X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


In the ghetto

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Carla25 Carla25 Auteur op infoyo sinds
04 April 2010


Bekijk het profiel van Carla25
Datum: 02-05-2011
Auteur: Carla25
De regering heeft de taak zich bezig te houden met het oplossen van de criminaliteit in Nederland. Soms worden ideŽen naar voren gebracht die mij vreemd overkomen. Zo bestaat het idee om een stukje Nederland af te zetten en daar alle criminelen weg te stoppen.

Dit idee is gebaseerd op bestaande situaties in enkele andere landen, o.a. Turkije. Net buiten het toeristengebied, enkele kilometers de bergen in, ligt een vesting. Niemand betreedt dit gebied, ook de Turken zelf niet.  Alleen mensen die het lef hebben drugs daar te kopen, komen binnen. Dan nog moet je een bekende zijn voor de mensen die daar 'wonen'. De politie komt er niet. 
Groepen onderling vechten. Soms vallen er 5 doden per dag.
De meisjes daar worden verkocht als slavin voor een paar honderd euro.
De mensen daar zijn in lompen gekleed, hebben tentendoeken om in te wonen. Er is geen bestrating, veel afval en oud schroot. Kinderen die dag en nacht heen en weer rennen. Er is haast geen licht in de avonduren. Ook al is het ijskoud, iedereen leeft buiten. Er is haast geen 'binnen'. Sanitaire voorzieningen bestaan er niet. Stel dat een dergelijk gebied voor 'criminelenopvang' in Nederland wordt ingevoerd. Dan vraag ik me ten eerste af, waar moet dat komen? Nederland heeft geen bergen om dit te verstoppen voor onze toeristen. Natuurlijk denkt ook iedereen, not in my backjard!
De tweede vraag die ik me stel, wie moet daar worden geplaatst? Het idee heeft naar mijn mening een positieve kant. In heel Nederland wonen alleen nog goede inwoners, en het gespuis zit mooi weggestopt.
Alleen ligt daar ook de valkuil. GESPUIS... hoe gaat de politiek dat begrip invullen. Mijns inziens een zelfde probleem als het invullen van het woord 'verwesterd'. Duidelijke woorden, maar wat verstaat men er onder?

Zeer waarschijnlijk ben je er van overtuigd dat je een goede inwoner bent. Je hebt geen moord gepleegd en geen bank beroofd.
Het is echter ook mogelijk dat werklozen, zieken, zwervers en bejaarden onder het begrip vallen. Deze mensen zijn toch een last voor de samenleving?
Stel je voor, je klust te weinig in huis en je vrouw heeft genoeg van je. Of je hebt een hobby..
Kortom, riskant. Bovendien, wat gebeurt er met de jonge, nieuwe generatie. Moet die daar opgroeien, zonder een nieuwe kans te krijgen? Het scheiden van kind en ouders is ook geen optie. Elvis zong het in de jaren 70 al: a child in the ghetto need a helping hand, or he will be an angry young man someday'.
Ik vraag me af, waar kies ik voor, een leefbare stad zonder lastpakken en knijp ik een oogje dicht voor het oprichten van een ghetto? Nee, dan maar ergenis met beide ogen open.

Reacties op dit artikel
Catta, 2011-05-12
( 0 )

Wel vóór Wilders?
Methodist269, 2011-12-11
( 0 )

Haha leuk artikel best nog eens om over na te denken, als je de last pakken weg wilt hebben stuur je ze toch gewoon naar australie of de USA dat deden we vroeger ook, en kijk wat daar van gekomen is, 1 van de grootste criminele organisaties van t universum.
Nee het zgn probleem weg stoppen heeft geen zin want de criminelen onder ons bepalen wie d;r heen moeten.
Het zijn de leiders van deze tijd die, of weg gestopt of koud gemaakt in ieder geval ontkracht moeten worden.
De mensen zijn het probleem niet maar zij die ze gedoemd waren te volgen.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl