X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Politieke chaos

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-1
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van driver68nl driver68nl Auteur op infoyo sinds
13 November 2008


Bekijk het profiel van driver68nl
Datum: 11-10-2010
Auteur: Driver68nl
Nederland 2010, met momenteel een demissionair kabinet, nadat de bewindvoerende partijen het niet meer eens konden worden.Nu na verkiezingen, zoals gewoonlijk zo ik bijna zeggen, er weer geen partij is met een meerderheid om te regeren, moeten er weer partijen gaan samenwerken. Alle partijen hebben met elkaar gesproken, en na lange tijd, de langste in de geschiedenis, zijn eindelijk een paar partijen tot een akkoord gekomen. Een rechtse combinatie van VVD, CDA met gedoogsteun van de PVV.

Deze Partijen hebben besloten om samen te gaan regeren, echter om een meerderheid te hebben in de 2e kamer hebben ze ook de steun nodig van de PVV. Deze mag echter niet mee regeren maar alleen de plannen steunen, zogenaamde gedoogsteun. Diverse leden van het CDA hebben veel problemen met de gedoogsteun van de PVV , en stemmen keer op keer tegen de plannen van het nieuwe kabinet, vooral die van de PVV, terwijl deze een grote winst hebben behaald tijdens deze verkiezingen, terwijl het CDA een groot verlies heeft geleden, vergeleken met vorige verkiezingsuitslagen. Zonder de steun van de PVV zal het CDA ook niet regeren, dus waarom deze tegenwerking? Om langer demissionair te blijven? Dit laat maar weer eens zien waarom er iets moet veranderen aan het kiesstelsel van dit land! Democratische verkiezingen vinden er iedere 4 jaar plaats, of na de val van een kabinet. Maar wat is er democratisch aan een regering die bestaat uit verliezende partijen, die samen een meerderheid vormen in de kamer. De laatste verkiezingen laat zien hoe de grootste verliezer van de verkiezingen, zich toch weer in de kamer heeft gemanoeuvreerd, en bovendien nog praatjes heeft ook, terwijl ze elkaar nodig hebben om Łberhaupt tot regeren te komen!

Na deze feiten over verkiezingen is de beste oplossing volgens mij een 2e kiesronde, waarbij er een keuze gemaakt kan worden tussen de grootste partijen, om zo tot 1 winnaar te komen, of in geval van nood een samenvoeging van 2 partijen, die in ieder geval dan democratisch gekozen zijn!  Navraag heeft mij intussen geleerd dat de huidige manier van kiezen zo is vastgelegd in de kieswet, in verband met de bijbehorende zetelverdeling... Tijd voor een verandering in deze kieswet, die deze chaos in de hand werkt.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl