X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Oplossing probleem bejaardenzorg

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
Datum: 28-08-2010
De problemen in de bejaardenzorgzijn eigenlijk heel simpel op te lossen als je je er even in verdiept.Het is een kwestie van verplaatsing, ruilen met een andere bevolkingsgroep, die het op dit moment veel beter heeft, en dat helemaal niet zou moeten krijgen.Lees meer in onderstaand artikel.

Plaatsje verwisselen

Naar aanleiding van een programma op tv deze week over de schrijnende situatie in bejaarden en verzorgingstehuizen, kreeg mijn brein ineens een helder moment. Eigenlijk is het allemaal simpel op te lossen.

Zorg voor een grootscheepse aktie, waarin alle bejaarde mensen van Nederland, die zich in deze situatie bevinden, overgeplaatst worden naar de gevangenis.

In de gevangenis wordt je uitgebreid welkom geheten. Je krijgt er alle aandacht die je nodig hebt als mens. Er zijn genoeg dokters, psychiaters, hulpverleners.
De kamers zijn allemaal goed uitgerust met een lekker bed, een tv, een computer, een badkamer, eigen toilet, een ingebouwde camera, zodat er 24 uur per dag op ze gelet wordt. Genoeg personeel om de mensen de hele dag en nacht in de gaten te houden. Drie maaltijden per dag. Kleding en beddengoed worden 3x in de week gewassen en gestreken. Er is een goede dagbesteding. Er is een mooie binnenplaats met tuin, waarin ze iedere dag onder begeleiding naartoe gebracht worden. iedere week is er een mogelijkheid voor bezoek van buitenaf, vaak zelfs met een mogelijkheid tot overnachten. Met tijden worden er uitstapjes geregeld, zodat ze onder begeleiding af en toe uit gaan.
Ze kunnen opleidingen volgen, er is een bibliotheek, een recreatieruimte, en alles onder toezicht van goed opgeleid en zeer begripvol personeel.

Een ideale plek voor onze geliefde bejaarden.

De gevangenen

Plaats de gevangenen in bejaardentehuizen. Ze krijgen dan wat ze verdienen.

Een kamer met bed. Toilet op de gang. Drie maaltijden per dag. Een maal per week douchen. Binnenzitten in hun kamertje of aan een lange tafel in volstrekte eenzaamheid. Niemand die naar ze omkijkt. Geen bezoek. Geen zorg. Geen personeel om ze lekker mee naar buiten te nemen. Geen arts die ze verzorgt als ze uit bed gevallen zijn. Geen liefdevol personeel die een praatje met ze komt maken. Geen psycholoog die ze begeleid in hun eenzame bestaan. Geen maatschappelijk werker die bemiddelt. Geen mogelijkheid tot ontsnappen. Geen bezoek, en de zekerheid dat ze nooit meer buiten komen.

Eigenlijk is het dus heel simpel. Iedereen krijgt waar ze recht op hebben.

Gerechtigheid en probleem opgelost.

Lang leven onze bejaarden. Dat zijn de mensen die er voor hebben gezorgd dat wij het goed hebben nu, en we laten ze letterlijk in de kou staan.

Reacties op dit artikel
Monique1965, 2010-08-28
( 0 )

Goed artikel!
Apoloniasoudant, 2010-08-28
( 0 )

Dank je...zouden ze er iets mee kunnen in Den Haag?
Maangodin, 2010-08-28
( 0 )

Ik zou willen dat de hoge dames en heren in Den Haag hier ook zo over dachten dan zouden de mensen die onze maatschappij hebben gemaakt tot de zorgstaat zoals die nu is ook de zorg krijgen die ze echt verdienen. Bovendien zouden de gedetineerden dan ook een echte straf uitzitten zonder alle luxe zoals ze die nu genieten. Vind het nog altijd raar dat er een dergelijke omgekeerde situatie bestaat in ons land. Dankjewel voor het aan de orde brengen van dit schrijnende probleem en hopelijk wordt er iemand in Den Haag wel door wakker geschud.

Blessed Be. Maangodin
Apoloniasoudant, 2010-08-28
( 0 )

Dank je voor je reactie...hopelijk lezen veel mensen het artikel en worden ze daardooor wakker...het is echt de omgedraaide wereld op het moment.

lieve groet, apolonia
Danielle, 2010-09-22
( 0 )

Wat voor problemen zijn er dan in de bejaardenzorg als ik vragen mag??
Apolonia, 2010-09-22
( 0 )

WOOOOOWWW Danielle, van welke planeet kom jij???????
Coolgirl, 2010-12-14
( 0 )

Hee Apolonia, ik las je artikel omdat ik een tekst over bejaardenzorg moest schrijven. Maar ik vind je oplossing echt een hele goeie!!! Ik hoop dat er ooit echt werk van gemaakt wordt!
Apolonia, 2010-12-14
( 0 )

Dank voor je bericht coolgirl,
Misschien kun je het meenemen in je tekst hihih..wie weet, helpt het
groetjes apolonia
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl