X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Herfst en humeur

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van AnnaStaal AnnaStaal Auteur op infoyo sinds
23 Juli 2008


Bekijk het profiel van AnnaStaal
Datum: 03-09-2009
Auteur: AnnaStaal
Het begint allebei met een H, maar daar zou de vergelijking op moeten houden en toch lijkt dit niet zo. Nu de herfst met bakken uit de hemel komt vallen, likt ons humeur ook als een blad aan de boom omgeslagen.

Mensen observeren vanaf een heerlijk terrasje vinden de meeste mensen leuk en als je het voor je beroep doet, maakt dat het nog leuker. Zo helpt enkele middagen mensen observeren in de beeldvorming hoe mensen hun humeur door het weer laten beïnvloeden.

Natuurlijk is het geen pretje om verregend ergens aan te komen, maar daar hebben ze de plu voor uitgevonden en kan geen obstakel. Toch zie je duidelijk verschil in het gedrag, de houding en de taal van mensen als ze in de zon lopen versus de regen.
Moeders met kinderen kunnen plots het soms aarzelende gedrag van de kleintjes niet velen, kleintjes die van snoep zitten of lopen te genieten en van alles knoeien wordt “straks” wel schoongemaakt.
De houding is minder rechtop en enigszins naar voren gebogen. De armen worden dicht bij het lichaam gehouden. Dit terwijl het nog niet koud is.
Maar het meest opvallende is de snellere pas die er in gezet wordt en de reacties als iemand met zijn schouder of tas per ongeluk tegen je aanloopt. Zijn de reacties als de zon schijnt en iemand zich verontschuldigt dat het niet erg gevonden wordt. Als het weer regenachtig en winderig begint te worden, hummen we wat bij een excuus van de tegenpartij of kijken ietwat chagrijnig om. Alsof het dan wel vervelend is dat iemand per ongeluk tegen je aanloopt.

Maar ook het bedienende personeel, wat toch het de uiterste best moet doen om aardig te zijn, heeft een iets minder humeur en twee serveersters lopend blazend door de zaak. Terwijl het eerder wat rustiger is dan drukker. De terrasjes zitten alleen op het overdekte terras redelijk vol.

De autorijder wordt er met het teruglopende weer ook al niet vriendelijker op. Een ietwat aarzelende oudere man die zijn auto uit de parkeerplaats probeert te manoeuvreren en enkele mensen een minuut op zich laat wachten, krijgt met geopende ramen een scheldpartij naar zijn hoofd. Dit terwijl dit in de zomer niet verder gekomen zou zijn als een opmerking zoals “opa moet ik je een handje helpen” of iets van die strekking.

Tja, na een middagje objectief observeren zijn er maar liefst 21 duidelijke verschillen in humeur waar te nemen. Dit terwijl de herfst absoluut ook zijn charme mee. Dit gaat wat beloven de herfst begint nog maar net…

Reacties op dit artikel
Emfkruyssen, 2009-09-05
( 0 )

Hallo AnnaStaal,

Ja joh, die herfst weet wat. Het slechter(e) humeur komt waarschijnlijk doordat we ons bewust of onbewust willen afzetten tegen het afscheid moeten nemen van een zomer. Het was immers zo prettig, blij en vol van kleine genieterijtjes. Ja, die ommezwaai van het weer: we zijn er allemaal wel een beetje gevoelig voor.

Groetjes van
Leonore.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl