X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


2012, crisis wat wordt het leuk

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Christiaan79 Christiaan79 Auteur op infoyo sinds
17 December 2009


Bekijk het profiel van Christiaan79
Datum: 03-01-2012
Auteur: Christiaan79
2012, is stormachtig begonnen. Precies zoals vorig jaar is voorspelt. Stormachtig.De wind moet alleen niet vanuit Griekenland komen. Moeten wij ons echter wel zo druk maken dit jaar? Bedoel, de regering, onze grote leiders waarschuwen voor een zwaar jaar en dat gaan we allemaal voelen. 

Angst

Maar wanneer leiders waarschuwen, is er vaak weinig aan de hand. Alsleider heb je er immers veel voordeel aan dat mensen bang zijn. Zo werkt dat in oorlogsituaties, maar voor mensen met een politieke functie is dit ook wle handig.
Als mensen bang zijn en jij zorgt dat men overtuigt raakt dat jij als grote leider het goed doet, dan liggen mensen als snel aan je voeten.
Kijk naar onze vriend Wilders. Hij benoemd alle gevaren van een bepaald geloof, gebruikt nieuwsfeiten als soort van propaganda, roept daarbij wat mensen willen horen. Gooit daarbij nog een machtkreet overheen ( 2012 houden wij alles strak in de gaten en laten desnoods het kabinet vallen) en hoppa een groot deel van het land ligt aan zijn voeten.

Goede effect van euro

Zo ook de euro crisis die dit jaar hoogtij viert. Het land gaat naar de klote als we niet gaaan bezuinigen. We voelen het allemaal. Angst, angst angst. Hoe pakken we de crisis aan, in Den Haag weten we het. We lossen echter niks op, we roepen het één en ander in de media, vergaderen, overleggen, lachen charismatisch in de camera en over twee jaar mag het volk weer stemmen. Benieuwd wat er dan is opgelosd.
Waar ik echter nieuwschierig naar ben, is een eerlijke uitleg over het ontstaan van de crisis.
Vorig jaar vertelde Jan Kees de Jager wat de euro ons heeft opgeleverd. Dat klonk positief. Maar toch, vanwaar dan een crisis als de euro ons zoveel goeds heeft gebracht?

Oude sok

Misschien ben ik dom, misschien ben ik kortzichtig, maar ergens is er iemand die geen goede beslissing heeft gemaakt. Laat diegene opstaan en zeggen waar het probleem weg komt. Dat we niet bang hoeven zijn, we kennen de oorzaak van het probleem, we weten hoe we het moeten oplossen. 

2012, angst is niet nodig. Lekker dicht bij jezelf blijven. Het land kan niet naar de kloten gaan. Het kabinet kan niet vallen, in dat geval zal Wilders zijn postitie zoals die nu is kwijtraken.
Het wordt een mooi jaar, meer veel sport, Griekenland gaat het goed doen op het EK. We krijgen de olymische spelen, ooit in Griekenland begonnen. 
En aan het eind kopen we weer met z'n allen voor miljoenen aan vuurwerk. Miljoenen die nog in een oude sok van Wouter Bos bleken te zitten.

Gelukkig nieuwjaar


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl