X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Effect van muziek op gedrag van kinderen.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +8 )
  Slecht artikel ( -7 )
RSS van Rozalien Rozalien Auteur op infoyo sinds
28 Juli 2009


Bekijk het profiel van Rozalien
Datum: 20-08-2009
Auteur: Rozalien
Elke dag wordt er gezongen op school en ook op de tv is er veel muziek voor kinderen.Maar thuis in de gezinnen wordt er weinig gezongen.Toch kan muziek probleem gedrag oplossen en je verlossen van stress.Hoe gebruik je muziek in je dagelijks leven?Lees dan snel verder. 

Muziek maken is niet voor iedereen weggelegd. Maar toch kan iedereen muziek maken!
Sommigen hebben talent en de ander niet, maar iedereen kan muziek maken.
Drukke kinderen kunnen erg wild worden van actief muziek. Het is verbazingwekkend als je ziet hoe de sfeer
verandert als je rustgevend muziek opzet.
Kinderen kunnen hun emoties in muziek kwijt. Als ze hun gevoelens nog niet zo goed kunnen weergeven, kunnen ze erg verdrietig zijn of boos. Muziek helpt om gevoelens een plek te geven. Je kunt even helemaal wegzweven en even uit deze wereld stappen. Waardoor je hoofd helemaal even leeg kunt maken. Na die tijd kun je vaak veel beter praten met hen over wat er aan de hand was. Kinderen die verdriet hebben, maar ook kinderen die te maken hebben met een echtscheiding.
In mijn kinderopvang heb ik een hoekje. Muziekland staat erboven. Hier kunnen ze met koptelefoons naar hun muziek luisteren. Maar er staat ook een grote bak met muziekinstrumenten erin. Gewone eenvoudige instrumenten. Zoals een trommel, kindergitaar, blokfluit enz. Ze maken dan zelf hun muziek wat soms niet echt mooi is. Maar het geeft hun een wereld gevoel als de trommels tekeer gaan en je boosheid ermee wegvliegt. Na een drukke schooldag is het ook fijn om je even terug te trekken met je eigen muziek.
Wat ik ook zo goed van muziek vindt is dat het de creativiteit zo bevorderd en het samenwerken stimuleert. Als ik soms zie hoeveel er met elkaar afgelachen wordt, en hoe zelfverzekerd de kinderen zijn als ze samen een lied hebben gemaakt. Dan denk ik, muziek is iets waar je blij van wordt of je er nu talent voor hebt of niet. Het is ook mooi om te zien hoe je op een positieve manier structuur aan je gezin geeft. Dat kan al beginnen bij baby’s. Baby’s kunnen erg genieten van baby muziek. Het liefst de zelfde cd bij dezelfde activiteit. Van herhaling worden ze rustig. De wereld is zo nieuw en groot. Dan is het fijn om muziek met bv baarmoeder geluiden te horen, of rustige zee geluiden.
Als het kindje ouder wordt kun je beloningen geven door te zingen en te klappen. Daar worden ze zo blij van! Het is ook erg duidelijk als je muziek gebruikt om structuur aan te geven. Je begint met een liedje aan het begin van de dag. Dat liedje kan gaan over opstaan en naar de wc gaan. Wassen, aankleden, haren kammen, en lekker aan tafel brood eten. Alle elementen die je in de ochtend doet kun je verwerken in een lied. In de meeste huishoudens is het in de ochtend spits en zal er regelmatig geroepen worden “schiet nou op”, kleed je nou aan!”. En dat is zo begrijpelijk maar ongelofelijk negatief. En uiteindelijk luisteren de kinderen er eens niet meer naar. Wat zou het toch mooi zijn als we dat eens anders gingen doen.
Als we de ochtend gaan beginnen met een lied waarin we zingen wat we gaan doen en dat aan het eind belonen met samen in de handen klappen. Aan tafel kun je beginnen en eindigen met een lied of een gebed. Beide geeft aan wat er van je verwacht wordt. Zoals het liedje”we gaan nu lekker eten, onze buikjes zijn zo leeg, wilt u het eten zegenen, we kunnen niet zonder U, Amen. En aan het eind van de maaltijd zing je;”we zijn nu klaar met eten, onze buikjes zijn nu vol, wilt U over ons waken, want wij gaan lekker slapen, Amen. Of voor de kinderen die in de middag niet meer slapen maar naar school gaan:”We zijn nu klaar met eten, onze buikjes die zijn vol, wilt U nu met ons mee gaan, want wij gaan weer naar school, Amen.
Zo kun je eindeloos liedjes maken voor je kind. Via muziek kan je soms veel beter communiceren. Ook voor kinderen die stotteren is zingen soms veel makkelijker. Muziek hoort bij de mens!

Reacties op dit artikel
Yellow, 2009-08-20
( +3 )

Ook voor getraumatiseerde kinderen kan muziek maken of luisteren erg veel betekenen. Dan zet ik leuke muziek op, bv marsmuziek,hou het kind tegen me aan tot het zich ontspant. De volgende keer vraagt ze er zelf om...
Met een liedje zinge net zo.
Yellow
Bernard1, 2009-08-20
( +2 )

Men heeft een geisoleerde stam, ik geloof op Sumatra, klassieke muziek laten horen en wat bleek?
Wat bij ons als triestige muziek of vrolijk ervaren werd of bedreigend, of beangstigend werd op dezelfde manier door die mensen herkend. Muziek is dus iets universeel. En daardoor verbindt het ook mensen. Eigenlijk zouden we muziek moeten gebruiken om de wereld beter te maken. Een concert in Bagdad life op tv!
Sfadf, 2010-01-05
( -1 )

Rozalien, 2010-01-05
( 0 )

Buuh!, 2010-02-18
( +3 )

Jesse e, 2010-05-20
( -4 )

Jerome, 2012-09-04
( -1 )

Neuk uw moeder et al deze smileys hoerenjong
Jakline, 2012-09-04
( 0 )

Van te faire metre par un gros cheval a salle grosse putaa madre la reine de pute
Yannick, 2012-09-04
( -1 )

Parle bien de mon cousin sale enculé, ta cru t'etais qui ? Viens maintenant place bobigny j'vais enculer ta pute de mere Jakline. J'vais te baiser comme un lion baisse une pute lionne
Olaaaolaaa, 2012-09-04
( 0 )

A fou moi jvien de la banlieu a fils de pute de ta ras jv te faire un enfant a salle puttte

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl