X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De goeden leiden onder de slechten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 18-08-2009
Auteur: Normyo
Tot nog toe is het de mensheid niet gelukt om regels te bedenken die de goeden bevoordelen en de slechten benadelen. Het is eerder zo dat alle regels er zijn om de slechten te hinderen slecht te zijn, maar daardoor de goeden hinderen om gelukkig te zijn. Ook voor ondernemers geldt deze verhouding.

De slechte ondernemer

Waar goede ondernemers vooral onder te leiden hebben is het massale aantal regels dat nodig is om de slechte ondernemers in toom te houden.

Regels die moeten voorkomen dat de werknemers worden uitgebuit. Bijvoorbeeld in de vorm van overuren moeten werken zonder dat je betaald wordt voor die uren. Of personeel straffen opleggen die in geen enkele verhouding staan tot het gepleegde feit. Een voorbeeld daarvan zagen we in Augustus 2009, toen een aantal aardbeienpluksters gingen staken omdat ze nog geen loon hadden ontvangen. Maar wel een boete van honderd Euro moesten betalen voor het aanlaten van een elektrische waterkoker.

Of regels om te voorkomen dat personeel als minderwaardig wordt behandeld. Bijvoorbeeld doordat de werkgever ze vertelt wat ze moeten doen en afspraken voor ze maakt met klanten.

Dan hebben we ook nog regels om te voorkomen dat ondernemers klanten oplichten. Bijvoorbeeld omdat ze valse informatie verstrekken over hun producten of reclame maken die onrealistisch is. Zoals het gebruik van Maurice de Hond in een reclame voor het overstappen tussen energiemaatschappijen, waarbij er een air van expertise wordt opgetrokken om klanten te overtuigen.

Verder zijn er nog regels om te voorkomen dat leveranciers worden opgelicht. Bijvoorbeeld doordat een ondernemer wel producten bestelt, maar ze vervolgens niet betaald of zichzelf failliet laat gaan na de verkoop.†

En dan zijn er nog regels om het oplichten van de bank en de belastingdienst te voorkomen.

Het gevolg is dat de goede ondernemer voortdurend bezig is te bewijzen dat hij bonafide is, door allerlei formulieren in te vullen en zich te laten controleren.

De goede ondernemer


Eigenlijk kun je alleen maar stellen dat de slechte ondernemer net een trede boven een crimineel staat. Hij pleegt geen misdrijven die beschreven staan in het wetboek van strafrecht, maar hij probeert wel een aantal regels uit het burgerlijk wetboek te overtreden.

In tegenstelling tot de slechte ondernemer, die schijnbaar het gevoel heeft dat de wereld tegen hem is, begrijpt de goede ondernemer dat hij zijn werknemers nodig heeft. De goede ondernemer begrijpt dat hij samen moet werken met de wereld om zijn doel te realiseren van een goed lopende onderneming.

In zekere zin bevestigen de regels waar ondernemers zich aan moeten houden de regels die goede ondernemers altijd al hebben toegepast.

Behandel je personeel goed en ze werken harder en beter. Behandel je klant respectvol en hij zal je product vaker wel dan niet kopen. Behandel je leverancier goed en hij zal op tijd leveren. Behandel de bank goed en je zult altijd genoeg geld hebben voor je plannen. Behandel de belastingdienst goed en je kunt allerlei voordeeltjes krijgen.

Als je ziet dat veel van de regels de ondernemer helpen om een goede ondernemer te zijn, dan vraag je je toch af waarom er nog steeds ondernemers zijn, die slecht willen zijn?

Reacties op dit artikel
Hojjj, 2009-09-11
( -1 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl