X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Samen met je ouders in een huis

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 31-08-2009
Auteur: AnnaStaal
Zo vanzelfsprekend als het vroeger was om ouders in huis te nemen als ze ouder werden, zo vanzelfsprekend is het lang geweest dat ouderen richting het bejaardenhuis gingen.


Althans dat is jaren de tendens geweest, immers het gezin had de handen vol aan het laten opgroeien van de kinderen, zelf carrière maken en kwaliteitstijd doorbrengen. Maar de bejaardenhuizen zijn geen vanzelfsprekendheid meer en de babyboomers van toen zijn nu senioren met wat geld en zoeken de zon op en wonen met wat hulp op zichzelf.

Weer anderen trekken in bij de kinderen. En dat is wel een relatief nieuwe tendens. Een grote woning, waar mensen dus voldoende privacy hebben, maar waar wel samen onder een dak gewoond wordt. Dat is een nieuwe tendens.
Heeft voor de senioren het voordeel dat als er iets is, er altijd mensen in de buurt zijn. Voor het gezin is het handig dat je grootouders in huis hebt die op de jongste kinderen kunnen passen. Doen de ouderen eerst wat voor de kinderen en hun kleinkinderen, als de nood aan de man komt en de senioren worden meer hulpbehoevend, dan pak je dit als kind op.

Het dwingt nog steeds respect af als je dit doet, maar is een prima samenlevingsvorm die voor beide partijen goed kan werken en de kolossale bejaardencentra, waar zorg ook steeds duurder wordt, doet afnemen. Het is dus niet zozeer ‘je ouders in huis nemen’ maar ‘samen met je ouders in een huis wonen’.

Reacties op dit artikel
Angela, 2009-11-19
( +23 )

Vind het ook een prima iedee!!!
Maar waar vind je een woning met 2ingangen en 2keukens?
is er ook een een subsidie voor?
Waar kan je zo een woning vinden?
Hestia, 2010-03-10
( -4 )

Ja., het is heel eenvoudig: Je maakt je huis rolstoelvriendelijk, het toilet maak je 4 keer groter zodat die rolstoel erin past. Ook de badkamer pas je helemaal aan. Verder laat je een lift bouwen om de bejaarden naar hun kamer te laten gaan.
O ja, natuurlijk niet vergeten om je baan tijdig op te zeggen, zodat je dag en nacht klaar kunt staan. Zeker als mensen gaan dementeren moet je ze 24uur per dag in de gaten kunnen houden. "s Nachts sta je gewoon op om ze naar het toilet te helpen of te verschonen. Om 7 uur sta je fris en vrolijk op, om het ontbijt klaar te maken, de ouders te wassen en aan te kleden. Om 10uur zet je een kopje koffie voor hun, terwijl het bevuilde beddengoed in de wasmachine zit. Het is ook heel spannend: want hoe lang gaat deze situatie duren? 5jaar? Misschien wel 10 jaar of nog langer.
Hoe lang kun je het volhouden?


Erwin, 2010-10-06
( +10 )

Ik heb hier ook wel oren naar... waar kan ik meer informatie vinden?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl