X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Belasting heffen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 12-01-2009
Auteur: Normyo
Overheden zijn notoire geld wolven. Vaak niet omdat er zoveel geld naar het apparaat gaat, maar om hele andere redenen. Bijvoorbeeld omdat ze ontdekt hebben, dat ze op basis van de toekomst kunnen lenen.

Overheid als geld verspiller

Je zou het natuurlijk anders kunnen zeggen, maar eigenlijk is dat waar het wel op neer komt. De overheid produceert niet veel geld, ondanks al het geld dat ze jaarlijks binnenhaalt. Als banken op deze manier zouden werken, dan zou iedereen zijn geld in zijn zak houden. Maar overheden zouden best eens wat meer winst kunnen maken op het geld dat ze jaarlijks binnenhalen. Zeker omdat ze naast de jaarlijkse belastingen ook nog via allerlei andere kanalen geld verdienen. Zo verdient de Nederlandse staat bijvoorbeeld geld op haar aandelen Schiphol en Aardgas. En als straks de krediet crisis over is, dan verdient ze ook nog eens geld aan de verkoop van Fortis. Verder verdient de Nederlandse staat natuurlijk ook nog eens aan het uitlenen van geld aan banken via de Nederlandse Bank.

Provincies verdienen bijvoorbeeld aan hun aandelen in energieproducenten en andere activiteiten, die ze helpen financieren.

Maar toch lukt het de overheid niet om een sluitende begroting te maken, waarin er een overschot is. En waar niet een groot deel van de uitgaven eigenlijk rente is op geleend geld.

Besparen

Voor gewone burgers is het eenvoudig. Als er niet genoeg geld binnenkomt, dan moet je bezuinigen op activiteiten. Dan ga je kijken welke activiteiten niet belangrijk zijn. En je maakt een lijstje van activiteiten die je absoluut niet kwijt wilt of kunt. Maar je gaat niet nog eens extra lenen.

Voor overheden lijkt het niet sluitend krijgen van een begroting het bericht om geld te gaan lenen. Verder wordt er geen lijstje gemaakt van activiteiten die afgestoten kunnen worden. Wat zou je zeggen van de Nederlandse landmacht? Heeft Nederland echt een landmacht nodig om zich te verdedigen tegen een land als Duitsland of hebben de Belgen plannen om hun gebied naar het Noorden uit te breiden. Veel overheden zeggen dan als je geen leger hebt, dan staan je buurlanden morgen in de achtertuin. Maar wat komen ze dan halen in Nederland, belastinggeld?

En zo zijn er vast nog wel een paar overheidstaken die afgeschaft kunnen worden? Wat zou je zeggen van de afdeling burgerzaken per gemeente? Nu komt dat neer op een bediende, die namens mij wat vakjes aanklikt in een database, als ik verhuis en me meld op het gemeentehuis. Maar waarom kan ik wel digitaal belastingbetalen, maar niet digitaal een paspoort halen?

Reacties op dit artikel
Jmhmj, 2011-03-14
( +1 )

Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl