X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Samenleving en ontwikkeling" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Eerlijkheid is het eerste hoofdstuk

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Avraam Avraam Auteur op infoyo sinds
20 April 2009


Bekijk het profiel van Avraam
Datum: 23-04-2010
Auteur: Avraam
"Eerlijkheid is het eerste hoofdstuk in het boek der wijsheid."Thomas JeffersonEerlijkheid een beladen woord? Nee, juist krachtig!Wat is er mooier dan eerlijk zijn naar jezelf, niet naar je gedachten te luisteren, maar naar je hart.

Eerlijkheid heeft mij verder gebracht dat ik ooit voor mogelijk had gehouden. Zou ik niet eerlijk zijn naar mijzelf, dan zou ik niet doen wat ik nu doe, namelijk het leven te leven waarvoor ik hier ben. En te genieten van wat ik doe. Meer dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden.

Eerst was ik vooral bezig om het ideaalbeeld van mijn ouders waar te maken, en niet alleen van mijn ouders, maar het beeld van de hele maatschappij. Presteren, presteren en nog eens presteren. ‘Laat iets degelijks achter, zorg voor je nabestaanden, maak naam, en lever een bijdrage aan de maatschappij. Maak jezelf nuttig, bewijs dat je iemand bent, en zorg ervoor dat mensen tegen je op kijken’ deze zinspelingen zijn me met de paplepel ingegoten.

Ik ben er achter gekomen dat dit niet werkt, wanneer ik het gevoel heb dat ik niet doe waar ik gelukkig van wordt.

Dit speelde allemaal diep van binnen en op een onbewust niveau, want eerlijk is eerlijk: Alles wat ik hiervoor deed, deed ik met veel overgave en veel plezier. Alleen dat stemmetje in mijn hoofd was er ook altijd: ‘Zou het niet beter kunnen, zou ik niet beter daar of daar gelukkiger zijn’ enzovoort.

Dat stemmetje in mijn hoofd is al 2 jaar stil. Niet dat ik geen slechte dagen ken en dat ik mij nooit zorgen maak, alleen is het wel zo dat ik weet dat dit de weg is. De weg naar een bewust leven, in eerlijkheid naar mijzelf en naar mijn omgeving.

Reacties op dit artikel
Anant, 2011-01-24
( 0 )

Een oude Twents gezegde: "Mooi gesproken, jammer dat 't zo kort was", gaat wat mij betreft helemaal op voor dit artikel. Zou graag meer horen over de keuzen die je hebt gemaakt in je leven om te komen tot een voller en rijker leven.

Mooi artikel. WAARHEID RULES !!
Avraam, 2011-01-24
( 0 )

Dat zou ik een keer extra doen!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl