X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Ik ben te dik, ik rook, ik drink. Dus ik word gestraft

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van beanbag beanbag Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van beanbag
Datum: 02-09-2008
Auteur: Beanbag
Het wordt met de dag gekker. De discussie of iemand die rookt nog geholpen moet worden als hij of zij ziek is, wordt al gevoerd. Evenals de discussie of zo iemand niet meer premie zorgverzekering moet betalen. Want een roker is slecht voor zichzelf en voor de omgeving! Nu is de dikke aan de beurt.

Zoals gewoonlijk begint een dergelijke campagne in wat zij zelf noemen “het meest vrije land ter wereld”, in de USA. Daar is men momenteel heel hyper over dikke mensen. Dat kan toch niet, dat is ongezond en dat gaat dadelijk geld kosten. En, niet te vergeten, dat is omdat ze alleen maar eten en blijven eten. Dus...we gaan er iets aan doen, want zelf zullen de dikzakken toch niets ondernemen.
De eerste staat is Alabama, waar men overweegt om mensen met overgewicht 25 dollar meer ziektekostenverzekering per maand te laten betalen. Maar, zij zijn heel sociaal, dus ze geven eventuele zondaars nog tot 2010 om af te vallen. Doen ze dat niet, dan is duidelijk dat ze niet willen en dan moeten ze hun straf maar krijgen.

Hoelang nog? Hoelang nog voordat dezelfde discussie in Nederland zal beginnen? En hoe gaan wij er dan mee om? Wees gerust, eerst zullen allerlei politici en anderen roepen dat het een ieder vrij staat zelf te beslissen. Dan komen er stukken in de kranten en krijgen we nog meer reality programma's. Het begin van het einde. Vanaf 2010 moet je of slank zijn of je premie wordt verhoogd. Wat u rookt? En drinkt? U heeft zelfs regelmatig seks? Dat alles kan tot ziektes leiden: kanker, leverziektes, soa's. Dus: meer dokken. En, tja, nou bent u ook nog dik. Dat wordt dan een dubbele premie. En...eh...als u maar weet dat u niet geholpen wordt als u ziek wordt, want het is allemaal uw eigen schuld. Had u maar moeten luisteren en al die slechte gewoonten moeten afzweren.

Hoe fundamentalistisch wordt onze samenleving? Wat mogen we zelf nog beslissen? Wat wordt ons opgelegd? Belangrijke vragen als we de vrijheid, die we in Nederland kennen, willen handhaven. Dat vergt wel dat we niet achter types aanrennen, die ons vertellen dat het onder hun bewind anders is. Dat vergt dat we meer open staan voor wat er om ons heen gebeurt.

Dat vergt van ons allen, dat we ons openlijk en massaal uitspreken voor onderlinge solidariteit en niet alleen ons eigen individualistisch leventje belangrijk vinden. Want daardoor kan men de zwakken pakken. En, als die geweest zijn, wie is er dan aan de beurt?
Het prachtige verhaal van de joden, de zwarten, de gehandicapten, de andersdenkenden, die men al gehaald heeft en wie is er dan nog over: tja, alleen ik. En die komen ze morgen halen! In ons land is alles gebaseerd op een systeem waarbij we met ons allen solidair zijn met de ander. Iedereen kan morgen werkloos worden of ziek of een ongeluk krijgen. Ben je dan minder? Ieder kan een ziekte krijgen, waardoor je zwaarder wordt -fybromialgie, een allergie of een schildklierafwijking-. Betekent dat dan dat je niet meer 'normaal' bent en gestraft mag worden?

Wij pikken dat niet! Dat moet de slogan worden voor de vervolging van mensen, die blijkbaar geen middelmaat meer zijn en dus gepakt mogen worden. Neen, wij volgen de Amerikanen niet in de kruistocht tegen de niet-middelmatige en houden de onderlinge solidariteit in stand: ben je ziek, heb je recht op alle verzorging, die denkbaar is. Of je nou rookt, sekst, drinkt of te dik bent! Punt uit. Dat is Nederland en dat houden we zo!

Reacties op dit artikel
Bunti, 2010-02-12
( -3 )

Ik ben het echt zoooo met jou eens! Laat ons zelf kiezen hoe wij willen leven! Ik rook echt en drink af en toe een borrel en kan best 5 kilo missen, maar ik etaal me blauw aan ziekenfonds, belasting en overige zaken, dus als ik dadelijk een long/nier/lever/hart etc nodig heb, zou ik het waarderen als ik er een kreeg, heb er genoeg voor betaald! Zelf ben ik donor, als er nog wat bruikbaar is aan mij, mag iedereen het hebben. Lang leve de vrijheid
Atlatl, 2010-03-31
( -2 )

Als je ziek bent ligt het niet aan jouw dus hoef je niet te betalen maar anders...
Ben, 2011-08-18
( +1 )

Wie er niet aan kan doen dat hij te dik is, die verdient zeker even goeie zorg, maar wie te veel rookt of drinkt en daardoor ziek is geworden die heeft erom gevraagd... Roken en drinken is geen verplichting.
Sjappieee, 2012-06-05
( +1 )

Ik ben het zoooooooooo niet met jou eens ea!
laat al die dikkies maar zelf betalen als ze ziek worden, ik ben het echt zo niet met je eens!!!!!!!!!!

lekker puh
Dutchy, 2012-12-05
( 0 )

Ik reb copd, en ik rook, ik ben diabetis en ik heb een te hoge bloeddruk, en het kan me niks schelen, ik zou meer moeten betalen? ik zou gezonder moeten leven? nou ten eerste moet je je dan lekkerder in je vel voelen en dat is bij mij niet het geval. naar een psychiater? ik denk er niet over.
het is mijn lijf en ik doe ermee wat ik wil, bang voor doodgaan? nee hoor ik niet.
ik heb geen geld om gezond te eten, moet leven van 550 euro per maand, dus wat doe je dan? je haalt het goedkoopste wat er is. en het roken? ja sorry hoor dat doe ik al vanaf mijn 9de jaar en ben nu 60. wat willen jullie allemaal, geen van jullie heeft waarschijnlijk een verslaving. nou sorry hoor ik wel en ik vind dat je minstens 1 verslaving mag hebben en dat is bij mij het roken, waarom zou ik stoppen? mijn leven is een en al ellende geweest en ben echt niet bang voor het einde. leven heeft geen zin voor mij.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl