X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hoe harder je rust nastreeft, des te onrustiger je zult worden.

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sheila61 Sheila61 Auteur op infoyo sinds
04 September 2009


Bekijk het profiel van Sheila61
Datum: 06-11-2009
Auteur: Sheila61
We zijn op zoek naar rust omdat het moderne leven ons zo ontzettend onrustig kan maken.  We werken veel met onze hersenen en stellen vaak enorme hoge eisen aan onszelf.Bovendien zijn er overal prikkels. Op straat, in de media, op je mobiel en ga zo maar door. We leven in een wereld die ons leven leuk en interessant maakt, maar die ook zorgt voor groeiende onrust. En hoewel de één beter met onrust kan leven dan de ander, zijn we allemaal ergens op zoek naar die plek van innerlijke rust.

De zoektocht naar innerlijke rust

Onze zoektocht naar rust leidt meestal alleen maar leidt tot meer onrust. Hoe harder je zoekt des te lastiger het wordt om tot rust te komen. Terwijl je steeds opnieuw  je best doet om de rust in jezelf te vinden kan het gebeuren dat je het vermogen om echt ergens van te genieten kwijtraakt. Om ergens van te kunnen genieten moet je namelijk kunnen ontspannen.

Innerlijke rust vind je niet door te slapen. Deze manier van rusten zorgt voornamelijk voor een uitgerust lichaam, maar niet voor een heldere geest. Ook zal een luxe vakantie je niet vervullen met innerlijke rust. Hangen voor de televisie, rondsurfen op het internet e.d.  zijn dingen die je eerder onrustig maken dan rustig.

Een warm bad, een dagje sauna, een lekker wijntje, het opruimen van je huis, prachtige muziek en een weekje vrij nemen. Stuk voor stuk zaken waardoor je niet persé meer innerlijke rust zult ervaren. Het helpt je geest te kalmeren en spanning te verdrijven. Het is echter geen permanent antwoord op je eindeloze zoektocht naar innerlijke rust.

Innerlijke rust wordt vaak verward met saaiheid

Rust is iets anders dan saaiheid. Zo zijn er veel mensen die denken dat zij, wanneer ze eindelijk niets meer hoeven te doen, de innerlijke rust zullen ervaren waar ze zo naar verlangen. Echter, innerlijke rust ontstaat niet automatisch wanneer je niets te doen hebt. Sterker nog, de frustratie van verveling wordt juist een bron van onrust en stress.

Rust is iets dynamisch. Het is geen eindbestemming en ook geen doel op zich. Het is bewust zijn. Bewust van jezelf, van je gedachten en van de wereld om je heen. Echte innerlijke rust vind je wanneer je jezelf regelmatig boven je gedachten, gevoelens en de wereld om je heen plaatst. Je ervaart dan een diepe rust en tevredenheid die je niet kunt voelen door je bezig te houden met externe zaken.

Zoeken naar rust maakt je dus ontrustiger

Hoe meer je je best doet om het te krijgen, des te minder je ervan zult ervaren.

Dit komt doordat rust een eigenschap is die je niet met externe middelen kunt verkrijgen. Rust is niet iets wat je kunt vinden, het is iets wat je de ruimte moet geven. Je hebt het namelijk je hele leven al in je. Het is de kern van je bestaan.

Dus wanneer je al je hoop op meer rust hebt gevestigd op een externe factor, bedenk je dan dat dit slechts een illusie is. Blijvende, innerlijke rust kun je niet kopen. Je moet het de gelegenheid te geven om naar buiten te komen.

De weg naar innerlijke rust

De meeste manieren om rust te vinden, draaien om het kalmeren van het lichaam, of het kalmeren van de geest in beperkte mate. De meest directe manier om rust te ervaren is echter door middel van meditatie.

Door dagelijks te mediteren zal de kracht van innerlijke rust steeds sterker worden in je leven, zonder dat je hoeft te wachten tot je vakantie; het helpt je om de dagelijkse prikkels te neutraliseren en langzaam afstand te nemen van je eigen gedachten.

Beginnen met mediteren
Door te mediteren geef je je gedachten een plaats. Je neemt er afstand van waardoor er ruimte ontstaat voor de rust die zich in je bevindt. Het kan echter zijn dat je deze rust niet ervaart wanneer je voor het eerst mediteert. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig mediteert, als is het maar een paar minuten. Je kunt jezelf namelijk trainen om tot rust te komen.

Hoe vaker je mediteert, hoe makkelijker het voor je zal zijn. En hoe makkelijker het wordt, des te groter de effecten worden in je leven. Door je innerlijke rust te laten spreken zul je stabieler en gelukkiger in het leven staan. Je zult namelijk ontdekken dat jij en de externe wereld twee verschillende dingen zijn. Jij kunt rust ervaren terwijl de wereld om je heen een bron van onrust is.

Je zult ontdekken dat je rust niet kunt vinden. Rust is er altijd al geweest, en je kunt het de ruimte geven om naar buiten te komen. Want alleen door te stoppen met zoeken zul je de rust vinden die je zo verlangt.

Reacties op dit artikel
Claudia, 2010-10-14
( +1 )

Mooi verwoord en zeker waar.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl