X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Pesten van wieg tot graf

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 12-11-2008
Auteur: Carina03
Gezien in Hart van, een oude man die weggetreiterd wordt, niet gewassen wordt, niet uit bed komt en zelfs zijn eten een keer niet heeft gehad en dat alles gebeurt in een "zorg"-instelling.

Jong geleerd

Er zijn pesters en mensen die gepest worden. Ik denk dat jonge kinderen die gepest worden later vaak de pesters worden, maar waar begint het dan en waar kun je er iets aan doen? Het is toch belachelijk dat pestgedrag al bij baby's voorkomt en deze cirkel doorloopt naar school, werk, verzorgingstehuis tot letterlijk in het graf toe, daar moet toch iets aan worden gedaan. Het gedrag komt al naar boven bij een klein kind dat iets niet mag, je recht aankijkt en het dan tÚch doet, of bij de peuter die op het kinderdagverblijf de "pik" heeft op een ander kind uit de groep. Deze kinderen kun je straffen, simpel door ze weg te zetten en erop te drukken dat ze zo niet lief zijn en je ze even niet wil zien. Op kleuter en basisonderwijs wordt het pesten al wat erger en kan een kind behoorlijk getraumatiseerd worden door pestgedrag, vaak begint het met een kind met een vechtershouding, de rest van de groep loopt met zo'n kind mee uit angst. Hier kan de school ingrijpen, iets wat jammer genoeg maar zelden wordt gedaan. Een pestkop kun je 2 tot 3 waarschuwingen geven, gevolgd door een schorsing op basis van sociaal gestoord gedrag. Als de ouders zo'n kind vaak genoeg thuis krijgen wordt er van thuis uit zeker ook meegewerkt aan het pestgedrag. Het vervolgonderwijs ligt al moeilijker, deze jeugd heeft al jaren zijn of haar gangetje kunnen gaan of zijn op de basisschool zelf gepest geweest. Een ernstig gesprek met eerst de mentor alleen, daarna als het niet helpt met de ouders erbij zou al kunnen helpen. Daarna terugkomen, heel ouderwets, op een zaterdag gevolgd door blijven op elk vrij uur dat ze hebben, ook de tussenuren. De Ťchte zware jongens en meiden worden na overleg met de schoolinspectie van school verwijdert en in een her-opvoedingstraject gestopt. Dan al wat moeilijker maar niet onmogelijk aan te pakken, pesten op de werkvloer, hier is het zaak dat je als volwassene niet je hele leven laat verpesten door vaak 1 of 2 personen. Je kunt zoeken naar een andere baan, dit voelt echter als verliezen. Je kunt ook de ziekenwet ingaan en er in blijven. Het enige voordeel van de nieuwe wet is dat er allerhande hulpinstanties worden ingeroepen om je terug aan het werk te krijgen en in overleg met de Arbo-arts wordt de werkgever door de arts of jezelf ingelicht over de ware reden van je "ziekte". Geen werkgever zal het accepteren dat zijn personeel de ziekenwet ingaat voor pesten, hij zal de zaak in de gaten houden en de pester wegsturen of overplaatsen op grond van ontoelaatbaar gedrag op de werkvloer.

Ouderenzorg

In de ouderenzorg is steeds vaker het (niet) verzorgen een probleem. Onze ouderen hebben recht op dat laatste stukje respect en dat was in de wet dan ook goed geregeld. Door inkrimping van budgetten en hoge salarissen van de top schiet de benodigde hulp op de arbeidsvloer er tŤ vaak bij in. Voor verzorgingstehuizen is een budget voor bed en badliften, die horen gewoon aanwezig te zijn. Ouderen horen als er geen tijd voor een bad of douche is aan bed gewassen te worden. Nu komen er kamervragen en komt er weer een ellenlang debat waar niemand iets mee opschiet, zeker onze ouderen niet. Is dit niet gewoon wanbeleid en is de oplossing niet heel simpel? Juist eruit met de desbetreffende directie, zonder gouden handdruk en iemand met een hart voor ouderen erin.

Reacties op dit artikel
Normyo, 2009-01-04
( 0 )

Pesten is niet leuk, het ondermijnd iemands zelfrespect. Maar straffen van pesters werkt vaak averechts. Voor de simpele reden, dat pesters juist pesters worden omdat ze zelf gepest worden.
In een pest relatie zijn dus altijd twee slachtoffers aanwezig. En het ene slachtoffer straffen leidt vaak niet tot een oplossing, maar tot verborgen pesten.
Juliette, 2009-07-22
( 0 )

Jammer genoeg heb ik die aflevering gemist. Maar dit is inderdaad van de gekke!
Spijtig is dat aan deze situaties heel weinig wordt gedaan, het zal je pa of je ma maar zijn die daar zit.. Je moet er niet aan denken. Dit onderwerp is al heel vaak onderwerp van discussie geweest, je hebt gelijk, de beleidsvoerder eruit en iemand erin met gevoel voor de doelgroep. En uiteraard ZONDER gouden handdruk!!
Dit is een mooi stukje.
Normyo, 2009-07-30
( 0 )

Er zijn wel steeds meer mensen mee bezig. Ik kwam een site tegen, die rond mobbing een sociaal netwerk wil zijn voor slachtoffers.

http://mobbingexpertsplatform.ning.com/
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl