X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het kinderdagverblijf

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 08-06-2009
Auteur: Carina03
Ik ben naar de open dag geweest van het kinderdagverblijf, het eerste wat opvalt zijn de kinderen die bijna allemaal door mama opgetild willen worden en om de hals vastgeklemde armpjes.

Het went wel hoor

Als ik hier voorzichtig een opmerking over maak is het antwoord "oh, ze raken er wel aan gewend hoor en de meesten gaan na een minuut of 20 braaf spelen". Een eigen plekje hebben ze niet, in de kring en aan tafel gaan ze zitten zoals het uitkomt. Een van de andere oma's oppert het idee dat een vast plaats misschien eerder een thuisgevoel zal geven. "ja, nee", is het antwoord, "dan moeten we werken volgens schema". Terwijl wij oma's toch echt dachten dat de kinderen voorop stonden. Ze streven wel naar een eigen bedje en dat is dan toch weer een pluspunt. Wat verder opvalt is dat alle kinderen een favoriete juf hebben, dat is de juf die ondanks alle volwassenen binnen haar aandacht het eerste richt naar de kinderen, die met ze speelt en zingt en vooral naar het gebrabbel luistert en begrijpt wat ze willen zeggen of vragen. Een gouden juf zoals ze allemaal zouden moeten zijn.

De moderne tijd

Je moet met je tijd meegaan en voor de kinderen is het goed om met andere kinderen om te gaan. Ik weet nog dat de levensstijl langzaam ging veranderen toen mijn kinderen klein waren, er waren 4 "sleutelkinderen" op school en iedereen sprak er schande van en dacht aan de gevaren waar een kind met een sleutel om zijn nek aan bloot stond. Wat dat betreft is de kinderopvang een uitkomst. Toch denk ik dat het toen ikzelf klein was beter was, elke moeder met kleine kinderen was thuis dus het omgaan met andere kinderen gebeurde vanzelf in een veilige, huiselijke omgeving. Misschien niet zo klinisch helder als een kinderdagverblijf maar daar bouwden ze weerstand mee op. Toen waren er ook moeders die gingen werken maar die gingen als het kind naar school ging en in de uren dat ze daar zaten, ik ben nooit thuis gekomen dat mijn moeder er niet was. Als we zeggen dat we gaan staat mijn kleinkind het eerste bij de deur, net als de kinderen die voor ons gingen en ongetwijfeld ook zij die na ons vertrokken zijn. Is het kinderdagverblijf helemaal verkeerd? Nee, soms kun je gewoon niet anders en is het een goede en veilige oplossing. Is het niet noodzakelijk maar voral in het belang van de kinderen? Hier zet ik wel mijn vraagtekens bij want waarom als het zo belangrijk is voor het kind worden ze er nu dan afgehaald als vader of moeder hun baan verliezen? De eerste tijd krijgt degene die de baan kwijt is sowieso nog WW en als het echt niet meer gaat krijg je toeslagen. Het kind gaat naar het kinderdagverblijf omdat moeder ook een eigen leven nodig heeft, omdat ze een betere moeder is als ze ook iets kan doen zonder de kinderen erbij of omdat het beter is voor de kinderen omdat ze dan al vroeg het "samen delen, samen leven" gevoel krijgen. Allemaal redenen dat ik denk, ja dat is misschien wel zo in deze tijd. Maar waarom verdwijnen al diezelfde regels dan zo snel en kan er zelfs geen halve dag chreche meer af als een van de ouders thuis komt te zitten?

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl