X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zuma, de nieuwe president van Zuid Afrika

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van ralfiono ralfiono Auteur op infoyo sinds
19 Februari 2009


Bekijk het profiel van ralfiono
Datum: 11-05-2009
Auteur: Ralfiono
Het is dan eindelijk zover! Feest! Een nieuwe president in Zuid Afrika! Of toch niet?Jacob Zuma wordt de 5e president van Zuid Afrika, nadat in 1994 de apartheid werd afgeschaft.Hoewel hij erg populair is onder de zwarte, vooral onopgeleide, bevolking, geniet Zuma ook veel tegenstand. Zo werd hij verdacht van verkrachting en meerdere corruptieschandalen. Hier is hij echter nooit voor veroordeeld ˇf vrijgesproken.

Jacob Zuma werd beschuldigd van corruptie, maar omdat Jacob Zuma naar alle waarschijnlijkheid bewijzen heeft verduisterd, heeft het hof het nooit hard kunnen maken. Ook werd hij verdacht van een verkrachtingszaak. Hij had geslachtsgemeenschap met een HIV-positieve gehad en volgens de vrouw, Fezeka Kuzwayo, was dit niet vrijwillig gebeurd. Zuma's uitleg hierbij was daarentegen dat het vrijwiliig van beide kanten gegaan was en dat hij na de geslachsgemeenschap keurig onder de douche gegaan is, om de kans op HIV-besmetting te voorkomen, wat in mijn ogen natuurlijk onzin is. Ikzelf ben vorig jaar januari naar Zuid Afrika afgereist, omdat ik een stage ging doen in Kaapstad. "Niets" wetende van het land, ben ik afgereist om een mooie tijd tegemoet te gaan en dit was het ook zeker! Maar hoe langer ik er was, hoe meer ik ge´nteresseerd raakte in het land. Uiteindelijk heb ik er 9 maanden verbleven en een hoop meegemaakt en vooral ook gezien hoe het niet moet. Ik heb veel gesproken met blanken, maar ook zeker met de zwarte gemeenschap. Hierin werd duidelijk dat de apartheid nog altijd voorleeft in de gedachten van de Zuid Afrikanen. De neer/achteruitgang het land is volgens de blanken het probleem van de regering, waar zij nog amper een rol in spelen. Ze erkennen dat de apartheid slecht was en oneerlijk voor de zwarte medemens, maar het land was een betrouwbare economische partner voor andere landen, de economie liep op volle toeren, de Rand was 1 van de sterkste valuta ter wereld. Op dit moment is er een enorme teruggang, een hoge werkloosheid en zelfs een wet die het toestaat om blanke mensen te weigeren bij sollicitaties als er ook zwarte mensen solliciteren, iets dat natuurlijk belachelijk is. Ook geeft de blanke de regering de schuld, want die heeft volgens hen geen ervaring met leiding geven. Iets dat Nelson Mandela overigens wel gelukt is in hun ogen. Maar gaat dat Jacob Zuma ook lukken? Volgens de blanken niet. Deze onopgeleide man van Zulu-afkomst heeft geen toekomst volgens de blanken. Ze verwachten een land dat heel erg gaat lijken op een tweede Zimbabwe, alwaar je inmiddels een krant kan kopen voor 15 miljard Zimbabwaanse dollar ($15.000.000.000) Waar het goedkoper is om je achterste met geld af te vegen dan met wc-papier, omdat het geld niets waard is. Overal ligt geld op straat, waarvan de houdbaarheidsdatum is afgelopen en dus niets meer waard is.

Zou Zuid Afrika die kant op gaan, de kant die buurland Zimbabwe is opgegaan of krijgt Zuma de critici overtuigd en wordt het een held die het land weer bij elkaar kan brengen en op kan bouwen?

De tijd zal het leren...

Reacties op dit artikel
Sam, 2011-01-18
( 0 )

Stom
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl