat er tussen goed en kwaad gevochten zal worden. Maar goed zal winnen.
Er breekt een tijd aan van vrede,geluk en gezondheid.
Het is te moeilijk om even uit te leggen maar heb zelf De Maya bestudeerd,bijbel ect ect.Als ik alles vetrel zouden de meesten mij verreweg totaal niet begrijpen en geloven.Maar ik ben miss een klein persoon op deze drukke wereld,maar ik weet meer dan iedereen denkt.Dus mensen wees niet bang!! Er zullen tal van onverklaarbare dingen gebeuren,maar wees aub niet bang.

Luister.Dat er meer is weet ik.Zowel goed als kwaad!

Leid je leven zoals jij denkt dat het goed is,haal het er beste vanuit!
Er zijn verschillende geloven,maar die leiden allen tot 1!!! En dat is god!!!
Dus kraak elkaars geloof niet af,hoe gek het soms eruit ziet voor je.
Laat je ook vooral niet overhalen voor een bepaald geloof,welk geloof dan ook.
Maar kies jouw geloof zelf.
Ook satan probeerd via bepaalde jou te winnen.
Geef er niet aan toe,en doe wat jou goed acht.
Want als het punt bij het paaltje komt Houd God van ons Alle!!!Vinny, 2009-12-23
( +2 )

Ik ben 15jaar oud.
ik ben niet gelovig, in geen enkele religie.
alleen koester ik me soms aan dingen uit het boeddhisme.
ik heb me vanaf me 8e al bezig gehouden met het heelal, de ruimte, de ruimtevaart etc.
het fascineert me gewoon.
het is zo dat planeten bewegen in de Melkweg.
en in december 2012 zal de Aarde door de Galactische Ecliptica reizen.
als de Aarde precies in het midden van de evenaar van de Melkweg is, kunnen er onverklaarbare dingen gaan gebeuren.
de aarde kan stil komen staan, en de andere kant uit gaan draaien.
maar onze planeet zal zeker niet vergaan.
Wie herinnert zich de millennium wisseling nog?
wie weet nog dat de geleerde vreesde voor een millennium-bug, die alle computer systemen op hol zou laten slaan, die belangrijke nota's zou vernietigen, banken zou laten kiepen, en raketten zou afvuren zonder opdrachten?
wat er er gebeurd op 1 Januari 2000? het klokje ging fijn mee, en de geleerde kregen ongelijk, want er is niks gebeurd.
dit bewijst maar dat iedereen het fout kan hebben.
onze Aarde komt steeds dichterbij de Galactische Ecliptica.
hier is ook een andere gamma-straling wat de aarde zal verwarmen.
het ligt dus echt niet alleen aan ons dat de aarde opwarmt!
het heeft ook te maken met de Galactische Ecliptica, dat kan niet tegen gehouden worden.
ik wil hiermee dus zeggen dat vrijwel niks zeker is.
alle voorspellingen van wie dan ook kunnen volledig verkeerd zijn.
we zullen er uit eindelijk toch pas achter komen als het moment daar is.
het enige wat zeker is, is dat we uiteindelijk allemaal dood gaan, dus leef een goed leven, doe wat je altijd al hebt willen doen, en maak er wat van.
Sarina, 2009-12-24
( +1 )

Njaa ikweetniet volgens mij is het gwn bullshit vinden me ouders ook anders was het al op journaal gewees al maar we zulle zien op 21 december 2012
ze hebbe daar toch ook een film van gemaak :S denke jullie nou als de aarde zou vergaan dat vergaan en da ze die film moge draaie denk ut niet he dan worde die mense pas ech overstuur
Lisanne, 2009-12-25
( +1 )

Heyy allemaal. ik wil effe zeggen dat ik er we in geloof. Het klinkt misschien dom en stom. Maar ik leef er niet naartoe ik maak er gwn een mooi levenvan. Al word ik maar 18. Het liefst wil ik wel 100 worden maar Ik geniet van het leven.

Xxxx Lisanne.
PS TAYLER, Robert( Twilight) Enrique Iglesias, Michael Weatherly ( DiNozzo NCIS) en Jensen Ackles ( Supernatrual) Zijn HOTTTTT
Erik, 2009-12-27
( +1 )

Zeg die Maya's waren toch indianen? Buiten 2012 om, is er dan niemand die zich verwondert over het feit dat volgens de lessen op school indianen in wigwam's leefden en oorlogje speelden met cowboys, terwijl er dus ook indianen bestonden die hele steden bouwden en grote astronomische kennis hadden? Dat vind ik dus heel vreemd!
Sander, 2009-12-27
( +2 )

Wetenscappers keken nog goed naar de kalender
ze zeggen dat het 2 eeuwen later gaat gebeuren
maar zullen zedat zeggen om ons gerust te voelen
maar ik geloof er niet in want in 2000 zijden ze4 precies het zelfde maar
dan over 2005
Jan, 2009-12-28
( +3 )

Idioten zijn jullie!!!!!!!!!!!!
Boeitniet, 2009-12-28
( +1 )

Ik heb goed nieuws, er word gezegd dat ze de kalender fout hebben gelezen. Het zou pas in 2220 gebeuren. Maar ik vind da best eng
Megapluche, 2009-12-29
( +2 )

Ik krijg iets van mensen die beweren het enige echte geloof te hebben zoals, juist jethro jehova's getuigen, beweren dat je het enige echte geloof hebt neigt naar extremisme en dan ben je niet ver af van terrorisme, dat laatste kan vele vormen aannemen.
Licht terrorisme zoals mensen op hun enige vrije dag gaan lastigvallen op de meest onmogelijke uren om de "blijde boodschap" te verkondigen dat 144.000 mensen de hemel inmogen valt daar onder, want zoals we weten zijn we met enkele bilioen op deze eenzame rots in de ruimte die we aarde noemen.
Hel en verdoemenis prediken als je hen niet volgt in hun denkwijze valt ook hier onder, simpele zielen zijn hier dan ook bang van en willen hun plaatsje in de hemel kopen.
Dus Jethro dit kan jouw waarheid zijn (hoe dom ze ook is) maar laat ook andere mensen in hun waarheid, er is niet één waarheid, er zijn er velen.
De bijbel is ook een boek geschreven door MENSEN die enkel eigen voordeel voor ogen hadden, dat is een suske en wiske ook maar ik geloof niet dat een lappenpop spreken kan en dat er iemand zo sterk is dat hij met zijn neus de eifeltoren kan verzetten zoals jerom, de bijbel is nu meer dan ooit een leidraad, sommige dingen zijn wel dgelijk geschreven om de samenleving dat t e maken, een samenleving, de tien geboden zijn daar een prachtig voorbeeld van, ik geloof trouwens nooit dat Jezus zijn geloof nooit zo bedoeld heeft, nooit heeft hij gewillen wat wij er met zijn allen van maakten, Jezus predikte aan diegene die hem wilden horen en ging niet van deur tot deur met "de blijde boodschap", hij maakte niemand bang met hel en verdoemenis maar hield van iedereen, wat zijn of haar geloof of levenswijze ook was.
Staat me voor dat Jezus een prostituee, vroeger mensen uit de laagste laag van de bevolking, optrok en zelfrespect gaf, staat me voor dat Jezus de zondaren vergaf en niet verdoemde te sterven omdat er maar plaats was voor 144.000 zielen, volgens mij zei hij dat er voor iedereen die het wilde plaats was, zelfs voor "zondaren".
De sleutelwoorden zijn hier vergeven en respecteren, ik heb families kapot zien gaan omdat één familielid zich bekeerde tot jehova's getuige en niet meer met de andere familieleden mocht omgaan, dit is door en door ziek en wie denk je dat eerst in de hemel gaat komen volgens de leer van de getuigen? diegene die barmhartigheid, respect en liefde kent of iemand die families uiteentrekt enkel uit eigen gewin?.
Zoals hier al gezegd is deze topic gaat over 2012 (heel goed en mooi geschreven trouwens) en diend niet om een relegie te promoten, welke het ook is.
Youri, 2010-01-01
( -1 )

Beste mensen. Ik heb in mijn leven veel onzin gelezen, gezien en gehoord. Maar wat er hier allemaal wordt uitgekraamd is veruit het meest belachelijke wat ik ooit heb gelezen.

Mensen ik heb nieuws voor jullie. gOD BESTAAT NIET. En nee dat moest ik niet van satan zeggen, ik heb de beste vent nog nooit ontmoet, want hij bestaat net zo min.

De evolutie theorie is ABSOLUUT bewezen. Geen twijfel mogelijk. Verdiep je er nou eens in. Je zult misschien denken dat de evolutietheorie ook gewoon een geloof is maar dat is niet zo. Het woord theorie is ook niet echt terecht je kunt beter spreken van de evolutie-leer. of kennis. Aangezien er al zo overtuigend bewijs is.

Imagine there's no heaven, above us only sky, no hell below us, it's easy if you try
IMAGINE ALL THE PEOPLE LIVING FOR TODAY!!!

Mensen leef voor nu, het is zonde van je tijd als je je alleen op de toekomst in de hemel richt en daardoor de tijd die je werkelijk nog hebt verspeelt.


Megapluche, 2010-01-01
( +1 )

Youri dat mag jouw waarheid zijn en ik respecteer jouw waarheid, maar zoals ik al aangaf jouw waarheid als de enige echte gaan profileren is niet juist, dat we voor vandaag moeten leven heb je overschot van gelijk in.
Helena, 2010-01-01
( +2 )

Waarom willen mensen persé weten wat de toekomst brengt?
waarom komen hier personen aandraven met indrukwekkende theorie√ęn terwijl ze nog niet eens zonder fouten kunnen typen?

Kim, 2010-01-02
( +3 )

Geloof er niks van !
Kim, 2010-01-02
( +3 )

Tessa & kim geloven hier niks van !
Tessa, 2010-01-02
( +1 )

niet verwacht dat de aarde zo snel zou vergaan
ik ben nu 11 jaar en jullie hebben me heel bang gemaakt
stelletje inbezielen ik ga snel een ark boeken eigelijk ben ik wel blij dat jullie me gewaarschuwd hebben doeeii hou van jullie
Kim, 2010-01-02
( +2 )

Tessa?
ik heb nog een rubberbootje !
Iris, 2010-01-02
( +1 )

@kim
jij zal sowieso in het land van satan belanden.
en in vuur opbranden.
jij zuld god moeten aan bidden en smeken om deze last te ontkomen, anders zal je een heel veel last beleven.
Tessa, 2010-01-02
( 0 )

Ja een rubber bootje(L)
niet vergeten he??
Kelly;, 2010-01-02
( -2 )

Jullie belanden in de hel kim & tessa!
en jullie komen er noooit meer uit !
iris en kelly komen in de hemel !
hahaha jullie gaan boete !

p.s kim, je rubberbootje is lek !
Satan, 2010-01-02
( 0 )

maar dat is oneerlijk
Kim, 2010-01-02
( -1 )

K u t kelly
Popeq, 2010-01-02
( -1 )

Klootzak
Bruno, 2010-01-02
( +1 )

Dewaq, 2010-01-02
( -1 )

Ik ben dewaq en heb met satan vrede gesloten.
hij is een lieve heer en ik heb heel veel respect voor hem.
dus hou je voor oordelen voor je .
in de koran staat ook op bladzijde 905 dat satan met de lieve engel tessa getrouwd is maar door alle roddels over satan moest tessa van hem schijden.
Bruno, 2010-01-02
( -1 )

Ik haat mensen
Satan, 2010-01-02
( -1 )

I love Bruno(L)(L)
ik ga hem pijpen
Tessa, 2010-01-02
( -1 )

@bruno ik hou ook van jou , kom laten we een keertje gaan chille
Lise, 2010-01-02
( 0 )

Ze zeiden dat ergens in 1982 ofzo de wereld al verging en in 2002 en ook in 2007 zeiden ze al dat de wereld al zou vergaan. Dus.. Waarschijnlijk zal dit weer zo'n geval worden. In 2020 ofzo zeggen ze ook weer dat de aarde vergaat. Ik denk wel dat we het zwaar gaan hebben met de klimaat verandering. En de maya's zeiden inderdaad dat we van de 4e naar de 5e zon zouden gaan. ( Denk aan WALL-E )
Nouja, ik ben stiekem wel een beetje bang hoor. Maar wel opgelucht!

Wolter, 2010-01-02
( +1 )

Als je nou gewoon eens gaat leven met z'n allen en je niet zo druk maakt over wat er allemaal wel niet kan gaan gebeuren. Leef zou ik zeggen en stop liever energie in het leuk en fijn hebben met elkaar.
Daar heeft de wereld heel wat meer aan
Megapluche, 2010-01-02
( +2 )

@ helena
ik vind het vrij dom om mensen te gaan oordelen over een schrijffoutje, de boodschap in een geschreven tekst verloren laten gaan door te neuten over een schrijffoutje vind ik triest.
Ik ken zo een verhaal van iemand die uitgelachen werdt door een jury vanwege haar uiterlijk ze hadden al een oordeel klaar en wisten al voor deze dame haar kunnen tonen dat ze er niet ging geraken, het was een volkse dame en ze zag er niet uit, iedereen zat te gieren van lachen omdat ze het wou maken in de muziekwereld, ze was al veroordeeld voor ze haar mond opentrok ... deze DAME heette Susan Boyle.
Voor diegene die ze niet kennen ze heeft op een maand tijd een platinum plaat bijeengezongen na Britain has talent waar ze diezelfde jury omverblaasde met een stem om U tegen te zeggen.
Dit is net zoiets, jij oordeeld mensen omdat ze niet foutloos schrijven, lieve Helena, inzichten heeft NIETS met foutloos schrijven te maken, ik heb liever te maken met iemand die foutjes schrijft (en er meestal nog mee kan lachen) da
Megapluche, 2010-01-02
( +3 )

Oeps foutje
verder nu ... dan met een dikke nek die elke tekst muggezift naar schrijffoutjes, voor mij zijn deze laatste de echte zielepoten
Kimmetje, 2010-01-03
( +1 )

Beste mensen, ik heb dit allemaal eventjes gelezen. Wat nog best een werk is. Iedereen weet dat die Maya kalender bestaat en dat er andere rampen zijn waarvan de maya's voorspelt hebben dat deze uit zouden komen. Maar daarbij vergeet men te zeggen dat er genoeg dingen zijn die zij voorspelt hebben die niet uit zijn gekomen. Dus waarom zou de wereld vergaan in 2012? Zelf ben ik ook een beetje bang, omdat ik nu nog bezig ben met mijn studie en toch wel een lang gelukkig leven wil hebben. En hoop dat ik over een jaar of 6 toch wel een leuk gezinnetje heb. Maar als dat niet zo is, wat ALS de wereld vergaat? Ja dan zijn we dus mooi de lul om het zo maar even te zeggen.

In de middeleeuwen dacht men ook dat het einde nabij was, wat echter niet zo was.
Mensen gingen wel anders denken en Nederland is enkele jaren later zo welvarend geworden als Amerika in deze tijd. Maar dat doet er nu even niet toe. Hiermee wil ik duidelijk maken dat er veel meer tijden zijn geweest waarbij men dacht dat de wereld zou vergaan. Alleen leven wij nu in een tijd waarin niet iedereen van mening is dat dit werkelijk gaat gebeuren en er hierdoor discussies ontstaan. Vroeger geloofde namelijk iedereen in god en jouw leven lag in zijn handen.

Ook wil ik duidelijk maken (net als Vinny) dat in 2000 ook dingen stonden te gebeuren die wetenschappers hadden voorspeld, computers zouden crashen, licht zou uitvallen en weet ik veel wat voor dingen er nog meer zouden gaan gebeuren. Er is toen ook NIKS gebeurt. Maarja de vraag van mensen blijft altijd: wat als... ? En dat maakt mensen bang.

En dan is het ook nog is erg gemeen dat de media hiervan zo proviteert om er een film over te maken. Ga lekker nog meer mensen bang maken joh. Belachelijk eigenlijk, gaan ze aan dat maya verhaaltje ook nog n beetje kluiten vol met geld verdienen..

liefs mij
Bruno, 2010-01-03
( +1 )

I tink you don't believe but i am gay
Roue, 2010-01-04
( -3 )

Ik kwam niet bij van het lachen toen ik al die mailtjes las. Volwassen moeten zich schamen om jeugdigen bang te maken. Er komt helemaal geen einde aan deze wereld. Er kunnen zich wel schokkende natuurampen voordoen. Die religeus gestoorden die zich Jehova getuigen noemen zijn hartstikke malloot. Wanneer zal het tot jullie doordringen dat het goddelijke in jullie woont. Jullie zoeken god op verkeerde plaatsen. Die hele Jehova bestaat niet!!! Die Statan( de opponent) nog minder!!!! Leef goed en doe geen kwaad. oke? doei. ( toch- wordt zo geschreven) en geen tog)
Kamphues, 2010-01-06
( -2 )

Tessa...

De aarde vergaat niet...
kijk naar de jaarovergang van 1999/2000 dat zou ook een ramp worden alles zou uitvallen en de meeste electrische dingen zouden niet meer werken.
in 18zoveel dachten ze ook dat het eind der dagen was gekomen...
en in 1981 ofzo ook dachten ze dat de aarde verging...

en Tessa je bent elf meisje meiden van jou leeftijd horen hier niet bij stil te staan...
als je je toch zoveel zorgen maakt geniet dan van iedere dag!!
Misterr, 2010-01-08
( 0 )

Mensen jullie lachen het te vroeg af, het jaar 2012 21 december is nog niet voorbij...
Missof??, 2010-01-08
( -1 )

Ik vind het een stomme gedachte ik laat me erdoor niet bang maken dadelijk hebben we 2 planneten en dan kunnen we van de ene naar de anderevlopen is toch leuk
en ja mischien overleven we dit
Nobody, 2010-01-09
( -1 )

Mensen, er zijn zoveel sektes op aarde en iedere sekte is anders geloof er toch niet in het is altijd iets anders.
Stel u voor dat er nu kometen in de aarde komen dan zijn we nu al dood, stel u voor dat we die kometen kunnen ontwijken met raketten als we die kometen op tijd hebben opgemerkt dan blijven we toch gewoon voortleven... Er kan vanalles gebeuren, niemand kan dit voorspellen.
Ieder heeft er zijn eigen mening bij, is het nu een sekte of de sterrenkunde die iets opmerken we moeten gewoon voorruitgaan.


PS: Er is 1 feit en dat is dan onze zon nog zo'n 10miljard jaar te leven heeft en als de zon er niet meer is dan sterven wij automatisch ook uit.
Iemand., 2010-01-10
( -1 )

Hallo allemaal.

Soms ben ik bang dat de wereld vergaat.
En dat we nog maar 2 jaar televen hebben.
Ik ben pas 13.
Nu ik dit allemaal lees ben ik een beetje gerustgesteld.
Thank you People.
Jetrho, of hoe je ook maar heet.
Hou op met zeuren.
Je maakt mensen bang.
Ga anders een eigen site begginnen.
Maar ik wil nòg meer informatie.
Weet iemand een site?

Thank youu.

Mensen na 2012 ben ik er nog steeds.
(hoop ik haaha. )
Denk er niet teveel bij na wat ik heb gedaan anders maak je jezelf bang.

ALS NA 2012 NOG DEZE SITE BESTAAT.
Ga ik weer wat schrijven

Daaag. en hou moed. voortgevaldàt.

Lufjoe.
Gerard1971, 2010-01-11
( 0 )

Ik wil alleen reageren op de mensen die een ander proberen bang te maken,sommige dingen zijn waar.
houd je aan de bijbel want alles wat nu geschied en/of gebeurd is staat vermeld in de bijbel.het is allemaal onze eigen schuld we hadden het zo goed kunnen hebben.dus wees nuchter en waakt!
Anoniem, 2010-01-12
( -2 )

Tog niet 1 dag voormun verjaardag
Methodist269, 2010-01-13
( -2 )

De aarde is net als ons een levend organisme wat net als ons ook een evolutie plan heeft.
De dingen zoals wij ze kennen blijven ook nooit langer als zeven jaar hetzelfde die ondegaan constant veranderingen zoo ook onze lieve planeet moedera aarde.
Mensen die denken dat we hier per toeval zijn gekomen zullen ook nblijven geloven dat we weer bij toeval weg gaan.
Dit is niet het geval we hebben het zelf in de hand maar als niemand de touwtjes in handen durft te nemen maar er wel over blijven speculeren zijn in principe net zo slecht als de mensen die nu de beslissingen nemen, deze nemen jammerlijk genoeg wel beslissingen tja wij doen het niet ondanks onze gigantische grote populatie met dezelfde gedachtes. en voelwijzes.
Dit is het grote probleem mensen praten graag maar doen verder niks en dus maakt dat ons niet beter dan die groot verbuikers die ons langzaam maar zeker uitputten(zo ook de planeet).
Wie gooit er altijd netjes zijn vuil in de prullenbak?, wie let er op zijn taalgebruik, wie smijt nog geregeld zijn ellende bij iemand anders voor z'n voeten? Wie oh wie is degene die echt bezig is met verbetering met name van zichzelf???
Verbetering en vernieuwing word tot stand gebracht door juist voorbeeld, juist gedrag, jiuste denkwijzes, juiste overweging en en jiuste handelswijzes, lijkt heel gemakkelijk maar op weg zalje gedwarsboomd worden door twijfels angsten(symbool van de duivel)
Er is maar 1 weg naar god en dat is jiust handelen met jezelf bezig zijn en rekening houden met de rest.
Hou van jezelf en leer jezelf kennen voor het te laat is.
Anoniem, 2010-01-13
( -2 )

Als het gebeurd dan gebeurd het gewoon, blijf bidden en geloof in god. Denk er niet te veel overna. We hopen allemaal dat alles goed komt. En niet denken oow jah als het echt is dan laat ik school, en doe leuke dingen. Nee je moet gewoon doorblijven studeren of werken. Gewoon niet te veel overna denken. Alles komt goed hopen wij

groetjes anoniem...
Robin, 2010-01-15
( -2 )

Hallo , ga eens geen rusie maken over al die stukjes die worden geschreven acsepteer elkaar hoe je bent , en ga geen probleem maken over andere mensen die een mening hebben laat mensen hun reactie plaatsen .. en als je het daar niet mee eens ben ga je toch niet over en weer reacties zetten , get a life.
Guli_puli, 2010-01-17
( -2 )

Na als ik dit alle maal lees denk ik dat mensen zegen over dat de wereld in 2012 vergaat die het gewoon mis heeft lees het beging wat er staat. want god weet weet waneer het einde zal zijn dus maak je niet druk mensen. Het leven op aarde zal gewoon doorgaan op 22 december 2012. Geen enkele voorspelling over het einde van de wereld heeft het ooit bij het rechte eind gehad. Dus laten we niet in paniek raken en gaan hamsteren, er is gegarandeerd nog gewoon leven na 2012!
Pietje, 2010-01-17
( -2 )

Mothefuckers!!!!
Ibbel, 2010-01-17
( -1 )

Als we nu eens als uitgangspunt nemen dat er nooit een begin is geweest, is de zoektocht naar het einde een grote illusie!!!!
Pieter, 2010-01-18
( -1 )

Als de wereld vergaat dan vergaat en is er niks aan te doen ( of misschien wel idk ) maar paniek zaaien heeft ook geen zin en veroorzaakt een grote chaos

nou..
Marc., 2010-01-18
( -2 )

Nu hoor ik weer van alle kante rond me school dat er weer een geloof is dat op 10 juni 2010 de wereld vergaat, En Ja hoor het staat op internet zoek maar op
Unknown, 2010-01-20
( -3 )

Druktemakers, als we gaan dan gaan we toch lekker. keer wat anders.Robert, 2010-01-21
( -1 )

Ik vind dit een heel goed stukje. Echtwaar. Toen ik het las gaf het me helemaal weer vertrouwen. Nathasjah, dit is goed dat je dit hebt geschreven .
Chris, 2010-01-21
( -2 )

Hoi,

ik geloof hier helemaal niks van. planeten botsing wie komt erop. maar ik geloof wel dat er wat zou veranderen.
Ruud welfing, 2010-01-21
( -2 )

Nou ik geloof er niet van!!!
maar ik denk wel det er iets met de wereld gaat gebeuren!
dus.
pas op in 2012!
Ruud, 2010-01-21
( -2 )

Nou ik geloof er niet,s van
Ruud, 2010-01-21
( -3 )

Nou ik geloof er niet,s van
Gaat je niet,s aan, 2010-01-21
( -1 )

Ik geloof niet dat de wereld op de kop gaat en ontploft!
Ganlhgkf, 2010-01-22
( -3 )

Ik geloof dat de wereld gaat ontploffen!!!!! ba
Kid, 2010-01-22
( -1 )

Kid, 2010-01-22
( -2 )

Een jongen, 2010-01-26
( -1 )

Jezus heeft gezegd Ik ben de weg, De Waarheid en Het Leven, niemand komt tot God de Vader dan door Mij. Dus geloof in Jezus , Hij is voor onz allemaal gestorfen en al die zondes van onz opzich genomen , Hij heeft ook beloofd dat Hij terug zal komen.

Gad Bless
Nikitasha, 2010-01-26
( -2 )

Ik was zo bang dat ik dat hoorde dat het werled zou eindigen ik was zo bang ik wil echt leven ik wil echt niet dood gaan toen ik dattegen me vriendin carolina zei was zei ook gescrokken ik hoop dat het niet zo is
Benito, 2010-01-27
( -1 )

Vergaat de wereld egt
Denk daar maar is over na, 2010-01-27
( +1 )

Waarom leeft de mens eigenlijk? en hier een nadenkertje.. als je de wereld hebt en alle sterren blablabla en je het het heelal.. wat is daar buiten dan? een want? een muur om het heelal heen? en als er een want zou zijn wat zit er dan achter die want? serieus dat kan ook niemand weten net als dat niemand kan weten wat er precies met de aarde gebeurd dit is mijn mening... sorry maar zo denk ik er dan weer over. je weet het gewoon nie kan alle kanten op gaan..
greetings x x x
Baby, 2010-01-28
( -1 )

Ik zou zeggen wees daar maar niet zo zeker van..? majah wat moet gebeuren gebeurd tog..gaan we tenminste met de hele mensheid ten onder
Benny55, 2010-01-29
( -2 )

Wat je ook denkt of denkt te weten:
- Zorg dat je er klaar voor bent als je tijd daar is.
- zorg dat je nu je leven goed doet en je dienstbaar opstelt.
- en het einde van jezelf komt vaak onverwachts, maar soms ook via
een lijdensweg.
- En dat de wereld vergaat, daar hoeven we ons niet druk over te maken, want dat
zal tzt gebeuren.
"Als een dief in de nacht"
Peter, 2010-01-30
( -1 )

Toch leuk om te zien hoe zo'n topic in een aantal maanden uitgroeit tot een discussie waar gelovigen en niet-gelovigen elkaar bijna in de haren vliegen en waar de vraag,"waar komen we vandaan,en waar gaan we heen" steeds weer terug komt en het mooiste is,niemand weet het,de één gelooft!!! dat God bestaat en voor het einde zal zorgen,de ander denkt dat er weer een big bang zal komen en weer anderen denken dat de mens de aarde vernietigt.
Ook de Maya's zaten met die zelfde vraag,maar ik denk niet dat zij zich echt druk maakten over het voortbestaan van de aarde,meer keken zij in de toekomst om het voortbestaan van hun nageslacht uit te pluizen.
En zoals iedereen die wil weten wat er gaat gebeuren hadden de wijze mannen bij de Maya's een manier gevonden om de toekomst te voorspellen,een slimme rekenmethode,die was zo ingewikkeld dat de normale sterveling er geen soep van kon koken en het spontaan aannam als de waarheid,want zoiets moeilijks moest wel waar zijn.
Ook in die tijd werden mensen misleid door de figuren die aanzien hadden,het streven naar aanzien,macht en rijkdom is echt niet iets van deze tijd.
Wellicht had er een natuurramp plaats gevonden en waren de mensen doodsbang dat alles op zou houden te bestaan en maakten de wijze mannen dankbaar gebruikt van deze paniek en sleutelden ze deze berekening in elkaar en inderdaad,hun wereld verging niet en de wijze mannen genoten van het succes van hun "voorspelling".
Nu gaat het op dezelfde manier.
Kijk eens naar de reactie van Balkenende en Tony Blair op de vragen aangaande hun besluit de VS te steunen om Irak binnen te vallen.
Iedere leek ziet de leugens er vanaf druipen.
Een kredietcrisis,die is gewoon op touw gezet in de hoop de explosieve groei van China af te remmen,want ineens kwamen er vorig jaar ook heel veel klachten over chinese producten die gif zouden bevatten,stom toevallig betroffen het allemaal producten waar kinderen gebruik van maken,dat is altijd een gevoelige snaar en werkt goed.
De Mexicaanse griep,is het niet stom toevallig dat deze zogenaamde pandemie uitbrak in Mexico.
Je ziet ze denken die bobo's van de farmaceutische industrie,kredietcrisis?
Laten we een virus lanceren en daardoor meer medicijnen gaan verkopen.
Hebben we ergens ter wereld een farmaceut verlies zien draaien,nope.
Waarom Mexico,het ligt naast de VS,dus aandacht is gegarandeerd,hadden ze het virus in China gelanceerd dan had het niet openbaar geworden,in India zitten teveel belangen,(Laat maar eens een monteur van UPC langs komen als je digitale mediabox het begeeft,hij belt met een callcenter in India)dat is er slechts 1,maar zo zijn er vele.
Horen we nog iets van zure regen of een gat in de ozonlaag.
Steeds meer berichten komen boven drijven over de leugens aangaande de opwarming van de aarde,Al Gore had zijn film een beetje te negatief gemaakt,dat wist hij natuurlijk wel,maar wellicht zat er een berg dollars achter.
Elke dag weer worden we belazerd.
Het geloof draagt haar eigen steentje bij,het meest idiote zag in naar aanleiding van de aardbeving in Haiti,een vrouw werd gered door reddingswerkers,huilend bedankte zij God (niet de reddingswerkers) wat later zei zij dat de aardbeving het werk van God was,schiet mij maar lek.
De God waarvan je gelooft (lees denkt) dat hij bestaat laat je huis instorten,vermoord je halve familie en zou je later weer redden,punt is God deed niks,het waren een hond en een stel dappere mannen.
Ter vergelijk,je ligt lekker te slapen en de vrouw waar je al je leven mee samen bent steekt in je slaap een mes in je donder,ze laat je 8 dagen lijden en brengt je dan naar het ziekenhuis,ze wilde even zeker weten of je van haar houdt,wie trapt daarin?
Weten jullie wat triest is en maar al te waar?
Dieren die mishandeld worden door mensen omdat die mensen geloven dat bepaalde delen van die dieren goed zijn voor de mens.
Oude dames die beroofd worden op straat door asbakken.
Jongeren die een leuke avond uit in gedachten hadden en dood geslagen worden.
Dat is zorgwekkend,niet één of ander wazig verhaal over de Maya's waar rijke mensen nog rijker van worden.
Ornina, 2010-01-31
( -2 )

Ik hoop niet dat het gebeurt.
maar eerlijk gezecht geloog ik het niet helemaal:0
nou ja zullen zien

from: my
Natasja186, 2010-01-31
( -1 )

Peter, weer zo'n geweldig stukje van jou! Ik lees ze met veel plezier en het is mooi om te zien hoe je dingen relativeert en in hun perspectief zet. Ik heb dat stukje over die Ha√Įtiaanse vrouw ook gezien en ik dacht precies hetzelfde! Het is zo onlogisch als het maar zijn kan. Religie was in oudere tijden niet gescheiden van staat, zoals nu. Dus de religieuze leiders hadden de macht in plaats van de politiek (hoewel de politiek het niet veel beter doet overigens). Door preken over hel en verdoemenis en het vergaan van de wereld werd het volk er door middel van angst onder gehouden door de kerk (denk aan de tijd van de Spaanse inquisitie etc). Onschuldigen werden verbrand of verdronken en de rest van het volk was te bang om hetzelfde lot te ondergaan om ertegen in opstand te komen. Het was gewoon een manier om het plebs (het gewone volk) onder de duim te houden. En voor degenen die beweren dat God zelf de bijbel geschreven heeft; Ik zie het al voor me: God die met pen en papier zit te schrijven en dan de bijbel door een hemelse postduif (lees:engel) op aarde laat bezorgen. De bijbel is door mensen geschreven nadat het generaties lang mondeling werd overgedragen, en dus behoorlijk vervormt en aangedikt is. De vroege christelijke kerk was de redacteur van de bijbel. Zij bepaalden wat er wel en niet in kwam, en natuurlijk werden de teksten die hun niet zo goed uitkwamen eruit gelaten (denk aan de dode zee rollen en de Nag-Hamadi geschriften ). De mens is een soort die geen enkel middel zal schuwen om macht te kunnen verwerven. Het jammere is, dat die mensen vaak niet beseffel dat macht niet vrijheid, maar verantwoordelijkheid is. Macht corrupteert, absolute macht corrupteert absoluut. Dat laat de geschiedenis maar al te vaak zien.
Tot slot wil ik zeggen dat iedereen vrij is om te geloven wat hij/zij wil, maar dat we allemaal gelijkwaardig zijn. Het ene geloof is niet beter dan het andere, de ene mens is niet beter dan de andere. We kunnen ons alleen onderscheiden door onze daden.
Groeten Natasja
Marc, 2010-02-01
( -1 )

Volgens me leraar is het een bijgeloof net als: "De Zwarte Kat" En "Vrijdag de 13e". of "Als Je Onder Een Ladder Loopt Brengt Het Je Ongeluk" k geloof er niet meer zo zeer in maar het zou nog wel is kunnen lees dit trouwens eens http://www.nujij.nl/nieuwe-voorspelingen-einde-van-de-wereld-2010.5156660.lynkx
Marc, 2010-02-01
( -3 )

Volgens me leraar is het een bijgeloof net als: "De Zwarte Kat" En "Vrijdag de 13e". of "Als Je Onder Een Ladder Loopt Brengt Het Je Ongeluk" k geloof er niet meer zo zeer in maar het zou nog wel is kunnen lees dit trouwens eens http://www.nujij.nl/nieuwe-voorspelingen-einde-van-de-wereld-2010.5156660.lynkx
Benny55, 2010-02-01
( -4 )

@Peter,

Toch graag ook de positieve kwesties vermelden. bv
Wij werden toch maar mooi bevrijd van Hitler door de Geallieerden.
Maar om daar nu een God voor het karretje te laten spannen.
Ik neem aan dat je kinderen hebt Peter.
En Peter, als vader, heeft zijn kinderen liefdevol opgevoed, zoals ik ook gedaan heb.
Je leert je kinderen bepaalde dingen wel of niet te doen.
En dan gebeurd het dat de politie bij Peter thuis komt en zegt tegen Peter
dat zijn kind op het bureau zit omdat die heeft gestolen.
Is dat nu Peter zijn schuld?
Nee Peter, dat is de verantwoordelijkheid van dat kind, dat inmiddels al ruim 20 jaar is
geworden.
Probeer de kwesties zou te benaderen en zoek niet naar een schuldige cq
zondebok. Wij zijn allemaal verantwoordelijk voor ons zelf en de ander.

En als je dan nergens in gelooft dan probeer je juist een oorzaak te vinden.
Maar weet jij de oorzaak van dat kind? Ken jij de oorzaak van een aardbeving?
Wij willen alles zo graag weten en beredeneren.
Maar als gelovige is dat gemakkellijker dan wanneer je alleen gelooft in jezelf.
En als je graag hierover meer wilt weten is het begin van de bijbel heel belangrijk en ook het laatste boek.
Zalig zij die niet zien maar toch geloven.
Sxiwten., 2010-02-01
( 0 )

Dit is maar even een Theorie van de Maya's..

Hoe kunnen de Maya's de einde van de wereld voorspellen voor het jaar 0? (Jezus was nog eens niet geboren ..?) We tellen al 2012 jaar. en de Maya's hebben de voorspelling wel even iets eerder gedaan.. hoe kunnen ze dat dan weten dat precies op 21-12-2012 de wereld vergaat? Iets klopt er dan niet..
Ik hou van jezus!, 2010-02-03
( -1 )

Mensen hou toch!!!! NIEMAND weet wanneer het einde van de wereld is ALLEEN God!!!!!!!!
Jezus heeft ons overduidelijk op het hart gebonden dat Hij op een onverwacht moment zal terugkomen. Niemand kan het tijdstip van zijn terugkeer voorspellen. Alleen God de Vader bepaalt wanneer het zover zal zijn. Zelfs Jezus en de engelen in de hemel komen er niet achter voordat het zal gebeuren (Mat.24:36), terwijl die toch wel heel dicht bij het vuur zitten. Daarom is iedereen die meent het tijdstip van zijn komst te kunnen berekenen een bedrieger en hun voorspellingen zijn volstrekt waardeloos!
Guitarniek, 2010-02-04
( -1 )

Oke hier komt mijn visie,

Ik denk dat het hele verhaal over 2012 ons niet wil vertellen dat we allemaal dood gaan op 21 dec. 2012, maar dat het een soort van verhaal is om mensen wakker te schudden. Mensen leven tegenwoordig alsof er geen toekomst meer is. Mensen vergallen de natuur en vechten tevergeeft tegen een verbetering hiervan. Neem als voorbeeld: een klimaattop die wordt geregeld. Vraag aan al deze mensen hoeveel auto's dat ze hebben en je weet zelf hoeveel ze om de natuur geven. De mens is van nature egoistisch. Dit hele verhaal wil alleen zeggen: stel dat de wereld binnen een paar jaar vergaat, en we moeten terug kijken op wat we hebben gedaan met de wereld. Kunnen we hier dan trots op zijn? Of hebben we enkel gehandeld uit egoisme?

En wat betreft de geloven: Ik snap niet dat er mensen zijn die zeggen dat geloof onzin is. IEDEREEN heeft een geloof. Maar iedereen uit dit op een andere manier. Ik ben van mening dat je alle geloven over de hele wereld op 1 hoop kunt leggen en kunt samenvatten wat al deze geloven willen zeggen.

HOOP EN VERTROUWEN

mensen klampen zich vast aan 1 denk richting. Mensen die geloven, bespotten de evolutie theorie, en visa versa. Mensen, laat iedereen nu geloven wat hij/zij wil, zolang hij/zij hier hoop en vertrouwen in de mensheid uit kunt winnen is het toch goed?
Ik denk dat mensen eens wat minder oogkleppen op moet doen, maar eens om zich heen moet kijken. Maargoed ik ben natuurlijk ook maar een simpele student en ik weet ook geen oplossing voor alle problemen in de wereld. Het enige wat ik graag zou zien, is dat mensen eens wat minder met de vinger naar andere wijst en eens wat vaker kijkt wat ie zelf verkeerd doet.

En voor alle ongeruste tieners: Jullie hebben nog een mooi leven te gaan, en ga lekker puberen om vervolgens van al jullie fouten te kunnen leren en volwassen te worden. Wijs niet naar een ander maar probeer je zelf eens te veranderen. En komt er ooit een einde aan de wereld, dan is het zeer waarschijnlijk onze eigen schuld geweest.

mvg Niek
Levensgenieter, 2010-02-04
( -1 )

Mensen luister eens??!! dat de wereld vergaat dat weten we wel.....want de wereld is al malen vergaan geweest ....alleen wat god tegen noah zei....DE MENSEN MAKEN DAAR EEN EINDE AAN EN IK LAAT HET AAN HUN OVER!!!!
Nee, 2010-02-06
( -2 )

IK GELOOF ER NIKS VAN DAT WEET ALLEEN ALLAH
Marcel, 2010-02-11
( 0 )

Aan alle jonge mensen,geniet van je leven,en geloof deze onzin niet.laat je er niet inluizen,dat er problemen zijn op aarde is zeker is niet van gisteren,geloof me maar de wereld is nog niet uitgeteld.
Marcel, 2010-02-11
( +2 )

Ben nog iets vergeten, met alle respect aan ieder, maar op 25 december pak ik mijn geschenken uit, en vier kerstmis, en schuif me aan de feesttafel met mijn familie,en vier kerstmis 2012 in volle vreugde, hopelijk valt de kerstman niet van het dak,dat is pas een ramp, voor mijn kleinkinderen.groetjes.
August, 2010-02-12
( -4 )

Als dieren niet omkomen bij een Tsunami of aardbevingen dan kunnen ook mensen ontkomen bij de grote dag van Jehovah God. Rampen werden voorzegd in de laatste dagen door Jezus in Matheus hfst 24 en ook Goed Nieuws.Ook Noach ontkwam met zijn gezin....waarom....omdat ze acht sloegen op de waarschuwingen en gehoorzaam waren , daarom overleefden ze de Vloed destijds.. Psalm 37 vers 10 spreekt dat eens de goddelozen voorgoed van deze Aarde zullen verdwijnen en dat de godvrezende, zachtmoedige mensen eeuwig op Aarde zullen verblijven. Vandaag de dag is de situatie precies zoals voor de grote Vloed....ze aten, drinken en amusament en sloegen er geen acht op ( 2 Petrus 3 : 1-13). Honend "lachend en spottend gaan ze voort".....
Goed Nieuws voor de aarde want dan wordt het eindelijk eens sustainable . Uw Koninkrijk kome...Uw naam worde geheiligd over de aarde......Gepredikt tientallen jaren tot het einde door alleen de Getuigen van de Ware God die Jehovah heet. De Zoon Jezus zal deze beloofde regering ( Daniel 2 : 44 ) regeren 1000jaar lang totdat alles is omgezet en recovered in de oorspronkelijke doel van de aarde, paradijs. Simpel en vanaf Adam is het maar iets meer dan 6000jaar mensheid. De aarde bestaat al miljarden jaren en zal eeuwig blijven bestaan.
Lisanne, 2010-02-12
( +2 )

Ik hoop echt niet dat het de einde van de wereld is want ik ben pas 13 jaar en wil dan echt nog niet dood gaan dus ik hoop dat het verhaal niet waar is
Marc, 2010-02-18
( -1 )

Nieuwe voospelde datum, 10 juni 2010 kijk maar op google :S
Marga, 2010-02-18
( +3 )

Lieve lezers,
Alleen God weet de datum. Maar dat het staat te gebeuren, dat is een feit!!!

Er is ons een nieuwe hemel en een nieuwe aarde beloofd. Daar mogen we blij en dankbaar voor zijn.
Zonder al ziektes, verdriet en oorlogen..
Het is iets om juist naar uit te kijken!
Groetjes, Marga
Lisa, 2010-02-19
( 0 )

Wat een onzin! Tuurlijk is dit niet waar!

`melanie, 2010-02-19
( -1 )

ik ben echt bangg.. dat we allemaal dood gaan...


Oeeff...
Stevany, 2010-02-19
( -1 )

Ik ben wel een beetje bang hoor dat we allemal dood gaan.ik kan het echt niet gelofen.
zou het echt waar zijn ik weet het eht niet
Shadow, 2010-02-22
( -1 )

Echt klote ecnomie zeggen om geld te verdienen smoelen samen in een kamer hier geloo fik niet in
Marc, 2010-02-22
( -2 )

Als ik een spel speel die online is en ik vind het leuk dan denk ik zo van ja over 2 jaar kan ik het miss al niet meer spelen en kdenk er wel me
Marc, 2010-02-22
( -2 )

Als ik een spel speel die online is en ik vind het leuk dan denk ik zo van ja over 2 jaar kan ik het miss al niet meer spelen en kdenk er wel me
Droogkloot, 2010-02-25
( -1 )

MENSEN JULLIE ZIJN DOM ALS JULLIE DIT GELOVEN !
DENKEN JULLIE NOU ECHT DAT DE WERELD KAN VERGAAN?
NAAATTUURLIJK NIET !
2012?, 2010-02-27
( 0 )

Nou ik denk ook niet egt dat de wereld vergaat in 2012 !
want ze zegge het bijna elke jaar, dat de wereld vergaat,
dan is het weer 2201, en die shit,
ik geloof er ook egt geen ene tering gedoe van...
maar als het egt szoo is,
wat wil je er aan doen... Nix, je kan er nix aan doen.
maar ik geloof het egt niet..
ze broberen je egt omin bang te maken...
Tessa, 2010-02-28
( 0 )

Ik ben echt bang man ik denk echt dat de wereld vergaat
ik wil nu liever dood ik wil dit echt niet mee maken

xx
Roosje, 2010-02-28
( -1 )

Ik denk dat ik ga trouwen op 21 december 2010!
Erhan, 2010-03-01
( +1 )

Ooit zal de aarde vergaan maar we spreken niet over de planeet maar over de wereld die vergaat. Dat zal betekenen dat we de aarde niet meer herkennen zoals we hem nu zien met alle verderf die wij mensen er op aangebracht hebben. En dan zeg ik h√®h√®, eindelijk komt er een nieuwe tijd aan voor ons mensen, een tijd waar we de kans krijgen om het anders te doen dan dat het we door de eeuwen heen hebben aangepakt. Juist omdat we de kennis rijk zijn hoe het niet moet. Niet dat ik nu zo'n vertrouwen heb in de mensheid dat we het beter zullen doen want ze zullen proberen om √©√©n wereld macht te cre√ęren waar iedereen de zelfde rechten en plichten hebben. Wie weet werkt het, zullen er geen rassen oorlogen meer zijn omdat we allen aards zijn. Als we er dan ook √©√©n geloof op na houden kunnen we daar ook niet meer over ruzi√ęn. Maar wie weet zitten we dan weer met burger oorlogen. Ach al die speculaties over het einde van de wereld met planeet x, mega aardbevingen en tsunami's, magnetosfeer die verzwakt of het omkeren van de polen een hele waslijst die mensen gek maken over de hele wereld door vooral het internet, wat moet je er mee en wat moet je geloven of niet. Al om al, de tijd het zal ons leren en ik stap vandaag gewoon met een gerust hart mijn bed weer in.
Anton, 2010-03-01
( 0 )

Ik wil er niet eens aan denken dat de aarde zou vergaan
en hoezo zou de aarde vergaan.
Er zijn zoveel geleerden die ons van alles proberen wijs te maken
kijk maar naar wat ze vertellen over het stijgen van de zeespiegel het smelten van de polen en de gletsjers,allemaal gelogen,oke het gebeurd maar lang niet zo snel als ze ons verteld hebben en dan nog een ding,over het opwarmen van de aarde hoezo ben je de afgelopen winter alweer vergeten? het is in jaren niet zo geweest als dit jaar
en als we het dan toch over opwarmen hebben daar zouden ze allang wat aan kunnen doen.alle voertuigen vaartiugen en vliegtuigen hoeven geen olie meer voor de brandstof te gebruiken,er is toch al waterstof,er is zelf een nederlander die zijn eigen auto heeft omgebouwd die waterstof uit de lucht haalt.dus mijn vraag is waar wachten we op?
Maar een ding weet ik zeker,ik slaap er geen nacht minder goed om
volgens mij moeten we het maar met een korreltje zout nemen
Sonja, 2010-03-05
( +1 )

De aarde vergaat niet. De mensen krijgen meer of minder problemen zoals altijd. Het een en ander is afhankelijk van de geografische ligging of landsbestuur, of conflict. En als je begint te relativeren, dan is er ergens wel een "hell on earth" gaande. Zolang het niet dicht bij huis is kan je blijven dromen van een spectaculaire einde van de wereld. Altijd zo geweest. Enjoy!
Ais_elis, 2010-03-08
( +1 )

Oh komaan seg! niemand weet wanneer de laatste dag zal zijn, dat weet alleen GOD! moesten wij dat op voorhand weten dan zouden we nog snel goede dingen doen, en zo gaat dat niet! het einde zal er komen, op een onverwacht moment... we hebben al een paar tekens gehad, natuurrampen enz... maar er zullen nog veeeeeeeeeeeel meer tekens komen, jezus komt terug enz... wie dan niet optijd berouw toont zullen de verliezers zijn! EN GOD WEET HET HET BEST!
Hans, 2010-03-08
( -2 )

Stel je voor dat alles wat je overkomt vooraf geregeld werd... Niet door iemand of iets anders, maar door jezelf... wel in een andere vorm, een intelligentere...
Het is zoals deze vraag: 'Maak jij je gedachten zelf en zo ja... Hoe doe jij dit... Bedenk dat elk ding dat gemaakt wordt op deze planeet... vooraf bekeken wordt! Dus vooraleer jij een gedachte kan maken moet je eigenlijk al weten wat je zal maken... Eerst een plan en dan een realisatie...
Ja, dit lijkt een gegeven dat los staat van het onderwerp! Maar dit hele zonnestelsel draait op gedachten... Hoe dikwijls zeg je niet... 'IK DENK...' denken is een proces dat je doormaakt nadat je een gedachten hebt binnengekregen in je hersenen... Je kan deze gedachten gebruiken en uitvoeren, of je kan ze bewerken, overwegen... tot ze je niet meer...
Waarom zouden sommigen er iets mee doen en anderen juist helemaal niet? Omdat ze te ver weggegroeid zijn van ... henzelf... Ja?
Laat me even een voorbeeld geven. Stel dat jij je in dit verhaal kan vinden... dan zal je de hele passage verder geboeid uitlezen... Als dit je niet waardevol kan vinden, dan zal je bij het lezen gedurig negatieve reacties uitbrengen... Kijk maar eens dieper nu! Hoe snel ben je wel niet op dat 'negatieve pad'. Het lijkt dat je voor die positieve stukken een inspanning kan maken. Dat is het nu... Iedereen denkt dat hij tussen vele mogelijkheden kan kiezen, wel het zijn er toch maar twee... en dan juist die twee... ertegenin of erin mee, dat is de keuze en niets meer...
Dat mensen denken dat de aarde zichzelf kan veranderen... dat zou dan al de vijfde keer zijn... en dat jij dat niet kan begrijpen... dat is een mogelijkheid. Het feit dat er veel mensen met dezelfde gedachten rondlopen, dat kan je zien als 'dit is geen toeval meer'.
Vanaf het moment dat jij jouw gedachten als enige waarheid zal aannemen, dan begint het probleem... Je wordt boos, irritatie, kortom een negatieve spiraal... Juist om je te tonen dat je geen dingen in je hoofd moet vastzetten. Laat alle mogelijkheden bestaan... dan begint het leven pas en of jij dan nog angst zal hebben... ik denk van niet... telkens reageren of anders gezegd... 'niet akkoord gaan' is misschien geen waardevolle weg.
Ik wens je daarom 'peace of mind' want dat zal je leven meer waarde geven... succes
Harm, 2010-03-09
( -2 )

Nou, in ieder geval is duidelijk dat de wereld vergaat na dat er oorlog wordt gevoerd tussen elke cultuur en elk continent. Als we dat nou eens niet gaan doen, vergaat de wereld ook niet
Fml, 2010-03-10
( -2 )

Waarom pas als ik 14 ben hoezo nou dat weer waarom nou niet als ik 80 ben helemaal verkruimeld waaaarom! ( A ) FML= fuck MY life ik heb nooit geluk maar goed alleen god weet dit ik geloof ook best het wetenschappers wat het dan ook mag zijn.
Chellie, 2010-03-10
( -2 )

Ik moet gewoon ff op Jethro reageren.... De bijbel is een feit???? De bijbel is een geschreven boek!!! Nog duidelijker....een boek die geschreven is door een hele goede schrijver.... Een mooi boek weliswaar.
Maar welke feiten??? Was jij erbij? Heb jij het gezien/gehoord? Zijn er echt originele videobanden of spraakopnames van die tijd?? Voor zover ik weet is dat niet het geval en is de bijbel dus geen feit maar fictie.

De aarde overleeft ons en wij passen ons aan...dat doen we al tig jaar.

En tot die tijd gewoon genieten van je leven... Wees goed voor jezelf en voor anderen

Eva89, 2010-03-14
( -1 )

Jaja we gaan er allemaal aan in 2012
Diana, 2010-03-17
( -1 )

Hallo allemaal ik ben 38 jaar en ik zit momenteel een beetje in soort van crisis na het zien van de film 2012...deze film heeft me gerealiseerd dat we allemaal niet onsterfelijk zijn en dat weten we natuurlijk, daar worden we ons dagelijks van bewust.
Maar deze film doet je wel nadenken.
toen ik klein was werd er ook gezegd dat de wereld verging en we zijn er nog steeds.
ik geloof zeker wel dat als we met zijn allen niets aan deze wereld doen, de wereld wel vanzelf kapot ga....maar ik denk niet in 2012 en hoop het zeker niet.
Ik heb 2 kinderen 3,5 en 7 deze zou ik graag zien opgroeien en zien trouwen,kinder krijgen etc.etc.

maar het maakt ook mij een volwassenen erg bang, het beheerst momenteel al een week mijn leven. Dan komt er weer iemand aandraven met een boek geschreven over nostradamus....die heeft vele rampen voorspeld, maar ook dat is maar hoe je het leest, er zullen rampen uitkomen, maar er zullen ook rampen voorspeld zijn die niet uitkomen.

Het beangstigd mij wel al die aardbevingen, tsunami's niet te bedenken een meteoriet die even naar beneden kan vallen......tja daar moeten we niet aan denken. wat gebeurt er vervolgens die zelfde avond gisteren komt er een brokstuk de dampkring doorzetten....dat was schrikken toen ik dat hoorde.
Neem van mij aan stop met piekeren, je wordt alleen maar gek, maar het leukste van je leven, haal er uit wat erin zit, geniet van elke dag, je kan morgen ook onder een auto lopen.
(ja ik weet het ik moet het zelf ook doen, heb al 1 paniekaanval gehad) en savonds tegen de kinderen zeggen....kan niets gebeuren schatjes...tja wat moet je dan....
Ik hoop dat ik gauw van deze ongemakkelijke gevoelens af ben.

En voor alle andere mensen laat ieder in zijn waarde en ieder gelooft wat hij wil geloven en voor de jeugd onder ons, geniet jongens en meisjes....jullie zijn onze toekomst maak er wat van
Hugo, 2010-03-19
( -1 )

Oke jongens zal ik een duidelijk vertellen all die crap over god en zo klopy niet want er staat dat alles perfect geschappen is dit is niet zo wij de mensen zijn ook niet perfect geschappen sorry voor de gelovige maar dit is de tijd van de wetenschap en niet de tijd meer van godden en zo en misschien eindigt de maya kalender omdat ze misschien geen ruimte meer hebben wie weet bekijk het positief
Hugo, 2010-03-19
( -1 )

Oke jongens zal ik een duidelijk vertellen all die crap over god en zo klopy niet want er staat dat alles perfect geschappen is dit is niet zo wij de mensen zijn ook niet perfect geschappen sorry voor de gelovige maar dit is de tijd van de wetenschap en niet de tijd meer van godden en zo en misschien eindigt de maya kalender omdat ze misschien geen ruimte meer hebben wie weet bekijk het positief
Anoniem, 2010-03-22
( -2 )

Check de film ''2012''
Johan, 2010-03-22
( -3 )

Onzin, de 6000 jaar van de joodse jaartelling is nog niet voltooid, dus we hebben nog even te gaan op deze klote bol.
Liesbeth, 2010-03-23
( +2 )

Ik denk dat het van ons bewustzijn afhangt wat er zal gebeuren. Volgens auteur Gregg Braden die het boek Fractale Tijd er over schreef (net vorige week uitgekomen in het NLs) komt tijd in cycli en hebben we al eerder voor dit moment gestaan. Het is een keuzemoment dat zich opnieuw aanbiedt en het is aan ons waarvoor we kiezen. Gregg komt daar op 23 april trouwens ook een lezing over geven in Hilversum. Voor geinteresseerden: www.blizevents.com
Het is in ieder geval een heeel interessant fenomeen! En ik geloof dat het zeker zal helpen als we er met vertrouwen en positiviteit in gaan!

Fijne dag! Liesbeth
Loraina, 2010-03-24
( +1 )

Wereld vergaat niet in 2012, maar in 2208?!
Hoewel deze website einde2012.nl heet werd enige tijd terug bekend gemaakt dat de wereld niet in 2012, maar in 2208 zal vergaan. Een rekenfout zou aan de basis liggen van de ‚Äúfoute‚Ä? voorspelling. Over het algemeen maakt een dergelijke uitspraak niet bijzonder veel indruk. Deze datum ligt nog ver weg en kwam zomaar uit de lucht vallen terwijl het jaartal 2012 ‚Äúaltijd‚Ä? al voor opschudding heeft gezorgd. Toen er een wetenschappelijk artikel in het magazine NWT Natuurwetenschap & Techniek met deze titel verscheen konden we echter niet anders dan er ook hier over te berichten.


Toen het artikel verscheen kon het wereldwijd op bijzonder veel kritiek rekenen. Er werden reeds meerdere keren data genoemd waarop de wereld zou komen te vergaan en nu we vollop in de ‚Äú21 december 2012‚Ä? hype zitten komt men met een nieuwe datum. De gedachte die erachter zit liet natuurlijk op zich wachten. Veel mensen vinden het (terecht) een uitvlucht die kan gebruikt worden wanneer er in 2012 niets zou gebeuren. Op die manier kunnen bepaalde groeperingen en instanties gaan roepen dat ze dit wel wisten en dat we ons nu moeten klaarmaken voor 2208... Niet dat we er tegen die tijd nog zullen zijn, maar dat is bijzaak, toch? En dan gaan we zoeken naar het ‚Äúwaarom‚Ä? en ‚Äúhoe‚Ä? en dan stuiten we eigenlijk op een lege doos. Een Duitse wetenschapper verklaarde dat de rekenfout zich bevindt in de omrekening van de Maya-kalender naar de Greenwich Mean Time. De verklaring luidt dat dan pas de kalender afloopt, waarna hij volgens de wetenschapper weer gewoon opnieuw begint. We moeten ons volgens deze wetenschapper(s) dan ook geen zorgen maken wat de toekomst betreft.


groetjes Loraina
Saammy, 2010-03-25
( 0 )

.Ookal vergaat de aarde of niet , ookal is dat in 3012 of in 2012
Dood ga je zowizooow ,
Dus ,ga je amuzeren , geniet van je leven, DOe je ding, doe wat je leuk vind ,
Ga niet uuren achter de computer zitten om van die lange teksten te schrijve,
live your life before it's gone ;
Als je leven niet leeft dan leef je niet ! en heb je nooit bestaan

groeten Saammy
Saammy, 2010-03-25
( -1 )

Ik nog eens,
Blijf niet hangen aan problemen die staan te komen ;
of problemen die voorbij zijn , DENK AAN NU , het heden , dit moment.
als je niet leeft , heb je aan het einde van je leven , spijt
dan denk je waarom heb ik dat en dat niet gedaan , ik kon zoveel richtingen uitgaan,

grt
Theodorakis, 2010-03-25
( +5 )

Alles wat er op aarde gebeurt moet gezien worden door gelovige ogen, eer God de Vader van Jezus Christus en onderhoudt in alle vrijheid zijn geboden en Hij zal zorgen voor de oplossing.
in de Bijbel staat dat iedereen die denkt wijs te zijn, in Zijn ogen dwaas is.
wij zitten erg vast aan onze leefwereld en willen het graag zo houden en dat is normaal voor een mens, Ik dus ook, en alles beangstigt mij.
maar er is er 1 in de Hemel die ik geheel vertrouw en daar geloof ik in. en die de gelovige mensen het eeuwige leven heeft toegezegd.
voorwaarde daarvoor is dat je De God in de Hemel aanneemt, Jezus Christus als Zij zoon en door de heilige Geest in je hart deze blijde boodschap laat doordringen.
Moeilijk nee, spreek tegen Hem in je gebeden. en hij zal alle onrust in rustig doorleven omzetten.God geeft je misschien geen rustige reis naar Zijn grote toekomst maar wel een behouden aankomst. Vreest God! en laat je niet gek maken.
en laat je niet gek maken door geleerden en wetenschappers die de blijde boodschap helemaal niet willen kennen of naast zich neerleggen.
Anojc, 2010-03-25
( +1 )

Hey everybody,
IK ben nog ma heel jong en sluit mij an bijFML!
Maak u ni bang, Als dat artikel nog niet geruststellend is...
Come on Ik ben jong wil mijn dromen waarmaken, en laat mij ni doen door die
GODsdiensten en bijgeloven, ik geloof in DE mens. wij slaan er ons doorheen en gaan de wereld helpen OOK onze mede-bewoners Come on, we hebben alleen nood aan een
positievere maatschappij, een andere, betere. Ik alleen al heb tientallen ideeen
om onze mooie wereld met zijn zalige creaturen beter te maken en te REDDEN.
PS aan alle god-liefhebbers: stel die god bestaat en he loves peoples, dan zal hij het wel niet erg vinden als ik miij EIGEN positieve mening heb hé?! Pss; stel onze wereld vergaat, Blijf dan nu positief en enjoy your life!!!! Mega groetjes van de ANOJC!
Ik hoop da ik veel mensjes en beesjes geruststeld!! en onthoud: Don't worry be happy/ somewhere over the rainbow/Yes, we can/en mijn zin: COME ON!!!
Willem, 2010-03-30
( -4 )

Misschien komt het gevaar wel uit een heel andere hoek:

GENEVE - In de deeltjesversneller bij de grens van Zwitserland en Frankrijk is dinsdag een omstreden experiment begonnen. Wetenschappers willen bundels van protonen, bouwstenen van atomen, met hoge snelheid op elkaar laten botsen. Doel is de creatie van mini-oerknallen, die een beter inzicht moeten geven in het ontstaan van het heelal.

Tegenstanders vrezen dat de proef in de 27 kilometer lange Large Hadron Collider (LHC) zwarte gaten kan cre√ęren, die de ondergang van de wereld kunnen inluiden. Het instituut achter de deeltjesversneller, het Europese onderzoekscentrum CERN, bezweert dat de experimenten onschadelijk zijn.

De activiteiten in het controlecentrum van CERN zijn dinsdag rechtsreeks te volgen via de website van het instituut. Volgens deskundigen kan het echter uren of mogelijk zelfs dagen duren voordat de eerste botsingen plaatsvinden.

De protonen worden met de snelheid van het licht op elkaar afgevuurd. Per seconde kunnen de wetenschappers zeshonderd miljoen protonbotsingen tot stand brengen. Daarbij komen fragmenten vrij die ook hebben bestaan in de allereerste momenten na het ontstaan van het heelal met de oerknal, meer dan dertien miljard jaar geleden.
Willem, 2010-03-30
( -5 )

Misschien komt het gevaar wel uit een heel andere hoek:

GENEVE - In de deeltjesversneller bij de grens van Zwitserland en Frankrijk is dinsdag een omstreden experiment begonnen. Wetenschappers willen bundels van protonen, bouwstenen van atomen, met hoge snelheid op elkaar laten botsen. Doel is de creatie van mini-oerknallen, die een beter inzicht moeten geven in het ontstaan van het heelal.

Tegenstanders vrezen dat de proef in de 27 kilometer lange Large Hadron Collider (LHC) zwarte gaten kan cre√ęren, die de ondergang van de wereld kunnen inluiden. Het instituut achter de deeltjesversneller, het Europese onderzoekscentrum CERN, bezweert dat de experimenten onschadelijk zijn.

De activiteiten in het controlecentrum van CERN zijn dinsdag rechtsreeks te volgen via de website van het instituut. Volgens deskundigen kan het echter uren of mogelijk zelfs dagen duren voordat de eerste botsingen plaatsvinden.

De protonen worden met de snelheid van het licht op elkaar afgevuurd. Per seconde kunnen de wetenschappers zeshonderd miljoen protonbotsingen tot stand brengen. Daarbij komen fragmenten vrij die ook hebben bestaan in de allereerste momenten na het ontstaan van het heelal met de oerknal, meer dan dertien miljard jaar geleden.
Willem, 2010-03-30
( -4 )

Misschien komt het gevaar wel uit een heel andere hoek:

GENEVE - In de deeltjesversneller bij de grens van Zwitserland en Frankrijk is dinsdag een omstreden experiment begonnen. Wetenschappers willen bundels van protonen, bouwstenen van atomen, met hoge snelheid op elkaar laten botsen. Doel is de creatie van mini-oerknallen, die een beter inzicht moeten geven in het ontstaan van het heelal.

Tegenstanders vrezen dat de proef in de 27 kilometer lange Large Hadron Collider (LHC) zwarte gaten kan cre√ęren, die de ondergang van de wereld kunnen inluiden. Het instituut achter de deeltjesversneller, het Europese onderzoekscentrum CERN, bezweert dat de experimenten onschadelijk zijn.

De activiteiten in het controlecentrum van CERN zijn dinsdag rechtsreeks te volgen via de website van het instituut. Volgens deskundigen kan het echter uren of mogelijk zelfs dagen duren voordat de eerste botsingen plaatsvinden.

De protonen worden met de snelheid van het licht op elkaar afgevuurd. Per seconde kunnen de wetenschappers zeshonderd miljoen protonbotsingen tot stand brengen. Daarbij komen fragmenten vrij die ook hebben bestaan in de allereerste momenten na het ontstaan van het heelal met de oerknal, meer dan dertien miljard jaar geleden.
Willem, 2010-03-30
( -5 )

Misschien komt het gevaar wel uit een heel andere hoek:

GENEVE - In de deeltjesversneller bij de grens van Zwitserland en Frankrijk is dinsdag een omstreden experiment begonnen. Wetenschappers willen bundels van protonen, bouwstenen van atomen, met hoge snelheid op elkaar laten botsen. Doel is de creatie van mini-oerknallen, die een beter inzicht moeten geven in het ontstaan van het heelal.

Tegenstanders vrezen dat de proef in de 27 kilometer lange Large Hadron Collider (LHC) zwarte gaten kan cre√ęren, die de ondergang van de wereld kunnen inluiden. Het instituut achter de deeltjesversneller, het Europese onderzoekscentrum CERN, bezweert dat de experimenten onschadelijk zijn.

De activiteiten in het controlecentrum van CERN zijn dinsdag rechtsreeks te volgen via de website van het instituut. Volgens deskundigen kan het echter uren of mogelijk zelfs dagen duren voordat de eerste botsingen plaatsvinden.

De protonen worden met de snelheid van het licht op elkaar afgevuurd. Per seconde kunnen de wetenschappers zeshonderd miljoen protonbotsingen tot stand brengen. Daarbij komen fragmenten vrij die ook hebben bestaan in de allereerste momenten na het ontstaan van het heelal met de oerknal, meer dan dertien miljard jaar geleden.
Willem, 2010-03-30
( -5 )

Misschien komt het gevaar wel uit een heel andere hoek:

GENEVE - In de deeltjesversneller bij de grens van Zwitserland en Frankrijk is dinsdag een omstreden experiment begonnen. Wetenschappers willen bundels van protonen, bouwstenen van atomen, met hoge snelheid op elkaar laten botsen. Doel is de creatie van mini-oerknallen, die een beter inzicht moeten geven in het ontstaan van het heelal.

Tegenstanders vrezen dat de proef in de 27 kilometer lange Large Hadron Collider (LHC) zwarte gaten kan cre√ęren, die de ondergang van de wereld kunnen inluiden. Het instituut achter de deeltjesversneller, het Europese onderzoekscentrum CERN, bezweert dat de experimenten onschadelijk zijn.

De activiteiten in het controlecentrum van CERN zijn dinsdag rechtsreeks te volgen via de website van het instituut. Volgens deskundigen kan het echter uren of mogelijk zelfs dagen duren voordat de eerste botsingen plaatsvinden.

De protonen worden met de snelheid van het licht op elkaar afgevuurd. Per seconde kunnen de wetenschappers zeshonderd miljoen protonbotsingen tot stand brengen. Daarbij komen fragmenten vrij die ook hebben bestaan in de allereerste momenten na het ontstaan van het heelal met de oerknal, meer dan dertien miljard jaar geleden.
Willem, 2010-03-30
( -5 )

Misschien komt het gevaar wel uit een heel andere hoek:

GENEVE - In de deeltjesversneller bij de grens van Zwitserland en Frankrijk is dinsdag een omstreden experiment begonnen. Wetenschappers willen bundels van protonen, bouwstenen van atomen, met hoge snelheid op elkaar laten botsen. Doel is de creatie van mini-oerknallen, die een beter inzicht moeten geven in het ontstaan van het heelal.

Tegenstanders vrezen dat de proef in de 27 kilometer lange Large Hadron Collider (LHC) zwarte gaten kan cre√ęren, die de ondergang van de wereld kunnen inluiden. Het instituut achter de deeltjesversneller, het Europese onderzoekscentrum CERN, bezweert dat de experimenten onschadelijk zijn.

De activiteiten in het controlecentrum van CERN zijn dinsdag rechtsreeks te volgen via de website van het instituut. Volgens deskundigen kan het echter uren of mogelijk zelfs dagen duren voordat de eerste botsingen plaatsvinden.

De protonen worden met de snelheid van het licht op elkaar afgevuurd. Per seconde kunnen de wetenschappers zeshonderd miljoen protonbotsingen tot stand brengen. Daarbij komen fragmenten vrij die ook hebben bestaan in de allereerste momenten na het ontstaan van het heelal met de oerknal, meer dan dertien miljard jaar geleden.
Allahdamn''t, 2010-04-03
( -4 )

AH TZZZZzzz Dit is fake (nep) Ik heb prive bericht gekrege lees in de KURAN BLZ 626 EINDE VAN DE WERELD IS OP MAANDAG AANKOMENDE
Marc, 2010-04-04
( -3 )

Er is iemand in groningen die geloofd dat de wereld in 2010 vergaat
kijk maar

www.terugkomst.com
Jan van de graaf, 2010-04-05
( +1 )

RAMPEN ZULLEN ALTIJD BLIJVEN, WE LEVEN OP EEN LEVENDE PLANEET.
MAAR VOORSPELLINGEN VAN DUIZENDEN JAREN TERUG GAAT MIJ EEN BEETJE TE VER.
BEZOEK UIT DE RUIMTE ,,EEN KOMEET DAT IS WEL EEN BEDREIGING VOOR DE AARDE, EN DE MENSHEID.
DOOR TECHNOLOGIE KUNNEN KUNNEN SPECIALISTEN ZIEN OF ER EEN KOMEET RICHTING AARDE KOMT
MAAR GEEN NATTE VINGER WERK ,,FIJNE KERST IN 2012
GR JAN
Jokie, 2010-04-08
( +5 )

Dit is echt niet waar de mensen denken dit alleen maar, maar ik weet dat het leven op de aarde nog vele jaren zal blijven doorgaan.er is al zoveel gezegd dat het zal vergaan maar er is nog niet veel gebeurd dus heb zeker geen schrik

groetjes
Marcel, 2010-04-09
( +1 )

Aan alle gelovige van welke aard ook, als onze of hun god zoiets zal doen, een zeer onnozel ventje en een grote crimineel, hier is de hel, verdriet pijn en doodgaan,en de wereld van allerlij zonden, tot oorlogen,verkrachters,moordenaars,en noem maar op, hier heerst de duivel, en daar moeten we mee leven,de wereld vergaat iedere dag voor vele mensen,maar de aarde zal blijven bestaan, dus maak het er het beste van in uw leven hier,wees een goed mens,en geniet, want niemand weet wanneer uw wereld zal vergaan,een ding is zeker ik dank mijn god iedere dag dat ik mijn vrouw en al mijn diebaren gezond zijn,en met kerst vier ik samen met ieder en mijn kleinkinderen. groeten uit spanje,en ik hoop dat de kerstman niet van het dak valt, want dan vergaat de wereld voor mijn kleinkinderen,geniet en wees gelukkig,en hou je gedachten niet bezig met deze onzin.
Philippe, 2010-04-11
( -2 )

Oeps ik weet dit al voor dat ik geboren ben geweest of was geweest
mensen zijn nu zo gewoon aan het matriaal der hun leven die bepalend zijn aan hun
eigen hoogstaand ikke
maar wij zijn enkel kosmetische stofdeeltjes in een kromme der kleine

Jarissa vn st, 2010-04-14
( -1 )

Nau mensen als jullli dit leze kan het goed kloppen volgens de weeten schappers zeggen dat de werled steeds warmer word en dat duurt niet lang meer wand over 2 jaar zal het heetse ooit op onze aarde komen en zal het niet lang meer duren dat we weg zullen zijn

groetjes jarissa vn st
Naam ombekend, 2010-04-14
( -1 )

Hallo alemaal ik ben zeg ik niet ik geloof niet in die onzin wat moet er dan gebeuren ze zeggen wel dat de aarde steeds warmer word maarja dan nog ze voorspellen het aleen maar en dan kan ik ook zeggen morgen word het warm hahaha snap je het duurd denk ik nog wel eewen voor dat ie vergaat dus......... leef lekker en geloof niet in die onzin


groetjes ombenent
Sannexd, 2010-04-14
( -1 )

HOI ik ben echt heel bang vadaar dat ze dit zeggen wat wat .... gebeurt er dan ik ben ook nog maar 9 dus wil iemand als die hier opkomt ff zeggen wat die er van vind schrijf het er alsjeblief op oke nau ja doei

groetjes de bange sanne
Voor u sanne:), 2010-04-14
( -1 )

Hoi sanne je hoeft echt niet bang te zijn wand ik ben ook nog maar 10 jaar oud
je moet gwn niet geloven in die onzin echt niet ik zweer het je ja maar ik snap ook dat het in ene keer op je laptopop;computer komt te staan dat was bij mij ook daar ben ik echt boos op jij niet nau gewloof niet in die onzin oke?

groetjes hermelien
Ook voor jou sanne, 2010-04-14
( -1 )

Nee echt niet je moet niet bang zijn sanne echt niet geloof me het is onzin


groetjes yesyka
Yessy, 2010-04-14
( -1 )

Tis stom en onzin
Jennifer, 2010-04-14
( -1 )

Zeker onzin ik was ook heel erg bang hoor toen ik dit hoorde
want me broertje zij zoiets jah daar schrok ik natuurlijk van.. maarjah iedereen die dit lees niet bang zijn ik doe dat ook niet meer
Yessy, 2010-04-14
( 0 )

Hey Jennifer ben jij een jongen
Kalkoen33333, 2010-04-14
( 0 )

Hoi ik ben kalkoen eigelijk nyla ik vind het erg dat ze dit zeggen over het einde van de wereld dat klinkt raar vin je nie en ook als je die filmpjes erover ziet dan denk je bij je zelf een raar gevoel ik ik weet niet echt hoe dat kan ik niet uitleggen met die tornado en aardbeving en zeewater wat alemaal omhoog komt dat is raar en ook een beetje eng eerlijk gezegt nau we hoopen maar dat het niet gebeurt en nog 1 ding ik geloof er niet zoveel in hoorgroetjes nyla
Jarissa vn st, 2010-04-14
( 0 )

Hooi ;0 ik ben jarissa ik haat deze siti doei
Kipnucket, 2010-04-15
( -1 )

Hoi ik ben kayla en ben 12 jaar ik ben echt heel bang van de werled die vergaat en en .......... ik denk dat het zal kloppen wand wand......... mijn oom is een wetenschapper van de aarden en de ruimte en zegt dat de aarde steeds warmer word en zal over 2 jaar weg gaan zegt mijn oom en je hoeft niet bang te zijn *slik*
wand je merk er niets van : dus ehhhhh wees niet ban en vertrouw in je zelf blijf de laatste 2 jaar rustig wand als je slaapot gebeurt het alemaal zegt mijn oom en en nog iets er komen geen enge dingen ga die dag gwn bij je pap en mam liggen samen met je broer zus zusje broetje als je die hebt en blijf lekker samen bij elkaar maar ik zweer het je het gebeurt gr..kayla
Natasja186, 2010-04-15
( +1 )

Kayla, ik wil toch even reageren op wat je oom tegen je zegt.
Ik vind het niet juist van je oom dat hij je vertelt dat de wereld vergaat. Jij bent veel te jong (en dat geldt ook voor de andere jonge kids die hier reageren) om je hier mee bezig te houden. Het is jammer dat je oom je bang maakt. Misschien probeerde hij je gerust te stellen maar dan was het wel een onhandige manier om het zo te vertellen.
Ook al is je oom wetenschapper, dat wil nog niet zeggen dat hij het einde van de wereld kan voorspellen.
Dat de aarde opwarmt klopt, maar wetenschappers zijn het er nog lang niet over eens welke gevolgen dat precies zal hebben. Wij mensen kunnen best wel tegen een stootje en we zijn vindingrijk, dus kunnen we ook oplossingen bedenken voor eventuele problemen in de toekomst. Zelfs al warmt de aarde op, betekent dat nog niet het einde van de wereld. Mensen, en de aarde en alle levende wezens op aarde hebben al een heleboel rampen overleefd.
Dus meisjes en jongens, ga alsjeblieft lekker buiten spelen en geniet van het mooie weer. Word verliefd, maak vrienden, speel, lach en ga lekker naar school om te leren. Niemand weet wanneer je doodgaat. Je kunt een ongeluk krijgen, ziek worden enz. Maar niemand weet of en wanneer het gebeurt en bijna niemand maakt zich daar druk over. Ik rijd paard, als je dat doet kun je er vanaf vallen en een been breken, maar toch rijd ik paard. Ik ben ook een paar keer gevallen maar ik maak me er niet druk over. Want dan zou ik er niet meer van kunnen genieten! Je bent tenslotte ook niet bang om van de trap te vallen en dat kan ook gebeuren.
Dus, nogmaals: zing, vecht, huil, bid, lach werk en bewonder! Dat ik het leven. Dood gaan we allemaal. Maar het gaat erom wat je doet met de tijd die je hebt voordat je doodgaat.
Jokie, 2010-04-16
( +4 )

De Maya's hebben een rekenen fout begaan de wereld vergaat maar in 2208 dus geen paniek ,tegen dan zijn we er toch niet meer


groeten jokie
Jurijn, 2010-04-20
( -1 )

Ik stel voor de, derde generatie, aangenaam

mijn naam is al bekend
en als ik heel eerlijk moet zijn maak ik me wel zorgen
over wat er komen zal.
ik geloof best dat we vanwege het opwarming van de Aarde
een ander klimaat krijgen en andere weeromstandigheden
zoals bijvoorbeeld : Aardbevingen enorme Orkanen en allesvernietigende
Tsunami's en ga zo maar door.
niet dat,dat er voor zorgt dat de gehele bevolking ten onder gaat
en dat alles voor niks is geweest, de kennis de wetenschap en al het andere.
10 Jaar geleden hadden we niet eens een fatsoenlijke computer met wat geheugen
en kijk nu is, een of andere gekke Frankenstein vind de IPAD uit.
maar goed genoeg over wat de mens wel niet kan.
laten WIJ eerst beginnen met de geaardheid van de mens zelf
te egoistisch zijn wij, we kijken alleen naar onszelf wat er met ons gebeurd
en kijken niet naar de pracht van de Aarde, de natuur uhuuum de Natuur met een hoofdletter N zal ik zeggen,ooit de film 'Earth' gezien
De film volgt de dagelijkse strijd met de natuur en de bloeing plus de verzoening van de Natuur, jammer dat de meeste mensen van deze generatie dat niet respecteren
zie je ooit toevallig een jonge, op de WML of de Milieupolitie na vuil ruimen langs de Winterdijk te Sprang - Capelle dan ben ik het
nog denkend aan de Aarde dat we allemaal een handje moeten helpen.
en best, die vliegtuigen uit de lucht, ik vind het eigenlijk wel heerlijk
wat een rust, en dan gaat de mens nog moeilijk doen, het kost dan wel schade aan canceled vliegtripjes maar boeien, blijf lekker in het prachtige Nederland

ik heb er genoeg van Peace out
Wvu, 2010-04-21
( -1 )

Ik weet 100% zeker dat de aarde in 2012 niet zal vergaan.
Zoals vermeld is het een voorspelling, en laten we nu eerlijk wezen, Voorspellingen zijn nog nooit acuraat geweest.

Rampen hebben altijd al plaatsgevonden, alleen door de opkomst van internet en moderne communicatie middellen bereikt ons veel meer. Ook is de informatie veel acurater waardoor het allemaal veel erger lijkt. De doemdenkers gebruiken dit weer om paniek te zaaien. Gelovigen gebruiken dit weer om het woord van god te verspreiden en zieltjes te winnen. En laten we nu eerlijk wezen wat heeft religie ons nu door de geschiedenis daadwerkelijk gebracht ? Niets dan alleen maar ellende en misbruik in allerlei opzichten. Ik kan best geloven dat het voor sommige mensen religie een vorm van houvast is om zo het onverklarbare te verklaren maar houd het voor jezelf ga het niet opdringen.

En wie of wat is nu de echte god ?? Door de geschiedenis heen zijn er al diverse goden geweest en ieder beweerde dat hun god/goden de enige echte waren. Dus tja wat moeten we nu geloven.

Maar om even terug te komen op 2012. De aarde is al tig miljoen jaar oud waarom zou het nu in 2012 eindigen ?? omdat er een kalender afloopt ?? laat me niet lachen , kom zeg dat is toch complete onzin. Als we de profeten, helderziende en weet ik allemaal niet zouden moeten geloven dan waren we er al lang niet meer.

En wat er ook gebeurd in de nabije of verre toekomst, de mens zal altijd overleven. We zijn een taaie levensvorm die zich weet aan te passen.

Dus kortom we zullen wel zien wat er gebeurd maar tot die tijd geniet ervan en maak je niet druk. Op 22 December worden we zoals gewoonlijk wakker en begint de dag gewoon weer zoals iedere andere dag en deze kan goed of slecht zijn :)

Sara, 2010-04-21
( 0 )

Is dat waar? nee want als in 2012 ... gebeurt dan komt er eerst een aard beving dus
Sara, 2010-04-21
( -2 )

Op een vrijdag viel Sheikh Ahmed
in slaap,tijdens het lezen van de
koran en droomde dat de Profeet Mohamed
vrede zijn met met hem voor hem stond en zei:
In 2012 zullen er 7000 mensen sterven
niemand van die 7000 is een echte moslim!!!
Niemand deed wat Allah swt zei.
Ze respecteren hun ouders niet en de andere mensen.
De rijke zorgen niet voor de armen,ze geven hun geen geld,
of Zakaat, ze bidden en vasten niet.
De dag des oordeels,lieve broeders en zusters is dichterbij gekomen.
Als er maar 1 ster aan de hemel hangt word de hek van het verleden gesloten;
De tekens van de Koran zullen gewist worden. De zon gaat zakken
tot op de hoogte van de Aarde. De Profeet Mohamed vrede zijn met hem zei :
diegene die dit leest zal dit ook moeten lezen voor de anderen.
Hij zal zich plaats moete maken voor de Paradijs.
Als een arme deze e-mail verstuurde werd zijn wensen waar.
Sheikh Ahmed zei : wat als dit niet de waarheid is,
zal hij als niet moslim sterven. De Profeet Mohamed,
vrede zijn met hem zei ook:jullie moeten vasten, 5x per dag bidden, geef Zakaat,
lieg niet, steel niet, heb respect voor de mensen en help de armen.
Iedereen die deze email 35x verstuurd wordt in 3 dagen beloond.
Iemand heeft dit gedaan en werd beloond.
Een ander daar en tegen geloofde dit niet,
daarom stierf zijn zoon. Een ander zei:
ik ga dit straks of morgen doorsturen,
het duurde te lang en stierf.
A.u.b. lieve broeder en zusters
geloof niet dat dit niet de waarheid is.
Want dat is het wel!
Stuur, kopieer of vertel
dit aan al je andere broeder en zusters!
En Moge Allah ons Moslims beschermen
Pien, 2010-04-22
( +3 )

Maar hopen dat de aarde niet vergaat,
het leven is al zo kort..
ik wil nog alles doen,
nog zoveel,
ik kan alleen hopen, hopen dat het een fout was,
Dan pak ik mn tas,
loop de wereld uit, met al mn kluit,
maar dan op zn tijd meer wil ik niet kwijt.
meer hoop ik niet,
ik wil alleen leven,
leven doet me goed,
ik wil nog veel meer,
meer dan dat het straks vergaat,
dus geniet nou maat!

geschreven door meisje van 12jr.
( Zeg dat het niet waar gaat worden)!
Ippie, 2010-04-24
( -1 )

Alleen god weet het
Gek, 2010-04-28
( -4 )

Ik heb wel op discovery gezien dat om de honderd miljoen jaar wat alles boven de 25 kilo weegt vernietigt dus ook jij jammer voor die baby's van 10 kilo heb al medelijde met ze
Marc, 2010-05-03
( 0 )

@Gek
Dan zou de aarde ook worden vernietigd want die weegt wel iets meer dan 25 killo denk ik
Deniz, 2010-05-06
( -1 )

He srry om dit te zegen maar het is toeval ik ben moslim in de koran staat dat de aarde pas vergaat als jezus weer op aarde kom hy is nie gestorven dat was judas di ejezus hat veraden maar god weet wnr het gebeurt maar 2012 is toeval in 1999 en 2000 en 2001 zyden zy dat ook is dat gebeur nee! dus mensen weest niet bang dit gebeurt meschien over 100 jaar fz0 het kan zelf over een week gebeuren dus mensen geloof niet wat ze zeggen
Mvr070, 2010-05-07
( -1 )

Eeuuhm dit is allemaal onzin hoor?
ik ben moslim en in de koran (kuran) staat dat er als er geen moslims meer bestaan dan pas gaat de wereld vergaan. En er gaan 7000 neppen moslims DOOD !
dus als je het gaat geloven ben je echt DOM!!!
lees maar in de koran (kuran) en bijbel etc.
Jack terrible, 2010-05-08
( -1 )

Armageddon

Aan de Grebbelinie ligt Hoogland West.
Dat uit boerderijen en villa's bestaat.
En daar staat een gezellig cafeetje.
Het cafeetje heet "Het Hoekje".
Staat op het hoekje.
Heette vroeger "De Plank".
De eigenaar wordt "Bertus Plank" genoemd.
Hij is tevens barkeeper en loopt tegen de zeventig.
Een hondje en een kat lopen er ook.
Een flesje Amstelbier kost er 1,80 euro.

Het Hoekje hangt vol met Feyenoord souvenirs.
Er staat een ingelijst kopietje
van een schilderij van Feyenoord.
Daar staat Dirk Kuyt voetballend
als icoon op afgebeeld.
Dat heb ik geschilderd!

Ik wacht op een doorbraak
in de schrijf_ en kunstwereld.
En ik wacht op een ontmoeting
met mijn fantome vrouw
om een eeuwig stel te vormen op de aarde.
In het Hebreeuws heet deze ontmoeting,
samenkomst en plaats "Armageddon".
Yildizz, 2010-05-10
( -1 )

MENSE KIJK HE JULLIE HEBBe TEVEEL 2012 GEKEKE DAAROM HEBBE JULLIE SCHRIK OK DUS DA BESTAAT NIET AMUZEER U IN JE LEVEN WANT JE Leeft ma 1 keer groetsjes yildizzz xxx
Christiaan, 2010-05-11
( +1 )

Ik geloof enkel in mijn eigen kunnen en in de wetenschap.
"het einde der tijden" moet je niet letterlijk nemen, in de geschiedenis is al vaak gebleken dat er na regen zonneschijn komt. Kijk bv. naar de Tweede Wereldoorlog: heel erg voor de mensen die gestorven zijn enzo maar uiteindelijk heeft de mensheid (in grote delen van de wereld) hier ook lessen uit getrokken zoals samenwerken in plaats van tegenwerken. "Het einde der tijden" moet je niet beschouwen als een einde maar als het begin van iets (goed) nieuws. Alles wat er in de bijbel staat moet je niet letterlijk opvatten, de bijbel is zo geschreven zodat iedereen er een eigen kijk op heeft.
Ik vind het heel jammer om te horen dat hier mensen bang van worden. Aan mensen die denken dat het fijn is om anderen bang te maken zeg ik: Zoek een leven!! En de film 2012 (die ik zelf heb gezien) is gewoon een productie uit Hollywood, waar alles nog erger wordt voorgesteld dan het is. Als sinds de mens bestaat bestaan er theorie√ęn over het vergaan van de werld. Dit is er ook een van en laat hierdoor niet de mooiste tijd van je leven verbrodden.
Kut, 2010-05-14
( 0 )

Haat dit is tg toeval
David, 2010-05-17
( +1 )

Als jullie (jehova's getuige ) toch alles beter weten, waarom beseffen jullie dan niet dat er nog mensen zijn die slapen om een zaterdagmorgen om 8 uur dat getuigt zeker ook van een verlichte geest
Sceptisci, 2010-05-20
( -1 )

Wow hoe dom kan je zijn als je nu al denk dat het einde nabij is ik weet zeker dat er ooit een einde aan mijn leven zal komen, maar ik ben vijftien en ik ben vanplan om te sterven met drie kinderen en minsten acht kleinkinderen. dus niet door een ofandere komeet, overstromen etc. dus ik zeg tegen al die extremisten: hou je spaargeld lekker op de bank(anders krijgen we weer zon verrekte crisis) en leef lekker tot je sterft van ouderdom.
salut
Hahahaha, 2010-05-20
( -1 )

Trouwens als jezus nu op aarde trug zou keren,(wat ik trouwens betwijfel want ik denk dat hij gewoon een versinseltje is,) dan is het de zoveelste dronke gek die op de hoek van de straat staat te schreeuwen dat hij het ECHT is. nou als hij me kan laten zien dat hij water in bier verandert word ik netjes een christen maar tot die tijd wacht ik lekker af dat ie ooit komt en mijn zwembad met bier vult of wijn of zoiets maakt mij niks uit(ik dacht maar zo als hij wijn doet doet ik ook wel bier)
ps.: jezus zou een goede keteraar zijn hij maakt brood en wijn en zo hoe chill baantje wil je hebben, zijn goedren komen uit het niets dus 100% winst $$$$$$$$
Jezus, 2010-05-20
( -1 )

Hallo gij allen ik ben jezus en ik zeg: whopwhoopwhoop hahahahahahahahah had ik jullie even mooi te pakken met al die armegeddon shit HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHH XD laterrrrrrs zuipje klem
Peter, 2010-05-26
( +1 )

Ten eerste wil ik zeggen :hahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaahahahahahwhawhawhahwhahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ALLES IS NEP ONZIN
en ten tweede : et is egt nep
je moet je jeugd niet gaan verpseten door een roddel maak er wat leuk's van
en het gebeurt tog niet want op die dag ga ik gewoon lekker feesten en op de pot schijten
Valtino, 2010-05-27
( -1 )

Deze verhalen is onzin niemand kan dit weten om dit voortestellen is hier ook toe valig een tijd dat dit gaat gebeuren als ze ook het weten op welke jaar een maand het gebeurd dan moeten ze het ook weten op welke tijd het gaat gebeuren deze verhalen is alleen om mensen bang te maken en dat mensen in paniek gaan raken weet je wel wat je hier een mens op aan doet en wat hier een mens van kan krijgen en van overhouden Een aanval van hyperventilatie en wat krijg je dan na voor. een rot leven
Jack terrible, 2010-06-05
( -1 )

Een poosje geleden zag ik op een grafsteen de volgende tekst staan: "Ik ben een trouwe Jehovah's Getuige, ik zal nooit sterven, want ik heb het eeuwige leven in het Paradijs en met mij al degenen die luisteren naar onze boodschap van het Goede Nieuws". Daarnaast een andere grafsteen met de tekst van een christen; "Na mijn dood ga ik lekker naar de Hemel, feest vieren met mijn familie en vrienden, en dat eeuwig"! D√°√°rnaast weer een andere grafsteen met de tekst van een moslim; "Ik ga mezelf opblazen tussen allemaal ongelovigen en daarna ga ik naar het Hemelse Paradijs en krijg ik 72 maagden tot mijn beschikking en dat voor eeuwig"! Daarnaast stond Jack Terrible en die zei; "dood is dood"!
Youri, 2010-06-11
( -1 )

Ik ben best wel bang ik ben pas 12 ik denk ghet echt dat het gebeurt en dan wat voelenwe of

ik kan niemand gelofen sommige wetenschappers denken dat de aarde vergaat op 21 dec 2012 en hoelaat o kan u dat niet voorspellen????
Youri, 2010-06-11
( -1 )

Ik ben best wel bang ik ben pas 12 ik denk ghet echt dat het gebeurt en dan wat voelenwe of

ik kan niemand gelofen sommige wetenschappers denken dat de aarde vergaat op 21 dec 2012 en hoelaat of kan u dat niet voorspellen????
Madmanjukke, 2010-06-16
( -1 )

Jethro,
Op 20 juli vorig jaar zeg je dat nooit een mens meer over een mens zal regeren en een week eerder dat God 144000 mensen heeft uitverkoren om te gaan regeren over de mensheid. Mis ik iets????
Rick, 2010-06-18
( -1 )

ik ben echt bang ik weet niet way er gebeurt ik word gek allste blief gebeurt het of niet
Helena, 2010-06-25
( 0 )

Rick en alle anderen, maken jullie zich alstublieft geen zorgen: er is niemand die kan voorspellen wat er gaat gebeuren.
Dat zou pure menselijke arrogantie zijn, trouwens de bijbel interpreteren met zogezegde geheime formules en daaruit conclusies halen is enorm voorbarig en hoogmoedig.
De getuigen van Jehova verkochten toen ik kind was aan mijn mama al boekjes waarin stond dat de wereld in 1983 ging vergaan, toen dat niet gebeurde ging de wereld in 92 en daarna nog eens 2000 vergaan
De aarde bestaat al 3,5 miljard jaren, het zou echt (weeral) hoogmoedig zijn van ons mensen te stellen, dat diezelfde aarde zou vergaan net in die korte periode dat wij erop vertoeven (2 miljoen jaar geleden verscheen de eerste mens)
Over 5 miljard jaren zal het leven op aarde onmogelijk zijn omdat de zon door innerlijke verdamping zodanig zal groeien dat al het water op aarde zal verdampen.
De aarde zou samen met Venus en Mercurius opgeslorpt worden in de fotosfeer van de zon en zo vernietigd.
Dit is nog langer dan dat de aarde al bestaat... en dan nog...Wetenschap zegt tegen dan misschien weer andere dingen maar misschien zijn onze nakomelingen tegen dan al gemuteerd in vliegende robotten zonder tenen.
Anna, 2010-06-28
( +1 )

Helena,

Even een antwoord aan bovenstaande laatste reactie.
Houd er de moet maar in. Een bekend gezegde is dat. Ja kijk de Bijbel goed bestuderen is niet zo eenvoudig. En het blijkt dat Jehovah getuigen er ook wel eens naast zitten wat de datums betreft.
Maar waar ze niet naast zitten is het feit dat deze wereld, ik heb het niet over de aarde zelf, op een keer zal verdwijnen. Welke wereld word bedoeld? Satans wereld. Dat weten veel mensen niet, iedereen gelooft toch denkt men. En wie niet gelooft moet dat maar voor haar of zijn eigen weten. Misschien missen ze dan wel wat. Als iedereen wist hoe alles werkelijk in elkaar zat of zit, zouden ze er misschien anders over denken.
En wat de datums betreft, uit de Bijbel is wel degelijk te berekenen wanneer het einde, of Armageddon zoals de Bijbel het noemd, zal zijn van deze zondige wereld van Satan. Ik heb het uitgerekend en we komen dan uit in het jaar 2034. Dan eindigen de dagen van Noach. Mattheus 24; vers 37 tot 42.
Dat de aarde zelf zal vergaan wat veel mensen denken, is puur nonsens. Het gaat er alleen om dat de aarde gereinigd, schoon gespoeld zal worden, net als bij de zondvloed is gebeurt. Om daarna een nieuw paradijs te kunnen stichten.
Anna, 2010-07-01
( 0 )

Even reageren!

Als ik zo de geplaatste reacties lees, denk ik aan het spreekwoord, men heeft de klok horen luiden en men weet niet waar de klepel hangt.
Jehtro, noemde de 144000 uitverkorenen, uit de twaalf stammen van Israel, die ja inderdaad jethro heeft het goed, in de hemel samen met christus zullen regeren, ja je mist iest Madmanjukke. Dat zijn inderdaad Jehovah Getuigen. JHWH, genoemd in het Hebreeuws is de ware God.
In de kanttekening van de statenvertaling van 1637, staat: Waar gij voorttaan het woord Heere met groote letters geschreven vindt, dat aldaar in het Hebreeuws het woord Jehovah of korter Jah, staat. Dat is een!
Ten tweede zei hij, dat er in de nieuwe samenstelling, niemand meer zou sterven.
Iemand opperde daarop, dat het dan wel vol zal worden op aarde, zo lijkt het ja.
Maar vergeet niet dat Satan er ook nog is. Satan is de God van de valse religie.
In de openbaring staat, dat Satan voor duizend jaar gebonden zal worden. Na die
duizend jaar zal hij weer los gelaten worden, en krijgt hij in de nieuwe samenstelling
weer macht over de mensheid. Dus het voorgaande is niet helemaal waar.
Bovendien is het maar een kleine kudde staat er, die Armageddon zal overleven.
Maar het belangrijkste is waar wij nu inleven, in de laatste dagen. Wat ik hierboven al heb verkondigd. De dagen van Noach genoemd, vanaf 1914.
Ook denkt men dat de wederkomst van christus, nog moet plaats vinden, maar dat is al reeds gebeurt, in 1914, toen Michael, Jezus christus de draak en zijn engelen, Satan genoemd uit de hemel naar de aarde wierp. staat er in de Openbaring. Vandaar de
eerste wereldoorlog. En de tweede wereldoorlog is er een nasleep daarvan.
En nu is het wachten op de wereldse regeringen, en de "Ver Naties", tot er " Vrede en Zekerheid", wordt gezegd, eer de grote vernietiging, Armageddon komt. staat er in
1Thessalonicenzen 5; vers 3 tot 5.
Jack terrible, 2010-07-13
( 0 )

Ha Anne, je bent zwaar gehersenspoeld door Jehovah's Getuigen (Wachttoren Genootschap). Ik kan het weten want ik heb het ook meegemaakt. Die onzin die je verkondigt over de 144.000 en Armageddon en is voor mij allemaal oude koek die niet lekker meer is. Jullie weten geen eens wat Armageddon precies is, ik wel, lees bovenstaand gedicht van mij maar eens. Misschien gaan je ogen open. Jullie, Jehovah's Getuigen, zouden eens slimmer dan Satan de Duivel moeten zijn. Dat zijn jullie niet. Het einde van de wereld is het einde van het samenstel van dingen. Het einde van tijdelijke huwelijken en de dood. Dat kan vervuld worden als je eeuwige mensenparen vormt. Maar daar zijn jullie te dom en gehersenspoeld voor. Ik niet! De groeten van Mij!
Blondie, 2010-07-17
( -1 )

Hi allemaal,
Ik kwam dit artikel tegen toen ik informatie over het eind van de wereld aan het googlen was.
Mijn angst gaat inmiddels zo ver, dat ik niet op vakantie ga.. omdat ik bang ben dat ik dan niet thuis ben als het eind komt. Ook zou ik het liefst met een overlevingspakket op zolder gaan zitten. Ik ben nu 18, als het eind echt in 2012 komt .. is dat 5 dagen voor mijn 21ste verjaardag .. dan ben ik niet getrouwd, woon ik misschien wel niet samen, geen kinderen, niet gewerkt, heb ik heel weinig van de wereld gezien .. pff.
Eigenlijk is er geen dag dat ik er niet aan denk. Heeft iemand tips over wat ik het best kan doen?
Natasja186, 2010-07-17
( 0 )

@Blondie: ik heb wel wat tips voor je. Lees het artikel nog een keer, er staat duidelijk dat er niks zal gaan gebeuren, dus maak je geen zorgen. Volgende tip: ga lekker op vakantie, geniet van je leven, ziek een relatie, ga werken en plezier maken.
Je kunt morgen ook onder een bus terecht komen, daar maak je je ook geen zorgen over. Geniet gewoon lekker van het leven en we spreken elkaar 22 december 2012 weer
Gewoonik123, 2010-07-22
( -1 )

Dit is onzin want ze hebbeneen vergissing gemaakt het wordt 2212
Blondie, 2010-07-26
( -1 )

Thanks voor je reactie, Natasja186. Ik ben nog steeds erg bang voor het eind van de wereld. Ik probeer mijn dagelijks leven er niet door te laten beheersen, en het is ook echt niet zo dat ik angstig met een voedselpakket op zolder of in de kruipruimte zit te w8en ( haha ) maar het idee van het eind van de wereld maakt me erg bang. Dan zou maar 21 worden .. & er zijn nog heel veel dingen die ik graag wil doen. Nu las ik dus dat er een rekenfout is gemaakt?! en dat het pas over 200 jaar ofzo zou zijn? Hoe zit dat dan? weet iemand daar meer over. Ik ben helemaal geen zweverig typje, en ik ben ook helemaal niet neurotisch of wat dan ook .. maar, dit maakt me echt bang. 2012 is zo dichtbij .. Ik weet niet wat ik moet geloven. wat ik moet denken. Moet ik maar stoppen met mn opleiding & het er 2 jaar lang goed van gaan nemen? Ik bedoel wat heb ik aan die ontzettend zware klote opleiding als ik niet eens tijd meer heb op deze aarde om te werken?
dillema's dillema's..
Anouk, 2010-08-01
( +2 )

Beste mensen allemaal,
Als je zo bang bent voor het einde van de wereld dan heb je nog geen nieuw hart gekregen van de HEERE.
Want als je GODS kind mag zijn dan wil je zo gauw mogelijk bij Hem in de hemel zijn.
Dus of je nu sterft of dat de wereld vergaat maakt niet zoveel uit.
Als je bekeert bent,dan kom je op de Nieuwe hemel en Nieuwe aarde te wonen om voor eeuwig GOD te loven.
Ik zou zeggen,ga de Bijbel lezen en doe er je voordeel mee.
Blondie, 2010-08-03
( -1 )

Anouk, Ik vind het echt een groffe belediging zoals je dit brengt .. Als je een normaal denkend persoon bent vind je het natuurlijk erg als de wereld vergaat .. & ook zeker als je dood gaat. Angst hiervoor is normaal. Wat jij verkondigd is bijna hersenspoeling. Ik ben Christelijk & geniet ontzettend van mijn leven op deze wereld .. en ben nog lang niet klaar om dood te gaan, wil minstens de 100 halen.
Anouk, 2010-08-04
( -3 )

Blondie, het is geen hersenspoeling,lees de Bijbel er maar eens op na.God heeft in 6 dagen de aarde geschapen.Bij God geldt een dag voor 1000 jaar en 1000 jaar voor 1 dag.
Er zijn nu bijna 6000 jaar voorbij.(6 scheppingsdagen)
De 7e dag rustte Hij.
Dus dan zou het 1000 jarig vrederijk al gauw aan moeten breken.
Hoe dat verder gaat weet geen mens. Door de zondeval zijn wij gedoemd om eenmaal te sterven en daarna het oordeel.
Als we tijdens ons leven een nieuw hart van de HEERE gekregen hebben is dat oordeel dat we eeuwig bij Hem mogen zijn zonder moeite of verdriet.
Als we geen nieuw hart hebben gaan we voor eeuwig naar de hel.
Ik zou zeggen Blondie ga de Bijbel echt lezen,want als je hem goed leest dan heeft de Bijbel op de meeste vragen waar jij meezit een antwoord.

Delano, 2010-08-09
( 0 )

Niemand weet het we w8en wel
Blondie, 2010-08-10
( +1 )

Kan iemand mij even bijpraten over die rekenfout ?
Hoe zit dat? & vergaat de wereld nu dus niet in 2012?
Professor gajum, 2010-08-15
( -1 )

Ik denc dadt de aardu niedt verchaat, wat wel zo is dadt hedt heelal ferchaat, dadt komt omdadt du marsmannutjus turug komun fan mars, en sei chaan de aardu fernietigun, wand de marsbewonurs zullen ofer de aardu heersun, dan sal er ook geen gelt meer sein, wand de mensun, zullen slafun sein fan mars. op mars hebbun se een nieuw wapen uitgefondun .waarmee het completu heelal er aan gaad, maar eerst chan mein friendun van mars de aardu feroferun. wei wetun ditdt al duisendun jarun, dus de aardu mach wel uitkykun, wand op mars sein wei super iuur aan du mens. dus de aardu zal niedt ferchhaan maar du mensun moetun slafen wordun fan mars.
Sie enker, 2010-08-15
( 0 )

Ik denk dat die prof wel eens gelijk kon hebben, per slot van rekening wonen er op deze planeet alleen maar slechte mensen, waar niemand in het heelal iets aan heeft, dat het heelal bewoond is door andere levensvormen, komt mij niet vreemd over, alleen dat mensen op deze planeet hier naar op zoek zijn is dwaas, de buitenaardse wezens zijn al van het begin van het leven op aarde, hiervan is bewijs genoeg, overal zelfs in de natuur zijn hiervoor bewijzen, dat mensen bewijs zoeken voor buitenaards leven is alleen maar dom, hiermee bewijst de mens zelf dat hij dwaas is, niemand op aarde is goed voor een ander, ook al beweren mensen dit, alle mensen zijn geboren leugenaars,wanneer iemand dit ontkent zal hij nooit de waarheid zien, de waarheid over de mensheid is nl in en in triest, niet een mens is goed, dus je kunt hier wel eindeloos over verder praten, maar dit heeft toch geen zin.
Natasja186, 2010-08-15
( +1 )

Okeeee.......
Blondie, 2010-08-16
( 0 )

Euhm, okee ..
Anyway: Weet iemand iets over die rekenfout die gemaakt is?
Is het nou 2220, 2208 of 2012? ( of weer heel iets anders -_- )
Mars, 2010-08-16
( +1 )

September komt van zeven (sept)
oktober komt van acht (oct)
november van negen (nov)
december van 10 (dec)
bij ons tellen we echter resp. de september als de negende oktober als de tiende maand enz.enz
dus wij tellen verkeerd de mayas niet
Mars, 2010-08-16
( +1 )

Wij zijn dus te snel met onze 12 maanden per jaar moet tien maanden zijn 2010x 2 mnden te snel is 331 jaar te snel het jaar 2341 dus heb ie dus nog even de tijd blondie
Anna, 2010-08-21
( +1 )

Ach, geen enkele einde-van-de-wereld-voorspelling heeft het tot nu toe bij het rechte eind gehad,
eerst was het 1988, toen 2000, nu 2012..
op 22 december 2012 gaat het leven gewoon door hoor, en daarna zullen er weer mensen zijn die gaan zeggen "dat ze zich hebben vergist, en dat het eigenlijk 2013 moet zijn", of 2020, of 2043...

en volgens jezus weet niemand wanneer het zal gebeuren, het zou "totaal onverwachts" komen..
dus het zal vast geen 21 december 2012 zijn

whatever, it's all bullshit.

en de maya's dachten gewoon van "We hebben zowiezo al een paar duizend jaar vooruit voorspeld, tis goed zo.." en die datum waarop ze dat dachten was toevallig 21 december 2012
Jelle, 2010-08-25
( 0 )

Er zijn hier echt mensen die niet helemaal goed sporen

hou toch op over die onzin er gebeurd helemaal nix. als er toevallig wat natuurrampen zijn nu en de komende jaren komt dat vast weer door die 2012 onzin volgens velen hier....

mensen vinden het al eeuwen leuk om in dit soort onzin te geloven. moet iedereen zelf weten hoor, maar degene die er in geloven vinden toch altijd wel wat waarvan ze kunnen zeggen; zie je wel!

ik kan niet wachten totdat het zo ver is, dan worden er heel wat mensen diep teleur gesteld dat ze ongelijk hadden ( al zullen daar ook weer velen van zijn die toch wel weer iets vinden waarom ze gelijk zullen hebben

get a life
Petra, 2010-08-30
( 0 )

Ik geloof niet in die datum. wel geloof ik dat er ooit een eind aan alles komt, maar dan hebben we het allemaal aan ons zelf te danken. Ik denk door dat de aarde langzaam overstroomd, en mensen geen kant meer hebben om naar toe te vluchten.
Maar euh....dat kan nog wel honderden jaren duren hoor. Dus alle jonge mensjes: "wees niet bevreest, want PEETJE is hier geweest
Martijn, 2010-08-31
( +1 )

De wereld vergaat niet de maja kalender loopt dan gewoon af die hebben ook een anderen jaartelling als ons dat kan dat hij toevallig 21december 2012 maar we hoeven ons echt geen zorgen te maken hoezo zou het veranderen als een kalender dat door de mens is ontwikkeld dus dan zou hij in de toekomst moeten kijken dat kan niemand je kan gewoon niet weten wat er later allemaal gebeurt
Kip, 2010-09-03
( -2 )

Slaat echt nergens op
Iemand, 2010-09-03
( 0 )

In 2012 reist de aarde door een galaxtische evenaar
wat zou het betekenen? ontploft de zon en ontstaat er een zwartgat dat de aarde opslokt? of veranderd de zon in een grote reus en word leven op aarde ondragelijk?
de ijs van de bergen en de poolen smelten en veroorzaakt overstromingen?
mega orkaan over de hele wereld?
de wereld delen worden weer 1 supercontinent pangea?
wie weet. wie weet?
Iemand, 2010-09-03
( 0 )

Martijn misschien waren het wel magiers en waarzeggers met hun 6de zintuig
misschien vergaat de wereld echt in 2012? hoe kan jij weten dat dat niet gebeurd wacht maar af (niet te snel oordelen )
Rikirik, 2010-09-03
( +1 )

Met grote ongeloof zit ik ernaar te lezen ,dat mensen dit allemaal toelaten in hun gedachten iedereen spreekt erover ,en na alweer een discussie in de kantine over 2012 ben ook ik eens even aan het lezen wat dat nu allemaal inhoudt en als athe√Įst kan ik nuchter reageren hierop ,al dat gedoe over het geloof de jehova's en de maja's
er is niemand die kan zeggen wat er morgen gaat gebeuren en dat is al eeuwen zo !! enig bewijs over over een goed voorspelde gebeurtenis moet ik nog steeds lezen ,zelfs iets simpel als het weer kunnen ze niet eens goed voorspellen met al die mooie techniek die er in de hemel hangt laat staan het einde der tijden of de mensheid ,,of iets in die trend ,,geheel belachelijk dat mensen ook maar in staat zijn te geloven dat goden jezus of allah en dat soort profeten dit al wisten tot voor kort wist ik niet eens wat god was !! en ben ik als mens zonder dat alles geboren en als niemand mij ooit erover verteld had ,,was ik ook zonder gegaan.. dus mensen leef je leven wees goed voor elkaar want elke dag kan je laatste dag zijn
Iemand, 2010-09-03
( +1 )

Alle planten en bomen op aarde zijn aan het uitdrogen er zal geen een plant of boom meer zijn de zuurstof productie stopt. de herbivoren sterven uit de carnivoren hebben niks te eten. = voor de mensheid geen voedings bronnen meer om te overleven
(doe de regendans misschien help dat tegen de uitdroging van de bomen en planten XD)
Rev.louis jack, 2010-09-04
( -2 )
Bent u op zoek naar een legit lening? Moe van het zoeken Leningen en Hypotheken? Ben je al afgewezen door uw bank, omdat u slecht krediet? je niet weet wat te doen? God heeft een man om u te helpen met financi√ęle assistance.you kan ons contacteren via rev.louisjackloancompany10@gmail.com als je in nood moet je het formulier in te vullen.
Leners INFORMATIE:

Kredietnemer NAAM :.............
Kredietnemer LOCATIE :........
Plaats van het werk :.........
Bedrag dat nodig is ......
Lening duur :.......
Next of Kin :......
TELEFOONNUMMER ;.......

Je moet BANK AAN GET US Met de informatie

Met vriendelijke groet
Rev.louis Jack
e-mail via rev.louisjackloancompany10@gmail.com
Rev.louis jack, 2010-09-04
( -2 )
Bent u op zoek naar een legit lening? Moe van het zoeken Leningen en Hypotheken? Ben je al afgewezen door uw bank, omdat u slecht krediet? je niet weet wat te doen? God heeft een man om u te helpen met financi√ęle assistance.you kan ons contacteren via rev.louisjackloancompany10@gmail.com als je in nood moet je het formulier in te vullen.
Leners INFORMATIE:

Kredietnemer NAAM :.............
Kredietnemer LOCATIE :........
Plaats van het werk :.........
Bedrag dat nodig is ......
Lening duur :.......
Next of Kin :......
TELEFOONNUMMER ;.......

Je moet BANK AAN GET US Met de informatie

Met vriendelijke groet
Rev.louis Jack
e-mail via rev.louisjackloancompany10@gmail.com
Joop, 2010-09-22
( -1 )

Sommige mensen moeten snel nog maar aan hun Nederlandse spelling gaan werken voor het te laat is.
Casper, 2010-09-26
( +3 )

Ja hoor, ze hebben het weer heerlijk gepland deze datum... op mn verjaardag. zucht, wie moet ik aanspreken hierop? bij wie kan ik een klacht indienen? dan vraag ik of ze het een dagje kunnen uitstellen... dat moet te regelen zijn toch?
Ik vind het jammer dat mensen zoveel paniek zaaien, mensen zijn echt bang, mijn vriendin ook, ze maken hun spaargeld op, of plegen van te voren zelfmoord omdat ze de chaos niet willen meemaken. de maya's hebben nooit voorspelt dat de wereld zou 'vergaan' hun calender stopte alleen op deze datum. So what? mijn verjaardag stopt ook op 22 december. wij kennen een jaartelling van 365 dagen. dan is onze calender ook klaar. OMG zal de wereld vergaan op 31 december? de maya's kennen een KALENDER tijd van ongeveer 26000 jaar. en die is zo gemaakt dat er een 'cyclus' voorbij is en de aarde klaar is met die cyclus, dan gaat de ronde weer overnieuw, en de theorie over de vloed aardbevingen bla zou kunnen als je kijkt naar het verhaal van noach de aarde kan grote regenval meemaken als zij door de Galactische Ecliptica reist. alleennnn is dat niet 26000 jaar geleden. dus hoe kan dit zich nu weer herhalen? mensen maken zichzelf bang op aarde. omdat we eigenlijk niet veel voorstellen in de universum. en we hebben het vermogen om te filosoveren. wat in dit soort gevallen slecht is. maargoed. mij lijkt het een leuk idee om dus met mn verjaardag vuurwerk af te steken met de hele wereld tegelijk, een soort wereldwijde jaarwisseling, het is namelijk toch wel wat dat we weer een cyclus van 26000 jaar door zijn. en HEY!! toevallig zijn we dan ook een andere cyclus van 7860943867866² dagen door. dat is pas bijzonder! drie dubbel feest. En als we het dan allemaal overleeft hebben. dan vieren we ieder jaar dat we nog leven met zn alle, dat we daar heel dankbaan voor zijn, en er zal nergens meer oorlog zijn. World Wide Living day...

Zucht,
Slaap lekker Iedereen.
en denk er niet teveel overna, het komt goed. promise.
Jan jager, 2010-09-27
( 0 )

Kan iemand mij mischien helpen ik ben gewoon een kind op tl niveau en moet informatie zoeken over de aarde ik heb gekozen voor het einde van de aarde,kan iemand mijn dit mischien uitleggen


p.s. ik ben geen geleerde kan iemand mij dit mischien op een simpele manier uitleggen
Graatje, 2010-09-27
( 0 )

Hallo mensen,
Ik hrb mijn twijfels over 21-12-2012. Ik ben nu 15 en heb er veel over opgezocht. Het is een feit dat de laatste polarshift heeft plaatsgevonden in 9792. Voor christus (De Ark van Noah) en er zijn al vele boeken en bevestigingen door wetenschappers dat een polarshift zich weer zal herhalen. Een polarshift komt echter alleen voor in uiterst zeldzame uitlijningen met hemellichamen, in 2012 de uitlijning met de Melkweg is door NASA bevestigd, ook is door NASA bevestigd dat er veel zonnestormen zullen komen die effect hebben op ons Aard-maegnetisch veld. Het lijkt mij dus dat er een grote kans is dat een polarshift in 2012 gaat komen. Dit hoeft niet te betekenen dat er gigarampen komen en iedereen opslag dood is, maar als de polen veranderen, vallen alle signalen van satellieten en alle elektriciteit uit. En wat is de wereld tegenwoordig zonder elektriciteit? Inderdaad, niets...
Ik hoop dat alle mensen en onderzoekers het fout hebben, ik wil ook nog opa worden....
Graatje, 2010-09-27
( 0 )

Dat van die rekenfout is onzin. Wetenschappers zijn er nog altijd niet achter hoe de Maya's hun kalender hebben gemaakt, hoe kun je een fout ontdekken als jezelf niet weet hoe iets werkt... En behalve de Maya's schreven ook de Hopi-indianen, Sumeri√ęrs, Tibetanen, Egyptenaren en Chinezen over het jaartal 2012. Duizenden jaren geleden, andere kant van de wereld, ander volk, andere cultuur, maar zelfde datum noemen... Toeval of zit er misschien toch iets achter?
Michelangelo Nostradame (Nostradamus) schreef in de 16e eeuw voorspellingen in quatrijnen, hij voorspelde 3 grote Anti-Christs in de wereld, Napauleon, Hissler en Madus.
Dit werden Napoleon, Hitler en als je Madus in de spiegel bekijkt zie je Sudam. Hij voorspelde oorlogen, dood van JFK en Princes Diana, zijn graf werd gevonden in 1700, hij had een ketting om met 1700 erop. Ook Nostradamus voorspelde onheil in 2012, hij had echter nooit gehoord van Maya-kalenders of wat dan ook. Zijn documenten liegen er niet om.
Hij voorspeld dat het zeeleven het landleven zal overnemen. ( zoals al eerder vermeld: denk aan verhaal van de Ark van Noah)
hij voorspelde dat na de milleniumwisseling een grote brand in The Great New City zou zijn. (denk aan WTC) NYC is een 'nieuwe' stad die in zijn tijd nog niet bestond.

er zijn veel vreemde dingen in de wereld. Voor diegene die meer info willen ga eens naar www.howtosurvive2012.com van Patrick Geryl


Oh, En Janjager, als je info wil hebben over dit onderwerp kun je me altijd e-mailen.
Mijn email is graatje_weber@hotmail.com

Groetjes en hopelijk tot 2013
Graatje, 2010-09-28
( -1 )

Youri, Integendeel, de wetenschap BEVESTIGD zelfs het bestaan van God. Een basisprincipe in wetenschap is: om een systeem te laten werken is intellegentie en kracht nodig. Doormiddel van toeval kunnen alle onderdelen die op een perfect geordende manier een systeem vormen NOOIT, maar echt NOOIT op precies de juiste plek komen.
Er moet intellegentie achterzitten. Een fiets bestaat uit een zadel, wiel, stuur, ketting etc. Als 1 onderdeel mist of niet klopt heb je al geen fiets meer... EN er moet kracht bijkomen wil je het laten functioneren.
De Evolutietheorie heeft bepaalde delen,
Eerst ontstonde de eerste 2 stoffen, Waterstof en Helium. Hieruit vormen door mengselen en druk nieuwe stoffen. deze worden de hemellichamen. Planeten, Sterren etc.
En dan pas langzamerhand kun je gaan spreken van leven op een planeet.
Wetenschappers hebben inderdaad ABSOLUUT alleen bevestigd dat uit een eencellige een heel giraf uit kan komen door Natuurlijke Selectie etc.
De rest is nog NIKS van bewezen, alleen maar vermoedens hoe sterren ontstaan zijn.
En hoe de allereerste Eencellige Prokaryote-bacterie op Aarde terecht is gekomen is nog altijd een Mysterie. Wetenschap heeft berekend dat de kans dat leven ontstaat uit een warme vijver met zonlicht 1 op 10^400000 is. Dezelfde kans dat als een tornado over een schroothoop raast en er een Boeing 747 uittoverd...
Dus roep maar niet te hard GOD BESTAAT NIET.
Wie zorgde voor het allereerste begin?
Ikzelf ben De√Įst, ik denk dat het alleereerste begin van alles, het Heelal bepaald is door God en dat daarna alles ontstaan is door natuurwetenschappen.
Echter, evolutietheorie zegt dat een soort zich ontwikkeld ook door mutaties. Tot nu toe zijn er nog nooit mutaties in positieve vorm tegengekomen... Verder klopt de evolutietheorie als een bus^^ maar verklaar maar eens hoe de Eerste eencellige op Aarde kwam 'ZONDER GOD'
Thomassantos, 2010-09-28
( 0 )

Dit is wat ik ervan denk http://thomassantos.infoyo.nl
Tom, 2010-10-04
( 0 )

Ik geloof niks van die 2012.
want als ze het zo zeker weten waarom zijn ze dan nog bezig met duurzame dingen ontwikkelen, dan kunnen ze daar beter ook mee stoppen.
Transmoto, 2010-10-08
( +1 )

Wat een onzin over 21-12-12 of zoals de Amerikanen schrijven 12-21-12. Leuke datum maar wel bijzonder dat het wel gaat om gegoogel met cijfertjes. Ik heb gekeken op welke dag dat valt. Het is op vrijdag. Dus heeft het joodse geloof en het Islamitische geloof er ook nog mee te maken want het is hun heilige dag.
Als datum vind ik 11-11-11 of 12-12-12 veel geloofwaardiger. De eerste 11-11-11 valt ook op een vrijdag alleen 12-12-12 valt op een woensdag. Dus het wordt iets voor midden in de week of vlak voor het weekend. Dat is toch wel jammer, ik had het liever op maandagochtend gehad dan hadden we in ieder geval nog een leuk weekend kunnen hebben. Maar ja wat doe je het laatste weekend van de mensheid. Bouw je nog een afscheidfeestje of ga je bevend zitten afwachten.
Waarom doen we eigenlijk nog zo moeilijk om alternatieve energiebronnen te vinden. We hebben toch geen tijd om de oude energiebronnen op te maken. Laat het licht maar branden. Draai de thermostaat een graatje hoger. Maak je niet druk over je werk. Het maakt toch allemaal niets uit.
Leef je leven mak er iets moois van. We gaan allemaal dood maar het kan nog jaren duren.
Martijn, 2010-10-10
( 0 )

Doe normaal iemand je bent egt een slome als je daarin gelooft sorry hoor er is om de 4 jaar zo n onzin verhaal nu trappen er weer mensen in
Sunayna, 2010-10-25
( -2 )

Ik geloof het voor geen cent.Het is allemaal rommel wat ze zeggen.
Jantje, 2010-11-03
( +2 )

Mensen, in de bijbel staat dat er allemaal rampen komen voordat jezus op aarde komt.
het eerste voobeeld: is de klimaatverandering wel een klimaat verandering. Op de aarde zijn al ik weet niet hoeveel ijstijden geweest en in elke periode tussen een ijstijd zat ook een zeer warme peroide. In zon periode zitten wij nu. De co2 ontwikkeling is vroeger wel 3 keer zo erg geweest, en dat deed niet de mens maar de aarde zelf. En dit was voor de laatste ijstijd. Hoe kan het dan dat er toch weer een ijstijd is gekomen? Dat komt omdat die gewoon altijs en uit zich zelf weer komen. het tweede: In de bijbel staat ook dat niemand weet wanneer de aarde zal vergaan zelfs jezus zelf niet. hoe kan het dan dat er toch mensen zijn die dat weten? dat klopt niet. dus wanneer de aarde vergaat weet niemand en zal niemand voor de dag weten wanneer het gebeurt.
Roxiejh, 2010-11-15
( 0 )

Iedereen heeft het over voorspellingen die al geweest zijn.
Zal nog gekker vertellen. Ik ben nu bijna 21 jaar en had nooit eerder van die onzin voorspellingen gehoord. Mijn ouders hebben dat goed voor me verborgen als klein kind. Daar ben ik ze zeker erg dankbaar voor.

Ik hoorde de verhalen van 2012 een jaar geleden nu ongeveer. Schrok me dood eigenlijk want was er niet bekend mee die onzin voorspellingen en geloofde er wel in.
Tuurlijk wist ik ergens wel dat het onzin kon zijn maar oke..
Het is lange tijd uit mijn hoofd geweest tot een maand geleden, toen kwam het weer op zetten en ben ik weer gaan zoeken naar nuttige informatie.

Deze site en daarmee ook andere hebben me wel gerust gesteld.
Wat betreft voorspellingen en wetenschap ben ik erg naief.

Bedankt voor alle goeie berichten.

Kiran, 2010-11-20
( -1 )

Hhhhhhhhaaaaaaaaaaallllllllllllllloooooooooooooo.........alemaal ik ben bang hor.maar een ding als het moet gebeuren gaat het gebeuren
Kiran, 2010-11-20
( 0 )

Hhhhhhhhaaaaaaaaaaallllllllllllllloooooooooooooo.........alemaal ik ben bang hor.maar een ding als het moet gebeuren gaat het gebeuren
Kiran, 2010-11-20
( 0 )

Hhhhhhhhaaaaaaaaaaallllllllllllllloooooooooooooo.........alemaal ik ben bang hor.maar een ding als het moet gebeuren gaat het gebeuren
Kiran, 2010-11-20
( 0 )

Hhhhhhhhaaaaaaaaaaallllllllllllllloooooooooooooo.........alemaal ik ben bang hor.maar een ding als het moet gebeuren gaat het gebeuren
Kiran, 2010-11-20
( 0 )

Hhhhhhhhaaaaaaaaaaallllllllllllllloooooooooooooo.........alemaal ik ben bang hor.maar een ding als het moet gebeuren gaat het gebeuren
Creve, 2010-12-10
( 0 )

In de bijbel staat dat de wereld nooid zal vergaan alleen al het slechte hier op aarde zal weggevaagd worden door god in de grote oorlog van god de almachtigen wanneer dit zal plaatsvinden weet geen mens iets van af alleen hij die hierboven is na die oorlog zullen alle goede mensen die naar hem luisteren god dus en zijn geboden gehoorzamen eewich mogen leven op de aarde die zal omgebouwd worden in een paradijs door de mens zelf en dan ook zullen gelijdelijk aan de overleden mensen uit de dood opstaan en terug leven klink mischien wat raar maar het is een belofte van god en het zal gebeuren oojd
Laura, 2010-12-26
( -1 )

Ik wordt bang van die nieuwa
Ceran, 2010-12-29
( 0 )

Gelukkig is geert er nog
Nor, 2010-12-30
( 0 )

God. weet .hoe laat .dag. nacht. datum. groet.
Nor, 2010-12-30
( -2 )

God. weet .hoe laat .dag. nacht. datum. groet.
Thewiz, 2011-01-07
( +3 )

Druktemakers
Toon, 2011-01-18
( 0 )

Wat komt dat komt, je gaat je toch ook niet druk maken dat als je de deur uitgaat er een ongeluk kan gebeuren, en als je thuis blijft het plafond naar beneden kan komen.
Ik kan niks met die onzin verhalen, daarom mag je ze van mij allemaal hebben, als de wereld morgen vergaat had je het ook niet geweten.
Houdoe en bedankt, Toon
Limboleentje, 2011-01-30
( 0 )

Hallo,
Ik kwam op deze site terecht via via.
Ik moet voor school een werkstuk maken bij het vak Maarschappijleer en ik houd mijn werkstuk over 21-12-2012.
Dit onderwerp moeten we van verschillende invalshoeken bekijken. Maar hoe bekijkt de politiek deze gebeurtenis eigenlijk? hebben zij daar een overheidsbeleid over? Of maatregelen om te voorkomen dat de rampen niet te erg worden? Hebben partijen eigenlijk standpunten over dit gebeuren?
Als jullie mij zouder kunnen helpoen zou dat echt fantastisch zijn!
Jaimy, 2011-02-01
( 0 )

De maya's kunnen zeggen wat ze willen maar meestal is het niet waar!!! ze zeiden ook dat er een paar jaar geleden een zwartgat zou komen nou is die er geweest!? nee!
niemand weet of de aarde zal vergaan dan, dat weet maar 1 iemand dat is god!!!
Chlo√ę, 2011-02-01
( 0 )

Blij blij @ jaimy ja dat klopt dat alleen god dat weet
Sixth world federation, 2011-02-02
( +1 )

Veel voorspellers hebben zich in de eeuwen van zich laten horen, nostradamus, malachius, Edgar gayce, moeder shipton, Ned Dougherty, Ricky Randolph, Lou Famoso, Cassandra Musgrave,
Dan heb je de geschriften van de Bijbel, Maya, Azteken, hopi indianen, het sumerisch volk(vroeger Irak),
Wat is er allemaal van waar !! ik weet het 60%, en wacht op het teken binnen een paar maand om 90% gelijk te hebben
Wij gaan er niet op wachten, het leven gaat wel verder, maar wij bereiden ons alvast voor, voor het geval dat…… , tenslotte, goed voorbereiden is half werk, en ooit kunnen we het nog eens gebruiken in andere situaties.
En zijn groepen die betalen voor een bunker voor 15000‚ā¨ per persoon, met alle luxe, allemaal goed, maar kan je zulke bunkers verzetten als er een overstroming is bv. Waar sta je dan.
Wij willen een groep oprichten, (vermits in groep samenwerken meer kansen biedt)maar niks van bunker, want je weet niet wat er in de toekomst komt en waar.
Je moet hier geen geld opsturen, enkel zelf je aankopen doen volgens een lijst, die je stilaan aankoopt met de tijd, Je moet er wel een paar duizend euro voor over hebben per gezin.
Wil jij mee doen in onze groep: mail ons op sixth_world_f@hotmail.com en je komt alles te weten in een word2007 bestand dat ik dan toestuur
Ohzolastig, 2011-02-06
( +1 )

God heefd beloofd dat hij de wereld niet meer laats overstromen met water dat net zo erg was toendertijd van ark van noach de wereld gaat eindingen door vuur
Bram12, 2011-02-11
( +1 )

De aarde zal heus niet vergaan,

Vertel mij is wie of wat heeft de bijbel geschreven
De bijbel is een heilig boek voor gelovige en ongelovige,

neem bijv. is josef met die 7 zondes

de muggenplaag
denk je dat mensen die dat overkomen zijn het opschrijven,
en later zeggen heej! we gaan alles bij elkaar doen en noemen het een bijbel,
Het klinkt hard maar het is bewezen,

2012 Zal niet het einde zijn
hoorde je mensen praten 10 jaar geleden over het jaar 2012 ?
toen zei men dat de aarde zou vergaan in 2004
Paar jaar later in scandinavie met de naabootsing van de oerknal

De wereld zal niet vergaan
De wereld word gereinigt van het gene wat de aarde belast,

mijn overgroot oma zei altijd

Als mijn tijd is gekomen dan is me tijd gekomen om te gaan

PS: Geloof niet alles wat op het WEB staad
Harry, 2011-02-13
( 0 )

Wat moeten we geloven van alle voorspellingen en verhalen over de eindtijd, de antichrist en het Laatste Oordeel? In het verleden hebben kerkleiders en religieuze sekten reeds vaker aangenomen, dat het einde van de wereld nabij was, maar tot nu toe is de wereldklok rustig blijven doortikken. Diverse profeten, pausen en goeroes van christelijke sekten voorspelden reeds het einde van de wereld, maar hun profetie√ęn gingen niet in vervulling. Augustinus was ervan overtuigd, dat met de naderende ondergang van het christelijke West Romeinse Rijk de verschrikkingen zouden volgen van de eindtijd, die zou leiden tot de gruwelen van dood en verwoesting en tot de Apocalyps. In die tijd baseerden de christenen zich vooral op het bijbelboek Dani√ęl, waarin de droom van Nebukadnezar werd verklaard. Ze waren ervan overtuigd, dat de ondergang van het Vierde, ofwel het Romeinse Rijk, de eindtijd zou inluiden. Daarna zou, voorafgegaan door de antichrist en kosmische rampen, het Vijfde, ofwel het Rijk van God aanbreken. Ook paus Gregorius I de Grote zorgde ervoor, dat de gedachte over de eindtijd wijd werd verbreid onder de Europese christenen. Er werd druk gespeculeerd over het tijdstip en de duur van de eindtijd. Het bijbelse verhaal over de schepping van de aarde in zes dagen speelde hierbij een grote rol. Men beriep zich op Petrus die gezegd had, dat "√©√©n dag bij de Heer geldt als duizend jaar" voor de mensheid. Hieruit trokken veel christenen de conclusie, dat na zes maal duizend jaar de zevende dag, ofwel het Duizenjarig Rijk van God zou aanbreken. Ook Johannes sprak in zijn Openbaring van het Duizendjarig Rijk. Gedurende een groot deel van de Middeleeuwen bleef deze gedachte het denken en handelen van de christenen beheersen. Vooral bij het verstrijken van het eerste millennium na Christus was de angst onder de christenen zeer groot. Jehova¬īs getuigen beschouwden 1914 als het einde der tijden. Toen dat uitbleef, werd het jaar gezien als "het begin van het einde der tijden". In de negentiger jaren maakte de leiding van de Jehova¬īs een einde aan de speculaties en sindsdien mogen er geen jaartallen meer worden genoemd. In de toekomst zullen er ongetwijfeld opnieuw schokkende rampen en natuurverschijnselen plaatsvinden, die de mensheid met angst en beven zullen vervullen en de gedachte aan de eindtijd en het Laatste Oordeel weer doen opleven.
Het liefst zou ik alle geschriften over de eindtijd, de antichrist en het Laatste Oordeel naar het land der fabelen willen verwijzen, ware het niet dat Jezus Christus zélf de eindtijdverwachting op de Olijfberg aan zijn leerlingen heeft geopenbaard. Het slot van zijn openbaring luidt: "Hemel en aarde zullen verdwijnen, maar mijn woorden zullen nooit verdwijnen. Niemand weet wanneer dat moment zal aanbreken, de engelen in de Hemel niet en de Zoon niet, alleen de Vader. Wees dus waakzaam!" Volgens Jezus Christus weet dus geen mens, zelfs hij als Godmens niet, wanneer God de Vader het heelal zal vernietigen. Ieder mens dient daarom voorbereid te zijn op het einde en op het Laatste Oordeel, want dat kan morgen, over duizend jaar óf pas over een miljoen jaar plaatsvinden. Of je nu wel of niet gelooft in één God of meerdere goden, die het universum hebben geschapen en besturen, vasstaat wel, dat in de evolutie van het heelal en de aarde grote en kleine natuurrampen zullen blijven plaatsvinden. En, geloof of geen geloof, ooit zal een enorm natuurgeweld vanuit het binnenste van de aarde of vanuit het heelal de aarde geheel of gedeeltelijk vernietigen. Geen mens weet wanneer dat zal gebeuren! Dat kan morgen, over duizend, over een miljoen of pas over een miljard jaar plaatsvinden.
Loco.mst, 2011-02-17
( 0 )

Zou wel iets willen vertellen maar dat geloofd bijna niemand,wat ik heb te vertellen zou iedereen kunnen vertellen(verzinnen).misschien kom ik er later op terug als de tijd het toelaat.en pas op met de uitspraak(geen mens),
Pascal, 2011-02-17
( 0 )

Reken foutje over de maya,s niet 2012 maar 2220 vergaat de wereld zeggen ze.

als de wereld vergaat is dat de schuld van de mens (kernramp-oorlog-kerncentrale)enz

alles draait om geld.

Mensen moeten een keer leren met elkaar omgaan en helpen als er iets aan de hand is.
en al die oorlogen om en over het geloof (god is geen moordenaar)en de mens mag dat helemaal niet.
Marianne, 2011-05-23
( 0 )

Als we gaan,gaan we met z;n allen, ik weet nog toen ik kind was zou de wereld ook vergaan haha het enige wat we hadden was een grote regenbui,maken jullie de kinderen van nu toch niet zo bang ze dragen het hun hele leven mee en ik kan het weten haha iedreen die dit leest GENIET VAN HET LEVEN
Rowin, 2011-05-24
( 0 )

In de bijbel staat misschien dat het op een vrijdag gebeurd...
maar welke vrijdag precies, er zitten er 52 in een jaar, maak je geen zorgen en leef zolang het kan.

grtz. rowin(12 jaar)
Chris, 2011-06-18
( 0 )

hhahhahahaha ik geloov er echt niet in dikke reet dit is verzonne door Harold Camping hij is 89 jaar niet goed bij zijn hoofd niet bang zijn
hier is en film van ditwashetnieuws echt grapping: http://www.youtube.com/watch?v=c-zE2E-cA0w
Chris, 2011-06-18
( 0 )

Ik moet nog wat zegen ze zijden dat in 2004 de wereld zal vergaagn hahahah in 2012 gaat de wereld niet vergaan het is de film 2012 als je hem hebt gezien zie de wereld vergaan het waas maar en film ze hadden het de hele tijd ove de film 2012 . en over het filmpje kopieer hem eerst.
Dusky, 2011-06-23
( 0 )

Mijne cornflakes is nog goed tot 2014 dus dan kan de wereld zeker nie vergaan in 2012?
Effe serieus : het is gewoon zever,in 200 ging de wereld toch ook vergaan? en 2 jaar geleden toch ook met die deeltjes versneller?Het is gewoon dom om te denken dat 2012 iets betekend en je zorgen te maken,go on with your life!
Michael, 2011-09-04
( 0 )

Als voor de ongelovigen God niet bestaat, hoe verklaar je je eigen leven dan ?
Noel , 2011-09-18
( 0 )

Mensen ik heb de maya's bestudeerd en de wereld vergaat niet in 2012 dus laat dit jullie geruststellen [sorry ik tijp blind dus er kunnen veel fouten in zitten
Shiman, 2011-09-22
( 0 )

dit is allemaal gelul ik ben nog 12 en ik weet zelfs dat god het einde van de wereld bepaalt
Celine, 2011-10-11
( 0 )

Ik zal eens wat vertellen in dat vergaat niet in 2012 onzin in het einde van de flim was er ninks gebeurd datv zegen ze maar om iedereen bang te maken en daar neem ik wrrak over nog een keer daar over dan neem ik wraak ik krijg je wel 21 december er komt gewoon 2013 klaar ik lieg niet
Eldiablo, 2011-10-24
( +1 )

Een goede afsluiter voor de discussie is......always look on the bright side of life
Els, 2011-11-02
( +1 )

Hello hitkrant,

First I would like to say that the hitkrant super cool is!
but I have a question xDxD:
could you post a poster of Jan Cageman in your magazine?????????????? xDxD

Yours Faithfully
autograph
Els from group 6
Sal, 2011-11-02
( +1 )

OMFG MOFO ELS DIT IS NIET HITKRANT.NL OMG WTF MAN
Jgtkrfvd, 2011-11-02
( +2 )

Voeg me toe op habbo
Matheus, 2012-01-01
( 0 )

Het spijt me zeer voor alle mensen die in een god geloven
hoewel het wel erg gemakkelijk zou zijn maar helaas ze bestaan niet
de mensheid moet er dusdanig rekening mee houden dat het einde nabij is
maar de wereld zal blijfen bestaan
de zogenaamde ondergang van de wereld {doomsday} zal van betekenis hebben
kort samen gevat: ons zonnestelsel bevat meerdere planeten 21 dec 2012
staan alle planeten in de melkweg op een lijn
alle planeten hebben een positief en een negatief net als een magneet
21dec 2012 zullen alle planeten een rotatie ondergaan zodat alle positief en negatief
weer op een lijn staan dit gebeurt elke 25.000 jaar
geen probleem dus alleen een probleem voor de aarde de eenige planeet met leven
ons aarde zal binnen een dag een kwart slag draaien
en dat zal gepaardt gaan met grof geweld: overstroming uitbarsting stormen.
alleen van een sterkte die niet te beschrijven is
helaas zal 90% van alle leven verdwijnen en wat blijf leven zullen hoofdzakelijk
zee wezens zijn..
na dit gebeuren en de aarde draait weer om zijn nieuwe as zal evolutie weer van voor af aan beginnen

Ozony, 2012-01-05
( 0 )

Hallo allemaal,

Wat ik kwijt wil is het volgende, Einde van de wereld/mensheid bestaat wel alleen zal geen mens op deze aarde het kunnen voorspellen. Zelfs de profeten van alle goddiensten hebben dit niet kunnen voorspellen.

Dit is een wil van god!!

We moeten gewoon doorgaan met onze dagelijkse leven en proberen nu totdat 'je dag' is gekomen een goedhartige en gelovige leven te leiden.

Als we ons gaan bezig gaan houden met dit soort kwesties vergeten we de echte kwesties die tellen op deze aarde.

en nog 1 ding als je een goed mens bent hoef je ook niet te vrezen voor de einde van de wereld want er is leven na deze leven..

May Allah/God bless us all
Godismetons, 2012-01-05
( 0 )

Iedereen heeft zo zijn eigen kijk op dit hele verhaal ik denk dat het niet te voorspellen valt wanneer de aarde nou precies zou eindigen.
niemand kan met zekerheid zeggen in wel tempo de aarde opwarmt met elk gevolg van dien, ook denk ik dat deels aan de mens te danken is en deels niet we hebben er in iedergeval een hand in gehad.
wat me wel duidelijk is en zo is het ook voorspelt is dat er wel wat gebeuren moet aan dit arrogante gedrag van de mensheid die alleen nog maar aan zich zelf lijkt de denken.
hoe je ook over het geloof en andere zaken denkt ik denk dat iedereen wel in ziet dat het zo niet langer kan het respect voor elkaar is weg en in de meeste gevallen voor jezelf ook mensen nemen drank drugs en fastfood tot zich als of het niks onteren hun lichaam al op erg jonge leeftijd en een fietsje gappen als je die van jezelf kwijt ben is ook heel normaal geworden.
als we naar de maatstaven van de bijbel hadden geleefd had alles er nu veel beter uitgezien ongeacht of je nu gelovig bent of niet ik kan me niet voorstellen dat ook maar iemand dit het beeld van een mooie wereld vindt alles is uit balans.
al die stralingen van wifi mobieltjes etc is een aanslag op onze aura en manier van denken aldus mijn mening ik weet dat er nu mensen denk en dat zet die er neer terwijl die achter zijn laptop zit klopt inderdaad maar ik denk dat we ergens allemaal weten dat het zo niet meer langer kan.
Anne, 2012-01-07
( 0 )

Er wordt op deze side veel gesproken over het einde van de wereld. Iedereen is er wel van doordrongen. Maar niemand weet het ware? Er wordt ook veel geraaskaald hierover mensen zeggen maar wat. Alleen God weet het wel de bijbel staat er vol van. Maar ja als je niet in God gelooft en de bijbel niet leest? Kom je er natuurlijk nooit achter. Tot dat het de mensheid overvalt. Zo was het voor de zondvloed ook. In Noach dagen toen deze de ark bouwde. Lachten de mensen hem uit en gingen er mee door om hun verdorven dingen te doen!
Van thuyne tim, 2012-02-26
( 0 )

In het kader van mijn examen Welsprekendheid ben ik op zoek naar iemand die gelooft in het einde van de wereld op 21 december 2012. Liefst heeft deze persoon een gefundeerde mening. Voor meer info kunt u mij contacteren op het e-mailadres: van.thuyne.tim@gmail.com
Ilo10, 2012-05-02
( 0 )

Ik denk dat er wel degelijk iets staat te gebeuren
Wat dat is is afwachten
Kijk maar naar de natuur die steeds weer in verwarring is wat het weer betreft
Wees gewoon blij en pluk de dag en als het dan toch gebeurd, zal het snel voorbij zijn
Misschien een idee voor de mensen die in het einde van de wereld geloven -zorg dat je die dag met je geliefde bent
Lotte, 2012-07-13
( +1 )

Ik zal even zeggen dat de wereld niet vergaat daar ben ik zo zeker van .

Hoevaak hebben ze wel niet gezegt dat ie vergaat : 1999-2004-2009-2011!!-en 2012.

Op zaterdag 21mei om 6uur zou ook de wereld vergaan ik zat te trillen op mn stoel .. nou niks gekomen. ALLEMAAL ONZIN maak je niet bang maken MAAR niemand weet het heeeeeel zeker het kan waar zijn maar die kans is erg klein.
Jelle, 2012-07-26
( 0 )

Hoe kunnen zij zo zeker zijn dat die wereld vergaat op een datum.
allemaal oplichters die van de situatie genieten om er geld mee te verdienen.
ALLEMAAL OPLICHTERIJ.
Feike, 2012-10-17
( 0 )

Onzin of niet: laten we het maar gewoon afwachten en intussen doorgaan met leven zolang het nog kan.
Miranda, 2012-12-18
( 0 )

Nog een paar dagen te gaan mensen, dan weten we het
Euphje, 2012-12-21
( 0 )

Nog een paar uur en het is zover.
Bedankt al mijn lieve kinderen en kleinkinderen, vrienden en bekende.
Ik zie jullie wel daar ergens onderweg.
Faith, 2017-04-28
( 0 )

Groeten aan het grote publiek, ik kom uit de VS, ik wil het publiek informeren over hoe ik door HERPES Virus genezen werd door een dokter genaamd SUNNY. Ik bezocht verschillende ziekenhuizen, maar ze hebben me een lijst gegeven van drugs zoals Famvir, Zovirax en Valtrex, die Erg duur om de symptomen te behandelen en me nooit te genezen. Ik was op het internet op zoek naar remedies op HIV / AIDS en ik zag commentaar van mensen praten over hoe (drsunnydsolution1@gmail.com) hen genezen. Toen ik hem contacteerde gaf hij me hoop en stuurde een kruidengeneeskunde via COURIER, die ik nam en het serieus aan me werkte, een gratis persoon zonder problemen, mijn HERPES-resultaat kwam negatief uit. Ik bid voor jou, Dr, ZONNIG, God zal je eeuwig leven geven, je zal niet voor je tijd sterven om oprecht en groot te zijn. Ik ben zo blij dat je hem ook kunt contacteren als je een probleem hebt, je kan hem ook bereiken op persoonlijk emailadres, drsunnydsolution1 @ gmail.com, wat hem op zijn telefoonnummer 02348077620669
DOCTOR SUNNY kan de volgende ziekte zo goed doen:

1. HIV / AIDS
2. HERPES 1/2
3. KANKER
4. ALS (de ziekte van Lou Gehrig)
5. Herpatitis B
6.chronische pancreatitis
7.Emphysema
8.COPD (Chronische Obstructieve Pulmonale Ziekte)
9.asthma
10. Draai hoeksluiting Glaucoom
11.Diabaten
12.CHRONISCHE PANKREATITIS 13 .HSV-1 of HSV-2
Faith, 2017-04-28
( 0 )

Groeten aan het grote publiek, ik kom uit de VS, ik wil het publiek informeren over hoe ik door HERPES Virus genezen werd door een dokter genaamd SUNNY. Ik bezocht verschillende ziekenhuizen, maar ze hebben me een lijst gegeven van drugs zoals Famvir, Zovirax en Valtrex, die Erg duur om de symptomen te behandelen en me nooit te genezen. Ik was op het internet op zoek naar remedies op HIV / AIDS en ik zag commentaar van mensen praten over hoe (drsunnydsolution1@gmail.com) hen genezen. Toen ik hem contacteerde gaf hij me hoop en stuurde een kruidengeneeskunde via COURIER, die ik nam en het serieus aan me werkte, een gratis persoon zonder problemen, mijn HERPES-resultaat kwam negatief uit. Ik bid voor jou, Dr, ZONNIG, God zal je eeuwig leven geven, je zal niet voor je tijd sterven om oprecht en groot te zijn. Ik ben zo blij dat je hem ook kunt contacteren als je een probleem hebt, je kan hem ook bereiken op persoonlijk emailadres, drsunnydsolution1 @ gmail.com, wat hem op zijn telefoonnummer 02348077620669
DOCTOR SUNNY kan de volgende ziekte zo goed doen:

1. HIV / AIDS
2. HERPES 1/2
3. KANKER
4. ALS (de ziekte van Lou Gehrig)
5. Herpatitis B
6.chronische pancreatitis
7.Emphysema
8.COPD (Chronische Obstructieve Pulmonale Ziekte)
9.asthma
10. Draai hoeksluiting Glaucoom
11.Diabaten
12.CHRONISCHE PANKREATITIS 13 .HSV-1 of HSV-2
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl