X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Onszelf wantrouwen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 23-09-2009
Auteur: Normyo
Eigenlijk wel apart om te zien hoe mensenvaak andere mensen en hun motieven wantrouwen, maar geen enkel probleemhebben met de motieven die ze zelf hebben. Terwijl er eigenlijk allangbewijs is geleverd dat de meeste mensen beter zichzelf kunnenwantrouwen en anderen vertrouwen.

Wantrouwen

Hoeveel mensen zullen niet eerst de kat uit de boom kijken als ze een ander ontmoeten? Of hoeveel mensen wachten niet tot ze een positief verhaal horen over de nieuwe winkel op de hoek, voordat ze zelf gaan kijken? Het zit ons gewoon in de genen om met alles wat nieuw is voorzichtig om te gaan.

Aan de ene kant kun je zeggen dat het slim is om voorzichtig te zijn met nieuwe zaken in je omgeving. Maar je kunt je ook afvragen of dat in onze huidige maatschappij nodig is? Voordat iemand een winkel kan beginnen is hij al gecontroleerd door de bank, de belastingdienst, de gemeente en de groothandel. Er is gecontroleerd of zijn ondernemingsplan deugdelijk is. Er is gecontroleerd of hij geen belastingschuld heeft. Er is gecontroleerd of hij geen betalingsrisico is. Er is gecontroleerd of hij wel voldoet aan de veiligheidseisen voor een winkel en of er niet teveel van zijn soort winkels in de buurt zijn. Zelfs de kamer van koophandel schrijft je niet zomaar in voor het leuk, maar adviseert je als nieuwe ondernemer.

Maar ook met volkomen onbekende mensen gaan we eerst de kat uit de boom kijken. Een nieuwe collega moet zichzelf eerst maar eens bewijzen, voordat we hem de ins en outs van het bedrijf vertellen. Nieuwe buren mogen niet zomaar onze grasmaaimachine lenen, eerst maar eens een maandje naast ons wonen. Alleen heb je dan wel een dilemma als n van de andere buren vertelt dat iedereen altijd je grasmaaier leent en de nieuwe buurman komt vragen of hij de grasmaaimachine mag lenen. En zo zijn er vast massas voorbeelden te geven van toch maar even de kat uit de boom kijken.

Ons zelf vertrouwen

Het vreemde is echter dat we onszelf heel betrouwbaar vinden. Een nieuwe winkel starten is geen enkel probleem. Iedereen vertrouwt erop dat we de beste producten van de buurt verkopen.

Verhuizen naar een nieuwe straat? De buren zullen met alle plezier ons een kopje suiker lenen en als onze grasmaaier geslepen moet worden, dan kunnen we vast die van de buren lenen. We zijn namelijk altijd voorzichtig met andermans spullen.

Een nieuwe functie aannemen bij een nieuwe werkgever? Wat is daar nu het probleem van. Ze zouden me toch niet aannemen als ik niet geschikt was voor de functie en paste binnen het team?

Vertrouwen

Schijnbaar is het dus heel makkelijk om jezelf te vertrouwen, maar veel moeilijker om anderen te vertrouwen. Nu is het anderen leren vertrouwen misschien wel logisch. We hebben vaak genoeg mensen vertrouwd en hebben toen door schade en schande moeten leren dat de ander niet betrouwbaar was. Soms omdat we zelf niet zo duidelijk waren over wat we nu eigenlijk wilden. Soms omdat de ander niet duidelijk was over wat hij wilde. En soms was de ander gewoon echt onbetrouwbaar. Maar het is natuurlijk wel vreemd, dat je een paar ervaringen projecteert op iedereen die je ontmoet na een paar slechte ervaringen met een paar personen.

Want waarom wantrouwen we wel alle andere mensen, als we een paar keer onze vingers hebben gebrand, maar niet onszelf. Zeker als je bedenkt dat de meeste mensen zichzelf vaker teleurgesteld hebben dan dat ze door andere mensen zijn teleurgesteld.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl