X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hoe zou het zijn als...

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 06-07-2009
Auteur: Tane
De meeste mensen vragen zich af:† "Hoe zou het zijn als..." en nemen daarbij een beeld wat ze willen bereiken in gedachten. Zij dromen vervolgens van hetgeen zij willen, maar ondernemen geen actie om het hun realiteit te maken. Neem bijvoorbeeld iemand die zou denken: "Ik zou het gaaf vinden om filmster te worden". Stel dat deze persoon nu geen verhalen zou gaan schrijven, dan blijft het voor die persoon slechts een fantasie.

Onderneem actie

Ten eerste moet je actie ondernemen als jij droomt van iets dat je wilt bereiken. Als je geen actie onderneemt zal er ook niets gebeuren. Als je hetzelfde blijft doen wat je altijd al deed, zul je de resultaten behalen die je altijd al gehaald hebt. Niemand zal naar je toestappen en zeggen "Jij wilt miljonair worden? Hierbij geef ik je een miljoen euro". Niemand anders zal jou het resultaat cadeau geven. Geen enkele filmmaatschappij zal iemand aannemen die regisseur of filmster wil worden, maar geen actie onderneemt om dit te bereiken.

Onderneem actie volgens een vooraf opgestelde planning.

Smart planning

Een term die vaak wordt gebruikt bij het opstellen van planningen en doelstellingen of mijlpalen is SMART. SMART staat voor:
  • Specifiek
  • Meetbaar
  • Actiegericht
  • Realistisch
  • Tijdsgebonden
Aan vage doelstellingen heeft men niets. De planningen en de doelstellingen/mijlpalen moeten voldoen aan de vijf perspectieven die hierboven zijn genoemd.

Specifiek betekent dat er waarneembare acties of resultaten moeten zijn. Er wordt vaak gewerkt met getallen: "Hoeveel willen we verdienen over 3 maanden?".

Meetbaar betekent dat er regels moeten zijn over hoe de resultaten worden vastgesteld. Het moet een meningsverschil over de resultaten voorkomen.

Actiegericht houdt in dat de doelstellingen moeten uitnodigen tot actie en energie.

Realistisch houdt in dat wij het plan wel haarbaar moet zijn.

Wanneer de planning niet tijdsgebonden is, zal iemand al snel uitstelgedrag vertonen. En we weten allemaal dat uitstellen zo ongeveer gelijk is aan afstellen.

Demotivatie en afleiding

Laten wij nu eens stellen dat wij de stappen nemen om te bereiken wat wij willen. Wij hebben een planning voor onszelf vastgesteld en zeggen: "Ja! Dit is de manier voor mij om te bereiken wat ik wil!". Nu is het niet altijd even gemakkelijk om ons aan de planning te houden. We raken gedemotiveerd of krijgen te maken met afleiding. Er moet een soort noodplan worden opgesteld waarin is vastgelegd hoe je moet handelen bij demotivatie of afleiding. Dit kan voor iedereen verschillen, dus dit is iets dat je niet meteen al kunt vastleggen. Blijf aantekeningen maken over hoe je je voelt tijdens de verschillende tegenslagen en hoe je met elke tegenslag om bent gegaan. Hierdoor kun je leren hoe je in de toekomst kunt omgaan met demotivatie en afleiding.

We kunnen afgeleid worden doordat iemand ons negatieve feedback levert of zegt dat onze stappen die wij nemen tevergeefs zijn. Zo kunnen we ook weer gedemotiveerd raken. Neem daarom kritiek altijd met een korrel zijn. Mensen die aan de zijlijn staan schreeuwen het hardst. Er bestaat een spreekwoord daarvoor: "De beste stuurlui staan aan wal".

Succesvolle mensen werken keihard

Mensen die bereiken wat zij willen hebben keihard gewerkt om dit te bereiken. Vaak wordt er gezegd dat een succesvolle persoon geluk heeft gehad of dat het toeval hem of haar heeft getroffen. Dit is echter niet juist. Succesvolle mensen hebben hun succes zelf gecreŽerd door persistent te blijven en niet op te geven.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl