X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Vrij Nederland

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-2
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -2 )
Datum: 17-08-2010
Hoe vrij zijn we eigenlijk. In dit artikel wil ik graag ingaan op onze werkelijke vrijheid hier in Nederland.Vrijheid is heel betrekkelijk, en als je dieper op de zaken in gaat, zie je hoe weinig vrijheid we eigenlijk hebben.

Vrijheid, de grote mythe

Voel jij je vrij.leef jij in een vrij Nederland.
Sta dan is even open voor de volgende stelling.
Vanaf het moment dat wij worden geboren, worden we geregistreerd. Al vanaf het eerste moment zijn we niet meer vrij. We krijgen een nummer, en dat houden we de rest van ons leven. De overheid begint vanaf het eerste moment met zijn controlesysteem en laat dat niet meer los.
Je bent geen individue, je bent een nummer. Een nummer waar voor betaald moet worden. Een nummer dat geld moet opleveren, en dat onder controle gehouden moet worden.
De overheid bepaalt dat dat nummer regelmatig op gezondheid gecontroleert moet worden op het consultatiebureau.Het nummer moet regelmatig geinjecteerd  worden om te zorgen dat het gezond blijft, en geld op kan gaan leveren in de toekomst. Het nummer moet, als het 4 jaar is onderwezen worden, op straffe van boetes als de ouders een andere keuze maken. Regelmatig wordt het nummer gecontroleerd op vorderingen. Op zijn twaalfde jaar wordt het nummer getest dmv een toets, om te zien waar en hoe het nummer geplaats kan worden in de maatschappij. Er wordt niet gekeken naar de gaven van het individue, nee het word getoetst op zijn mogelijkheden te produceren.
Dan is het nummer klaar voor de maatschappij, en gaat het geld opleveren. Belastinggeld wel te verstaan.
De overheid heeft geinvesteerd in het nummer en nu wordt het nummer geconroleerd op terugbetalen aan de overheid, dmv belastingheffing.
 Dit blijft in stand tot op het moment dat het nummer ouderdomsverschijnselen gaat vertonen, dement wordt en opgenomen wordt in een instelling, waarin het dagelijks gecontroleerd wordt, tot het moment komt dat het nummer niet meer funktioneerd en in een kist de instelling mag verlaten. Dan pas is het nummer vrij.
zoals je ziet, is vrijheid een mythe...vrijheid is een controlesysteem waarin overheid en regilie de macht hebben. Een eeuwenoude afspraak waarin deze twee machten heben bepaalt...hou jij ze dom, dan houden wij ze arm. ik zal daar nog op terug komen.

Hoe vrij voel jij je

Ga voor jezelf nou is rustig na, hoe vrij jij je voelt in dit land, of uberhaubt in deze wereld.
Ben jij vrij om de dag te beginnen zoals jij dat wilt.
Ben jij vrij om je dag in te delen zoals jij dat wilt.
Heb jij nou echt het idee, dat het geld dat je verdient, van jou is

Ik zal daar een klein voorbeeld van geven.
Iedere euro die we uitgeven gaat uiteindelijk in de schatkist.
Stel, je gaat naar de winkel en je koopt een brood. Je betaald een euro voor dat brood. Van die euro gaat 20% naar de schatkist(btw). De bakker stopt het geld in de kassa. Op het moment dat de bakker jouw euro uit gaat geven, betaald ook hij 20% btw. dat is al 40% in de schatkist.
Als jouw euro 5x van hand gewisseld is, is de hele euro in de schatkist belandt. Uiteindelijk heeft niemand geld, we houden het in bewaring voor de overheid.Het is een verkapte manier van investeren van de overheid.
Denk jij dat je spaargeld hebt. Is niet zo. Jouw spaargeld gaat met kleine beetjes naar de overheid. Je betaald ieder jaar belasting over de rente die je krijgt.
Uiteindelijk is de belastingdienst/overheid de grootste criminele organisatie die er bestaat, die het motto..we houden ze arm en we houden ze dom hanteren om zich te verrijken.

Bovendien ontnemen ze ieder mens het recht van vrijheid.
Zodra we opstaan gaat het systeem werken, we worden gecontroleerd en we beginnen met betalen.
We betalen voor de lucht die we inademen, voor het water dat we drinken, zelfs voor het feit dat we iedere dag naar het toilet moeten betalen we.
We worden gecontroleerd als we de telefoon gebruiken, als we het internet gebruiken, we worden zelf gecontroleerd op de kranten die we lezen.
We worden gecontroleerd als we de straat over willen steken en we staan voor een verkeerslicht, dat ons verteld wanneer we mogen lopen en wanneer we stil moeten staan.
Onze normen en waarden worden bepaalt door de overheid en de kerk. Hoezo vrijheid.welke vrijheid.
Vrijheid is een mythe.Manipulatie en controle...dat is onze vrijheid

En niemand grijpt in.

Reacties op dit artikel
JASPER, 2010-08-17
( +1 )

Dit lijkt mij geen manier om kennis te delen.
Het is toch niet zo dat je niet vrij bent als je een nummer krijgt? Het een is geen logisch gevolg van het ander. Ook de economische 'inzichten' gaan het niveau van de eerste klas lagere school niet te boven. Hoe komt dat brood toch steeds in die winkel? De producent zal er toch aan verdienen?
Overheid en kerk bepalen onze normen en waarden; tja, zijn we dat dan niet zelf? Of zijn er elites, die ons manipuleren? Dan zijn er toch nog ergens mensen vrij, al zijn het er weinig.
Ik zou zeggen dat ingrijpen nuttig is: dit soort teksten behoeft niet op het net.
Apolonia, 2010-08-17
( +1 )

Dank voor je imput, ook al vind ik het niveau van reageren ietwat beledigend (eerste klas lageren sc hool?) je zou het bijna snobbistisch noemen, maar ik ken je niet, dus zover zal ik niet gaan.
Ik heb in ieder geval bereikt dat er iemand reageert op mijn artikel. ik zou bijna zeggen...schrijf zelf eens een artikel...is kijken wat jouw inbreng is.

groet apolonia
Maangodin, 2010-08-18
( +1 )

Je geeft wel de nodige kritiek op het systeem zoals dat nu in ons land (en veel andere landen) geldt maar met concrete oplossingen of nuttige aanpassingen kom je niet. Hoe zou jij het allemaal dan willen regelen? Een maatschappij heeft immers regels nodig om goed te kunnen functioneren en om het welzijn en de veiligheid van de mensen zoveel mogelijk te kunnen waarborgen.
Apolonia, 2010-08-18
( -1 )

Ik denk dat het misschien te laat is om dingen nog te kunnen veranderen, maar een samenleving waarin mensen weer menslievend zijn en verantwoording nemen voor elkaars welzijn is mijn ideaal. In deze omstandigheden nemen mensen geen verantwoording meer voor elkaar, en is iedereen gericht op zijn eigen welzijn.

De enige oplossing die het mogelijk maakt om mensen weer tot elkaar te brengen is helaas een ramp van wereldformaat.

dus....wachten we daar maar op.

groet apolonia
Hogepriester, 2010-08-19
( +1 )

Je antwoord aan Maangodin is wel erg kort door de bocht. In je profiel schrijf je dat je geboren bent met de gave van helderwetendheid maar ik denk eerder dat dit gebrek aan realiteitszin is. Niemand zit toch te wachten op een wereldwijde ramp. Erg menslievend klinkt dit overigens ook niet. Ik leef (onder andere samen met Maangodin) volgens de Wiccarede en jou houding kan voor jezelf weleens erg vervelend uit gaan pakken. Wat je namelijkuitstraalt zal in drievoud naar je terugkeren zowel positieve als negatieve aspecten.
Ik begrijp trouwens niet dat je je zo druk maakt over onder de aanwezigheid van camera's en dergelijke. Alleen mensen die wat te verbergen hebben storen zich hieraan. Ik voel mij (als Wicca) absoluut nergens in beperkt in de huidige maatschappij. Zelfs in het uitoefenen van onze religie staat niemand ons in de weg (en wij anderen niet).
Apolonia, 2010-08-20
( -1 )

Ik ken de wicca zeer goed, en ik ken de uitgangspunten en de houding, en daar hoort niet bij dat je anderen moet veroordelen om hun denken of handelen.
Verder ben ik absoluut niet negatief ingesteld, integendeel...ik verkondig een stelling zoals ik die zie, en waar heel veel mensen last van hebben. natuurlijk hoop ik niet op een wereldramp, maar die is onvermijdelijk als je ziet hoe de wereld vernietigd wordt, niet alleen door haar uit te putten maar ook door het verdriet dat er heerst onder haar bewoners, en dus ook bij haar.
ik ben blij voor jou dat je nergens last van hebt, maar mijns inziens is dat juist je kop in het zand steken...omdat jij er geen last van hebt bestaat het niet? beetje kortzichtig, maar goed, als jij je kunt blijven verbergen achter jouw geloof dan heb ik daar geen moeite mee hoor, mag allemaal..ieder het zijne of het hare..

Ik blijf echter, ondanks mijn spirituele achtergrond, wel allert, en op staan voor de mensen die lijden.

groet apolonia
Hogepriester, 2010-08-28
( +1 )

Je bent erg goed in het verdraaien van mijn woorden want ik heb nooit gezegd of gerschreven dat ik me verberg achter mijn religie maar dat ik daarin niet gehinderd wordt Bovendien steek ik mijn kop niet in het zand maar heb gewoon niets te verbergen en stoor me dus niet (zoals zoveel mensen) aan de beveiligingscamera's en dergelijke die de veiligheid binnen de maatschappij alleen maar vergroten.
Apoloniasoudant, 2010-08-28
( -1 )

Heb je nou echt niets concreets te melden, behalve oordelen over de mening van anderen? ga zelf artikelen schrijven en laat is iets zinnigs horen, dan ben je lekker bezig.
fijn weekend apolonia
Hogepriester, 2010-08-28
( +1 )

Ik oordeel niet ik geef enkel mijn mening over wat jij schrijft. Overigens heb ik samen met Maangodin op deze site lange tijd artikelen gepubliceerd onder de naam Tiara maar heb deze laten verwijderen omdat het auteursrechtelijk niet aansloot bij onze wensen. Verder schrijf nog altijd heel nuttige artikelen voor diverse internetsites die daarom hebben gevraagd (geen sites meer zoals infoyo). Blessed be en succes met je stykjes.
Apoloniasoudant, 2010-08-28
( -1 )

Good for you...veel succes....apolonia
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl