X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Verberg mijn problemen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 11-01-2010
Auteur: Normyo
Soms lijkt de oplossing voor het oplossen van problemen tussen mensen erg voor de handliggend. Als we nu gewoon iedereen gelijk maken, dan is er geen probleem. Alleen jammer dat de meeste mensen niet gelijk willen zijn. Of als iedereen dan gelijk moet zijn, dan moeten ze maar gelijk zijn aan mij, is het idee.

Problemen

We hebben genoeg problemen in deze wereld, van hoe de treinen kunnen blijven rijden als het sneeuwt. Tot hoe kunnen we ieder mens de mogelijkheid geven om zichzelf te zijn, zonder daarbij anderen te hinderen in zichzelf zijn.

We hebben kleine problemen die we eenvoudig kunnen oplossen. Ik heb jeuk aan mijn oor, laat ik even krabben. Tot grote problemen: Hoe voorkomen we dat we met ons gedrag de wereld vernietigen waarop we leven?

De meeste mensen hebben vooral tijd voor hun kleine problemen en hun iets grotere. Waar vind ik een mooie nieuwe broek? Waar ga ik dit jaar op vakantie, ik ben bijna overal al geweest? Hoe kan ik voorkomen dat ik werkloos word?

Voor de wereldwijde problemen hebben we eigenlijk geen tijd meer, nadat we al onze eigen problemen hebben opgelost. Voor die problemen hebben we dan ook vaak geen oplossing, behalve een hele simpele en kinderachtige. Laten we iedereen gelijk maken, dan is er geen probleem. Of eigenlijk moet je dan zeggen:
Als iedereen gelijk is, dan hebben degene die ongelijk zijn een probleem.

Respectloos

In zekere zin is de benadering waarbij we problemen wegtoveren door simpelweg uit te gaan van gelijkheid respectloos. Het is niet alleen respectloos tegenover de persoon die niet gelijk kan zijn of gelijk is. Want zijn anders zijn wordt gewoon ontkent. Het is ook respectloos tegenover onszelf. We geven namelijk zonder blikken of blozen toe dat we een probleem zien, waar we geen oplossing voor willen zoeken of vinden. Eigenlijk capituleren we al, voordat we geprobeerd hebben om het probleem op te lossen. Waarmee we respectloos voorbij gaan aan ons eigen vermogen om oplossingen te vinden voor problemen die we tegenkomen.

Maar misschien is dat ook wel precies het probleem dat we hebben. We hebben niet geleerd om respect te hebben tegenover onszelf. We hebben wel geleerd om respect te eisen van anderen. Met als gevolg dat we niet weten hoe we respect kunnen hebben tegenover de mensen die anders zijn dan wij. Misschien is dat wel ons grootste probleem dat we allang hebben verborgen onder de makkelijke oplossing:
Als jij respect hebt voor mij, dan heb ik respect voor jou.
Je zou het ook kunnen omschrijven als:
Als jij nu je eigen probleem oplost, ook al ben ik de oorzaak, dan heb je daarmee ook meteen mijn probleem opgelost, namelijk dat ik niet weet hoe ik je probleem moet oplossen.

Reacties op dit artikel
Methodist269, 2010-01-13
( 0 )

Het probleem met respect is dat mensen geen weet hebben van wederzijds begrip!!!
Mensen hebben nog steeds de neiging te denken datze de enige zijn met een probleem,want zo leert de orde het ons, om hulp vragen word gezien als een zwakte in het systeem en dus worden mensen eerder lonely en verteren ze langzaam in ellende dan dat ze verantwoording gaan nemen voor hen gevoelens en gedachtegangen.
Des te eerder mensen in gaan zien dat wij de touwtjes in handen hebben des te eerder word jou manier vandenken gerealiseerd Normyo.
Iedereen gelijk mmmm klinkt lekker het is in principe ook zo we zijn alle gelijk, we bloeden allemaal rood, we poepen allemaal na het eten, we praten, we slapen we doen alles hetzelfde, alleen zijn heel veel mensen bang voor verandering omdat ze niet beter weten of simpelweg bang zijn om de zgn stabiliteit(die nu uitgebuit word) op durven te geven.
Als we met ze allen tegelijk die stabiliteit op zouden geven en zouden besluiten samen te gaan werken zoals in zweden toen ook gebeurde krijg je de zgn elite wel op hun knie√ęn.
ipv dat je als individu denkt dat je er alleen voor staat staan er 15 miljoen mensen die allen een klein deel van de last dragen.
Het probleem aanduiden is voor vele al een taboe omdat de oude orde is gevestigd op werken dus ook onze grootouders dragen dat principe.
Alleen we bouwen nu niks meer op maar we zijn het juist aan het afbouwen hoeveel we ook zienbaar neerzetten de kwaliteit vanleven gaat achteruit!!
Mensen word aub wakker en ga zien wat die mensen die nu nog voor ons bepalen doen met jullie grootouders die altijd hard gewerkt hebben!!! die worden afgemat omdat het geld op is het geld wat ze al die jaren gespaard hebben is weg dus ze belanden onder slechte verzorging in een "verzorgingstehuis". nja
Ik ben blij dat er tenminste 1 iemand is die er mee bezig is en dat is Normyo en Methodist voegt zich daarbij aan.

Keep up the good work it's very appreciated
Normyo, 2010-01-18
( 0 )

Methodist269 dank je wel voor je uitgebreide aanvulling. Zoals altijd begint iedere verandering met een persoon die het anders ziet en daar over wil praten, zodat anderen er over kunnen nadenken.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl