X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bankier en bankier, verschil moet er zijn

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van beanbag beanbag Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van beanbag
Datum: 15-02-2009
Auteur: Beanbag
Waar de ene bankier volhardt in zijn eigen egotrip, komt de ander osn allen zogenaamd tegemoet. Bijvoorbeeld om voor niets of voor slechts 1 $ per jaar te werken.

De kredietcrisis legt veel mentaliteitsproblemen bloot. Waar bankiers nooit klaagden dat ze zo hard moesten werken, maar zich gedroegen alsof ze boven de mensheid stonden, willen ze ons nu doen geloven dat ze nederig zijn en dat ze de boodschap begrepen hebben. Althans sommigen van hen. Een fors deel denkt nog steeds dat er geen wereld is zonder hen en dat zij zich als redder der naties mogen blijven verrijken.
De heer Hommen, die eigenlijk met een paar commissariaten dacht te gaan genieten van zijn derde levensfase, moet nu de rotzooi die de Belg Tilmant en consorten, waaronder de Raad van Commissarissen, waaronder oud-premier Kok, hebben geschapen. Nu de ING bijna omvalt en dus de Postbank gaat inlijven om geld en klanten te hebben, mag Hommen de puinhopen gaan sorteren en proberen er weer iets van te maken. Hij heeft daarbij blijkbaar te horen gekregen dat hij slechts 0 euro verdient. Pas vanaf volgend jaar kan hij inkomen verwachten. Weer treft het hoe naÔef die bankwereld toch is. Zouden zij werkelijk denken dat wij denken dat ze een gek gevonden hebben, die voor nop de ellende gaat opruimen, die anderen, zeer vet betaald, hebben veroorzaakt?
Er is dus meer met Hommen afgesproken. Wat precies zullen we vermoedelijk pas ervaren als het of mis gaat of als er ooit een parlementaire enquete komt over de bankenbende. In Amerika zien we iets soortgelijks. Een van de topmannen heeft toegezegd dat hij voor 1$ per jaar wil blijven werken totdat alle ellende achter de rug is. Goed schaker, want deze tactische meesterzet, althans dat denkt hij, zorgt er voor dat ze hem niet in pek en veren hullen en uit het dorp jagen. Als hij zo de crisis overleeft kan hij over een paar jaar weer fors graaien, want dan is hij 'the big man', die de bank uit de diepste crisis ooit heeft geholpen.
Hoe komt het toch dat niemand deze mensen voor de rechter daagt en ze tot op het bot uitkleedt? Omdat, zij blijkt steeds weer, ook in ons land via bijvoorbeeld de AH-affaire, ook de rechter geen wijs wordt uit al die draadjes, die deze spinnen gesponnen hebben. Ja natuurlijk was ik verantwoordelijk, maar excuus u kunt toch niet van mij verwachten dat ik een side-letter, die we gemaakt hebben, ook begrepen zou hebben. Beste voorzitter van de rechtbank ik heb alles alleen maar gedaan ter meerdere eer en glorie van het bedrijf en ja, ik geef toe, ik maak fouten. Ik ben ook maar een mens hoor. Dus legt de rechter daar een boete voor op, die gelijk staat met een deel van een jaarsalaris en iedereen kan weer naar de golfbaan.
Het moge duidelijk zijn. waar heel veel geld speelt raken mensen de weg kwijt. Zelfs bij een gereformeerde woningstichting. Waar geen controle is of waar de controle ook de weg kwijt is -maar wel mag blijven zitten- raakt uiteindelijk een bedrijf in de problemen. De verliezers zijn uiteindelijk de werknemers en de belastingbetalers.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl