X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De makkelijke weg

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 04-08-2009
Auteur: Normyo
Mensen hebben er een handje van om de makkelijke weg te kiezen. Hoewel je je kunt afvragen wat de makkelijke weg is. Maar hier bedoel ik met de makkelijke weg, de weg van de minste weerstand. Bijvoorbeeld als we iemand kritiek moeten geven, die hiŽrarchisch boven ons staat, dan geven we maar geen kritiek.

De makkelijkste weg

Maar er zijn natuurlijk ook gevallen te bedenken waarbij we van buiten af denken dat iemand de makkelijke weg kiest. In werkelijkheid is het voor zo iemand bijvoorbeeld de enige weg, omdat hij of zij gewoon geen andere weg kent.
Want wat nu als iemand er voor kiest om lichamelijk af te vallen, in plaats van de weg te gaan van geestelijk onderzoek. Lichamelijk afvallen lijkt de makkelijke weg, omdat je er alleen maar minder voor hoeft te gaan eten en meer te gaan bewegen.

Maar zoals de meeste mensen die proberen af te vallen allang gemerkt hebben is afvallen helemaal niet makkelijk. Je moet je er namelijk geestelijk anders voor instellen. Je moet je er op instellen om minder te gaan eten. Je moet je er op instellen om iedere dag een half uur te gaan wandelen. Je moet er voor kiezen om op feestjes niet je glas voortdurend bij te laten vullen. Je moet er voor kiezen om dat gebakje af te slaan, met die kop koffie met slagroom.
Je zult om af te vallen jezelf er op in moeten stellen om een heel ander leef patroon te ontwikkelen, dat je gewend bent.

De moeilijke weg

En toch is dit schijnbaar een makkelijkere keuze, dan er voor kiezen om jezelf geestelijk te onderzoeken. Want waarom wil je afvallen? En is dat een reden die je voor jezelf geldig vindt?†

Wat wil je eigenlijk bereiken met afvallen? Is dat in een kleinere maat kleding passen? Of wil je afvallen omdat je erkenning wilt krijgen voor je succes als afvaller? Of wil je dat je vriend of vriendin weer sex met je wil hebben? Of is het afvallen bedoeld om jezelf te kunnen erkennen?

Maar waarom wil je dan die kleinere maat? Omdat die goedkoper is? Of omdat de maatschappelijke norm is, dat je een zo klein mogelijk maat moet passen? Of omdat je gelooft dat het gezonder is?

Uiteindelijk komt de vraag er dus op neer, doe je het omdat je een interne drijfveer hebt of omdat je gelooft dat het van je verwacht wordt? Of doe je het omdat je iets wilt bewijzen?

De rechtvaardiging

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit waarom je iets doet. Het belangrijkste is misschien wel, dat je je bewust bent waarom je iets doet. Dus dat je niet zo maar ergens aan begint. Maar dat je een doel hebt waarom je het doet. Zodat als het wat moeilijker wordt je dat doel voor ogen kunt nemen, om jezelf te motiveren.

Het enige wat je dan wel moet doen is kiezen voor een doel, dat jou motiveert. Dus een doel kiezen omdat je denkt dat het van je verwacht wordt is niet erg. Als je dan maar gemotiveerd wordt door het feit dat het van je verwacht wordt.

Want als je iets ongemotiveerd doet, dan maakt het doel dat je gekozen hebt niet uit. Je zult nooit de motivatie voelen om het vol te houden.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl