X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Het milieu: te laat?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Gogsdal Gogsdal Auteur op infoyo sinds
12 November 2010


Bekijk het profiel van Gogsdal
Datum: 12-12-2010
Auteur: Gogsdal
Het milieu is al jaren een aandachtspunt over de hele wereld. Was dit onderwerp vroeger voorbehouden aan de zogenaamde “geitewollensokken”, tegenwoordig heeft iedere zichzelf respecterende politicus er een mening over. Meestal een mening die zich beweegt ten faveure van het milieu, want dat is electoraal gezien het slimst.

Ramp

Er is dan ook wel degelijk iets aan de hand met ons milieu. Voordat onze politici eenmaal doorhadden dat milieu een “item” was waar punten mee gescoord kunnen worden, was er al veel kwaad geschied. Ons klimaat verandert, de lucht en ons water zijn niet meer zuiver. We hebben enorme hoeveelheden afval en onze energievoorraden slinken sneller dan verantwoord is. Wat doet onze overheid eigenlijk om deze ramp af te wenden?

Dampkring

Rond de aarde bevindt zich de dampkring, bestaande uit gassen en waterdamp. Deze kring beschermt ons tegen de straling van de zon, maar hij zorgt ook dat de aarde niet teveel afkoelt. De warmte die de aarde ontvangt van de zon en weer terugkaatst, wordt door de dampkring vastgehouden. We spreken van het broeikaseffect.
De luchtvervuiling die door de mens wordt veroorzaakt, zorgt voor verstoring van de verhouding tussen de gassen in de dampkring. Hierdoor neemt de hoeveelheid kooldioxyde onder de dampkring toe wat er weer voor zorgt dat het op aarde warmer wordt. Dit verandert de vegetatie op aarde. Bepaalde soorten planten en dieren zullen uitsterven, anderen zullen er zozeer bij gedijen dat ze in veel groter getale zullen voorkomen.
Een groot deel van het op aarde aanwezige ijs zal smelten waardoor laag gelegen delen van de aarde onder water zullen komen te staan.
Het evenwicht op aarde zal hevig verstoord worden en tot nu toe kunnen we nog niet goed overzien welke gevolgen het nog allemaal zal hebben.
Aanpak van deze problematiek moet internationaal gebeuren omdat solistische actie van een land weinig effect zal sorteren.

Afval

Er wordt al een aantal jaren gescheiden afval ingezameld in een poging de afvalberg te reduceren. Dat alle afval uiteindelijk toch op dezelfde hoop terecht komt, is een sprookje.
Op deze manier worden glas, papier, plastic en kleding al gerecycled, ook gft-afval krijgt een herbestemming.
Afval scheiden is minder efficiënt dan afval voorkomen. Consequent inkopen lijkt echter nog een utopie. De mens is er niet aan toe…

Eigen nest

Politici beginnen te beseffen wat er aan de hand is maar kunnen op internationaal niveau amper tot overeenstemming komen. En dat terwijl men het onderwerp pas om vijf voor twaalf heeft opgepakt. De burger is ook nog niet intelligent genoeg om te weten dat hij zijn eigen leefomgeving vernietigt. De mens lijkt zonder gewetenswroeging zijn eigen nest te bevuilen tot het te laat is.

Reacties op dit artikel
Sarah neely, 2011-02-12
( 0 )

Geachte heer / mevrouw

Dit is om u te informeren dat Capital Trust FINANCIEN FIRM momenteel een lening aanbieden bij 3% rente.
Wij bieden een verscheidenheid aan leningen aan onze klanten. Wat uw lening moet zijn, groot of klein, persoonlijk of hypotheeklasten, zijn we klaar om te praten met u over hoe wij uw needs.and voldoen hoe u deze lening te krijgen. Laat ons u helpen regelen de financiering en krijgt ook een zeer legitieme lening. Wij zijn geregistreerd en erkend financiële huisvesting geeft uit lening tegen een lage rente voor iedere serieuze persoon, indien geïnteresseerd vul het aanvraagformulier hieronder

COMPANY HOUSE EXECUTIVE
21 Bloomsbury Street London.
WCIB 3XD United Kingdom


Aanvraagformulier:

1) Volledige naam :.........
2) Land :..............
3) Adres: ...
4) Sex :..............
5) Burgerlijke stand :......................
6) Beroep :..............
7) Telefoonnummer :......
8) Maandinkomen :.....................
9) Leenbedrag Nodig :...............
10) Lening Duur :..................
11) Doel van Lening :.................
12) Leeftijd: ..............
Neem dan contact met ons op als toepassing vinden moeilijk in te vullen.
Groet,
Sarah Neely
Lening Officer
E-mail: capitaltrustloan@sify.com
Vertellen: +447024027803
Fax: +448447742385
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl