X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Mijn oplossing is de beste

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 17-09-2009
Auteur: Normyo
Hoeveel mensen hebben niet het idee dat hun oplossing de beste is? Misschien hebben we dat allemaal wel, dat we het idee hebben dat onze oplossing de beste is. Hoewel, er zullen vast wel een paar mensen zijn die vinden dat de oplossing van een ander beter is. Maar is dat omdat ze de oplossing van de ander begrijpen in verhouding tot hun eigen oplossing of omdat ze zichzelf niet belangrijk genoeg vinden?

Oplossingen

Als er iets is waar mensen goed in zijn, dan is dat het bedenken van oplossingen. Misschien dat de oplossing niet altijd perfect het probleem oplost, maar er komt een oplossing. Misschien dat het probleem niet grondig wordt onderzocht en werkelijk wordt begrepen in al zijn facetten en dat er daardoor maar een oppervlakkige oplossing komt, maar er komt een oplossing. Al was het maar een rol plakband om de oliepijplijn om dat olielek te stoppen. Maar een oplossing komt er, soms meteen en soms kan het iets langer duren.

Mensen zijn dan ook verschrikkelijk creatief als het gaat om problemen oplossen. Onze eenvoudigste oplossing is het negeren van het probleem, we zien dat natuurlijk liever niet als oplossing. Maar een oplossing is het wel. Want waarom is het alleen een oplossing als het gevolgen heeft voor het probleem? Oplossen betekent dat je geen last meer hebt van een probleem en als je door het probleem te negeren het kunt oplossen, waarom zou je dan meer moeite doen?

Onze meest ingewikkelde oplossing is die waarbij zo'n beetje iedereen in de wereld moet veranderen om het probleem op te lossen. Een voorbeeld is het oplossen van het probleem van de opwarmende aarde. Volgens sommige adviezen zouden we allemaal moeten stoppen met het gebruiken van vervoersmiddelen die werken op de verbranding van koolwaterstoffen. Dus dat betekent stoppen met brommers, motoren, auto's en vliegtuigen te gebruiken. Maar ja, hoe krijg je al die mensen zover om te stoppen met het verbranden van koolwaterstoffen?

Mijn oplossing

Mijn oplossing hoeft dus niet altijd de beste zijn, zeker als de rest van de wereld niet mee wil in mijn oplossing. Aan de andere kant is het wel goed om je oplossing naar voren te brengen, want misschien bevat jouw oplossing wel de kern van een superoplossing, omdat hij gecombineerd kan worden met een oplossing van iemand anders.

En daar zit dan ook het probleem van het aandragen van oplossingen. Mensen kunnen er niet goed tegen om andermans oplossingen te horen, want dan krijgen ze het idee dat hun oplossing niet de beste is. Niet voor niets al die testosteron mannen die heel veel moeite doen om anderen er vanaf te houden een oplossing aan te dragen. Al was het alleen maar door ze vooral te laten merken dat ze minderwaardige oplossingen hebben.

Het gevolg van de houding "mijn oplossing is de beste, en die van jouw moet je voor je houden" is ondertussen wel duidelijk. Onze maatschappelijke- en wereldproblemen worden niet echt opgelost. Wat eigenlijk betekent dat we toe moeten naar:
Mijn oplossing is natuurlijk de beste, die ik kan bedenken. Maar onze oplossingen samen, zouden wel eens een superoplossing kunnen bevatten.
Maar zo'n houding is natuurlijk niet zo leuk voor al die alfa mannetjes die veel bevestiging nodig hebben om zich maar een beetje mens te voelen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl