X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Ondernemers worden onderdrukt

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 18-08-2009
Auteur: Normyo
Je kunt je afvragen of dat wel klopt in een land als Nederland, waar ondernemers allerlei voordeeltjes hebben, die gewone burgers niet hebben. Zo mag een ondernemer bijvoorbeeld al zijn winst opeten door te investeren en draagt dan aan het eind van het jaar eigenlijk alleen belasting af over zijn eigen inkomen. Alle kosten die hij maakt mag hij aftrekken van zijn omzet en zelfs de tijd die hij onderweg is naar zijn werk is werktijd. Maar ondernemers worden wel onderdrukt.

Onderdrukking van de ondernemer

Eigenlijk is het vrij eenvoudig als je praat over onderdrukking. Om te beginnen is het een uiting van discriminatie en een vorm van intimidatie. Beide zijn in Nederland verboden. Waar bij discriminatie gewoon geldt dat iedereen gelijk behandeld moet worden en dat je geen onderscheidt mag maken, geldt bij intimidatie dat het de geÔntimideerde is die bepaald wat er aan de hand is.

En uit veel uitspraken van ondernemers en hun vertegenwoordigers blijkt langzamerhand wel dat ze zich onderdrukt voelen. Of eigenlijk moet ik zeggen achtergesteld.

En op welke manier worden ondernemers achtergesteld? Ze moeten bijvoorbeeld veel meer informatie aan de overheid verstrekken en veel vaker, dan gewone Nederlanders. Wat zeg ik. Ondernemers moeten om te beginnen dezelfde informatie verstrekken als niet ondernemers, dus aangifte van inkomstenbelasting. Maar daarnaast moet ze ook aangifte doen van BTW, vennootschapbelasting, winstbelasting, boekhouding, sociale premies enzovoort. Verder moeten zij zichzelf verzekeren tegen ziekte, faillissement, arbeidsongeschiktheid en bedrijfsrisico's als schade aan productiemiddelen, producten en klanten.

Ondernemers worden onderdrukt, je kunt het niet anders stellen, als je ziet dat zij veel meer plichten hebben dan niet ondernemende Nederlanders.

Ondernemer worden in Nederland

Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat mensen ondernemer willen worden in Nederland. En dan bedoel ik ondernemer met personeel en een fysiek product. Want als je een dienstleverende ondernemer bent, dan is het ondernemerschap eigenlijk wel leuk. Zeker als je dienst niet fysiek is, maar bestaat uit je kennis en vaardigheden. Dan kun je namelijk beslissen wanneer je wilt werken, hoeveel je wilt werken, waar je wilt werken en hoelang je wilt werken. Zo hoeft een zzp-er timmerman er alleen maar voor te zorgen dat zijn klanten weten dat hij beschikbaar is en met zijn gereedschap te verschijnen bij zijn klant als die een opdracht voor hem heeft.

Maar als je een fysiek product verkoopt zoals een brood of een fiets, dan ziet de wereld er heel anders uit. Je moet iedere dag je winkel openen. Je moet het juiste product in huis halen, zodat je klant het kan en wil kopen. Je moet administreren dat je de fiets verkocht hebt. Je moet vastleggen dat je een fiets gekocht hebt. Je moet vastleggen hoeveel btw je hebt betaald en hoeveel btw je hebt gerekend. Je moet genoeg fietsen verkopen om de huur te kunnen betalen, waarvan je ook moet vastleggen hoeveel btw je hebt betaald. Je moet personeel hebben dat de fietsen die je verkoopt ook kan repareren. Je moet het personeel verzekeren en betalen. Je moet financieŽle plannen creŽren die je bank het vertrouwen geven om je geld te lenen, zodat je nieuwe fietsen kunt inkopen of je personeel kunt betalen. Je bent als ondernemer in Nederland meer bezig als boekhouder, dan als creatieveling die allerlei manieren bedenkt om zijn product aan de man te brengen.

En toch worden er iedere dag weer mensen ondernemer in Nederland. Al was het alleen maar omdat je dan zelf mag beslissen hoe je je product wilt verkopen. En gelukkig worden er nog iedere dag mensen ondernemer in Nederland, want anders zou het al heel snel saai worden in de grote winkelstraten met al die bureaucratische geldfabrieken. En dat is ook de reden dat ondernemers in Nederland onderdrukt worden. De Nederlandse politici en ambtenaren begrijpen wel hoe bureaucratische bedrijven als V&D en Kruidvat werken, maar niet wat het is om ondernemer te zijn.

En wat je niet begrijpt, daar hebben de meeste mensen de neiging bij om het te onderdrukken.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl