X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Waarom zo weinig vrouwen bij de waterschapsverkiezingen?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Lizz Lizz Auteur op infoyo sinds
31 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Lizz
Datum: 10-11-2008
Auteur: Lizz
De waterschapsver kiezingen staan voor de deur. Voor het eerst worden deze landelijk gehouden en zijn het niet alleen meer individuele personen die al dan niet het algemeen belang dienen, maar partijen. Op zich een vooruitgang, omdat zo meer helderheid komt in het besturen van deze lagere overheden. Maar toch lijkt het er op dat het mannelijke imago van een waterschap nog steeds achter de schermen een feit is. Oude jongens krentebrood en geen pottekijkers in het gebied.

In een van de belangrijkste watergebieden van Nederland domineert Waterschap Rivierenland. De heren bestuurders beslissen over veel zaken in dit natte stukje Nederland vanaf pakweg de Duitse grens tot aan Gorinchem. Ook hier wordt de cultuuromslag met de nieuwe verkiezingen een feit. Althans, op papier. Wie goed naar de kandidaten kijkt, komt tot de conclusie dat het vernieuwen van het waterschapsbestuur vooralsnog oude wijn in nieuwe zakken is. Vele namen uit het verleden staan ook weer hun lijsten aan te voeren.
Maar het meest schokkende feit is toch wel dat er bijna geen vrouwen aan meedoen en als ze al een plaatsje op de lijst hebben weten te bemachtigen, is dat bijna altijd in de onderste regionen. De VVD bijvoorbeeld, heeft helemaal geen dames op haar lijst. Iets wat je alleen van een SGP zou verwachten.

De emancipatie in het waterbestuur van  Rivierenland ver te zoeken. Daar waar de dames tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen toch in ietwat grotere getale zich hebben aangemeld, blijft dit bij het waterschap nog steeds sterk achterwege.
Wellicht een tip aan alle partijen die nu keurig hun lijst hebben samengesteld om in de toekomst daar toch wat meer oog voor te hebben. Ruwweg vijftig procent van de stemmers is een vrouw en als die allemaal op een vrouw gaan stemmen, kan het voor sommige lijsten wel eens erg negatief uitpakken. En als een vrouwelijke lijsttrekker zich meldt, toon dan alsjeblieft geen watervrees en bedenk dat de dames net zo goed te maken hebben met de gevolgen van verkeerd waterbeleid als de heren. Wat is er beter aan de besluitvorming van een man dat hij zich zo superieur mag voelen?

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl