X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Trouwen is duur

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 26-07-2010
Auteur: Carina03
Een trouwdag kost kapitalen als je het goed wil doen. Voor een minimale bruiloft ben je ook al snel veel geld kwijt. Ikzelf zou het nooit meer doen, maar ja. . . zeggen vrienden van mij, jij hebt het dan ook al ooit gedaan.

Trouwen voor oma

Ze wonen niet hier maar ver weg, werken allebei 40 uur per week en kunnen een bruiloft eigenlijk niet betalen omdat het economisch zo slecht gaat dat er van het salaris van samen 80 uur niet veel overblijft. Zij is voor een groot deel opgevoed door haar oma en die zou haar zo graag nog zien trouwen nu ze de dertig is gepasseerd en het met haar steeds slechter gaat. Ze hebben het besluit genomen dat het nu dan toch maar moet gebeuren, eenvoudig met alleen familie moet te doen zijn en dan is oma gelukkig. Ze komt uit een katholiek land en waarschijnlijk zal dit dus echt de mooiste dag uit haar leven worden en een verbintenis voor altijd. Geen drie dagen feest maar wel een sprookjesachtige omgeving, geen speciaal voor haar ontworpen jurk maar zij zal zich die dag een prinses voelen. Geen speciaal ingevlogen kok met een menu dat klinkt als een klok maar een eenvoudige hap die waarschijnlijk ervoor zal zorgen dat het krappe budget toch wordt overgeschreden. Geen journalisten uit heel Europa of beroemde fotograaf maar familieleden die plaatjes schieten. Ze kunnen hun vrienden niet over laten vliegen en al helemaal niet laten logeren in een vijf sterren hotel maar ze weten dat we ze bij ons dragen in onze harten en dat wij op deze voor hen zo speciale dag vaak aan ze zullen denken. Ze trouwen niet voor de media, ze hoeven geen uiterlijk vertoon ze willen slechts oma gelukkig zien en dat vind ik een trouwerij die de bruiloft van de eeuw genoemd mag worden.

Boudewijn de Groot

In zijn liedje Jimmy zingt hij de wens "als ie maar geen voetballer wordt", het was in een tijd dat er nog niet zo'n bedragen omgingen in het voetbal. Misschien zou hij nu zingen als hij maar een voetballer wordt, ik weet het niet. Kapitalen verdienen voor wat eigenlijk? Respect heb ik toch meer voor mijn vrienden hierboven ook al had ik ze het budget gegund van een halve dag voor een Sneijder of Heitinga bruiloft. De toeters en bellen mogen ze van mij houden, ik denk dat ze qua inzet, geluk en medelevendheid de wereldbeker met ruime voorsprong zouden winnen van de voetbalclan.

Reacties op dit artikel
Maangodin, 2010-07-26
( 0 )

Je schrift dat een trouwdag veel geld kost als je "het goed wil doen" maar dit hoeft helemaal niet. Samen met mijn man ben ik niet alleen voor de Nederlandse wet getrouwd maar hebben we ook het zogenaamde handen binden ritueel uitgevoerd (het zogenaamde heksenhuwelijk). We hebben het heel besloten gehouden en de wettelijke bruiloft met familie en goede vrienden gevierd. Het handen binden was alleen een feest voor ons gezin. Dus de je begrijpt dat de kosten best wel mee vielen. Overigens kun je het zo duur maken als je zelf wil. Voor ons was, met name het heksenhuwelijk, een perfecte bruiloft zoals we altijd al gewild hadden. Uiteraard wel een mooie jurk (geen witte trouwjurk maar een wiccadress, lekker eten en een heel intieme sfeer maar geen torenhoge kosten. Perfect!!!!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl