X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Mag ik kwaad zijn 2?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Avraam Avraam Auteur op infoyo sinds
20 April 2009


Bekijk het profiel van Avraam
Datum: 20-10-2009
Auteur: Avraam
Waar komt kwaadheid vandaan vraagt men zich af. Kwaadheid komt voort uit ingehouden energie. Energie die door ons heen stroomt en altijd in beweging wil blijven. Alles wat de vrijloop van energie belemmert, verstoord onze eigen balans. Dat is waarom wij ons veelal beter voelen na een woede uitbarsting. Sommigen van ons zijn daar verslaafd aan, omdat het een kick geeft, omdat het dan een tijdelijk rust geeft. Als men er niet bewust mee omgaat, wordt het eigenlijk misbruikt en daarmee worden andere mensen geraakt, omdat zij zichzelf erbij laten betrekken.

Als je kwaadheid als een klein kind kunt zien, of het bij jezelf is of bij de ander, dan kun je er van een afstandje naar kijken en het gewoon laten zijn voor wat het is, op dat moment. Ikzelf liep er altijd voor weg, omdat ik inderdaad dacht dat het naar mij gericht was. (Hoe belangrijk maak ik mijzelf?). En ook omdat ik mijzelf ooit gezworen heb, dat ik het niet zoals mijn ouders wil doen. Die twee hadden namelijk chronische ruzie met elkaar. Met alle taferelen van dien, uitbarstingen van mijn vader, gehuil van mijn moeder, een zware energie die dan in huis hing, en twee dagen later de ontlading van de liefde en harmonie. Een week later herhaalde het patroon zich weer.

Doordat ik mij niet de toestemming gaf om mijn woede te uiten, hield ik energie vast, die mij ongelukkig maakte. Dit gaf steeds meer afstand in mijn relaties, omdat mijn partner voelde dat er iets was wat niet helemaal zuiver was. Dus van buiten bleef ik rustig en van binnen was ik een opgeladen projectiel. Wat het met mijn lichaam deed, was nog veel erger, het maakte mij moe, uitgeput, en erger nog; het liet mij met een gebogen hoofd door het leven lopen. Met gebogen hoofd omdat ik het al bij voorbaat had opgegeven. Gelukkig voor mij, kwam ik de juiste mensen tegen die de waarde van het uiten van emoties kenden. Door een keer mijzelf toestemming hebben gegeven om deze kwaadheid, deze enorme woede uitbarsting toe te laten, kwam ik heel onverwacht bij het echte gevoel die ik al jaren gemist had en waar ik naar had gezocht. ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE!.

Het is natuurlijk niet altijd zo dat onder de woede onvoorwaardelijke liefde ligt, wel een gevoel van vrijheid en stilte. Dus de kwaadheid is gezond, en het enige wat wij kunnen doen is die op een liefdevolle manier te verwelkomen. Laten uitrazen net als je een klein kind zou laten uitrazen, En als je de kans krijgt om de pijn die daaronder zou kunnen liggen naar buiten te laten komen, dan doe je jezelf het grootste cadeau dat je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Want het is niet de bedoeling dat je leeft in pijn, het is niet de bedoeling dat je welke pijn dan ook bij je draagt. En als je wel zo denkt, dan speel je wellicht voor god. Vergeet niet dat je maar een mens bent, ook al denk je dat je de wereld zou kunnen redden door de wereld op je schouders te nemen. Dat kun je niet, je kunt alleen jezelf zijn, en door jezelf te zijn help je de anderen ook om te zijn wie ze zijn.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl