X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Gemeentehuis en kerkelijk huwelijk

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 06-04-2011
Auteur: Carina03
Als je gaat trouwen kun je kiezen voor een huwelijk voor de ambtenaar van de burgerlijke stand en een huwelijk voor de burgerlijke stand gevolgd door een kerkelijke inzegening. Woon je nog thuis en zijn je ouders aangesloten bij een kerk waarbij ze een kerkelijke bijdrage betalen dan is de huwelijksinzegening gratis. Bij de meeste gemeenten hebben ze een of meerdere gratis trouwdagen per week, de gewilde vrijdagen vallen hier meestal niet onder.

Tijden gemeentelijk- en kerkelijk huwelijk

Trouw je slechts voor de ambtenaar van de burgerlijke stand dan kun je dit aangeven en hem of haar gegevens geven voor een meer persoonlijk woord. De huwelijksvoltrekking duurt dan vaker wat langer. Volgt een kerkelijke inzegening dan wordt deze officiŽle voltrekking toch vaak als bijzaak gezien. Men kan kiezen om de beide voltrekkingen op een dag te doen maar ook kun je ďin burgerĒ op een andere dag voor de wet trouwen zodat je de bruiloft op een dag kunt indelen.

Het kerkelijk huwelijk

Voor de kerkelijke inzegening worden de trouwringen ingeleverd bij de geestelijke die deze symbolen zal zegenen. De huwelijksplechtigheid kan meestal in samenspraak met de geestelijke in elkaar gezet worden zodat er tijd is voor eigen inbreng. Bij het binnenkomen van de kerk ben je nog verloofd en loopt de bruid aan de rechterzijde van de bruidegom naar binnen. Na voltrekking van het huwelijk volgt een bezoek aan het Maria altaar. Vervolgens verlaat de bruid aan de linkerzijde van de bruidegom na het slotwoord en de zegen van de geestelijke de kerk.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl