X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het koningshuis ceremonieel?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 30-10-2010
Auteur: AnnaStaal
De discussie komt eens in de zoveel tijd weer boven water, want er zijn een aantal partijen in de politiek die vinden dat het koningshuis alleen een ceremoniŽle rol zou moeten vervullen en geen deel van de regering uit moet maken.


De republikeinen gaan verder, want dan zou het hele koningshuis afgeschaft worden en krijgen we een president, zoals bijvoorbeeld in Frankrijk het geval is.
Het koningshuis kan ook een ambassadeursrol vervullen, wat op dit moment het geval is. Maar het Nederlandse koningshuis, net zoals bijvoorbeeld dat van BelgiŽ, heeft een vorst die deel uitmaakt van de regering en dus politiek mee beslist, zj het op de achtergrond.

Strikt genomen is het wat lastig te combineren met een democratie, want de koning of koningin is niet gekozen, die komt op die stoel vanuit erfrecht. Of de man of vrouw nu capabel is of niet, hij of zij vervult een redelijk cruciale rol in de regeringsvorming, wat bij de vorming van het huidige kabinet ook het geval is geweest. Natuurlijk allemaal op de achtergrond, maar invloed heeft de vorst wel. Waarbij de ene vorst de rol meer zal pakken dan de ander.

Dan ligt er dus de vraag, zou dit wel zo moeten of moet de vorst alleen maar Ė en dat is zeker niet onbelangrijk Ė de ambassadeursrol naar buiten vervullen?

Hoewel de discussie recentelijk weer werd aangezwengeld, lijkt het vooralsnog een deur te ver om ook daadwerkelijk stappen te ondernemen. Bijvoorbeeld de PvdA heeft eerder aangegeven de ceremoniŽle rol voor de vorst wel te zien zitten, maar bij een stemming, wilde men toch niet voor iets dergelijks stemmen. Angst, verdeeldheid of wat het dan ook is, maakt dat de discussie wel regelmatig wordt aangezwengeld, maar het niet tot een vervolg komt.
Hoe de vorst er zelf in zit is officieel niet bekend.

Reacties op dit artikel
Koos, 2010-11-18
( -3 )

Het zou beter zijn als er helemaal geen koningshuis meer was. Laat deze mensen lekker hun gigantische berg met geld opmaken, laat het volk er niet meer voor opdraaien. Een koning voegde vroeger wel iets toe voor het volk, want het volk was te arm om in het buitenland zaken te doen en te reizen, dan deed de koning dat wel. Dat is allemaal niet meer nodig, het is alleen nog maar een poppenkast. Vooral als je ziet wat er in de ziekenhuizen en verpleeg tehuizen bezuinigd wordt.

Als ze nog een lintje door moeten knippen, dan gewoon per uur betalen.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl