X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hij komt hij komt eraan!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Marcel50 Marcel50 Auteur op infoyo sinds
30 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Marcel50
Datum: 01-11-2010
Auteur: Marcel50
De tijd is weer zo na. Hij komt eraan en is onderweg met zijn pakjesboot 12 naar Nederland. Ja, we hebben het hier over Sint Nicolaas en zijn knechten. Een echt oud hollands kinderfeest waar door kinderen in deze tijd rijkhalzend naar uit word gekeken. Zal hij wel op tijd aankomen en niet te veel storm op zee hebben? Liggen alle pakjes wel in de boot of zijn ze overboord geslagen? Dit zijn een paar vragen die kinderen bezig houden.

En wat doet de Middenstand?

Wel iedereen heeft het vast wel gezien dat de Pepernoten, Kruidnoten, Marsepijn en Speculaaspoppen al heel vroeg in de schappen van de winkels lagen. Ja zelfs de groot grutter heeft er spaciale aandachts bakken en stellingen voor. Wat moeten de kinderen hiervan denken? Ze komen thuis na hun vakantie met pappa en mamma zijn lekker verkleurd door de zon en gaan mee om deboodschappen in huis te halen. Eenmaal in de winkel aangekomen worden ze onaangekondigd geconfronteerd met de lekkernijen die bij pakjesavond en het sinterklaas feest horen. We hebben het nu dus over eind augustus. Kan het nu echt niet een maand of twee later? Nu komt de Goed Heiligman naar ons land en komt hij rond de 13e aan in Nederland. Tot mijn verbazing zie ik wel kerstversieringen in de etalages maar men schijnt de Sint te hebben vergeten of hem is een heel klein hoekje toe bedeeld in de etalage. Waar zijn ze gebleven die etalages vol met sint versieringen en bewegende poppen waar je uren naar kan kijken om in de sfeer van de koude december maand te komen.

Is het te laat?

Ik denk dat het nog niet te laat is om een en ander terug te draaien en de typisch Nederlandsche feesten in eren te herstellen. Als de middenstand de afspraak maakt de kerst na de sint in de etalage te brengen zijn we al een heel eind op de goede weg. Als de tuincentra hun kerstshow een maand later starten werkt dat ook heel goed mee want die openen de kerstshows al in oktober. Start begin november dan hebben ze toch nog zeven weken voor de kerst zich aandient en kan eerst alle aandacht uitgaan naar Sint Nicolaas. Dit typisch nederlandsche kinderfeest kan en mag niet verdwijnen of ondergesneewd worden door de kerstmis. Vuurwerk kunnen we toch ook pas eind december kopen, laten we de kerstversiering dan ook een beetje in de kast liggen tot Sint Nicolaas bijna voorbij is.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl