X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Alcohol en angststoornissen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+5
  Goed artikel ( +5 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 06-07-2009
Auteur: Tane
Het nuttigen van alcohol kan ernstige gezondheidsrisicos met zich meebrengen. Naast de lichamelijke gezondheidsrisicos zoals een verhoogde bloeddruk, overgewicht en een hoger cholesterolgehalte kan alcohol bijdragen aan het ontwikkelen van psychische (psychiatrische) aandoeningen.

Angststoornissen

Angststoornissen is de verzamelnaam voor verschillende psychische aandoeningen zoals agorafobie, sociale fobie en de obsessief compulsieve stoornis.

Agorafobie is de officiŽle naam voor straatvrees of pleinvrees. De sociale fobie is angst in sociale situaties en de obsessief compulsieve stoornis gaat gepaard met dwanggedachten en dwanghandelingen.

Iemand die aanleg heeft om een angststoornis te ontwikkelen, zal bij het (overmatig) gebruik van alcohol deze psychische aandoening sneller ontwikkelen. Wanneer er sprake is van verslaving samen met een angststoornis, spreekt men van comorbiditeit. Dit is een term die wordt gebruikt wanneer iemand twee of meerdere psychische aandoeningen heeft ten gevolge van lichamelijke, geestelijke of sociale problemen.

Alcohol en angststoornissen

Alcohol vergroot de kans op het ontwikkelen of het verergeren van een angstoornis. Dit komt doordat de verschijnselen van het onder invloed zijn samen met de ontwenningsverschijnselen invloed hebben op stofjes in onze hersenen. Dezelfde stofjes die een rol spelen bij een angststoornis. In het geval van een obsessief compulsieve stoornis kan alcohol zorgen voor extra dwanggedachten en dwanghandelingen. Ook kunnen mensen door alcohol angstiger worden in sociale situaties (sociale fobie of agorafobie).

Andersom zal iemand met een angststoornis sneller naar de alcohol of drugs grijpen. Men hoopt dan dat de alcohol of de drugs de angstige gedachten wegneemt. Bij sommige mensen zal dit tijdelijk zo zijn, omdat men door het middel in een andere staat van bewustzijn komt. Op de lange termijn zal alcohol of drugs de angststoornis juist verergeren.

Reacties op dit artikel
Willem, 2012-08-28
( +1 )

Onze dochter (19 jaar) heeft een angststoornis (obsessieve compulsieve stoornis). Is het voor haar verstandig om alcohol te drinken op bijvoorbeeld vakantie?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl