X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wie zal onze pensioenen betalen?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van LucVe LucVe Auteur op infoyo sinds
06 Juni 2010


Bekijk het profiel van LucVe
Datum: 20-11-2010
Auteur: LucVe
Het aantal geboorten is sterk afgenomen in Belgie. †Dit jaar zullen er meer mensen op pensioen gaan dan jongeren die beginnen te werken. †Wie zal onze pensioenen betalen?

Er is nog een andere vraag: vinden we nog voldoende werknemers voor de arbeidsmarkt? Nu reeds zijn er bepaalde sectoren (banksector, zorgsector,...) waar de vacatures moeilijk in te vullen zijn.  

Welke oplossingen zijn hiervoor?

Een oplossing op korte termijn is uiteraard de verlenging van de pensioenleeftijd.  Als mensen later op pensioen gaan, blijven ze langer beschikbaar voor de arbeidsmarkt en zijn er minder vacatures.  Maar zo eenvoudig is dit niet.
Er is veel weerstand bij de bevolking om langer te werken.  Kijk maar naar de betogingen die er in Frankrijk geweest zijn.
Ook de werkgevers zijn eerder geneigd om jonge werknemers te verkiezen boven oudere werknemers omdat ze enerzijds meer technologische kennis hebben en anderzijds goedkoper zijn.
Een betere oplossing op langere termijn is een beter immigrantenbeleid. Nu worden de immigranten vaak beschouwd als een bedreiging. Het is voor een migrant, zeker voor de migrant buiten de Europese gemeenschap, zeer moeilijk om legaal te werken door de ingewikkelde procedures en administratieve verplichtingen.
Door migranten een gastvrij onthaal te geven, hen de nodige kansen te geven op de arbeidsmarkt en door hun kinderen een degelijke opleiding te geven, kunnen zij de nodige arbeidsplaatsen, ook deze van een hoger niveau, op termijn gaan invullen en blijft ons systeem van sociale zekerheid gegarandeerd.

Uiteraard is wederzijds respect hierbij belangrijk, maar ervaringen uit het verleden hebben geleerd dat dit moet kunnen. Denken we maar aan de vele italianen die in de jaren 50 in de mijnen zijn gaan werken en nu volledig geÔntegreerd zijn. 
Zo blijft BelgiŽ een goed land om te leven en kunnen we vanaf een redelijke leeftijd genieten van een weldoend pensioen. 

Reacties op dit artikel
Tineken, 2010-11-20
( 0 )

Ikzelf ben Belgische, en ik ben 32 jaar oud... Ik vrees (ook) voor mijn pensioen later... Ik denk steeds meer en meer dat deze "pot" zal opgesoupeerd zijn, desondanks ik maandelijks via mijn werkgever afgeef omdat ik ambtenaar ben. Ik geloof niet in een pensioen als ik die leeftijd bereik. In migranten, zie ik echter geen oplossing. Ik ben geen racist maar ik zie steeds profiteurs in die sektoren. Dat doet velen een oordeel vellen. Veel moeders met 4 of 5 kinderen, die doodgewoon thuis blijven omdat ze kunnen overleven van het gegeven kindergeld. En de varder, tja, die rijdt rond ik een dikke BMW, waar halen die dat geld vandaan? Zal me steeds een raadsel blijven, en eerlijk, ik wil t antwoord niet weten, want dit put me uit...
Belgie is goed om in te "leven" ja, werken daarintegen... Maar hoop doet leven, niet? Ik hoop dat er verandering mag en kan komen in dit landje, qua regering, qua beleid, qua loon, qua besparingen en zoveel meer..
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl