X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Verplichte opvoedcursus voor ouders?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 15-05-2010
Auteur: Sjax
Demisssionair minister van jeugd en gezin begon in 2007 al over opvoedcursussen voor ouders. Dat kreeg nooit voldoende steun van de rest van het kabinet. Nu in 2010 wordt het onderwerp weer actueel.

Opvoedcursus voor ouders

Aanstaande ouders zouden veplicht op opvoedcursus moeten om te voorkomen dat er gevallen van kindermishandeling ontstaan. Dit is het standpunt van de stichting "No kidding" uit Harderwijk. Deze stichting vecht al 5 jaar tegen kindermishandeling.
De stichting vindt dat de aandacht van de politiek nu teveel uitgaat naar straf in plaats van naar preventie. Door preventie meer aandacht te geven, denkt de stichting het aantal gevallen van kindermishandeling terug te kunnen dringen.
Een vorm van preventie is onderzoek doen naar de oorzaken van kindermishandeling. Als je de oorzaken weet kan je er immers gericht wat aan doen.
Een andere vorm van preventie is de opvoedcursus.

Een hoogleraar Rechten van het kind uit Maastricht vindt de opvoedlessen ook een goed plan. Het woord verplicht roept uiteraard wel reacties op uit de samenleving, maar dan vindt er in ieder geval een discussie plaats over dit onderwerp is de mening van de hoogleraar.
Volgens de hoogleraar worden de rechten van kinderen in Nederland structureel geschonden.Dit kost de samenleving mijloenen euro's die we beter in opvoedcursussen kunnen stopppen.

De reacties uit de samenleving zijn verdeeld. Iedereen snapt dat er wat gedaan moet worden tegen kindermishandeling, maar er wordt getwijfeld aan de opvoedcursus als middel.
Er zijn ouders die graag naar de cursus zouden willen en wetenschappers omhelzen het plan.
Maar er zijn ook grote groepen mensen die spreken van overheidsbetutteling of staatsopvoeding. Zoals altijd zijn er ook wetenschappers die hun collega's tegenspreken. Ze zeggen dat de cursussen niet gaan helpen.

Verder is het natuurlijk nog de vraag wie de cursus gaat geven en wat er gebeurd als je als toekomstige ouder de cursus niet wil volgen of als je zakt voor het eventuele examen.

Reacties op dit artikel
Methodist269, 2012-02-10
( 0 )

Het is het zelfde als een budget cursus als je schulden hebt, alleen dit keer heb je schuld naar je kind.
Nee sorry ik vind dat het probleem onze maatschappij is waarin veel teveel geeist word van zijn inwoners, en als we dan stuk lopen ergens op, zijn we gelijk die losgeslagen idioten volgens de buurt! Die dan maar een opvoedcursus moeten volgen.
Ik vind het buitengewoon schandalig dat ze opvoedcursussen durven aan te bieden.

Hie durven mensen zoals jullie te zeggen dat je het beter weet voor de mens die op straat leeft 80% van jullie personeel zit 99% van z'n tijd in een kantoor ver boven de grond, dus waar heb je het over.

Ik zeg NEE hoe mooi het ook klinkt, ik ben mijn kind zijn vader en de enige die hem uit kan leggen wie hij is en waarom hij bepaalde gevoelens en denkwijzes ervaart.

Decennia hebben jullie ons aan ons lot over gelaten en maar aan laten pappen en nou, willen jullie ineens de ouders op gaan voeden.
Van de gekken.

Het is gewoon weer geld trekkerij, zinloze onderzoeken, ik kan je nu alvast vertellen dat al de gezinsproblematiek ontstaat door een geld en energie tekort.

Door de oneerlijke verdeling van alles.

Geloven doen jullie toch niet, niet in een uitkomst in ieder geval.

Dus wederom zeg ik doe maar wat je niet laten kunt.

Beoordeel het leven maar zoals je op gevoed bent.
Kortzichtig en bekrompen
Geennoodman, 2013-01-17
( +1 )

Ik vind dat elke ouder zelf moet weten wat hij met zijn kinderen zoet op curcus gaan of niet. sommige ouders ztoppen hun kind hele dagen in een opvanghuis na schooltijd omdat ze gewoon geen tijd hebben omdat ze moeten werken nee dat is een lekker levven voor een kind
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl